staroula έγραψε:Ευχαριστω πολύ για την απάντηση...
αν κάποιος απο μέσα ξέρει να μου πει περιγραφικά καψόνια που πραγματοποιούνται και απο ποιους πραγματοποιούνται θα με ενδιέφερε.
Πάντα από ο, τι έχω ακούσει σου ομιλώ. Οπότε παίζει αυτά που λέω να μην ισχύουν πλήρως.
1. Ξέρω ότι σου ζητάνε να κάνεις ερωτική εξομολόγηση σε μια λάμπα και όλοι γελάνε. 2. Να πας σε έναν δευτερο-τριτο ετή και να πεις "Επιτρέπεται; " εκείνος θα σου πει "Ναι" και θα πρέπει να κάνεις αναφορά σε αυτόν. 3. Σου λένε να κουνήσεις το κτίριο ώστε να μην τους χτυπά ο ήλιος. Κάτι που δεν γίνεται αλλά στο λένε για να πας να σπρώξεις το κτίριο. 4. Σου λένε να ξυρίσεις τον Κολοκοτρώνη από αφίσα.
Αυτά γνωρίζω εγώ. Τώρα για τα υπόλοιπα ας διαφωτίσει κάποιος γνώστης.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
KΟίταξε τα καψώνια είναι γνωστά και κοινά σε όλες τις σχολές απο εκεί και πέρα εσύ όντας γυναίκα πιθανότατα να απαλλαχθείς απο τα καψώνια ή δεν θα σε βάζουν να κάνεις τόσο σκληρά καψώνια π. Χ για τα αγόρια ισχύει ενα άλλο οταν πας μπάνιο τρέχεις και εκεί που φτάνεις επιτόπιο, κοιτάς ταβάνι και κατουράς. Σε πετάνε κάτω απο το κρεβάτι και σου πετάνε το στρώμα κάτω, υπάρχει επίσης για άντρες το ξύρισμα όπου σου βάζουν βαμβάκι στο πρόσωπο και σου δίνουν ξυράφι απο εκείνα που είχε ο κουρέας παλιότερα και άμα έμενε βαμβάκι σε θεωρούσαν αξύριστος οπότε έμενες μέσα το Σ/Κ τιμωρία, να μετρήσεις όλο το θάλαμο με σπίρτο απο γωνία σε γωνία, αζιμούθιο δηλαδή ακουμπας τον δείκτη του χεριού στο πάτωμα και κάνεις κύκλους γύρω απο αυτό μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις κάτω, τρέξιμο στο διάδρομο με τα χέρια σε έκταση κρατώντας εναν πυροσβεστήρα και τρέχεις μέχρι να λαχανιάσεις και να πέσεις κάτω, χειροβάδιση στους διαδρόμους και έρπυση στις σκάλες, έρπυση πάνω κάτω στους διαδρόμους κτλ
Να πω εγω κατι που εγινε φετος στην ευελπιδων στην καλοκαιρινη εκαπιδευση στο λιτοχωρο.2 κοπελες λουφαραν κατα την ωρα της εκπαιδευσης και ο τριτοετης εκπαιδευτης τις επιασε αποτελεσμα ηταν να φορεσουν ναιλον καλυμα με πληρη εξοπλισμο και να περνουν καμσεις μεσα στον ηλιο του ιουλιου φανταζομαι δεν θα ξανα λουφαρουν.
Αυτο με το κινητο δεν παιζει. Το πολυ πολυ να σου απαγορευσουν να το χρησιμοποιησεις για 1 2 μερες και αυτα μεχρι να ορκιστεις μετα αλλαζουν τα πραγματα κανεις δεν μπορει να δει τα μνμτ απο το κινητο σ για κανενα λογο... Προσωπικα δεδομενα... Επισης στην ευελπιδων ξερω απο τον κολλητο μ την νυχτα πριν ορκιστουν τους εδωσαν τα ξιφιδια και ορισμενοι μπηκαν στα ντουζ (με δικη τους αποφαση για τον χαβαλε δεν ηταν υποχρεωτικο) εκαναν κρυο ντουζ ημιγυμνοι ειχαν δαγκωμενο το ξιφιδιο και τραγουδουν τον εθνικο υμνο και το δαγκωναν ετσι που εμειναν οι γρατσουνιες απο τα δοντια πανω στο ξιφιδιο και αυτο το ειδα με τα ματια μ... Τα σκουρα και δυσκολα καψονια ψυχολογικου τυπου ειναι μεχρι την ορκωμοσια μετα ειναι τυπου χαβαλε. Παντα βθα υπαρχει η φωνη οταν αργεις η παντα και ολοι οι πρωτιετης οτι και αν κανουν το κανουν τρεχοντας ποτε δεν κοιτουν στα ματια ανωτερο σπουδαστη σερβιρουν νερο και φαγητο αυτα ξερω για την σσε στην σσας δεν ξερω τι παιζει ακριβως. Αυτα ειναι μεσα απο τν σσε.
Ολα δεν ισχύουν οχι αλλά κάποια απο αυτά ισχύουν π. Χ οτι σε πετάνε απο το κρεβάτι και σου πετάνε το στρώμα έχει συμβει. Δεν συμβαίνουν όλα γιατί η ακαδημαική εκπαίδευση γίνεται στος ΑΠΘ τις πρωινές ώρες οπότε δεν παραμενεις πολλές ώρες μέσα στην σχολή
marsupilami έγραψε:Αυτο με το κινητο δεν παιζει. Το πολυ πολυ να σου απαγορευσουν να το χρησιμοποιησεις για 1 2 μερες και αυτα μεχρι να ορκιστεις μετα αλλαζουν τα πραγματα κανεις δεν μπορει να δει τα μνμτ απο το κινητο σ για κανενα λογο... Προσωπικα δεδομενα... Επισης στην ευελπιδων ξερω απο τον κολλητο μ την νυχτα πριν ορκιστουν τους εδωσαν τα ξιφιδια και ορισμενοι μπηκαν στα ντουζ (με δικη τους αποφαση για τον χαβαλε δεν ηταν υποχρεωτικο) εκαναν κρυο ντουζ ημιγυμνοι ειχαν δαγκωμενο το ξιφιδιο και τραγουδουν τον εθνικο υμνο και το δαγκωναν ετσι που εμειναν οι γρατσουνιες απο τα δοντια πανω στο ξιφιδιο και αυτο το ειδα με τα ματια μ... Τα σκουρα και δυσκολα καψονια ψυχολογικου τυπου ειναι μεχρι την ορκωμοσια μετα ειναι τυπου χαβαλε. Παντα βθα υπαρχει η φωνη οταν αργεις η παντα και ολοι οι πρωτιετης οτι και αν κανουν το κανουν τρεχοντας ποτε δεν κοιτουν στα ματια ανωτερο σπουδαστη σερβιρουν νερο και φαγητο αυτα ξερω για την σσε στην σσας δεν ξερω τι παιζει ακριβως. Αυτα ειναι μεσα απο τν σσε.
Αυτό με το ντουζ είναι ο, τι πιο γαμάτο έχω ακούσει όλη την εβδομάδα.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Το χειροτερο καψωνι που φαγαμε ηταν να διανυσουμε με τα 4 μια μεγαλη αποσταση. Μετα λοχο με τα τεσσερα. Μετα αναφορα. Μετα εστιατορια για φαγητο. Οι μεσες μας πονεσαν ασχημα. Οι συναγερμοι το βραδυ ειναι ενα κακο καψωνι. Μια φορα μας ειχαν βαλει στο ποταμι της Ναουσας κατα τη διαρκεια δοκιμαστικης για παρελαση και καναμε σημειωτον εκει μεσα Φεβρουαριο μηνα. Αλλο καψωνι να σκαβεις χιονι στη χειμερινη ενω ριχνει. Και φυσικα πολλα αλλα ψυχολογικα και μη.
Συχνά γίνεται αναφορά πως σε άλλες σχολές όπως η ικάρων η κατάσταση με τα καψώνια ειναι αρκετα πιο χαλαρη, αυτο ισχύει ή όλες οι Σχολές Αξιωματικών είναι περίπου το ίδιο σε αυτον τον τομέα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Νοέμ 15, 2021 4:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά. Παντού υπάρχει το καψόνι, ειδικά τις πρώτες ημέρες, για να εγκληματιστείς σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον.