ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από D.Y.K »

Των Οινουσσών είναι σίγουρα η καλύτερη.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Terminator »

Οινουσσών, Υδρας οι καλύτερες Και μετά είναι αυτή της Πρέβεζας
Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από teooyk »

Της πρέβεζας; Γιατί τι θετικό έχει η πρέβεζα;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

1Ον η πόλη είναι πανέμορφη 2ον το κτήριο και ο εξοπλισμός είναι μια χαρά δεν έχει ζημιές ούτε έχει ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και τέλος οι καθηγητές έχω ακούσει προσφέρονται να βοηθήσουν τα παιδιά που έίναι απο ΕΠΑΛ και δυσκολεύονται αρκετά στα μαθηματικά
Αλεξανδρος Κ

Δημοσίευση από Αλεξανδρος Κ »

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω περι εισαγωγης στην ΑΕΝ μεσω απολυτηριου, δεχονται σε ολες τις σχολες με απολυτηριο ο μονο αθηνα, θεσσαλονικη π, χ
Επισης ποια ηταν η βαση το 2016 για εισαγωγη με απολυτηριο

και αν γινεται ποια ηταν και η βαση στον Ασπροπυργο Πανελλαδικες και απολυτηριο
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Τι εννοείς η βάση στον Ασπρόπυργο; Αφού μία βάση έχουν όλες οι ΑΕΝ Απλά μετά ανάλογα με το πόσα μόρια έχετε γράψει σας κατατάσουν στις ανάλογες ΑΕΝ
Αλεξανδρος Κ

Δημοσίευση από Αλεξανδρος Κ »

Εννοω οτι π. Χ καποιος που εχει γραψει 11500 και εχει βαλει τον ασπροπυργο 1ο ως επιλογη και 2η την θεσσαλονικη, τα μορια μπορει να μην ειναι αρκετα για να μπει στον ασπροπυργο (η δεν παει ετσι; )

τελικα ποσο ηταν η βαση με απολυτηριο περυσι?
Ηλιας Σαβ

Δημοσίευση από Ηλιας Σαβ »

Μην το ψαχνεις, φιλαρακο με το απολυτηριο περνανε πολλοι λιγοι, Η βαση απολυτηριου για τους πλοιαρχους ηταν καπου στις 21000-20000 και για μηχανικους 19000, ηθελα να μπαργκαρω ωστε να βγαλω τα μορια αλλα... Δεν επαρκουν οποτε ξαναδινω παννελινιες. Οποτε δεν αξιζει καθολου, καλυτερα με παννεληνιες, συν οτι αμα εισαι απο γενικο λυκειο θα σε βοηθησουν τα μαθηματικα στην σχολη (εστω και λιγο) !(σορρυ για την ορθογραφια)

Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από wolver »

Εμενα ο κολλητος μου που μπηκε με απολυτηριο το 2015 ειχε απολυτηριο 19.7 και πτυχιο αγγλικων lower οποτε θελει αρκετα μορια απο το απολυτηριο για να μπεις
VASILIS

Δημοσίευση από VASILIS »

Καλησπέρα,Εχω μερικές απορίες σχετικά με τις σχολές εμπορικού ναυτικού.
Αρχικά θέλω να ρωτήσω, είμαι δεύτερο έτος σε μια σχολή αλλά σκέφτομαι μηπως δηλώσω για ΑΕΝ. Αρχικά μπορώ μέσω πανελληνίων να κάνω δήλωση της σχολής με 10% για δυο χρόνια μετά (ουσιαστικά είναι 4%), κανονικά γίνεται αλλα είμαι απο εκείνους που δωσαμε πανελλήνιες το 2014-2015 και την επόμενη χρονιά άλλαξε το σύστημα και έχω ακούσει ότι πλέον ισχύει μόνο για ένα έτος μετά τις πανελλήνιες. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό θα με βοηθήσει πολύ, ή αν μπορείτε να μου πείτε που να απευθυνθώ σχετικά με το θέμα.
Αλλιώς με το απολυτήριο λυκείου 16,9 και αγγλικα Lower αξίζει να δηλώσω;

Πανελλήνιες είχα 16200 αλλά δεν ξερώ, όπως ειπα και πριν, αν θα μπορέσω να τα αξιοποιήσω.

Υπάρχει τρόπος να περάσω ΑΕΝ μέσα από τη σχολή μου, Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείο;
Επίσης που μπορώ να βρω σχετική προκήρυξη όσον αφορά τις ημερομηνίες των αιτήσεων, τα δικαιολογητικά κλπ;
Ακόμα θα ήθελα να ξέρω ένα πλάνο με την ανέλιξη σε 1ος μηχανικός/πλοίαρχος και το περας των χρόνων δλδ σε ποσα ετη μπορει να φτασει καποιος στο ανώτερο σημειο της σχολής, μαζί με τη θαλασσια εμπειρία και τα εξάμηνα της σχολής.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

VASILIS έγραψε:Καλησπέρα,Εχω μερικές απορίες σχετικά με τις σχολές εμπορικού ναυτικού.
Αρχικά θέλω να ρωτήσω, είμαι δεύτερο έτος σε μια σχολή αλλά σκέφτομαι μηπως δηλώσω για ΑΕΝ. Αρχικά μπορώ μέσω πανελληνίων να κάνω δήλωση της σχολής με 10% για δυο χρόνια μετά (ουσιαστικά είναι 4%), κανονικά γίνεται αλλα είμαι απο εκείνους που δωσαμε πανελλήνιες το 2014-2015 και την επόμενη χρονιά άλλαξε το σύστημα και έχω ακούσει ότι πλέον ισχύει μόνο για ένα έτος μετά τις πανελλήνιες. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό θα με βοηθήσει πολύ, ή αν μπορείτε να μου πείτε που να απευθυνθώ σχετικά με το θέμα.
Αλλιώς με το απολυτήριο λυκείου 16,9 και αγγλικα Lower αξίζει να δηλώσω;

Πανελλήνιες είχα 16200 αλλά δεν ξερώ, όπως ειπα και πριν, αν θα μπορέσω να τα αξιοποιήσω.

Υπάρχει τρόπος να περάσω ΑΕΝ μέσα από τη σχολή μου, Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείο;
Επίσης που μπορώ να βρω σχετική προκήρυξη όσον αφορά τις ημερομηνίες των αιτήσεων, τα δικαιολογητικά κλπ;
Ακόμα θα ήθελα να ξέρω ένα πλάνο με την ανέλιξη σε 1ος μηχανικός/πλοίαρχος και το περας των χρόνων δλδ σε ποσα ετη μπορει να φτασει καποιος στο ανώτερο σημειο της σχολής, μαζί με τη θαλασσια εμπειρία και τα εξάμηνα της σχολής.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!

Εγώ γνωρίζω πως μόνο για μία, την επόμενη χρονιά μπορείς να δώσεις με το "10%". Παντού μπορείς να το μάθεις, και με ένα τηλεφώνημα στο υπουργείο. Φαντάζομαι, για να απευθύνεσαι από εδώ, με την γραμματεία της σχολής σου δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Προσωπικά, έχω περάσει και από το σύστημα των πανελλαδικών, βέβαια στην ΑΕΝ πέρασα με απολυτήριο, οπότε δεν είμαι ο πλέον ειδικός να στο αναφέρω.

Επίσης, κοίτα να δείς συνονόματε , πως έχουν τα πράγματα. Τελείωσε το Πολυτεχνείο, για εμένα οπωσδήποτε.

Έπειτα, ως πτυχιούχος πλέον, πας σε μια ΑΕΝ , και δίνεις τα μαθήματα ισοτιμίας, έχει αλλάξει πλέον το σύστημα, και δίνεις περίπου 5 μαθήματα , (ΜΕΚ 3, Βοηθητικά Μηχανήματα πλοίου 3, Ηλεκτρικές Μηχανές 2, Καύσιμα - Λιπαντικά, και ίσως και Ναυπηγία). Και ίσως και κάποιο άλλο μάθημα τα οποία δεν διδάσκονται στο Πολυτεχνείο και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή. Εσύ από την ηλεκτρολόγων, ενδέχεται να μην δώσεις Ηλεκτρικές Μηχανές. Τα υπόλοιπα όμως που ανέφερα, κανονικά.

Έπειτα, αφου περάσεις τα μαθήματα, θα κάνεις 12 μηνών εκπαιδευτικό ταξίδι (Κατευθυνόμενη Εκπαίδευση επί πλοίου)ως Δόκιμος.

Όταν από Δόκιμος (το 12-μηνο), προαχθείς σε Αξιωματικό Μηχανής Γ' Τάξεως , είναι 24 μήνες υπηρεσία στον Βαθμό Γ' Τάξεως, ώστε να προαχθείς σε Β' Τάξεως.

Ως Β' Τάξεως, απαιτούνται 36 μήνες στον βαθμό αυτό, ώστε να προαχθείς σε Α' Τάξεως.

Επέμενα, να πάρεις το πτυχίο σου, καθότι ως απόφοιτος Πολυτεχνείου, μπορείς μόλις πάρεις του Α' Τάξεως, να πας ευκολότερα σε γραφείο ως Αρχιηλεκτρολόγος ή Αρχιμηχανικός.

Παίρνουν αποφοίτους Πολυτεχνείου για τις άνωθεν θέσεις. Και με κάποιον γνωστό φυσικά, αλλά ο γνωστός ειναι μόνο για να πάρεις την θέση. Μιλάμε για θέσεις όπου απαιτούνται προσόντα.

Σαν απόφοιτος ΑΕΝ, μόνο ως βοηθός Αρχιμηχανικού μπορεί κανείς να πάει, φυσικά παλι με γνωστό, και ως Α' Τάξεως. Εν ολίγοις, εσύ, θα βγεις στο γραφείο ευκολότερα εάν το επιθυμήσεις.

Τα μόρια σου με απολυτήριο και Αγγλικά, καλά είναι, δεν θα πω οριακά, αλλά με πανελλήνιες πιστεύω ότι το έχεις.. δώσε και με τα δύο αν δεν θες να συνεχίσεις την σχολή σου.

Τέλος, με μια σου αναζήτηση στο γκούγκλ, θα βρεις παλαιότερες προκηρύξεις.

Άβαταρ μέλους
psofos
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από psofos »

Και τι πρεπει να εχεις για να γινεις αρχιπλοιαρχος; Ως αρχιμηχανικος ειπαμε, πολυτεχνειο κλπ. Ως αρχιπλοιαρχος ομως; Επισης, θελει απαραιτητα μια τετοια θεση ή μπορει και οχι; Τελος, ποσο χρονων πρεπει να εισαι περιπου για μια τετοια θεση;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

psofos έγραψε:Και τι πρεπει να εχεις για να γινεις αρχιπλοιαρχος; Ως αρχιμηχανικος ειπαμε, πολυτεχνειο κλπ. Ως αρχιπλοιαρχος ομως; Επισης, θελει απαραιτητα μια τετοια θεση ή μπορει και οχι; Τελος, ποσο χρονων πρεπει να εισαι περιπου για μια τετοια θεση;

Βγάλε εσύ την σχολή, πάρε του Α' Τάξεως, και εδώ μέσα θα με βρεις να σου λύσω τις απορίες αυτές. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
psofos
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από psofos »

Καλα λεμε τωρα ρε αρχηγε :)
Οδυσσέας

Δημοσίευση από Οδυσσέας »

Γειά σας,Σκέφτομαι να πάω για πλοίαρχος στην ΑΕΝ Μακεδονίας, και έχω κάποιες απορίες.

1. Έχω 1,5 βαθμό μυωπία και λίγο αστιγματισμό. Λέτε να με κόψουν;

2. Είναι δύσκολο να βρω καράβι για πρακτική ή δουλειά;

3. Μπορεί να με πάρουν, για πρακτική ή δουλειά, σε κανένα Blue Star στις Κυκλάδες;

4. Οι ψυχιατρικές εξετάσεις τι περιλαμβάνουν;

5. Υπάρχει δυνατότητα όταν τελειώσω να πάω στο πολεμικό ναυτικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης