Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Θα πάρεις δρόμο μόνο αν δεν έχεις βύσμα που απ' ό'τι καταλαβαίνω δεν έχεις.
Μανωλης

Δημοσίευση από Μανωλης »

Konstantinos_ έγραψε:Θα πάρεις δρόμο μόνο αν δεν έχεις βύσμα που απ' ό'τι καταλαβαίνω δεν έχεις.

Θα παρω δρομο στα αλεξιπτωτα η στις ειδικες δυναμεις γενικα;

Αριστοτέλης

Δημοσίευση από Αριστοτέλης »

Είναι η περίπτωση του γιατρού που θα σου τύχη. Μην απογοητεύεσαι. Δράση μπορείς να βρεις και στο ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς) που και εκεί απ'όσον γνωρίζω πας εθελοντικά. Είναι και αυτή επίλεκτη μονάδα. Από αυτήν έχουν σταλεί στο Αφγανιστάν Έλληνες στο παρελθόν.
3η ΜΑΛ
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από 3η ΜΑΛ »

Γεια σας παιδια, ηθελα να ρωτησω, ποσα ΣΒΕΑ πραγματοποιουνται σε ενα χρονο; Ειναι πχ ανα δυο μηνες;Επισης, επειδη παρουσιαζομαι Σεπτεμβριο πεζικο, αν περασω με το καλο αθληματα για αλεξιπτωτα, σε ποσο καιρο θα εχω παρει πρασινο μπερε απο ΜΑΛ; Νοεμβριο;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Konstantinos_ έγραψε: Θα πάρεις δρόμο μόνο αν δεν έχεις βύσμα που απ' ό'τι καταλαβαίνω δεν έχεις.
Μη διασπειρεις ανοησιες και ανακριβειες για θεματα για τα οποια δεν εχεις γνωση και αρα αποψη. Προ ημερων δε παρουσιαστηκες στη σχολη δοκιμων ΠΒ; Τι σχεση εχεις με τα αλεξιπτωτα; Ας αναλαβει η διαχειριση, μιλαμε για 250 μηνυματα με τα 5 να ειναι ουσιωδη. Στο φιλο με το ιατρικο θεμα, μην απογοητευεσαι, προχωρα κανονικα, αν θες εμπεριστατωμενη απαντηση επειδη δεν υπαρχει γιατρος εδω, κανε ενα τηλεφωνο στη ΔΕΔ ή στο 401 να σε συνδεσουν με το καρδιολογικο και κανε την ερωτηση σου. Στον 3η ΜΑΛ, περιπου 20 μερες κραταει η εκπαιδευση νεοσυλλεκτου, κανα μηνα ακομα τα ΤΠΕΝ, αρα Θεου θελοντος στους 2 μηνες χονδροειδως θα εχεις το μπερε. Για το ποσα ΣΒΕΑ γινονται σε ετησια βαση δε νομιζω πως υπαρχει παγια απαντηση, καποια ΣΒΕΑ τραβανε καταφανως περισσοτερο λογω καιρικων συνθηκων. Επι παραδειγματι το ΣΒΕΑ πριν απο αυτο που παρακολουθησα εγω, κρατησε 13 εβδομαδες. Κατα προσεγγιση να επιχειρησω μια απαντηση,4-5 ΣΒΕΑ το χρονο
Άβαταρ μέλους
Vasil_sxal
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Vasil_sxal »

Υπαρχει περιπτωση απο δεα να παω αλεξιπτωτα ;

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Φυσικα υπαρχει και αναλογως των υπηρεσιακων αναγκων, αυτο μπορει να ειναι ευκολο ή δυσκολο. Στη σειρα μου,3 ατομα πηραμε μεταθεση για αλεξιπτωτα, ο ενας κοπηκε στη Ρεντινα. Στην επομενη σειρα 16 ατομα πηραν μεταθεση για αλεξιπτωτα, περιπου το 1/3 των επιλεχθεντων.8 και 8 σε καθε μοιρα
νικος

Δημοσίευση από νικος »

Γειά σας κομάντος. Μια ερωτηση. Αν παρουσιαστώ 1 μαλ μπορώ να παω στην 2μαλ με σκοπο να υπηρετησω εκει ; Θελω αθηνα οχι κρητη για να ειμαι κοντα (εξοδα κτλ)
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

νικος έγραψε:Γειά σας κομάντος. Μια ερωτηση. Αν παρουσιαστώ 1 μαλ μπορώ να παω στην 2μαλ με σκοπο να υπηρετησω εκει ; Θελω αθηνα οχι κρητη για να ειμαι κοντα (εξοδα κτλ)

Ε όχι δεν γίνεται, τι να ζητήσεις, στο στρατό πηγαίνεις, χωρίς βύσμα αυτά τα ξεχνάς.

Άβαταρ μέλους
ThEo.Kou
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από ThEo.Kou »

Γειας σας παιδια Αρχικα να αναφερω οτι ειμαι λιγο ασχετος με τα του στρατου.. Θελω να παω στρατο αλεξιπτωτα και θελω να μαθω: Ποτε και που το δηλωνω αυτο; Θελει βυσμα για να μπω; Θελει βυσμα για να παω αθηνα; (Εγω ειμαι απο θεσσαλονικη) Και γενικα πως ειναι τα πραγματα εκει μεσα; δυσκολα-μετρια
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΔΙάβασε τα προηγούμενα Μηνύματα. Επίσης μπορείς να διαβάσεις και τα παρακάτω θέματα

Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα

Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση / Ασκήσεις

ΣΧΑΛ - Σχολή Αλεξιπτωτιστών
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

ThEo.Kou έγραψε: Γειας σας παιδια Αρχικα να αναφερω οτι ειμαι λιγο ασχετος με τα του στρατου. Θελω να παω στρατο αλεξιπτωτα και θελω να μαθω: Ποτε και που το δηλωνω αυτο; Θελει βυσμα για να μπω; Θελει βυσμα για να παω αθηνα;(Εγω ειμαι απο θεσσαλονικη) Και γενικα πως ειναι τα πραγματα εκει μεσα; Δυσκολα-μετρια
Επίσης, διάβασε εδώ .
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπερα... Τι θα επιλεγατε Δοκιμος Ε. Δ ή απλα αλεξιπτωτιστης και γιατι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

Και για τα δύο εκτός από το να πετύχεις τα απαιτούμενα όρια στις αθλητικές και όχι μόνο δοκιμασίες, χρειάζεσαι βύσμα. Ειδικά για ΔΕΑ στις ΕΔ. Η επιλογή είναι δική σου.
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Ποιο από τα δύο θα ήταν καλύτερη επιλογή; Αν τυχόν και θέλω να πάω δεα ε. δ Κ με πάρουν δέΑ πεζικού θα μπορώ να πάω απλά αλεξίπτωτα μετά η θα μείνω δεα πεζικού;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες