Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

TZITZIKAKOS έγραψε: Παιδια με αυτα τα μορια 16500 αν βγαλει καποιος κατα την γνωμη μου καλυτερα να διαλεξει μια στρατιωτικη σχολη γιατι ειναι καλα μορια. Κακα τα ψεματα Η αστυφυλακων δεν ειναι η τοπ σχολη στην ουσια δουλος εισαι πολυ εργασια πολυ αγχος πολυ σκοπια στον κινδυνο πρωτη γραμμη και τα κανεις ολα Με λιγα λογια εισαι ο φανταρος της αστυνομιας. Καλυτερα η σχολη η στρατιωτικη που εχεις και εξελιξη σε βαθμους γρηγορη και χωρις εξτρα εξετασεις που θελει ενας αστυφυλακας γιατι αλλοιως μενει στασιμος και κλαφτα ολα πανω του τα εχει. Δεν ειναι τυχαιο που οσοι ειναι δοκιμοι αστυφυλακες πολλοι απο αυτους κανουν Το 10 τοις εκατο η ξαναδινουν εξετασεις για ανωτερες σχολες Κατα την αποψη μου στην αστυνομια αξιζει μονο η σχολη αξιωματικων εκει εισαι αρχηγος αλλα πως μπαινει καποιος εκει ! Βλεπετε τι τρελλα μορια εχει ! Θελει σκεψη το πραγμα αρκετη αν Ειναι να παει καποιος στην αστυφυλακων. Καλα οσο εισαι μικρος και φρεσκος μετα τι γινετε οσο μεγαλωνει καποιος και βιολογικα αρχιζει και βαραινει εχει οικογενεια και αλλα πολλα. Θελει σκεψη πολυ και για να μην παρεξηγηθω την αποψη μου λεω παντα !
Απο τις πιο εμπεριστατωμενες αποψεις που εχουν ακουστει εδω, με αυτεπιγνωση και ακριβεια. Παντως για μενα δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ στρατου και αστυνομιας, ειναι χαοτικη η διαφορα. Οι μονες ομοιοτητες ειναι ισως οτι οι υπηρετουντες και στα δυο φορανε στολη και βρισκονται κοντα σε οπλισμο. Στο στρατο πρεπει καποιος να εχει ενα βαθμο καταλληλοτητας για να πορευτει χωρις να υποφερει, ειδικα ως υπαξ, με τις συχνες μεταθεσεις, τους διαφορους συμπλεγματισμους που ολοι εχουμε γνωρισει, τις εξαιρετικα χαμηλες αποδοχες πλεον κλπ. Δε μπορουμε να υποθεσουμε πως ολοι υπηρετουν στις ειδικες δυναμεις οποτε και εχουν τα επιδοματα. Για να εχει ενας στρατιωτικος αξιοπρεπεις αποδοχες πλεον, πρεπει να ειναι τουλαχιστον αλεξιπτωτιστης και να κανει συντηρησεις, και ακομα καλυτερα αν ειναι και βατραχος / ναρκαλιευτης. Περαν αυτου, η κακουχια στο στρατο ειναι αναποφευκτη, ειδικα οταν εισαι νεος. Θα πας οπωσδηποτε σε περιοχες μακρυα απο τοπο συμφεροντων και θα φας ανυπερθετως πολυ χαμαλικι. Στην αστυνομια απο τη μερα 1 μπορει κανεις να επιδιωξει προνομιακη θεση. Τις προαλλες μου λεγε ενας αστυφυλακας παραγ σχολης με 5-6 χρονια υπηρεσιας, οτι περιμενει να φυγει απ την ΟΕΠΤΑ οπου δουλευει χονδρικα 3-4 ωρες ανα υπηρεσια για να παει οδηγος σε εναν εισαγγελεα απ την ιδιαιτερη πατριδα του. Ο οποιος, παρενθετικα, παιρνει τα ιδια λεφτα με λοχαγο καταδρομεα-αλεξιπτωτιστη. Για το θεμα της επικινδυνοτητας, διαφερουν τα μετρα και τα σταθμα απο υπηρεσια σε υπηρεσια. Υπηρεσιες οπως η ΔΙΑς, κινδυνευουν καθημερινα, απλως και μονο λογω του οτι οργωνουν με τις μηχανες ολη τη μερα, περαν του εγγυημενου κινδυνου της εγγυς αστυνομευσης. Αλλοι παλι ειναι κοινοι υπαλληλοι, δε βλεπουν κινδυνο ουτε στην τηλεοραση. Αν αλληθωρισει κανεις στον παραγοντα της μονιμοτητας του δημοσιου, στην ουσια κανεις (που μπορει να κανει αλλιως) δε διαλεγει για τον εαυτο του να ειναι σκοπετανθρωπος δια βιου, και εχω ακουσει πολλους στο σωμα να διερωτωνται φωναχτα αυτο ακριβως. Ολοι λενε καποια στιγμη οτι "θα μπορουσα να κανω και κατι καλυτερο". Βεβαια οπως λεει και ο παραπανω, στη χρυση δεκαετια 20 - 30 κανεις δε τα σκεφτεται αυτα. Και οι αξιωματικοι στην ΕΛΑς, μη νομισετε οτι ειναι σε καταφανως καλυτερη μοιρα απο τους υπαξ. Εχουν αλλου τυπου προβληματα, ειδικα αν προσβλεπουν σε ανωτατα αξιωματα.
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 135
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Α Λυκειου
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Το μονο σιγουρο ειναι οτι μετα απο καμια δεκαετια υπηρεσιας στην Αθηνα θα παρω μεταθεση στην Θεσσαλονικη το μονο προβλημα ειναι οτι δεν ξερω αν θα ειμαι παλι στην Ομαδα ΔΙΑΣ. Θα με πανε οπου εχει ζητηση. Αλλα και παλι δεν ειναι λιγες οι πιθανοτητες να ειμαι παλι στην ΔΙΑΣ
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από AlexG7 »

Δλδ θα δωσεις πανελληνιες το 2019; Καλά κρασιά... Είναι τόσο μακρυά που όντως δε παίζει ρόλο αν διαβάζεις τώρα ή όχι χαχαχα

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Ισχύει. Πιο πολύ αρχαία και άντε και έκθεση να χρειάζεσαι αφού θες να πας θεωρητική.
Άβαταρ μέλους
pasos98
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από pasos98 »

Αρχαια εκθεση λατινικα και ιστορια... Κανενα δεν ειναι πιο ευκολο μαγκες. Μην λετε αρχαια και εκθεση γιατι παρα πολλοι καηκαν στην ιστορια η οποια εχει και συντελεστη 0.7
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

pasos98 έγραψε:Αρχαια εκθεση λατινικα και ιστορια... Κανενα δεν ειναι πιο ευκολο μαγκες. Μην λετε αρχαια και εκθεση γιατι παρα πολλοι καηκαν στην ιστορια η οποια εχει και συντελεστη 0.7
Μιλάω αναφορικά για την Α' Λυκείου αδερφέ που είναι το παιδί.

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ιστορια ειμαι πολυ καλος γιατι ειναι το αγαπημενο μου μαθημα απο την Γ Δημοτικου και παντα σε εξετασεις διαγωνισματα βαθμους κτλπ 19-20 επερνα. Εκθεση ολοι λενε πως εχω πλουσιο λεξιλογιο επειδη απο μικρος διαβαζα εξωσχολικα βιβλια. Τωρα τι να πω. Λατινικα εχω ακουσει πως ειναι πανευκολα. Για Αρχαια δεν ειμαι και πολυ σιγουρος διαβαζω οσο ποιο πολυ μπορω. Γενικα ειμαι σιγουρα Θεωρητικη κατευθυνση γιατι στα Μαθηματικα ειμαι στουρνος
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

johnny13 έγραψε:Ιστορια ειμαι πολυ καλος γιατι ειναι το αγαπημενο μου μαθημα απο την Γ Δημοτικου και παντα σε εξετασεις διαγωνισματα βαθμους κτλπ 19-20 επερνα. Εκθεση ολοι λενε πως εχω πλουσιο λεξιλογιο επειδη απο μικρος διαβαζα εξωσχολικα βιβλια. Τωρα τι να πω. Λατινικα εχω ακουσει πως ειναι πανευκολα. Για Αρχαια δεν ειμαι και πολυ σιγουρος διαβαζω οσο ποιο πολυ μπορω. Γενικα ειμαι σιγουρα Θεωρητικη κατευθυνση γιατι στα Μαθηματικα ειμαι στουρνος

σιγουρα θα σε βοηθησουν ολα αυτα φιλε να ξερεις. Ωστοσο θα πρεπει να συνδυασεις την αγαπη σ για την ιστορια με την αποστηθηση την στειρα αποστηθηση ενος ολοκληρου βιβλιου που δεν εχεις να κανει με ευστροφια αλλα με υπομονη και επιμονη. Αυτη η αποστηθηση θα σε βοηθησει και στο κοψε ραψε των πηγων. Για να πας στην ιστορια με αξιωσεις πρεπει να εχεις αφιερωσει πολλες ωρες πανω απο το βιβλιο και πολλες ωρες για να τα πεις σε καποιον.

Οσον αφορα τα λατινικα. Για να γινουν ευκολα τα λατινικα πρεπει να διαβαζεις πολυ τοτε ναι ειναι αλλα μονο αν τα διαβαζεις αν οχι ειναι ακαταλαβιστικα. Τα αρχαια εκτος του γνωστου που το διδασκεσαι στην γ λυκειου πρπει να βαλεις γερες βασεις απο τωρα σε γραμματικη και συντακτικο για να μην πονοκεφαλιαζεις να μαθεις μετα γραμματικη γτ τοτε θα εχεις εισαγωγη που ειναι παλι απεξω και ατελειωτα φιλισοφικα σχολια για το γνωστο. Γενικοτερα οι 16500+++ χιλιαδες που απαιτουνται για την αστυφ μπορουν να βγουν δεν ειναι πανδυσκολο και ακατορθωτο. Βγαινουν.

Αλλα υπαρχει μαι βασικοτατη προυποθεση να ριξεις πολυ διαβασμα πολυ ομως τοτε θα τα καταφερεις! Μπορει τωρα να σου φαινεται κατι σχετικα ευκολο γτ δεν εχεις περασει την διαδικασια και εχεις ως προτυπο τα διαγωνισματα του σχολειου και του φροντηστηριου. Απο του χρονου που θα ξεκινησεις και αγνωστο και και απο ολα τα μαθηματα θα καταλαβεις οτι σχολειο με πανελληνιες δεν εχουν καμια σχεση.

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μακαρι ολα να πανε καλα. Αρχαια προσπαθω οσο ποιο πολυ μπορω να καταλαβω συντακτικο και γραμματικη αλλα ειναι πανδυσκολα. Ιστορια οντως ειναι πολυ τραγικο το οτι πρεπει να ξερεις απεξω ενα ολοκληρο βιβλιο για να τα πας καλα. Τα Λατινικα ειναι καθολου δυσκολα; Δηλαδη ειναι αρχαια φαση; Ή ποιο χαλαρα;
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

johnny13 έγραψε:Μακαρι ολα να πανε καλα. Αρχαια προσπαθω οσο ποιο πολυ μπορω να καταλαβω συντακτικο και γραμματικη αλλα ειναι πανδυσκολα. Ιστορια οντως ειναι πολυ τραγικο το οτι πρεπει να ξερεις απεξω ενα ολοκληρο βιβλιο για να τα πας καλα. Τα Λατινικα ειναι καθολου δυσκολα; Δηλαδη ειναι αρχαια φαση; Ή ποιο χαλαρα;

πιο χαλαρα και σε γραμματικη και σε συντακτικο αλλα επειδη ειναι αρκετα σε ογκο ολα μαζει και ακομη περισσοτερο επιδη θα τα ακους μονο δυο χρονιες ενω τα αρχαια τα ακους απο την πρωτη γυμνασιου πρεπει να διαβαζεις πολυ για να τα συνηθισεις και να τα πιασεις αμα τα διαβαζεις και μπεις στο νοημα τους γραφεις πολυ καλο βαθμο γτ ειναι στανταρακια αλλα θελει πολυ διαβασμα.

Πχ εχουμε 22 κειμενα 7 κατα μεσο ορο γραμμων που πρεπει να ξερεις την μεταφραση ομως μπορει να σου βαλλουν 3 κομματια και οχι απο την αρχη απο την μεση η απο το τελος του κειμενου οχι παντα απο την αρχη. Αλλα πρεπει να τα ξερεις κατα λεξη. Ετσι θα καταφερεις να παρεις 40 στα 100 δλδ 8 στα 20 ευκολα μεν αλλα θελει πολυ διαβασμα και ξεκοκαλισμα στις μεταφρασεις. Και λιγο να το αλλαξεις κοβουν.

σορρυ για το οφ τοπικ

αν θες κατι περαιτερω φιλε στειλε πμ μην γεμιζουμε με ασχετα το θεμα με ασχετα

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Οκ. Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις
TZITZIKAKOS
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από TZITZIKAKOS »

Παιδια ξερει κανεις τα τεκνα εξωτερικου κανουν την ιδια ημερομηνια καταταξη με τους αλλους; Ρωταω για την σειρα που μπαινει φετος
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Παιδια μιλησα με εναν φιλο μου που θελει να παει Αστυνομια και μου ειπε πως αμα γραφτεις και μπεις στην Πολιτικη Προστασια τοτε θα εχεις 3.000 μορια για τις πανελληνιες. Αληθευει;
Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από wolver »

Τ ειναι η πολιτικη προστασια ακριβως;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες