Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Triton3 »

teooyk έγραψε:Δηλαδή ρε παιδία εμείς που έχουμε περάσει εμπορικό και συγκεκριμένα πλοίαρχος εγώ (θα πάω πρώτα στρατό εγώ) να μην έχουμε ελπίδες ότι θα βρούμε εταιρία;

Κατέβα στον Πειραιά χτύπα πόρτες και έλα μετά ΕΔΩ να γράψεις την εμπειρία και τα συμπερισματα σου... Απο το ψαξιμο που έκανες... Εμένα δεν με πυστεύουν... Ισως να με θεωρούν και παλαβό ... Και μακάρι να ήμουν τρελός και όλα αυτά που λέω να ήταν ψέματα και λόγο πρωσοπικής εμπάθιας...

Γράψε αν ποτέ βρεις εργασία... Γιατί απο ότι καταλαβα για να γράφεις Εδω... Μάλλον δεν έχεις βίσμα... Οπότε εσυ θα μας γράψεις πως τα είδες τα πράγματα

Αν πας πρώτα Στρατο και βγει καμία προκύρηξη για ΕΠΟΠ και γενικά για μόνιμους... Χώσου στο Στρατο... Να σωθείς απο την ανεργία

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από teooyk »

Ναι έτσι το έχω σκεφτεί περίπου. Άμα κατέβω θα πάω να δω τι γίνεται.
Βίκτωρ

Δημοσίευση από Βίκτωρ »

Αγαπητέ Τρίτων3 πρώτα πρώτα εδώ είμαστε για να προσφέρουμε τις εμπειρίες μας σε παιδία που τις χρειάζονται και όχι να χαρακτηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Είναι αντιπαραγωγικό αυτό.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως τα γνωρίζω όλα αλλά προσπαθώ να γράφω αυτά για τα οποία είμαι απόλυτα σίγουρος.

Για δοκίμους ξέρω πάντως πως ψάχνουνε στην εταιρία που δουλεύω να βρούνε και δεν υπάρχουν αρκετοί.

Θα μάθω τί γίνεται και με τους ανθυποπλοιάρχους.

Εταιρίες με ελληνική σημαία υπάρχουν αρκετές και ακόμα και αυτές με ξένη σημαία βάζουν Έλληνες πλοιάρχους και πρώτους τουλάχιστον.

Να σου θυμίσω πως η ελληνική ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη. Μεγαλύτερη από την Κινέζικη, την Ιαπωνέζικη, τη Γερμανική, την Γαλλική, την Αμερικάνικη...

Τα ποσοστά ανεργίας για πρωτόμπαρκους και ανθυποπλοιάρχους που αναφέρεις που τα βρήκες; Μου φαίνονται υπερβολικά μεγάλα. Νομίζω πως λόγω ανεργίας στην ξηρά πολύς κόσμος έχει ξαφνικά Ενεργοποιήσει φυλλάδιο το οποίο ήταν ανενεργό για χρόνια ή να πάει σε ποντοπόρα ενώ πριν δεν τα ήθελε και αυτό έχει αυξήσει τα ποσοστά. Τα νούμερα όμως που δίνεις είναι υπερβολικά.

Επίσης άλλο είναι αυτοί και άλλο ένα παιδί αποφασισμένο να κάνει καρίερα στη θάλασσα από το γυμνάσιο!

Γιώργο, όπως βλέπεις επιβεβαιώνεται αυτό που θα σου πούνε πολλοί.

Ότι δηλαδή η θάλασσα δεν είναι για όλους. Ή την αγαπάς ή την μισείς.

Ενημερώσου καλά τί σημαίνει καρίερα και ζωή στη θάλασσα και αποφάσισε.

Βίκτωρ

Δημοσίευση από Βίκτωρ »

Triton3 έγραψε:Φιλαράκι αν δεν έχεις βίσμα ούτε δόκιμος δεν θα πιάσεις με αποτέλεσμα να σε διώξουν απο την σχολή στο πρώτο εξάμηνο... Διάβασε σε ναυτιλιακά σιτε πόσα παιδιά δόκιμοι δεν βρήσκουν βαπόρι για τα εκπαιδευτικά τους μπάρκα με αποτέλεσμα να απορίπτονται απο την σχολή ή να μην μπορούν να γράψουν υπηρεσία για να πάρουν το διπλωμα τους... Γράψου και στο nautilia.gr που είναι φορουμ για ναυτικους να δεις ότι η ανεργία στους ναυτικους είναι 65 % ... Αυτά απο κάποιον με 6 χρόνια στο φιλάδιο σε Δεξαμενοπλοια, Κονταινερ, Φορτηγα... Αποφοιτο Ασπροπύργου το 2000 ...

Τώρα με την ανεργία ήρθαν να γίνουν όλοι ναυτικοί και οι πληρωματάδες τριβουν τα χέρια τους γιατί έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν και να απορίπτουν πληρώματα... Εγώ το 2000 που τελείωσα τον Ασπροπυργο ήμουν αναρπαστός σήμερα ψάχνο για εργασία σεκιουριτη... Μην κάνεις το λάθος να γίνεις ναυτικός... Θα καταστρέψεις την ζωή σου.-

Επίσης αγαπητέ τρίτων3 να πω ότι από όσο ξέρω πιο παλιά για παιδία που δεν μπορούν να βρουν μπάρκο εφόσον ψάχνουν έχουν επανηλειμμένα γίνει ρυθμίσεις και τελειώνουν κανονικά τη σχολή. Τώρα έχει αλλάξει η νομοθεσία και είναι υποχρεωτικό με βαριά πρόςτιμα για όλα τα πλοία με ελληνική σημαία να έχουν δοκίμους στην σύνθεση 12 μήνες το χρόνο. Επίσης έχει επιτραπεί στα πλοία με ξένη σημαία να παίρνουν δοκίμους. Συχνά ψάχνουν οι εταιρίες και δεν βρίσκουν.

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από teooyk »

Βίκτωρ άμα είναι έτσι τότε αλλάζει το πράγμα. Τότε υπάρχουν ακόμα ελπίδες για μένα και για τον κάθε μελοντικό πλόιαρχο/μηχανικο.
Άβαταρ μέλους
George69
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από George69 »

teooyk, Γιώργο και κάθε άλλο παιδί εδώ μέσα, θα σας πω ένα πράγμα από τη μικρή μου εμπειρία από τη ζωή και διάφορες καταστάσεις που έχω βιώσει. Αν γουστάρεις πραγματικά να κάνεις κάτι, πήγαινε κάνε το, κυνήγησέ το σαν τρελός και μην ακούς ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ πέρα από την καρδιά σου. Δε μπα να σου λένε "μα είναι δύσκολα", ανεργία, "που πας να μπλέξεις" και άλλα τέτοια. Συνήθως αυτά τα λένε όσοι ψάχνουν την εύκολη λύση, που πλέον δεν υπάρχει. Ό, τι και να ακολουθήσεις, αν το αγαπάς, πρέπει να κάνεις θυσίες. Πόσο μάλλον το επάγγελμα του ναυτικού. Αλλά να είστε σίγουροι όλοι ότι αν κάνετε κάτι με όρεξη και μεράκι, το αγαπάτε, δε θα είστε στο 80% των ανέργων αλλά στο άλλο 20%. Μη μασάτε λοιπόν τίποτα και αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την καριέρα, κάντε το με 1000 και να είστε σίγουροι ότι τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν! Φιλικά πάντα.[:) ] [;) ]
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Ωραία τρεχάτε να γίνεται μπαρκαρούτσοι... Μιά μέρα όμως θα με θυμηθήται όπως θυμήθηκα Και εγώ ένα γέρο ναυτικό στην Σκουζέ στο Πειραια έξω απο τον Σταυριδάκι Το 1993 που πιάσαμε κουβέντα... Και του είπα "πάω για καπετάνιος" και με ρώτησε είσαι ανάπηρος ; Δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα στην στεριά ;

Όλα αυτά που έγραψα είναι αλήθεια... Θα τα βρήτε μπροστά σας... Αργά η γρήγορα

Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

George69 έγραψε:teooyk, Γιώργο και κάθε άλλο παιδί εδώ μέσα, θα σας πω ένα πράγμα από τη μικρή μου εμπειρία από τη ζωή και διάφορες καταστάσεις που έχω βιώσει. Αν γουστάρεις πραγματικά να κάνεις κάτι, πήγαινε κάνε το, κυνήγησέ το σαν τρελός και μην ακούς ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ πέρα από την καρδιά σου. Δε μπα να σου λένε "μα είναι δύσκολα", ανεργία, "που πας να μπλέξεις" και άλλα τέτοια. Συνήθως αυτά τα λένε όσοι ψάχνουν την εύκολη λύση, που πλέον δεν υπάρχει. Ό, τι και να ακολουθήσεις, αν το αγαπάς, πρέπει να κάνεις θυσίες. Πόσο μάλλον το επάγγελμα του ναυτικού. Αλλά να είστε σίγουροι όλοι ότι αν κάνετε κάτι με όρεξη και μεράκι, το αγαπάτε, δε θα είστε στο 80% των ανέργων αλλά στο άλλο 20%. Μη μασάτε λοιπόν τίποτα και αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την καριέρα, κάντε το με 1000 και να είστε σίγουροι ότι τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν! Φιλικά πάντα.[:) ] [;) ]

χαχαχαχαχαχα Αυτά μας έλεγαν και εμάς στον Ασπρόπυργο που ειχα καθηγητές τον Γκιάφη, Ξανθη, Μελά, Αντωνοπουλο και αλλους παροπλισμένους πλοιαρχους Α που μας έκαναν μάθημα και αποφοίτησα 25ος στους 130 Ανθυποπλοιαρχους τότε... Παραμύθια... Το 80% των συναδελφων παντρευτικαν και χωρισαν το 90% άλλαξε επάγγελμα... Και το ποιό γελοίο Οι τελευταίει σπουδαστές οι πιο αδιαφοροι στην σχολή ... Μετά έγιναν Πλοιαρχοι Α... Χαχαχαχαχαχααχαχαχααχα Ελπίζω να μην κάνετε οικογένεια για να την βλέπετε απο βιντεοκληση... Μαζί με cyber sex χαχαχαχαχααχ

Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Καλη Σταδιοδρομια στο Εμπορικο Ναυτικο... Και κάθε μήνα τα χρήματα σπίτι για να κάνει η γυναικα σας τα έξοδα του εραστή της που θα είναι άνεργος χαχαχαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
George69
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από George69 »

Φιλε triton προφανώς απεχθάνεσαι το συγκεκριμένο επάγγελμα και καλα κανεις. Ανθρώπινο ειναι, ο κάθε ενας μας αναπτύσσει διαφορετικά ενδιαφέροντα, ασχολίες και δεξιότητες. Δε μπορεις όμως να αποτρέπεις κάποιον που πραγματικά τον ενδιαφέρει μια τέτοια καριέρα, με τις οποίες δυσκολίες και θυσίες αυτή συνεπάγεται, να την ακολουθήσει επειδή απλά εσυ δε θα την ακολουθούσες η δε θα τη συνέχιζες ποτε για τους δικούς σου λόγους. Σαν να λες σε κάποιον που γουστάρει να διδάσκει και να διαπαιδαγωγεί παιδιά να μην ακολουθήσει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γιατί ο κλάδος τους μαστίζεται απ την ανεργία. Μέγα λάθος κατα τη γνώμη μου η νοοτροπία αυτη που μας έχουν επιβάλλει να σκεφτόμαστε. Εγώ προσωπικά αν μ έλεγαν να επιλέξω μεταξύ του να γίνω ΕΠΟΠη πλοίαρχος, χίλιες φορές καπετάνιος θα γινομουνα που αγαπώ και τη θαλασσα, παρά στρατιωτικός να βολευτω με το 900αρι και να κάνω κάτι που ΔΕΝ γουστάρω.
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

George69 έγραψε:Φιλε triton προφανώς απεχθάνεσαι το συγκεκριμένο επάγγελμα και καλα κανεις. Ανθρώπινο ειναι, ο κάθε ενας μας αναπτύσσει διαφορετικά ενδιαφέροντα, ασχολίες και δεξιότητες. Δε μπορεις όμως να αποτρέπεις κάποιον που πραγματικά τον ενδιαφέρει μια τέτοια καριέρα, με τις οποίες δυσκολίες και θυσίες αυτή συνεπάγεται, να την ακολουθήσει επειδή απλά εσυ δε θα την ακολουθούσες η δε θα τη συνέχιζες ποτε για τους δικούς σου λόγους. Σαν να λες σε κάποιον που γουστάρει να διδάσκει και να διαπαιδαγωγεί παιδιά να μην ακολουθήσει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γιατί ο κλάδος τους μαστίζεται απ την ανεργία. Μέγα λάθος κατα τη γνώμη μου η νοοτροπία αυτη που μας έχουν επιβάλλει να σκεφτόμαστε. Εγώ προσωπικά αν μ έλεγαν να επιλέξω μεταξύ του να γίνω ΕΠΟΠη πλοίαρχος, χίλιες φορές καπετάνιος θα γινομουνα που αγαπώ και τη θαλασσα, παρά στρατιωτικός να βολευτω με το 900αρι και να κάνω κάτι που ΔΕΝ γουστάρω.

Κάνε ότι θέλεις... Εγώ σου τα είπα... Εσύ αποφασίζεις...

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Γενικα εχει γινει απελπιστικη η κατασταση στο ΕΝ. Φετος μπηκαν 1000 ατομα, του χρονου αλλα τοσα κλπ κλπ... Οταν μπαινουν τοσοι πολλοι λογικο ειναι να μην εχει ζητηση το επαγγελμα. Βεβαια ειναι και οι φθηνοι σχιστοματηδες που προτιμουνται... Πρεπει να εισαι τουλαχιστον 26-27 χρονων και να εχεις βρει μια εταιρια και να δουλευεις εκει.Ο ξαδερφος μου ειναι στην αεν και δε βρισκει δευτερο μπαρκο οπως και πολλοι αλλοι. Αυτα που λενε ολοι οτι αν το αγαπας θα πετυχεις δεν ισχυουν πλεον. Ισχυαν πριν καποια χρονια... Τωρα αν δεν εχεις μεσο δε μπαρκαρεις. Βεβαια αν το κυνηγησεις πολυ ΙΣΩΣ να σταθεις τυχερος και να βρεις μια εταιρεια. Αλλα οι πιθανοτητες ειναι εναντιον σας μαγκες μου(εξαιρεση οι μηχανικοι που εχουν αρκετες πιθανοτητες να κανουν μια καριερα στη θαλασσα). Φιλε τριτον εισαι πολυ αρνητικος δικε μου. Κυνηγησε το και εσυ οσο δεν παει και αν σου κατσει. Ετσι και αλλιως τπτ δε σου προσφερεται απλοχερα στην εποχη που ζουμε, ωστε να λες οτι τελειωσε το επαγγελμα του ναυτικου. Απλα εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να βρει δουλεια ενας ναυτικος παρα καποιος αλλος στη στερια πλεον. Οι καλες εποχες του επαγγελματος για τους ελληνες περασαν. Δεν εισαι ο μονος που αντιμετωπιζει το συγκεκριμενο προβλημα ομως. Ακομα και αν δε σου αρεσει το επαγγελμα καντο για τα λεφτα(οπως πολλοι αλλοι) που εχει αν θες μετα απο καποια χρονια να ζεις αξιοπρεπως! Αφου κουραστηκες και αφιερωσες τοσα χρονια στη σχολη γτ τα παρατας τωρα; Δεν ειναι κριμα; Τελος, αυτα που λεγονται για τους καλους ελληνες καπεταναιους δεν ισχυουν, πλεον ολα γινονται ηλεκτονικα... Αυτα τα ολιγα!!!

Υ/Γ: Φιλε D.Y.K δεν εισαι ενταξει παντως.

Ξερεις ποιος ειμαι και τι εννοω...

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θανος έγραψε:

Δεν έχω ιδέα ούτε ποιος είσαι, ούτε τι εννοείς. Αν θέλεις φτιάξε έναν λογαριασμό και στείλε μου ένα ΠΜ για να μου υπενθυμίσεις μήπως και καταλάβω.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΗΣ »

Ρε άστε το παιδί να κάνει αυτό που θέλει... Εξάλλου τέτοιους πυροβολημένους χρειάζονται στα καράβια... Για να κάνουν τη δουλειά τους.

Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Θανος έγραψε:Γενικα εχει γινει απελπιστικη η κατασταση στο ΕΝ. Φετος μπηκαν 1000 ατομα, του χρονου αλλα τοσα κλπ κλπ... Οταν μπαινουν τοσοι πολλοι λογικο ειναι να μην εχει ζητηση το επαγγελμα. Βεβαια ειναι και οι φθηνοι σχιστοματηδες που προτιμουνται... Πρεπει να εισαι τουλαχιστον 26-27 χρονων και να εχεις βρει μια εταιρια και να δουλευεις εκει.Ο ξαδερφος μου ειναι στην αεν και δε βρισκει δευτερο μπαρκο οπως και πολλοι αλλοι. Αυτα που λενε ολοι οτι αν το αγαπας θα πετυχεις δεν ισχυουν πλεον. Ισχυαν πριν καποια χρονια... Τωρα αν δεν εχεις μεσο δε μπαρκαρεις. Βεβαια αν το κυνηγησεις πολυ ΙΣΩΣ να σταθεις τυχερος και να βρεις μια εταιρεια. Αλλα οι πιθανοτητες ειναι εναντιον σας μαγκες μου (εξαιρεση οι μηχανικοι που εχουν αρκετες πιθανοτητες να κανουν μια καριερα στη θαλασσα). Φιλε τριτον εισαι πολυ αρνητικος δικε μου. Κυνηγησε το και εσυ οσο δεν παει και αν σου κατσει. Ετσι και αλλιως τπτ δε σου προσφερεται απλοχερα στην εποχη που ζουμε, ωστε να λες οτι τελειωσε το επαγγελμα του ναυτικου. Απλα εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να βρει δουλεια ενας ναυτικος παρα καποιος αλλος στη στερια πλεον. Οι καλες εποχες του επαγγελματος για τους ελληνες περασαν. Δεν εισαι ο μονος που αντιμετωπιζει το συγκεκριμενο προβλημα ομως. Ακομα και αν δε σου αρεσει το επαγγελμα καντο για τα λεφτα (οπως πολλοι αλλοι) που εχει αν θες μετα απο καποια χρονια να ζεις αξιοπρεπως! Αφου κουραστηκες και αφιερωσες τοσα χρονια στη σχολη γτ τα παρατας τωρα; Δεν ειναι κριμα; Τελος, αυτα που λεγονται για τους καλους ελληνες καπεταναιους δεν ισχυουν, πλεον ολα γινονται ηλεκτονικα... Αυτα τα ολιγα!

Φίλε μου μετά απο 6 χρόνια στα ποντοπόρα... Φορτηγα, γκαζαδικα και container ... Ως Ανθυποπλοιαρχος και Υποπλοιαρχος (γκαζαδικα) ... Σας το ΦΩΝΑΖΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.-

ΥΓ. Εμένα μου άρεσε να είμαι Πλοίαρχος... Μετά καταλαβα ότι είναι ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟ Ε. Ν... Έπρεπε να μπώ στην ΣΝΔ (Μάχιμος) εκεί μόνο είσαι Καπετάνιος... Στα ποντοπόρα είσαι Ένα ζώο ανοιχτής θαλάσσης.-

ΥΓ. Δεν μπορώ να στήσω κώλο για τα χρήματα... Και δεν έκανα πότε το επάγγελμα του ναυτικού για τα χρήματα... Όσο γούσταρα να είμαι ναυτικός έμεινα στα πλοία... Όταν δεν ήθελα πλέον αυτό το επάγγελμα τα παράτησα απο μόνος μου... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ... ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ BMW,PORSCHE ...ROLEX ... Όπως πολλοί συμμαθητές μου που τελειώσαμε τον Ασπρόπυργο το 2000 ... Τα έχω χεσμένα τα χρήματα... Εγώ έκανα το γούστο μου... Καλύτερα είμαι σήμερα στην στεριά (απο το 2010) ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ... ΟΠΟΥ ΦΤΥΝΩ ΔΕΝ ΓΛΥΦΩ... ΣΤΑ ***** ΜΟΥ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ (ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ-ΥΠΟΠΛΟΙΑΧΟΥ) ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΣΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ... ΒΟΥΔΙΑ...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες