Γιωργος Αστ. έγραψε:Καλησπέρα σας φέτος τελειώνω το πανεπιστήμιο στο παιδαγωγικό τμήμα και σκέφτομαι του χρόνου να ξαναδώσω πανελλήνιες για αστυνομία, καθώς μόνο εκεί με παίρνει το όριο ηλικίας. Έμαθα πως με πτυχίο ΑΕΙ αν περάσω αστυφυλάκων αναβαθμίζομαι σε αξιωματικός. Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει αυτό για αυτό αν γνωρίζετε κάτι να μου απαντήσετε θα το εκτιμούσα πολύ !
Γιωργος Αστ. έγραψε:Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Μηπως γνωριζεις και αν θα μου οφελησει σε τιποτα το πτυχιο μου απο το παιδαγωγικο στην αστυνομια ; Π. χ. σε μισθο , μεταθεσεις , βαθμο κτλ.
Σε τιποτα απο αυτα δεν θα σε βοηθησει το πτυχιο ομως θα σου ειναι πολυ χρησιμο σε ενα αλλο κομματι πολυ σημαντικοτερο οπως η συμπεριφορα με τους συναδελφους και ο τροπος που αντιμετωπιζεις τους πολιτες. Επισης αν δωσεις για αρχιφυλακας και περασεις εχοντας πτυχιο θα γινεις ανθυπαστυνομος στα τρια χρονια. Ακομη βγαινει μια προκυρηξη η οποια αφορα τους πτυχιου χους αστυνομικους υπαξιωματικους που θελουν να μπουν στην ΣΑΕΑ μπορεις να συμμετασχεις και σε αυτη.
Γεια σας ! Είμαι 24 και έχω τελειώσει φιλολογία, αλλά θέλω να μπω αστυνομία ξέρετε Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κατορθώσω; Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
Ο μόνος τρόπος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι να δώσεις Πανελλήνιες για την Σχολή Αστυφυλάκων και την Σχολή Αξιωματικών. Όσο αναφορά το όριο ηλικίας είναι μέχρι τα 26 (δηλαδή 25 κλειστά), αφού είσαι 24 σε πιάνει το όριο αλλά λίγο οριακά.
Με τόση ανεργία που ωθεί τους ανθρώπους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για σίγουρη αποκατάσταση αν αυξηθεί το όριο ηλικίας τότε οι αστυνομικές σχολές θα ξεπεράσουν τις ιατρικές στο τέλος.
Θα ηταν χρησιμο αν καποιος εφτιαχνε εναν πινακα με τα ορια ηλικιας που εχουν τα σωματα ασφαλειας. Το 2009 η αστυνομια ειχε βγαλει προκηρυξη που ζητουσε 2100 ατομα.
ΦΕΤΟΣ ΔΙΝΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΕΣ Π ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
ΕΙΜΑΙ 4Ο ΠΕΔΙΟ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) . ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΩ Κ ΣΤΗΝ ΣΜΥΑ... ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΦΑΣΗ... ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ... ΑΣΤΥΦΎΛΑΚΩΝ... ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Η ΣΜΥΑ... ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ Μ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ...