Λιμενικό Σώμα - Ειδικές Δυνάμεις (ΚΕΑ/ΟΕΑ/ΜΥΑ)

Το Λιμενικό Σώμα και οι Ειδικές Δυνάμεις του (ΚΕΑ/ΟΕΑ/ΜΥΑ), η Ακτοφυλακή, οι Λιμενοφύλακες και μισθοί τους
Απάντηση
Στρατός και θητεία
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Ποια σχολεια εχω δικαιωμα να παερασω;
kandakos

Δημοσίευση από kandakos »

Γεια σας ηθελα να ρωτησω ειμαι 17 χρονων και τελιωνω το λυκειο τον ιουνιο και θελω να μπω αποκλειστικα στην οεα και μονο.ειναι προτιμοτερο να δωσω πανελληνιες να μπω στην αεν και μετα απο 4 χρονια αφου την τελιωσωςω να δωσω στην εκαστοτε προκυρηξη ως αξιωματικος που θα δικαιουμαι λογω του πτυχιου μου η να μην δωσω πανελληνιες και να λαβω μερος στην προκυρηξη που ελπιζω να γινει μεσα στον επομενο χρονο ως λιμενοφυαλακας και απο εκει και περα να προχωρησω για οεα;

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

kandakos έγραψε:Γεια σας ηθελα να ρωτησω ειμαι 17 χρονων και τελιωνω το λυκειο τον ιουνιο και θελω να μπω αποκλειστικα στην οεα και μονο.ειναι προτιμοτερο να δωσω πανελληνιες να μπω στην αεν και μετα απο 4 χρονια αφου την τελιωσωςω να δωσω στην εκαστοτε προκυρηξη ως αξιωματικος που θα δικαιουμαι λογω του πτυχιου μου η να μην δωσω πανελληνιες και να λαβω μερος στην προκυρηξη που ελπιζω να γινει μεσα στον επομενο χρονο ως λιμενοφυαλακας και απο εκει και περα να προχωρησω για οεα;

Γενικά να ξέρεις ότι υπάρχει η σκέψη να μπει το Λιμενικό στις Πανελλαδικές (όπως μπήκε και η Πυροσβεστική). Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα αλλά το ΛΣ θέλει να μπει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να δημιουργηθεί Ακαδημία Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Βέβαια ακόμα και να γίνουν τα παραπάνω λογικά θα υπάρχει κάποιος (μικρός μάλλον) αριθμός εισακτέων που θα αφορά αποφοίτους ΑΕΝ γιατί το ΛΣ χρειάζεται Πλοιάρχους και Μηχανικούς για να καλύψει αντίστοιχες θέσεις.

Όσο για την προκήρυξη Λιμενοφυλάκων, ναι κατά καιρούς έχει βγάλει για μερικά άτομα αλλά να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση συνεπώς και ανταγωνισμός. Για να πας σε ΚΕΑ πρέπει να περάσεις το ΣΕΑΛΣ - Σχολείο Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος. Σε κάθε προκήρυξη Δόκιμων Λιμενοφυλάκων υπάρχει μια κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων που αφορά έφεδρους Καταδρομείς, Καταδρομείς-Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Υποβρύχιους Καταστροφείς. Ακόμα όμως κι αν δεν είσαι επιτυχών αυτής της κατηγορίας και είσαι άλλης, αργότερα αν βγει σχετική διαταγή μπορείς να δηλώσεις κανονικά συμμετοχή.

γρηγορης

Δημοσίευση από γρηγορης »

Γίνεται να περάσουμε και τον seals στην Αμερική;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Νομίζω όχι. Μόνο τα στελέχη της ΔΥΚ του ΠΝ μπορούν να πάνε στο BUD/S.
γρηγορης

Δημοσίευση από γρηγορης »

Οκ αλλα και του στρατου ξηρας λογικα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οι του Στρατού Ξηράς πάνε αφού τελειώσουν πρώτα το αντίστοιχο Σχολείο Αυτοδυτών/Υποβρυχίων Καταστροφών Του ΣΞ.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μάλλον θα ξέρεις καλύτερα σε αυτό. Πάντως προσωπικά δεν ξέρω ούτε έχει τύχει να δω στέλεχος του ΣΞ που είναι βάτραχος είτε από το ΣΥΚ του ΠΝ, είτε από το ΣΥ/Κ του ΣΞ και έχει πάει στο BUD/S.
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Κάθε πότε βγαίνει για αξιωματικούς; Ναυτιλιακές σπουδές από κολλεγια και από τη βαρνα πιάνονται σαν προϋποθέσεις;

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

- Κατά καιρούς έχει βγάλει αλλά για λίγα άτομα.
- Όχι αν δεν κάνω λάθος δεν μετράνε γιατί δεν είναι αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ. Άμα δεις σε παλαιότερες προκηρύξεις Δόκιμων Σημαιοφόρων ΛΣ λέει ότι για πτυχία της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίζεται πράξη αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

tasos

Δημοσίευση από tasos »

Και δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις δεν υπάρχει τρόπος;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μιας και τυγχάνει κάτι να ξέρω περί αναγνώρισης κολεγίων από γνωστούς μου. Τα πτυχία των κολεγίων δεν αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ. Μπορούν να αναγνωριστούν από άλλον φορέα του Υπουργείου Παιδείας αν δεν κάνω λάθος αλλά όπως βλέπεις το Δημόσιο άρα και το ΛΣ και η ΕΛΑΣ κλπ στην ουσία δεν τα αναγνωρίζει. Πράξη αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ μπορείς να πάρεις μόνο αν οι σπουδές έχουν γίνει αποκλειστικά στο εξωτερικό. Όχι μέσω κολεγίων.
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Δηλαδή άμα σπούδαζα στο εξωτερικό θα αναγνωριζονταν από ότι άμα πήγαινα εδώ αυτό θες να μου πεις;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ακριβώς αυτό. Ή για να το πούμε λίγο καλύτερα θα ήταν πιο αναγνωρισμένο και σίγουρα πιο ισχυρό.
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Μας διωχνουν απο την ιδια μας την χωρα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες