johnny13 έγραψε:Ψυχολογια εννοεις τα πολυ καλα λεφτα; Δεν νομιζω... Πρεπει να εχεις γνωστους να σε διαφημισουν αλλιως θα εισαι με τους τοιχους του γραφειου σου και τα πτυχια σου να τα καμαρωνεις... Μου αρεσει η αστυνομια απλα αυτο το πραγμα με την Αθηνα ειναι που δεν αντεχω. Εγω Θεσσαλονικη μεγαλωσα εδω θελω να σπουδασω εδω θελω να δουλεψω.
Κοίτα να δεις, στην Ελλάδα και Πυρηνικός φυσικός να τελειώσεις πάλι άνεργος θα είσαι ή λίγα θα παίρνεις.
Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα το εξωτερικό στο οποίο σαν Ψυχολόγος έχεις την δυνατότητα να χεστείς στο τάλιρο. Στην Αμερική πληροφοριακά ο μέσος μισθός είναι στα 6 χιλιάρικα τον μήνα και στην Ευρώπη 4+ χιλιάρικα άνετα.
Όσο για το θέμα που έχεις με τις τοποθεσίες δυστυχώς έτσι είναι το δημόσιο. Καταλαβαίνω ότι σου κακοφαίνεται αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις λίγο περιβάλλον. Επίσης είναι πολύ καλύτερα από το να ήσουν Στρατιώτης και να σε μετακινούσουν κάθε λίγα χρόνια και σε άλλη πόλη.
Γεια σας Θα θελα να κανω μια ερωτηση (χαζη ή οχι θα δειξει) γιατι πραγματικα μ ενδιαφερει... Ειμαι τελοιοφοιτη ΑΕΙ θεωρητικης σχολης, τον Μαρτιο ορκιζομαι. Υπάρχει αλλος τροπος να μπω στην Αστυνομικη Ακαδημια ή στην Σχολη Αστυφυλάκων εκτος απο πανελλαδικες;(π. Χ. Κατατακτηριες;) Μπορω να αξιοποιησω το πτυχιο καπως, εστω και για την θεωρητικη εισαγωγη μου;(για την πρακτικη εχω προγραμμα για τα αθληματα) Ευχαριστω εκ των προτερων!
Κατακτηριες εχω διαβασει πως δεν γινονται παρα μονο για τους Αστυφυλακες αν θελουν να μπουν ΣΑΕΑ! Τωρα για αλλο τροπο εισαγωγης δεν ξερω. Ξερω πως βγαζουν προκηρυξεις για καποιους 'επιστημονες'. Ετσι εχω ακουσει αλλα δεν ξερω κατα ποσο αληθευει. Αλλα πιστευω μονο με πανελληνιες
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αν η Αστυνομία έχει ανάγκη για συγκεκριμένη θέση που χρειάζεται κάποιον με συγκεκριμένο πτυχίο (γίνεται για ψυχολόγους παράδειγμα).
Αλλά
1) Είναι πολύ σπάνια (απίθανο θα έλεγα) να βγει προκήρυξη για τέτοια θεση
και
2) Ακόμα και αν μπεις θα μπεις αποκλειστικά και μόνο για την συγκεκριμένη θέση (θέση γραφείου) και δεν έχεις δυνατότητα να τοποθετηθείς σε άλλα τμήματα της ΕΛ. ΑΣ.
Θα ήθελα μια διευκρίνηση γιατί δεν έχω βρει πουθενα απάντηση.
Επειδή αυτό το καιρό είμαι στο ψάξιμο για δίπλωμα, έχω ακούσει ότι ο Αστυνομικός έχει την δυνατότητα να βγάλει δίπλωμα μέσα από το επάγγελμα.
Παράδειγμα, επειδή θα με ενδιέφερε ομάδα Δίκυκλης αστυνόμευσης, η οποία έχει σαν Requirement δίπλωμα μηχανής (λογικό), πρέπει να πάω να βγάλω εγώ ή μπορώ να το βγάλω πιο εύκολα σαν αστυνομικός;
Όπως γίνεται σε μερικές περιπτώσεις στους Φαντάρους;
Όχι τίποτα άλλο, αν μπορώ να μην ξοδευτώ τώρα για να βγάλω ΚΑΙ δίπλωμα μηχανής.
Απο οσο ξερω διπλωμα για μηχανη βγαζουν σε οσους εχουν ηδη για παπι, το οποιο ισχυει μονο για τις ωρες υπηρεσιας σου.
τωρα βεβαια δε μπορω να φανταστω σε ποιο συμπαν αστυνομικος θα γραψει αστυνομικο για διπλωμα αλλα μπορει να εχεις θεμα αν εμπλακεις σε τρακαρισμα και τραβηχτει το θεμα
Το νημα αφορα αστυνομια, αλλα επειδη, ενδεχομενως, το παρακολουθουν και ατομα που δεν εχουν καταληξει στο τι θελουν να κανουν βιοποριστικα, καλο ειναι να ψαξετε μονοι σας για το τι ισχυει για τα μισθολογικα ανα κλαδο. Το καταλαβαινετε και μονοι σας οτι ο κοσμος δε σταματαει στους δημοσιους υπαλληλους των 1000 ευρω. Ουτε βεβαια οτι ολοι οι πτυχιουχοι την "πατησαν", και χρησιμοποιουν τα πτυχια τους στην τουαλετα, και επρεπε να μπουν μπατσοι, στρατο κλπ. Η κατασταση ειναι δυσκολοτερη απ'οτι καποτε, αλλα υπαρχουν επιλογες με προοπτικες καταφανως αποδοτικοτερες της ενστολης υπηρεσιας