Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Terminator »

marsupilami έγραψε:
Αντωνης2018 έγραψε:Μαρσουλαμι εαν επιτρέπεται τωρα το καλοκαίρι σε τμημα εισαι;

Ναι σε αστυνομικο τμημα της αττικης

Σε βάλαν σε τίποτα ήρεμες περιοχές ή σε ρίξαν στα δύσκολα στο εξαρχείων, ομόνοιας, ακροπόλεως, άγιου παντελεήμονα;Εικόνα

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

Terminator έγραψε:Σε βάλαν σε τίποτα ήρεμες περιοχές ή σε ρίξαν στα δύσκολα στο εξαρχείων, ομόνοιας, ακροπόλεως, άγιου παντελεήμονα;Εικόνα

Χαχα στην διευθυνση αθηνων ειμαι αλλα οχι σε αυτα τα τμηματα. Σε αλλο. Ελαχιστα ειναι τα τμηματα που θα σε βαλουν σε περιπολικο. Αυτο που κανεις ειναι ατελειωτες σκοπιες και καμια φορα βοηθος αξυπ. Οι κοπελες λιγο σκοπια στην αρχη μετα γραφειο. Στην τουριστικη εχει και πεζες περιπολιες δηλαδη αυτο γινεται, σε στελνουν. Αλλα παιδες αυτο που κανει ενας δοκιμος στην διευθυνση αθηνων ειναι σκοπιες και μετρα. Εγω κανω συνεχεια σκοπος καταστηματος με αλλον εναν η δυο αναλογα σπανια βοηθος αξυπ και πολλα μετρα εχω κανει αλλα ειναι καλα και καποια αλλα οχι τοσο καλα μετρα.

Άβαταρ μέλους
Αντωνης2018
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 105

Δημοσίευση από Αντωνης2018 »

Δεν ξερω τι ειναι οι σκοπιές σκοποι. Μπορει καποιος να εξηγήσει; Καθεσε εξω απο ενα τμημα ξερω γω η κανεις περιπολίες
Πειθαρχεία ευπραξιας μήτηρ
Άβαταρ μέλους
Αντωνης2018
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Επισης αλλη 1 ερώτηση απευθυνομενη σε μαρσουπιλαμι. Τα νισαν τα navara ποιοι τα επανδρωνουν αντρες της οπκε ή της αμεσης δρασης
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Terminator »

Ο σκοπός αστυνομικού καταστήματος όπως και διαφόρων άλλων ευπαθών στόχων όπως πρεσβειών, υπουργείων, κατοικιών επισήμων προσώπων κτλ είναι Προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ Που διατίθεται για την φρούρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, τον έλεγχο των ανθρώπων που βγαίνουν και μπαίνουν στο κτήριο και την αποτροπή απόδρασης κρατούμενου απο τα κρατητήρια (στις περιπτώσεις των τμημάτων)

Τα Nissan Navara ήταν δωρεά του ΟΗΕ προς την χώρα μας για να τα πάρει η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας για περιπολία στις ευπαθείς περιοχές της δυτικής αττικής που υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα. Τις αρμοδιότητες σκοπού της αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα 45/2008

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Υπαρχουν σκοπιες που δεν κανεις τιποτα υπαρχουν σκοπιες που εχει δουλεια οπως ο σκοπος τμηματος που κατευθυνει τον πολιτη σχετικα με αυτο που ζηταει. επισης μπορεις να ελεγχεις ταυτοτητες και τσαντακια τσαντες. κανονικα πρεπει να γραφεται το βιβλιο εισερχοντων εξερχοντων αλλα δεν γινεται ειδικα αν μπαινουν πολλα ατομα. ο ρολος του σκοπου ειναι η παρατηρηση και να φαινεται στον πολιτη οτι υπαρχει αστυνομικος εκει γι αυτο και μερικοι διοικητες ειναι πιο αυστηροι με την εμφανιση παρασταση του σκοπου. αγροτικα ναβαρα εως τωρα εχω δει στις ομαδες οπκε μεχρι τωρα οχι στην αμεση δραση. αναλογα τα μερη ειναι αυτο σε μια αγροτικη περιοχη δυσβατη εχουν αγροτικα ακομη και το οικειο τμημα μπορει να εχει. σε μια πολη θα εχουν σκοντα
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

marsupilami έγραψε:Χαχα στην διευθυνση αθηνων ειμαι αλλα οχι σε αυτα τα τμηματα. Σε αλλο. Ελαχιστα ειναι τα τμηματα που θα σε βαλουν σε περιπολικο. Αυτο που κανεις ειναι ατελειωτες σκοπιες και καμια φορα βοηθος αξυπ. Οι κοπελες λιγο σκοπια στην αρχη μετα γραφειο. Στην τουριστικη εχει και πεζες περιπολιες δηλαδη αυτο γινεται, σε στελνουν. Αλλα παιδες αυτο που κανει ενας δοκιμος στην διευθυνση αθηνων ειναι σκοπιες και μετρα. Εγω κανω συνεχεια σκοπος καταστηματος με αλλον εναν η δυο αναλογα σπανια βοηθος αξυπ και πολλα μετρα εχω κανει αλλα ειναι καλα και καποια αλλα οχι τοσο καλα μετρα.

Κατάλαβα
Να ρωτήσω κάτι πιο brutal
Στις σκοπιές φέρετε αλεξίσφαιρα,MP5 και περίστροφο ή παίζει κι αυτό ανάλογα τι σας χρεώνει η Υπηρεσία; Έχω παρατηρήσει Δόκιμους (σε πεζές λογικά) κάποιοι φέρουν μόνο αλεξίσφαιρο και περίστροφο. Άλλοι αλεξίσφαιρα,USP,glop, γεμιστήρες κλπ. Άλλους έχω δει σε μέτρα ή Τροχαία, λογικά μέτρα αν δεν κάνω λάθος, φέρουν μόνο την λευκή κορδέλα (αν την λέω σωστά) και ασύρματο.

Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως μέχρι κάποιο σημείο είναι και προσωπική επιλογή δική σας. Επίσης, φαντάζομαι στην αρχή λογικό είναι κάποιοι να είστε κάπως πιο "ψαρωμένοι" και άρα λίγο πιο "μαζεμένοι" με την καλή έννοια.

vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 155

Δημοσίευση από vardtrooper »

Τα νισσαν ναβαρα στην κρητη που ζω ειναι μια καθημερινοτητα λογω της δυσβατοτητας του νησιου σε καποια σημεια. Ειναι τον ΟΠΚΕ αλλα εμεις στην Κρητη εχουμε μια συνηθεια και τα φωναζουμε ΤΑΕ (Τμημα Αστυνομικων Επιχειρησεων) που πλεον εχουν καταργηθει λογω ελλειψεων. Στην αθηνα ειναι λογικο να ειναι πιο σπανια η χρηση τους λογω το οτι τα χρησιμοποιουν μονο τα οπκε. Η αμεση δραση νομιζω εχει σκοντα οκταβια και σιτροεν. Πιστευω η ενδυμασια καθε αστυφυλακα ειναι δικο του μελημα τωρα αυτο πιστευω εγω.
Άβαταρ μέλους
Αντωνης2018
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Στην ροδο που ζω εγω τα ναβαρα κανουν πολλές περιπολίες σε σημείο που κυκλοφορούν μονο αυτα σχεδον απο αμαξια και οι μηχανές ζητα διας. Τα ναβαρα για καποιον λογο σχεδον παντα κάθονται εξω απο την τροχαια Ροδου
vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Παιρνουν ειδικους φρουρους νομιζω και στα οπκε αλλα ειδικα στην ομαδα διας λογω της επικινδυνοτητας λογικα οποτε δεν απαρτιζεται μονο απο αστυφυλακες.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Η εξαρτυση ειναι δικη σ επιλογη. τα οπλα που θα χρεωθεις εξαρταται απο τι εχει το τμημα που υπηρετεις. τα περισσοτερα εχουν περιστροφα usp λιγα τμηματα εχουν να σ δωσουν. απο την υπηρεσια χρεωνεσαι περιστροφο αλεξισφαιρο το mp5 ειναι στην σκοπια και χρεωνεται και αποχρεωνεται απο τους σκοπους. μπορεις να το φερεις αλλα δεν γινεται 8 ωρες να το φερεις. εγω το παιρνω οταν εχει κοσμο απο της 9 εως τις 11
vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Μαρσουπιλαμι επειδη δεν ξερω τι σημαινει οτι σου χρεωνουν το περιστροφο και αλεξισφαιρο;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Κατάλαβα ναι λογικό
Ευχαριστώ marsupilami
vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Το πληρωνεις; Συγγνωμη παιδια αλλα δεν καταλαβαινω.
Άβαταρ μέλους
Αντωνης2018
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Marsupilami. Εαν δεν κανω λαθος δεν φέρνεις μαζι σου ενα υπηρεσιακό πιστολι και ενα που εχεις αγοράσει εσυ?
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες