Γυναίκα Επαγγελματίας Οπλίτης

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από tzovana18 »

Εγω μαρινα μου το πηρα αλλιως αυτο που ειπε ο αντρεας οτι και καλα νεα ατομα στης ειδικες δυναμεις αρα πιο πολυ αντοχη εγω ετσι το πηρα, και σαφως δν απαγορευεται η παντρεμενη γυναικα να μπει αλλα ειδικες δυναμεις ακουγεται καπως οτι και καλα δν εχει πολυ σωματικη αντοχη οτι δν κανει για της καταδρομες γιατι εχει πολυ ζορι και μιλαω για γυναικα πανω απο 25 και μετα που δν εχει της αντοχες οσο εγω εχω εσυ και οι αλλες, εσενα πια ειναι η γνωμη σου μαρινακη σε αυτα που λεω;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ας παψουν επιτελους να εχουν προκαταλειψεις ορισμενοι και ας αφησουν αυτους που μπορουν να προσφερουν στο στρατευμα το μεγιστο! Οπως ισως θα μπορουσες να προσφερεις και εσυ πολλα στο στρατευμα φιλε Ανδρεας ετσι θα μπορουσε καλλιστα και μια γυναικα ανεξαρτητου ηλικιας και κοινωνικου επιπεδου να προσφερει εξισου παρα πολλα! Σε πληροφορω οτι υπαρχουν γυναικες που αντεχουν τα μεγιστα και τις σκληροτερες συνθηκες σε αντιθεση με ορισμενους 'αντρες' που τα παρατανε στην πρωτη δυσκολια. Ας παψουμε λοιπον να δημιουργουμε χασμα μεταξυ των 2 φυλων και να λειτουργουμε σαν φαλοκρατικα γουρουνια σε μια εποχη που οι μεσαιωνικες αντιληψεις 'υποτιθετε' πως εχουν εκλείψει.

Φιλικα
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 15
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Τζοβάνα μάλλον δεν εννοεί "ειδικές δυνάμεις" με το ε. Δ Αλλά "ένοπλες δυνάμεις"

ας με διορθώσει ο dimarxos007 Αν κάνω λάθος..
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

ΑΑΑ οκ αμα η γυναικα εννοουσε ενοπλες δυναμεις οκ συγνωμη! Βρε Δ. Υ. Κ Να σου κανω μια ερωτησει; Δλδ εσυ πιστευεις τωρα οτι μια γυναικα 25 και ανω με παιδια ομως να μπορεσει να προσφερει; Οπως ενας αντρας δν σου την λεω ετσι... Μια ερωτησει κανω μην παρεξηγηθεις!1!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αγαπητη μου φιλη καταρχην δεν παρεξηγουμαι μην ανησυχεις. Αλλωστε κουβεντουλα Κανουμε και αναλυουμε την ολη κατασταση. Οσο για την ερωτηση σου φυσικα και μπορει οχι μονο μια γυναικα 25 χρονων που εχει και 2 και 3 και 500 παιδια αλλα καλλιστα ο οποιοσδηποτε επιθυμει να προσφερει στο στρατευμα αλλα και στον εαυτο του απιστευτες εμπειριες ζωης. Εχει να κανει σιγουρα με την αντοχη του καθενος δεν αντιλεγω αλλα πιστεψε με γνωριζω ατομα που δεν ειχαν ιδιαιτερη αντοχη γενικως αλλα γουσταρανε πολυ την ολη φαση και τα καταφερνουν μια χαρα. Επισης εχω μια φιλη που ειναι 28 χρονων στην ειδικοτητα 'νοσοκομος καταδρομων' και συνεχιζει να τα καταφερνει περιφημα,

Φιλικα
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Καλημερα δ. υ. κ χαιρομαι που μια 28μπορει να τα καταφερει και μαλιστα σε αυτην την ειδικοτητα που αυτη ως γνωστον πολυ τρεξιμο! γενικα σε αυτο που λες θα συμφωνησω οτι μπορει να μην ειχαν ιδιαιτερη αντοχη αλλα ψυχικη δυναμη και το γουσταρανε! εσυ τι πιστευεις οτι ποιο φυλο απο τον αντρα η την γυναικα μπορει α ανταπελξεθει; Σε μια ηλικια οπως πανω απο 25;

Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Εγω μαρινα μου το πηρα αλλιως αυτο που ειπε ο αντρεας οτι και καλα νεα ατομα στης ειδικες δυναμεις αρα πιο πολυ αντοχη εγω ετσι το πηρα, και σαφως δν απαγορευεται η παντρεμενη γυναικα να μπει αλλα ειδικες δυναμεις ακουγεται καπως οτι και καλα δν εχει πολυ σωματικη αντοχη οτι δν κανει για της καταδρομες γιατι εχει πολυ ζορι και μιλαω για γυναικα πανω απο 25 και μετα που δν εχει της αντοχες οσο εγω εχω εσυ και οι αλλες, εσενα πια ειναι η γνωμη σου μαρινακη σε αυτα που λεω; Οχι τζοβάνα μου εγω δεν το πηρα ετσι! Δεν μπορούμε επειδη δεν μας επέλεξαν να επιτιθεμεθα σε άλλους που ειναι μέσα και ισως να μπηκαν με την αξια τους! Οσο για τα νέα ατομα θα σου πω οτι και εγω ειμαι 22 αλλα δεν πιστευω οτι σε 3 χρονια θα αλλαξω και δεν θα εχω αντοχή για να μπω στο στρατό. Εξάλλου ο στρατο από μονος του εχει ορισει ηλικια που θεωρει οτι μπορει καιποιος να ανταπεξέλθει. Επιτεθηκε ο φιλος σε μια μητερα γιατι επειδη ειναι στο στρατο ενω εκεινος οχι;

Η μητροτητα ειναι ενα ιερο πραγμα και για το λογο αυτο προστατευεται απο την ελληνική νομοθεσια.

Εγω πιστευω οτι το 25 ειναι πολύ καλή ηλικια για πολλα πραγματα γιατι οχι και για το στρατο;Εικόνα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εγω δεν το πιστευω απλα αλλα ειμαι σιγουρος οτι ασχετα απο το φυλο οποιοσδηποτε 8ελει να προσφερει στο στρατευμα μπορει να το κανει και πιστεψε με θα το χαρει κιολας και ο ιδιος αλλα και οι ανωτεροι του !
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Συμφωνώ μαζι σου ΔΥΚ ετσι ειναι. Αλλα κάποια στιγμη στα 27, στα 30 ή στα 35 μια γυαναικα δεν θα γινει μάνα; Δεν πρεπει να εχει αυτο το θειο δωρο επειδη θα ειναι στο στρατό; Ή μια γυναικα που ηδη ειναι μάνα δεν μπορει να ανταπεξέλθει και στη θέση της επρεπε να πάρουν κάποιο ανυπαντρο οπως ειπε ο φιλος παραπάνω, Αυτο ειναι ζηλεια και δεν ξερω και εγω τι αλλό!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μαρινα1 το ενα δεν αναιρει το αλλο. Αν παρατηρησεις πιο πανω Απο τα λεγομενα μου και εγω αυτο ακριβως λεω. Μια γυναικα ειτε εχει παιδια ειτε δεν εχει και εφοσον θελει να αποκτησει στο μελλον παιδια μπορει καλλιστα να προσφερει και στον οικογενειακο τομεα και στον υπηρεσιακο. Δεν εχει να κανει. Τωρα οσο για τις προκαταλειψεις του καθενος ξαναλεω μην δημιουργειτε φασμα μεταξυ των 2 φυλων διοτι η κοινωνια παει μπροστα και οχι πισω
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Ξερω ΔΥΚ μου τι λες εσυ! Και συμφωνω απόλυτα μαζι σου κάποιοι ομως συνεχιζουν να ειναι οπισθοδρομικοί και δεν μπορούν να δεχθουν οτι μπορει να τους εριξε απέξω μια γυναικα! Εγω αυτό λεω. Σιγουρα μια γυναικα και νταλικερισσα να ειναι παιδια θα κάνει! ¨η συμφωνα με τα λεγομενα του φιλου παραπάνω να της το απαγορευσουμε και αυτό, οπως κάποιοι τινουν να της απαγορευσουν να μπει στο στρατό, επειδη εχει παιδια!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μαρινα1 μου ο καθενας μπορει να λεει δυστυχως η ευτυχως 'κατ εμε δυστυχως παντα' την αποψη του. Ακομη και αν αυτη ειναι μια αηδια. Εγω ξερω οτι εξισου και οι γυναικες και πολλες φορες ειναι ικανοτερες απο τους ανδρες οποτε μην μασας!
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Θα κρατησω τα λόγια σου χωρις να πω τιποτα άλλο!Εικόνα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από yandr »

ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ «μάχη των δύο φύλων» δρομολογεί η προκήρυξη χθες διαγωνισμού για την πρόσληψη άλλων 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ.) για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τις θέσεις- οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μάχιμες, της «πρώτης γραμμής»- άνδρες και γυναίκες σε ισότιμη βάση. Όπως φαίνεται όμως η «μάχη» θα είναι αδυσώπητη. Στον προηγούμενο διαγωνισμό για 1.700 θέσεις πήραν μέρος 9.400 άνδρες και γυναίκες με αναλογία 55%-45%, αντίστοιχα. Ωστόσο, η αναλογία αυτή δεν αντανακλάται και στα αποτελέσματα καθώς τελικά ο μέσος όρος (μ. Ό.) δείχνει μια αναλογία περίπου 70%-30% υπέρ των ανδρών. Κι αυτό παρά το ότι οι γυναίκες είχαν καλύτερα πτυχία...

Οι λόγοι είναι δύο και μπορούν να αναζητηθούν στην... Ισότητα: Λόγω αυτής, τα όρια στις επιδόσεις των αθλημάτων είναι ίδια, όπως και τα όρια του ελάχιστου ύψους (1,65 cm), με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως «λαιμητόμοι» για μεγάλο αριθμό γυναικών! Η δεύτερη πτυχή της ιδιότυπης μάχης των δύο φύλων έχει νομική διάσταση. Μάλιστα καθώς αυτή φάνηκε στον προηγούμενο διαγωνισμό πολύ έντονα, σ΄ αυτή την προκήρυξη υπήρξε καλύτερη νομική «θωράκιση», χωρίς όμως να είναι βέβαιο, λένε δικηγόροι, ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

Στο δικαστήριο
Όλα άρχισαν από τον προηγούμενο διαγωνισμό που προέβλεπε ότι μπορούν να κατατάσσονται γυναίκες σε όλες τις ειδικότητες- ακόμα και μάχιμες.

Η προκήρυξη έγινε με βάση νόμο του 2001, ο οποίος όμως δεν επέτρεπε στις γυναίκες να κατατάσσονται στις εν λόγω ειδικότητες. Κι αυτό, παρ΄ όλο που είχε υπάρξει νεώτερη νομοθεσία (του 2006) περί ισότητας στις ευκαιρίες απασχόλησης. Έτσι κάποιοι άνδρες κίνησαν νομικές διαδικασίες στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για να κριθούν παράνομες οι προσλήψεις γυναικών σ΄ αυτές τις θέσεις.

Στη χθεσινή προκήρυξη πάντως, ο νόμος 3488/06 για την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην απασχόληση μνημονεύεται ρητά και κατηγορηματικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον νέο διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα των «ΝΕΩΝ» στο site του Στρατού Ξηράς (www.army.gr) και στα στρατολογικά γραφεία.

ΤΑ ΝΕΑ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες