Άρβυλα ελληνικού στρατού

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από dn24 »

Sotsirx έγραψε: http://www.tactical-corner.gr/gr/υποδηση-aρβυλα/επιχειρησιακα-αρβυλα/αρβυλο-salomon-quest-4d-gtx-forces-black?tag=&sort=pd.name&order=ASC&page=16&limit=25 Με τα παραπάνω αρβύλα πιστεύετε ότι θα έχω θέμα στη μονάδα; Έχω δει κάποια στελέχη να τα φοράνε.

Δεν προβλέπεται για τους οπλίτες άρβυλα του εμπορίου. Τουλάχιστον έτσι ίσχυε μέχρι το 2012 που ήμουν στον στρατό. Αν και έκτοτε, δεν θεωρώ πως έχει αλλάξει κάτι, ας με διορθώσει κάποιος. Επίσης, δες άρβυλα τύπου ΕΣ. Αυτά προβλέπονται.
Sotsirx

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Sotsirx »

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είμαι στη Β' ΜΚ. Ξέρω πως μετά τα ΠΕΝ επιτρέπεται να φοράμε δικά μας αρβύλα, απλώς για τα συγκεκριμένα έχω κάποιους ενδοιασμούς.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 48
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός σε άρβυλο με μεμβράνη Gore-tex. Αν καλυφθεί από λάσπη δεν είναι διαπνέον, στη παγωνιά δεν παρέχει ικανοποιητική αδιαβροχοποίηση. Και αλλίμονο αν μπει μέσα στο άρβυλο νερό γιατί θέλει σχεδόν 24ωρο για να στεγνώσει η μεμβράνη.

Εναλλακτικά δες τα παρακάτω

HAIX Δερμάτινο Άβυλο

Aeropelma Duetto "Σχέδιο 7"
Sotsirx

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Sotsirx »

Λοιπόν, θα ήθελα ενα ζευγάρι το οποίο να ειναι: Άνετο, ζεστο, αδιάβροχο και ανθεκτικό, έτσι ώστε να το χρησιμοποίησω μετά το τέλος της θητείας μου και στο βουνό. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι μαζί με τα παραπάνω θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Επισκέψου μαγαζί με στρατιωτικά και κυνηγετικά είδη και ρώτησε για άρβυλα που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις σου. Μη δώσεις τζάμπα τόσα λεφτά και μετά να τα κλαις.Εικόνα

Και να τα δοκιμάσεις με τη στρατιωτική μάλλινη κάλτσα. Παίζει και αυτό ρόλο.
Χρηστος

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Χρηστος »

Ρε παιδια το δεσιμο των κορδονιων στα αρβυλα ειναι ιδιο οπως με το κανονικο παπουτσι; Εχω δει οτι εχουν τεραστια κορδονια και τα τυλιγουν γυρω γυρω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι ίδιο δέσιμο. ΔΕΝ πρέπει να τα σφίγγεις όμως, αν όμως αφήσεις μεγάλο περιθώριο κάνεις κόμπο και το "κρύβεις" Στη "γλώσσα" του αρβύλου.

arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από arnold13 »

Παλικαρια απαντηστε μου συνντομα γιατι ειμαι σε net... Ειμαι στη 35μκ και περναγα λυβ αυτη τη βδομαδα και λογω των αρβυλων που με πεθαναν στη φτερνα δε μπορεσα να βγαλω πορεια με μπεργκιν και λογικα θα με κοψουν για αυτο το λογο... Ρωταω τωρα, να παρω κανενα δευτερο αρβυλο; Οταν φοραω το αρβυλο του ΕΣ τι πατο να παρω; Αυτη τη στιγμη φοραω ενα πατο magnum 14 ευρω το ειχα παρει αλλα με τη χρηση και με το γεγονος οτι μας πετανε συνεχεια ταρζαν και μετα φοραω ξανα το ιδιο βρεγμενο αρβυλο ο πατος νιωθω πως δε κανει δουλεια και ειναι σα να με τρυπαει η σολα με καρφια
arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Άρβυλα ελληνικού στρατού

καποιος να με βοηθησει
aezakmi

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από aezakmi »

Καλοι πατοι ειναι της army race. Εγω τετοια φορουσα.και δεν προκειται να σε κοψουν επειδη δν θα βγαλεις πορεια. Ας σε σερνουν κιολας. Εδω δεν κοβουν στην 35μκ αυτους που δεν κατεχουν το τριπτυχο. Υπομονη οτι περνας απο οσα λες τα περνας για το τπεν. Μετα μονο πρωινη γυμναστικη και υπηρεσιες θα ειστε οπως ολοι στην 35.

arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Άρβυλα ελληνικού στρατού

παιδες πειτε μου λιγο ποια βηματα να ακολουθησω για να ξερω την επομενη φορα οταν θα κανουμε πορεια να μη δυσκολευτω και να μη βγαζω ποσες φουσκαλες... για παραδειγμα ποια αρβυλα να εχω, ποιες καλτσες να βαλω κ. τ. λ

babis

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από babis »

Αγορι μου δεν γινετε να μην δυσκολευτεις σε πορεια.φορα οτι καλτσα γουσταρεις και εχεις.

η αρβυλα δν χρειαζετε να ειναι ακριβως στο νουμερο σου και σφιξε καλα τα κορδονια ωστε να μην γλιστραει και τριβετε το ποδι σου μεσα στην αρβυλα απο τον ιδρωτα.

και σε καμια σταση εαν κανετε, εχε στο μπεργκιν καμια δευτερη καλτσα να αλλαξεις.

ZULU 85

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από ZULU 85 »

Φίλε καλησπέρα. Αν δεν έχεις ξαναβάλει αρβυλα ή μποτακια ορειβασίας στην πολιτική σου ζωή όποια αρβυλα και να πάρεις θα σου φανούν σκληρά. Στους 9(;) μήνες που είναι η θητεία τώρα είναι παράλογο να δώσεις λεφτά για να πάρεις άρβυλο εκτός και αν το χρησιμοποιήσεις και μετά το στρατό. Πάρε ένα ζευγάρι καλούς πατους (και με το καλούς δεν εννοώ να είναι μαλακοι όπως πολλοί νομίζουν αλλά πατους που να υποστηρίζουν την καμαρα του ποδιού) και φόρα μαλλινες κάλτσες ορειβασίας και όχι βαμβακερες. Τα αρβυλα σου θα πρέπει να είναι μισό νούμερο μεγαλύτερα τουλάχιστον και να τα δενεις σφιχτά ώστε να μην τριβεται το πόδι με το άρβυλο. Τέλος στις πορείες όταν έχεις ευκαιρία να αλλάζεις κάλτσες και να βρεχεις τα πόδια με κρύο νερό για να μην πρηζονται. Αφού τα στεγνώσεις βάζεις τις καινούργιες κάλτσες και είσαι εντάξει.

Αυτά τα βασικά με βάση κάποια χρόνια εμπειρίας... Καλή θητεία σε όλους.

babis

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από babis »

Αυτο με το νερο οταν θα αλλαζεις μην το κανεις. Μπελας ειναι και σιγουρα δεν θα προλαβεις. Εκτος αν οι στασεις που θα κανετε διαρκουν πολυ. Πραμα που νομιζω δεν θα γινετε πουθενα.
ZULU 85

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από ZULU 85 »

babis έγραψε:Αυτο με το νερο οταν θα αλλαζεις μην το κανεις. Μπελας ειναι και σιγουρα δεν θα προλαβεις. Εκτος αν οι στασεις που θα κανετε διαρκουν πολυ. Πραμα που νομιζω δεν θα γινετε πουθενα.

Ό, τι προλάβει το παιδί αλλά δεν παίρνει πάνω από 3 λεπτά. Παγουρι και πετσετουλα σε εξωτερική θήκη του μπεργκιν και είναι έτοιμος. Το βασικό είναι να αλλάξει κάλτσες και να στεγνώσει τα πόδια. Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες