Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Κώστας έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Ενδιαφέρομαι για εμπορικό ναυτικό. Είναι εύκολο να βρεις καράβι να μπαρκάρεις αρχικά; Οι μισθοί πόσο είναι περίπου; Σίγουρα υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα σε πλοίαρχους και μηχανικούς. Μπορείτε να μου δείξετε ένα πίνακα; Κανονικά οι μισθοί πάνε ανά μήνα ε; Και τέλος πόσο κάθεσαι στην θάλασσα και πόσο στεριά (εννοείται είναι η εταιρεία) αλλά πόσο περίπου;

Αν ψάξεις στις προηγούμενες σελίδες θα βρεις ότι ζητάς.

Δεν υπάρχει κάτι σταθερό στο πόσο θα μείνεις. Μα τίποτα σταθερό, καθαρά θέμα εταιρείας και δικό σου.

Το γενικό πλαίσιο είναι σε φορτηγά 7μηνα συμβόλαια,6μηνα σε γκαζαδικα και 4μηνα σε αεράδικα.

ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Εύκολο δεν είναι αλλά όχι και δύσκολο.

Πλοίαρχοι υπάρχουν πολλοί.

Μηχανικοί λίγοι και πιο εύκολο να βρεις προς το παρών εταιρεία

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

αλεξης έγραψε:Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ αποκτούν τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα το δίπλωμα Αξιωματικού Γ' τάξης, Πλοιάρχου ή Μηχανικού Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ μπορούν να εξελιχθούν σε Β' Πλοιάρχους ή Μηχανικούς και στη συνέχεια σε Α' Πλοιάρχους ή Μηχανικούς, αφού πραγματοποιήσουν θαλάσσια υπηρεσία και να επιμορφωθούν κατάλληλα. Η σταδιοδρομία δεν περιορίζεται μόνο στα πλοία. Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ μπορούν να εργαστούν σε 16 ακόμα κλάδους, όπως ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ναυπηγήσεις, εφοδιασμοί, πρακτορεύσεις κ. Α.

παιδια ας μου απαντησει καποιος αποφοιτος απο αεν! Σε τι αλλο εκτος απο τα ταξιδια μπορει να απασχοληθει καποιος πλοιαρχος;

Ακόμα δεν μπήκες θάλασσα και θες να βγεις στη στεριά;

Μήπως να δεις άλλο επάγγελμα;

Μπορείς να μπεις σε γραφείο αλλά όχι χωρίς να βρέξεις το ποπουδάκι σου για αρκετά χρόνια...

Το μαστοριλίκι και το καπετανιλίκι κερδίζονται στη θάλασσα.

Γενικά μπορείς να κάνεις πολλά έξω, λίστα ολόκληρη αρκεί να έχεις θέληση, αφοσίωση στο διάβασμα και τσαγανό.

Μην κοιτάς τι γραφει το υπουργείο... Η εμπειρία άλλα δείχνει.

Κάθε κλάδος έχει και τα δικά του οπότε δεν θα κάτσω να γράψω ολόκληρη λίστα.

Οτι παρακλάδι σχετίζετε με τη ναυτιλία μπορείς να το ακολουθήσεις σε γενικές γραμμές ως πλοίαρχος ή μηχανικός.

Mitsos

Δημοσίευση από Mitsos »

Φιλοι οι προοπτικες ναυτικου σε κρουαζιεροπλοιου ειναι πολυ λιγες και δυσκολα βρισκεις δουλεια στην στερια. Αληθευει
Άβαταρ μέλους
ZAFOS123
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ZAFOS123 »

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ενας μαθητης μετριου επιπεδου μπορει να ειπιβιωσει και να παρει ενα αξιοπρεπει βαθμο... ; Χρειαζεται φροντηστηριο; Ποια ειναι η γνωμη σας ευχαριστω
ΕυάγγελοςΑΝΘ

Δημοσίευση από ΕυάγγελοςΑΝΘ »

Καλησπέρα σας,

Θα 'θελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει,

Εχω θαλάσσια υπηρεσία 19 μήνες και 19 ημέρες ως ανθυποπλοίαρχος, θα ήθελα λοιπόν να αποκτήσω το δίπλωμα υποπλοιάρχου το οποίο απαιτεί 24 μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας, η φοίτηση στο ΚΕΣΕΝ αναγνωρίζεται ως 4 μήνες και 10 ημέρες, αν αθροίσω την θαλάσσια υπηρεσία και την υπηρεσία του ΚΕΣΕΝ έχω ως αποτέλεσμα 23 μήνες και 29 ημέρες.

Συνεπώς μου λείπει 1 ημέρα. Τι θα μπορούσα να κάνω χωρίς να ενοχλήσω την εταιρεία που εργάζομαι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

ntina1999
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ntina1999 »

Καλημερα παιδια ! Θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως χρειαζεται για να εισαχθω στο εμπορικο ναυτικο ; για ενα ατομο που εχει επιλεξει 5ο πεδιο στη γ'λυκειου ειναι ευκολο να παρακολουθησει το μαθημα της φυσικης στη σχολης ; γενικα τα μαθηματα ειναι δυσκολα ; Και τελος ειναι ακατορθωτο να βρει καποιος φοιτητης και ειδικα γυναικα πλοιο να κανει την πρακτικη του ; Ευχαριστω πολυ
αλεξης

Δημοσίευση από αλεξης »

Καλησπερα παιδια!DYK η οποιος αλλος ξερει παρακαλω ας μου απαντησει! Εδωσα φετος απο γελ και εβγαλα 10547 μορια. Αν δε πιασω για πλοιαρχος και μπω μηχανικος μπορω να κανω κατι για να παω πλοιαρχος; Μπορω για παραδειγμα να βαλω υποψηφιοτητα με το 10% και του χρονου και αν πεσει λιγο η βαση και μπω πλοιαρχος να παω για πλοιαρχος;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν μπορείς να περάσεις στη μία σχολή (είτε πλοίαρχος είτε μηχανικός) και να κάνεις "τράμπα" που λέμε.Αν δεν πιάσεις την Πλοιάρχων και περάσεις στην Μηχανικών, τότε δυστυχώς αν θες τόσο πολύ την πρώτη σχολή, θα πρέπει να ξανά δώσεις.

Με το 10% μπορείς να δώσεις το πολύ μέχρι και 2 χρονιές αφότου έδωσες πανελλαδικές αν δεν κάνω λάθος (ρώτα το όμως για σιγουριά).

Η δεύτερη επιλογή που έχεις, είναι να κάνεις τα χαρτιά σου μέσω απολυτηρίου λυκείου (2η γενική κατηγορία), αλλά θα πρέπει να έχεις ένα καλό απολυτήριο και να έχεις και πτυχίο Αγγλικών (lower,advance,proficiency) για να έχεις καλές πιθανότητες. Ο ανταγωνισμός πλέον με την ανεργία είναι μεγάλος.

Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Μπάσκετ
Επάγγελμα: Φοιτητής

Δημοσίευση από Panosss »

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου και επίσης χρόνια πολλά στους εορτάζοντες-σες.Επειδή νομίζω πως έχω διαβάσει σχεδόν όλο το topic περί εμπορικού ναυτικού θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσει κάποιος εκ των "εσω" μερικές απορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής. Γιατί η ζωή του ναυτικου δεν είναι επάγγελμα (γνώμη μου )

1)Στα εκπαιδευτικά ταξίδια πρέπει να βρω εταιρία εγώ δηλαδή να πηγαίνω στην Αθήνα από γραφείο σε γραφείο και να ρωτάω αν θέλουν δόκιμο η οι εταιρίες κάνουν κάποιους διαγωνισμούς μέσα στις σχολές και όσοι καταφέρνουν πηγαίνουν και μπαρκαρουν;

2)Με ένα lower στα αγγλικά (αλλά με συνεχή εξάσκηση δηλαδή μπορώ να συννενοηθω άπταιστα και γραπτώς) είναι δύσκολο να βρω ναυτιλιακή εταιρεία να κάνω θαλλασια υπηρεσία;

3) Όσο αναφορά το ναυτικό φυλλάδιο θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι που το παιρνω και που χρησιμεύει

4) Σαν junior ανθυποπλοίαρχος θα μπορέσω να βρω εταιρεία ώστε να καταφέρω να συμπληρώσω την κατάλληλη θαλάσσια υπηρεσία και να προαχθώ σε ανώτερες βαθμίδες (διευκρινίζω πως κάνεις από την οικογένεια μου δεν είναι ναυτικός και έτσι δεν έχω μέσον)

5)Τώρα όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι είναι αρκετά τα χρήματα που παίρνει ο δόκιμος είναι αρκετά για αποταμίευση έτσι ώστε να συνεχίσω την ζωή στην σχολή κανονικά και να μην επιβαρυνω τους γονείς μου;

6) Και τέλος ένας ναυτικός μετά από κάποια χρόνια στις θάλασσες πχ 10 μπορεί να κάνει μια περιουσία και να έρθει να ζήσει με μια δουλειά στα γραφεία και να κάνει οικογένεια;

Με συγχωρείτε για τον όγκο των ερωτήσεων.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Φωτόπουλος Μαθητής Γ' Λυκείου

Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια απορία σχετικά με την εισαγωγη στις ΑΕΝ με το απολυτήριο λυκείου.
Συγκεκριμένα για το πτυχίο αγγλικών. Έχω πάρει το lower αλλά λόγο οικονομικών δυσκολιών (χρωστάω στο φροντιστηριο κάποια χρήματα) το κρατα το φροντιστήριο και δεν το εχω παρει στα χέρια μου. Μπορώ όμως μεσω του κωδικού μου να βρω ηλεκτρονικά ότι όντως επέτυχα στις εξετάσεις αυτές αλλά λογο δυσκολιών δεν εχω το χαρτι στα χερια μου αλλά έχω μονο αυτή την απόδειξη.
Αυτό φτάνει για να πάρω τα επιπλεον μόρια του πτυχιου αγγλικών ή πρέπει να έχω απαραίτητα το αυθεντικό χαρτί.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα πρέπει να έχεις απαραιτήτως το πρωτότυπο πτυχίο για την κατάθεση αλλιώς δεν λαμβάνεις τα μόρια της ξένης γλώσσας.
Nick

Δημοσίευση από Nick »

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση αν μπω στην σχολη ομως δεν περασω την πρωτη χρονια λογο απουσιων μετα συνεχιζω κανονικα απλα ξανακανω την πρωτη χαμενη χρονια;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν συνεχίζεις κανονικά στο επόμενο εξάμηνο.
Θα πρέπει να επαναλάβεις το πρώτο εξάμηνο από την αρχή εάν μείνεις από απουσίες αναγκαστικά.
Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Οταν πας να μπεις σε σχολη μπορεις να ενταχθεις σε σχολη που ειναι στο εξωτερικο δηλαδη εγω θελω να παω στην Αμερικη. Επειδη τα μορια δεν ειναι το προβλημα θα ηθελα να ρωτησω στο πως μπορω να μπω εκει και τι χρειαζομαι;
Και τι το διαφορετικο κανουν εκει σε αντιθεση με εδω. Και εαν υπαρχει μενεις εκει η νοικιαζεις δικο σου σπιτι ;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Η διαμονή σε εστία σε σχολη ΑΕΝ που διαθέτει εστίες είναι σίγουρη απο τη στιγμή που θα μπείς ή πρεπει να τηρεις κάποιες προϋποθέσεις;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες