ΣΑΕΑ - Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Lambros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Lambros »

Μετα τη σχολη, τα καθηκοντα σου ειναι μονο. σε γραφειο; δεν. βγαινεις εξω; δν εχεις ενεργη δραση; σε κανενα τμημα; ουτε μπορεις να επιλεξεις να εχεις ενεργη δραση;η καθημερινοτητα σου δλδ ειναι σε ενα γραφειο ολη μερα;

το λεεω αυτο διοτι του χρονου δινω πανελληνιες και δν. ξερω τι να. δηλωσω (αξιωματικων ή. αστυφυλακων)

μαρεσει η δραση, δν θελω να. ειμαι σε ενα. γραφειο... αλλα. οχι και κατι παρακινδυνευμενο (πχ εκαμ)

Σας παρακαλω βοηθεια!!!

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

- Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Αλλά ναι συνήθως ένας Υπαστυνόμος δεν έχει ενεργή δράση, έχει άλλα καθήκοντα, ανάλογης δυσκολίας, και στα ΑΤ κάνουν σχεδόν πάντα ΑΞΥΠ. Παρόλα αυτά έχει τύχει να δω μέχρι και Αστυνομικό Διευθυντή (είχε τις φλόγες και ένα χρυσό αστέρι) στην ΔΙΑΣ (!). Συνοδηγός εννοείται. Επίσης, οι Διμοιρίτες στην ΥΑΤ και στην ΥΜΕΤ συνήθως είναι Υπαστυνόμοι Β' και Α'.

- Έτσι κι αλλιώς στην ΕΚΑΜ σαν Υπαστυνόμος είναι πολύ έως παρά πολύ δύσκολο να πας.

Lambros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Lambros »

Στο ανθρωποκτονιων τι κανει ενας υπαστυνομος β; ξερει κανεις;
Άβαταρ μέλους
Semers
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από Semers »

Καταδρομέας έγραψε:- Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Αλλά ναι συνήθως ένας Υπαστυνόμος δεν έχει ενεργή δράση, έχει άλλα καθήκοντα, ανάλογης δυσκολίας, και στα ΑΤ κάνουν σχεδόν πάντα ΑΞΥΠ. Παρόλα αυτά έχει τύχει να δω μέχρι και Αστυνομικό Διευθυντή (είχε τις φλόγες και ένα χρυσό αστέρι) στην ΔΙΑΣ (!). Συνοδηγός εννοείται. Επίσης, οι Διμοιρίτες στην ΥΑΤ και στην ΥΜΕΤ συνήθως είναι Υπαστυνόμοι Β' και Α'.

- Έτσι κι αλλιώς στην ΕΚΑΜ σαν Υπαστυνόμος είναι πολύ έως παρά πολύ δύσκολο να πας.

Καταρχάς φλόγα και αστέρι είναι αστυνόμος Α. Οι αστυνομοι στη Δίας είναι διοικητες στη διεύθυνση πχ στη Δίας Πειραιά και έχουν εποπτικο ρόλο. Ο υπαστυνομος στο ανθρωποκτονιων συμμετέχει σε ομάδα έρευνας και κάνει δικογραφιες

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 19
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Γεια σας παιδια. Εχω στο μυαλο μου την ΣΑΕΑ αλλα επειδη ειναι τοσο υψηλοβαθμη δεν ξερω αν θα τα καταφερω (Μεσω θεωρητικης κατευθυνσης εννοειτε). Εχω μερικες ερωτησεις σχετικα με αυτο το θεμα της ΣΑΕΑ :1) Στην Αστυφυλακων ειναι 1 χρονος θεωρητικη και 1 χρονος πρακτικης σε ΑΤ. Για την ΣΑΕΑ που ειναι 4 χρονια υπαρχει κανας χρονος πρακτικης ή ολοι ειναι θεωρητικης εκπαιδευσης;

2) Εγω που ενδιαφερομαι πολυ για την Ομαδα ΔΙΑΣ θα μπορω να παω σαν Αξιωματικος; Γιατι στις μαχιμες υπηρεσιες θελουν Αστυφυλακες και οχι Αξιωματικους

3) Μολις τελειωσω την Σχολη (Αν μπω ποτε) θα με στειλουν οπου εχει ζητηση νεοεξερχομενων Υπαστυνομων ή θα με χωσουν σε κανα ΑΤ ή θα επιλεξω εγω σε ποια υπηρεσια θελω και αν εχει θεσεις θα με στειλουν εκει;

4) και τελευταιο ξερω πως μετα την Σχολη εισαι 2 χρονια υποχρεωτικα σε ΑΤ, αυτο εχει αλλαξει;

Άβαταρ μέλους
luchy
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από luchy »

johnny13 έγραψε:Γεια σας παιδια. Εχω στο μυαλο μου την ΣΑΕΑ αλλα επειδη ειναι τοσο υψηλοβαθμη δεν ξερω αν θα τα καταφερω (Μεσω θεωρητικης κατευθυνσης εννοειτε). Εχω μερικες ερωτησεις σχετικα με αυτο το θεμα της ΣΑΕΑ :1) Στην Αστυφυλακων ειναι 1 χρονος θεωρητικη και 1 χρονος πρακτικης σε ΑΤ. Για την ΣΑΕΑ που ειναι 4 χρονια υπαρχει κανας χρονος πρακτικης ή ολοι ειναι θεωρητικης εκπαιδευσης;
Nαι τα καλοκαιρια σε ατ
johnny13 έγραψε:
2) Εγω που ενδιαφερομαι πολυ για την Ομαδα ΔΙΑΣ θα μπορω να παω σαν Αξιωματικος; Γιατι στις μαχιμες υπηρεσιες θελουν Αστυφυλακες και οχι Αξιωματικους
ναι
johnny13 έγραψε:

3) Μολις τελειωσω την Σχολη (Αν μπω ποτε) θα με στειλουν οπου εχει ζητηση νεοεξερχομενων Υπαστυνομων ή θα με χωσουν σε κανα ΑΤ ή θα επιλεξω εγω σε ποια υπηρεσια θελω και αν εχει θεσεις θα με στειλουν εκει;
αναλογα τι σειρα θα βγαλεις μαλλον ατ μπορει να πας και επαρχεια
johnny13 έγραψε:

4) και τελευταιο ξερω πως μετα την Σχολη εισαι 2 χρονια υποχρεωτικα σε ΑΤ, αυτο εχει αλλαξει;

οχι
Άβαταρ μέλους
luchy
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από luchy »

Lambros έγραψε:Μετα τη σχολη, τα καθηκοντα σου ειναι μονο. Σε γραφειο; Δεν. Βγαινεις εξω; Δν εχεις ενεργη δραση; Σε κανενα τμημα; Ουτε μπορεις να επιλεξεις να εχεις ενεργη δραση;η καθημερινοτητα σου δλδ ειναι σε ενα γραφειο ολη μερα;

το λεεω αυτο διοτι του χρονου δινω πανελληνιες και δν. Ξερω τι να. Δηλωσω (αξιωματικων ή. Αστυφυλακων)

μαρεσει η δραση, δν θελω να. Ειμαι σε ενα. Γραφειο... Αλλα. Οχι και κατι παρακινδυνευμενο (πχ εκαμ)

Σας παρακαλω βοηθεια!

κανουν και μετρα εξω
ΝικοςZα
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Αναμονη

Δημοσίευση από ΝικοςZα »

Καλησπερα σε ολους! Ειμαι επιτυχων στην σχολη αξιωματικων της αστυνομιαςμε τις πανελληνιες του 2016 και ηθελα να ρωτησω επειδη ακουγονται διαφορα, τελικα θα μπουμε φετος το 2017 η του χρονου; Γιατι διαβασα οτι κατι αλλαξε και θα εισαχθουμε το 2017-2018.
Άβαταρ μέλους
Semers
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από Semers »

Χωρίς να παίρνω όρκο νομίζω θα μπείτε φέτος
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από AlexG7 »

Το σχολικο ετος 2017-2018 ξεκιναει τον σεπτεμβριο του 2017...
ΝικοςZα
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επάγγελμα: Αναμονη

Δημοσίευση από ΝικοςZα »

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση σας ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Shazam
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Shazam »

Καλημερα, ξερεις κανεις αν υπαρχει η δυνατοτητα για μεταπτυχιακο στην εγκληματολογια αφου εισαχθεις στην σχολη ; Απ' οτι διαβασα, στο Παντειο δεχονται με αυτον τον τροπο ατομα αλλα με ποιο κριτηριο ;
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 19
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Δεν πολυ καταλαβα την ερωτηση. Εννοεις να εισαχθεις στην ΣΑΕΑ και καθως εισαι δοκιμος Υπαστυνομος να κανεις παραλληλα μεταπτυχιακο στην εγκληματολογια στο Παντειο;
Άβαταρ μέλους
Shazam
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Shazam »

Ναι αυτο εννοουσα (συνταξη απο τα λινλτ εκανα),επισης αν γινεται αυτο, μετα σου δινεται η επιλογη να πας εγκληματολογικο ή παιρνεις ειδικοτητα αναλογα με τις αναγκες της αστυνομιας;

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 59

Δημοσίευση από marsupilami »

Shazam έγραψε:Ναι αυτο εννοουσα (συνταξη απο τα λινλτ εκανα),επισης αν γινεται αυτο, μετα σου δινεται η επιλογη να πας εγκληματολογικο ή παιρνεις ειδικοτητα αναλογα με τις αναγκες της αστυνομιας;

φιλε μ θα πρπει πρωτα να ολοκληρωσεις τις σπουδες σ στην σαεα και επειτα να κανεις μεταπτυχιακο η να παρεις δευτερο πτυχιο ειναι αρκετα δυσκολο να επιλεχθεις σ αυτην την υπηρεσια φυσικα ειναι απαραιτητα και τα γνωστικα προσοντα αλλα και ενα καλο μεσον δεν λεω οτι ειναι αδυνατο αλλα χρειαζεται αρκετη προσπαθεια σιγουρα ενας πτυχιουχος θα εχει διαφορετικη τοποθετηση απο καποιους που δεν εχουν πτυχιο αλλα αν θα ειναι κ η υπηρεσια που θελουν δεν μπορουν να το γνωριζουνν

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες