Άρβυλα ελληνικού στρατού

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 48
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Η Lanador δεν υπάρχει πια, έφτιαχνε τις στολές διασωστών του ΕΚΑΒ.

Τα κορδόνια ακόμη και στα χορηγούμενα άρβυλα του στρατού ήταν λεπτά και ελαστικά.

Έλεγξε τη "γλώσσα" του άνω μέρους, εκεί που δένεις τα κορδόνια, αν είναι αρκετά ψηλά έτσι ώστε όταν τα δένεις να "δένουν" ικανοποιητικά το πόδι.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από VasilisD »

Αυτά πάντως είναι της Lanador, οπότε λογικά πρόκειται για παλιά άρβυλα; Ναι, αγκαλιάζει καλά το πόδι. Γενικά είναι άνετο και ξεκούραστο. Βέβαια έχω βάλει πάτους με τζελ.3 ευρώ από το ebay και έχουν και αντικραδασμική επίστρωση και αναπνέει το πόδι. Αν βρω το λινκ από εκεί που τα πήρα θα το ανεβάσω εδώ. Σήμερα στη δουλειά 8 ώρες συνεχές περπάτημα, δεν υπήρξε πρόβλημα. Ήθελα να ρωτήσω, αυτή η επίστρωση που έχει κάτω από τον πλαστικό αποσπώμενο πάτο, είναι δέρμα ή ξύλο; Γιατί είναι πολύ σκληρό και καφέ. Νόμιζα ότι είναι δέρμα, αλλά δεν πατιέται ούτε γδέρνεται καθόλου, ούτε με το νύχι.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Ξύλο είναι, γι'αυτό παίρνουν όλοι πάτους, είτε σιλικόνης είτε δέρματος, γιατί χωρίς αυτους θα γ@@@ τα πόδια σου στο περπάτημα και στη συνεχής ορθοστασία.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Εγώ πήρα αυτούς τους πάτους
http://www.ebay.co.uk/itm/272454236089;_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=571464252217&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Πολύ καλοί και φθηνοί, με τζελ στην φτέρνα, πλήρη στήριξη στην καμάρα και αφράτοι στο μπροστά μέρος. Έχουν και υλικό που απορροφά τον ιδρώτα. Τα άρβυλα είναι πολύ άνετα έτσι χωρίς πλάκα. Ήθελα να ρωτήσω: Ξύλο διαθέτουν όλα τα άρβυλα από κάθε χώρα ή μόνο τα ελληνικά; Και ποια η σημασία του;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν ξέρω να σου πω. Τα "κινέζικα" πάντως έχουν σόλα από PVC ενώ τα Ελληνικά φυσικό ελαστικό.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Καλά, τα κινέζικα γενικά δεν είναι εμπιστοσύνης. Είχα πάρει κάτι μποτάκια ασφαλείας, είδα καλή τιμή και δεν πρόσεξα χώρα προέλευσης. Μέσα σε μία μέρα στη δουλειά, άρχισαν να βρωμάνε. Στην πρώτη βδομάδα αναγκάστηκα να πάρω άλλα, γιατί δεν αντεχόταν η μπόχα τους. Συγκριτικά πάντως με τα αγγλικά άρβυλα, τα ελληνικά έχουν πολύ πιο γεροδεμένη και στιβαρή σόλα, αν και σκληρότερη, δε νιώθει. Αντιθέτως η αγγλική είναι φτιαγμένη από πολυουρεθάνη κακής ποιότητος και υπάρχουν στο ίντερνετ πολλά βίντεο όπου ξεκολλάνε ολόκληρα κομμάτια από τη σόλα. Το δέρμα πάντως της αγγλικής είναι πολύ πιο ενισχυμένο και πιο χοντρό, όπως επίσης και η προστασία για τα δάχτυλα. Αλλά πολύ ζόρικα άρβυλα για πολύωρη χρήση.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Τα καλύτερα χορηγούμενα είναι του Ολλανδικού και του Γερμανικού Στρατού.

Για μποτάκια ασφαλείας μακριά από τα Κινέζικα, υπάρχει λόγος που τέτοια από επώνυμες μάρκες έχουν τόσο υψηλές τιμές.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Του ολλανδικού και γερμανικού στρατού νομίζω είναι παρόμοια. Ήθελα να πάρω και τέτοια, γιατί όλοι λένε τα καλύτερα, αλλά μάλλον αργότερα. Είναι και ακριβότερα από τα ελληνικά πχ. Στην αρχή πήρα τα αγγλικά που τα βρήκα πάμφθηνα επειδή είχαν ένα σημαδάκι στο δέρμα και τώρα πήρα τα ελληνικά γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που πήγα στρατό και δεν θυμόμουν πώς είναι. Πάντως θυμάμαι ότι και τότε δεν με ενόχλησαν. Σκέφτομαι να κάνω ένα βίντεο συγκριτικό όπως έκανα και με τα άλλα. Τα Αεροπέλμα πάντως έχουν μοναδική σόλα, δε γλιστράει πουθενά, σε αντίθεση με τα άρβυλα που σε γυαλιστερές υγρές επιφάνειες γλιστράνε εύκολα. Όμως σε πολύ δύσκολες εκτός δρόμου καταστάσεις νομίζω η σόλα του γνήσιου αρβύλου θα αντέξει περισσότερη καταπόνηση από αυτήν της Αεροπέλμα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Μπα μη το λές, ουκ ολίγοι στη θητεία μου είχαν θέμα με τις σόλες που αποκολλήθηκαν και έπρεπε να τα αντικαταστήσουν με καινούργια ζευγάρια. Μόνο ένας από σειρα μου το πήγε σε τσαγκάρη για επιδιόρθωση.

Απλά το πλεονέκτημα των αρβυλών του Ελληνικού Στρατού είναι ότι έχουν τακούνι που είναι ό, τι πρέπει για πολύωρο περπάτημα, ιδίως αν κουβάλας και σχετικά βαρύ φορτίο.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Αυτό για το περπάτημα το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Έχει πολύ καλό ζύγισμα, ώστε να μη καταπονείται ούτε η φτέρνα ούτε το μπροστά μέρος του πέλματος. Επίσης, επειδή το τακούνι έχει αυτό το ύψος, δημιουργεί καλό μοχλό και δεν πονάει ο τένοντας. Ακόμα και με τα Αεροπέλμα, επειδή έχουν πιο φλατ σόλα (δεν έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά το εμπρός με το πίσω μέρος), μετά από κάποιες ώρες περπάτημα, νιώθω τον τένοντα να διαμαρτύρεται. Αυτό συμβαίνει στο πόδι που βρίσκεται πίσω, το οποίο ψάχνει να βρει πάτημα για να δώσει την ώθηση και ζορίζει τον τένοντα έτσι. Το κακό με τα ελληνικά άρβυλα είναι ότι η σόλα είναι βαριά και νιώθεις σαν να την σέρνεις μαζί με το υπόλοιπο παπούτσι. Εκεί κουράζει λίγο. Πάντως εγώ στη θητεία μου, όταν ήμουν Μυτιλήνη 7 μήνες, όλο σε κατσάβραχα αγγαρείες μας έβαζαν κάθε μέρα. Κανενός οι σόλες δεν ξεκόλλησαν απ'όσο θυμάμαι.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Καλά ναι, σε 3 άτομα εμφανίστηκε το πρόβλημα όταν υπηρετούσα, σε ένα παιδί δε του έδωσαν ζευγάρι άρβυλα το παλαιότερο μοντέλο χωρίς το "μαξιλαράκι" στο άνω μέρος.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Τα καλύτερα είναι αυτά με μαξιλαράκι πάνω και στον τένοντα, για να αποφεύγονται οι φουσκάλες, γιατί εκεί κάνει την τσάκιση η αρβύλα και τρίβεται το πόδι. Νομίζω μία πολύ καλή λύση, η οποία πέρα από προστασία από τις φουσκάλες, βοηθάει και στην στήριξη του αστραγάλου, είναι αυτό:
http://www.ebay.co.uk/itm/121966153890;_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ή αυτό:
http://www.ebay.co.uk/itm/122100588731;_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Από τη στιγμή βέβαια που έχεις πάρει ένα νούμερο μεγαλύτερη αρβύλα, ώστε να χωράει αυτό με χοντρή κάλτσα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν μου εμφανίζει τα προϊόντα, λέει "listing not available".
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Να δύο βίντεο σχετικά με τις σόλες των αγγλικών αρβυλών

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html;_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Achilles+Tendon+Strap+Braces&_sacat=0
νικος

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από νικος »

Παιδια τι πατους να αγορασω για τα αρβυλα, ανατομικους ή συλικονης; Κ ποσο στοιχιζουν ;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες