ΔΥΚ - Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από marsupilami »

Caveira έγραψε:Εχει ο στρατος δικο του σχολειο υποβρυχιων καταστροφεων. Πρωτα ομως πρεπει να γινεις στελεχος των ειδικων δυναμεων και μετα το περνας.

του στρατου ειναι αμφιβιων καταδρομων (μακ) κ τ ναυτικου υποβρυχιων καταστροφων (ουκ) ειναι διαφορετικη η φιλοσοφια των μοναδων αυτων.

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Πωωω. Απο Ειδικες Δυναμεις η ΟΥΚ μου αρεσε πολυ. Βεβαια μου αρεσουν πολυ τα ΛΟΚ αλλα πολυ βουνο ρε παιδια. Ολοι τη ωρα στα βουνα χωρις καθολου χρονο ουτε για οικογενεια ουτε για προσωπικη ζωη ουτε για τιποτα. Η στρατιωτικη ζωη στις Ειδικες Δυναμεις ειναι ακομη ποιο δυσκολη και στερημενη.
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Soap »

johnny13 έγραψε:Πωωω. Απο Ειδικες Δυναμεις η ΟΥΚ μου αρεσε πολυ. Βεβαια μου αρεσουν πολυ τα ΛΟΚ αλλα πολυ βουνο ρε παιδια. Ολοι τη ωρα στα βουνα χωρις καθολου χρονο ουτε για οικογενεια ουτε για προσωπικη ζωη ουτε για τιποτα. Η στρατιωτικη ζωη στις Ειδικες Δυναμεις ειναι ακομη ποιο δυσκολη και στερημενη.

Δε ξερω τι λες εσυ ή τι εικονα εχεις σχηματισει για τα ΛΟΚ, αλλα εγω αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ολοι οι αξιωματικοι και τα στελεχη οταν υπηρετουσα στους καταδρομεις ειχαν οικογενεια και φυσικα ειχανε και αρκετο χρονο για την προσωπικη τους ζωη.

2μισι το μεσημερι φευγανε απο τη μοναδα βαρια βαρια κιολας. Οσο για υπηρεσιες μια στο τοσο και οι βραδινες ασκησεις παλι γινοντουσαν καπου καπου. Οποτε μια χαρα χρονο για προσωπικη ζωη ειχανε.

Αυτο που περιγραφεις παραπανω ισχυει σε καποιο σημαντικο βαθμο για την ΔΥΚ και το ΕΤΑ ενδεχομενως, αλλα μεχρι εκει.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ImperatorIoannes »

johnny13 έγραψε:Πωωω. Απο Ειδικες Δυναμεις η ΟΥΚ μου αρεσε πολυ. Βεβαια μου αρεσουν πολυ τα ΛΟΚ αλλα πολυ βουνο ρε παιδια. Ολοι τη ωρα στα βουνα χωρις καθολου χρονο ουτε για οικογενεια ουτε για προσωπικη ζωη ουτε για τιποτα. Η στρατιωτικη ζωη στις Ειδικες Δυναμεις ειναι ακομη ποιο δυσκολη και στερημενη.

Αυτή είναι μια πολύ λάθος άποψη για τους ΛΟΚατζήδες. Μια χαρά χρόνο έχεις για οικογένεια, για προσωπική ζωή και για να καλοπερνάς. Αν σκέφτεσαι να πας και αυτό είναι που σε αποτρέπει, ξέχνα το.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από anaktas »

JohnGTA έγραψε:

Αυτή είναι μια πολύ λάθος άποψη για τους ΛΟΚατζήδες. Μια χαρά χρόνο έχεις για οικογένεια, για προσωπική ζωή και για να καλοπερνάς. Αν σκέφτεσαι να πας και αυτό είναι που σε αποτρέπει, ξέχνα το.

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο πολλές φορές αξκοι των εδ μένουν εντός στρατοπέδου και γενικά μακριά από το σπίτι για 4 μπορεί και παραπάνω μέρες, κυρίως λόγω εκπαιδεύσεων και σχολείων, σε σχέση με το τους απλούς πεζικάριους για παράδειγμα.
Οπότε σε σχέση με άλλα όπλα έχεις λιγότερο προσωπικό χρόνο, τουλάχιστον μέχρι τον βαθμό του λοχαγού
Amat victoria curam
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας

anaktas έγραψε:
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο πολλές φορές αξκοι των εδ μένουν εντός στρατοπέδου και γενικά μακριά από το σπίτι για 4 μπορεί και παραπάνω μέρες, κυρίως λόγω εκπαιδεύσεων και σχολείων, σε σχέση με το τους απλούς πεζικάριους για παράδειγμα.
Οπότε σε σχέση με άλλα όπλα έχεις λιγότερο προσωπικό χρόνο, τουλάχιστον μέχρι τον βαθμό του λοχαγού

Ρε φίλε δεν αντιλέγω και καλά κάνεις που με συμπλήρωσες απλώς αυτά δεν γίνονται συνέχεια και όταν γίνονται υπάρχει λόγος.
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από anaktas »

Εγώ απλά το ανέφερα για να φανούν και οι δύο πλευρές του ζητήματος του διαθέσιμου προσωπικού χρόνου των ειδικοδυναμιτών. Από κεί και πέρα ο καθένας διαλέγει και πέρνει.
Σίγουρα πάντως, όπως είπες χωρίς λόγο κανείς δεν μένει για πολύ καιρό μακρια απο το σπίτι, πόσο μάλλον αυτοί οι αξκοι που τους λείπει χρόνος ιδιωτικός...
Amat victoria curam
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 29
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μη ξεφεύγουμε από το θέμα παίδες.

ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Nassos έγραψε:Μη ξεφεύγουμε από το θέμα παίδες.

Συγγνώμη φίλε αν παραστράτησα λίγο.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Γεια σας. Θελω να κατατχτω στα ουκ λογω παθους αλλα και για τις εμπειριες και της γνωσεις. Οι ερωτησεις μου ειναι :1) Μοιαζει καθολου με τους Seals; Εννοω μας στελνουν σε θερμες περιοχες του πλανητη για να κανουμε εξειδεικευμενες επιχειρησεις;

2) Θα μου προτεινατε να παω ΟΥΚ;

3) Ποια ειναι η διαφορα πεζοναυτων και πρασινοσκουφιδων;

4) Ξερει καποιος τον μισθο ενος μονιμου;

Ευχαριστω εκ των προτερω :)

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Guest έγραψε:Γεια σας. Θελω να κατατχτω στα ουκ λογω παθους αλλα και για τις εμπειριες και της γνωσεις. Οι ερωτησεις μου ειναι :1) Μοιαζει καθολου με τους Seals; Εννοω μας στελνουν σε θερμες περιοχες του πλανητη για να κανουμε εξειδεικευμενες επιχειρησεις;

1) Ναι μοιάζουν με τους Seals αλλά μόνο σαν μονάδα. Μην περιμένεις επιχιερήσεις σε μια χώρα που με το ζόρι πληρώνει το καύσιμο για τα Τανκ.

2) Ανάλογα. Πως πιστεύεις ότι είναι τα ΟΥΚ; Αν πιστεύεις ότι θα μετατραπείς σε κάποιον χαρακτήρα από κάποιο Call of Duty και θα κυνηγάς τζιχαντηστές στην Μ. Ανατολή τότε δεν σου ταιριάζει.

Τα ΟΥΚ περιπλαμβάνουν μια τρελή εκπαίδευση και συνεχόμενη. Αν την αντέχεις μπες. Μην περιμένεις δράση όμως, γενικά στον Ελληνικό στρατό όχι μόνο στα ΟΥΚ.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Guest έγραψε:Γεια σας. Θελω να κατατχτω στα ουκ λογω παθους αλλα και για τις εμπειριες και της γνωσεις. Οι ερωτησεις μου ειναι :1) Μοιαζει καθολου με τους Seals; Εννοω μας στελνουν σε θερμες περιοχες του πλανητη για να κανουμε εξειδεικευμενες επιχειρησεις;

1. Ναι προφανώς και μοιάζει αφού η ΔΥΚ που έχουμε εμείς είναι η αντίστοιχη UDT της Αμερικής. Η ΔΥΚ επιχειρεί και πραγματικά, αυτό σημαίνει ότι ναι συμμετέχει και έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιχειρήσεις τις οποίες εμείς ποτέ δεν θα μάθουμε για προφανείς λόγους.

2. Αυτό εξαρτάται από εσένα κατά κάποιον βαθμό.

3. Καταρχήν δεν υπάρχουν πρασινοσκούφιδες είναι αργκό. "Πρασινοσκούφιδες" είναι όλοι εκείνοι που φοράνε πράσινο μπερέ. Δηλαδή Καταδρομείς, Καταδρομείς-Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες.

4. Εξαρτάται τον βαθμό σου, την οικογενειακή σου κατάσταση, αν υπηρετείς στην παραμεθόριο, τα Σχολεία που έχεις περάσει κτλ.

osfp

Δημοσίευση από osfp »

Τα σχολεία που περνάς παίζουν ρόλο στα χρήματα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 29
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Φυσικά, το επίδομα ΤΕΕΜ αν δεν έχει αλλάξει κάτι είναι 600 Ευρώ το μήνα.
osfp

Δημοσίευση από osfp »

Το τεεμ δεν είναι στην αστυνομία για εξουδετέρωση εκρηκτικών τη σχέσει έχει με το στρατο;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης