Απόλυση από τον Ελληνικό Στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από oldsoldier »

Αρχίζεις να μαζεύεις από πριν και κάποιες αναγκαστικά θα τις πάρεις λίγες ώρες πριν πας στο 1ο γραφείο πχ την υπογραφή από το λόχο σου και την υπογραφή από την αποθήκη.
Choulious

Δημοσίευση από Choulious »

Καλησπέρα παιδιά, μήπως γνωρίζετε αν οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί παραδίδουν Σάκο Ιματισμού, Παραλλαγές, Άρβυλα κτλ όταν απολύονται;
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλησπερα!
Εχω την εξης απορια για οποιον ξερει να απαντησει:
Ειχα ακουσει παλια κατα τη διαρκεια της θητειας μου, οτι ενας που εχει μολις απολυθει απο το στρατο, υπαγεται για ενα μικρο διαστημα καποιων μηνων στο στρατιωτικο ποινικο κωδικα, με την αιτιολογια να αποφευγονται μετα την απολυση τυχον διενεξεις μεταξυ πρωην φανταρων (πχ να εχει καποιος φανταρος διαφορες και απωθημενα με καποιον αλλο φανταρο και να τον βρει μετα την απολυση και να πλακωθει μαζι του).
Αν και μου μυριζει ραδιο αρβυλα το θεμα, μου χε κανει εντυπωση γιατι το ειχα ακουσει κατα τη θητεια μου απο αρκετους φανταρους οτι ισχυει κατι τετοιο.
Υπαρχει καποιος που να γνωριζει αν ισχυει ή αν ειναι ραδιο αρβυλα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 23
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Και σε εμένα μου έλεγαν ότι για ένα εξάμηνο από την απόλυση οι οπλίτες υπάγονται υπό στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Είχα ρωτήσει Στρατολόγο για το αν ισχύει και μου είπε όχι.

Δεν είναι και καλά για θέματα μεταξύ οπλιτών αλλά για τυχόν βιαιοπραγίες εναντίον ανωτέρων.

Γενικά ακούγεται κουλό. Λες και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πλάκωμα μετά από 2-3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από samloxias »

Ορθόν έτσι ήτανε και δέν εξειδικεύω. Τώρα δέν ξέρω άν ισχύει κάτι τέτοιο
Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Εγω πηγα μια μερα πριν την απολυση μου λογο μεγαλης αδειας... (ποση υπομονη εκανα ουτε εγω ξερω... :P) και μαζεψα τις υπογραφες σε λιγοτερο απο 1 ωρα και παρεδωσα και τα ρουχα την ιδια μερα... Απο κει και περα δεν ειχα καποιο ιδιαιτερο θεμα
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Την βεβαιωση που μαζευω υπογραφες ποτε την περνω; Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Νικος έγραψε:Την βεβαιωση που μαζευω υπογραφες ποτε την περνω;Εικόνα

Την ίδια μέρα που απολύεσαι.

Απελπισμένος

Δημοσίευση από Απελπισμένος »

Καλημέρα από μέσα... Γνωρίζει κανείς αν μπορούν να σου περάσουν τιμητική άδεια ως κανονική για να υπηρετήσεις παραπάνω?; Δηλαδή αντί για 15 να μου γράψουν 21 και να υπηρετήσω 6 μέρες έξτρα...

Απολύομαι σε 2 μήνες και ήδη μου ζαλιζουν τον έρωτα...

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όχι.

Οι μόνες υπηρετήσιμες ημέρες, είναι οι έξτρα φυλακές (πάνω από 20 μέρες συνολικά) ή το να έχεις ξεπεράσει τις αναρρωτικές μέρες που ορίζει ο νόμος. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Απελπισμένος

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Από τώρα για τον Ιούλη και μου κάνουν την άδεια στα μέτρα τους... Δεν την παλεύω ρε ***** το...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φιλαράκι, αυτά γίνονται διαχρονικά και σίγουρα δεν είσαι ο μόνος αν αυτό σε παρηγορεί.

Απ'ότι κατάλαβα όπου να ναι απολύεσαι, οπότε υπομονή λίγο ακόμα.

Απελπισμένος

Σ ευχαριστώ αδερφέ!!! Ο καθένας περνάει τα δικά του... Ευτυχώς ο στρατός είναι μπόρα και θα περάσει...

Άβαταρ μέλους
panos12
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από panos12 »

Παιδια... Οταν τελειωνει η θητεια πρεπει να παραδωσουμε τα πραγματα και αν ναι τι θα γινει αν δεν ταπαραδωσω πισω;(ειναι καλα για το κυνηγι)
lelos

Δημοσίευση από lelos »

Φτάνει η ώρα μου σιγά σιγά... Επειδή μου τα μπλέξαν με τις άδειες και θα πάρω αναρρωτική υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξουν τις τιμιτικές σε κανονικές και να μου αλλάξουν ημερομηνία απόλυσης;(π. Χ.6-7 μέρες μετά;) Ή να μου περάσουν ΕΔΕ για την αναρρωτική κλπ;

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί καίγομαι

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης