Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
pasos98
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από pasos98 »

Κοιτα φιλε μου δεν εχω κανενα θεμα, σε οποια σχολη και αν παω δεν θα με πειραξει, απλως εχω απορια καθως και ενας φιλος μου ειναι ακριβως στην ιδια κατασταση και θελουμε να ξερουμε αν προκειται να ειμαστε μαζι, τελος παντων ευχαριστω για την πληροφορια!

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Ναι ρε συ. Πολύ πιθανόν να είστε μαζί. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 135
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Φιλε δεν χρειαζεται να ρωτησω κατι τετοιο... Με Ανθρωπιστικες Σουδες θα παω (1ο επιστημονικο πεδιο) και παω φροντιστηριο. Και ενταξει 16.500 μορια ρε φιλε δεν ειναι και δυσκολο. Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να μην εχεις κενα.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

johnny13 έγραψε:Φιλε δεν χρειαζεται να ρωτησω κατι τετοιο... Με Ανθρωπιστικες Σουδες θα παω (1ο επιστημονικο πεδιο) και παω φροντιστηριο. Και ενταξει 16.500 μορια ρε φιλε δεν ειναι και δυσκολο. Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να μην εχεις κενα.

να ξερεις παντως οτι δεν ειναι και ευκολο και για να τα βγαλεις πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα πολυ ομως. Και επισης τα μονα που κανεις τωρα για πανελληνιες ειναι μερικα αρχαια και η εκθεση που βαζεις καποιες βασεις το παλουκι ειναι μετα. Η θεωρητικη εχει διαβασμα αν διαβασεις γραφεις αν δεν διαβασεις δεν γραφεις. Μην συγκρινεις το σχολειο και τους βαθμους του σχολειου με τις πανελληνιες δεν εχουν καμια απολυτως σχεση.

Άβαταρ μέλους
pasos98
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από pasos98 »

Τι λες ρε μαγκα δεν ειναι δυσκολο 16,500;
TZITZIKAKOS
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από TZITZIKAKOS »

Παιδια με αυτα τα μορια 16500 αν βγαλει καποιος κατα την γνωμη μου καλυτερα να διαλεξει μια στρατιωτικη σχολη γιατι ειναι καλα μορια. Κακα τα ψεματα Η αστυφυλακων δεν ειναι η τοπ σχολη στην ουσια δουλος εισαι πολυ εργασια πολυ αγχος πολυ σκοπια στον κινδυνο πρωτη γραμμη και τα κανεις ολα Με λιγα λογια εισαι ο φανταρος της αστυνομιας. Καλυτερα η σχολη η στρατιωτικη που εχεις και εξελιξη σε βαθμους γρηγορη και χωρις εξτρα εξετασεις που θελει ενας αστυφυλακας γιατι αλλοιως μενει στασιμος και κλαφτα ολα πανω του τα εχει. Δεν ειναι τυχαιο που οσοι ειναι δοκιμοι αστυφυλακες πολλοι απο αυτους κανουν Το 10 τοις εκατο η ξαναδινουν εξετασεις για ανωτερες σχολες Κατα την αποψη μου στην αστυνομια αξιζει μονο η σχολη αξιωματικων εκει εισαι αρχηγος αλλα πως μπαινει καποιος εκει ! Βλεπετε τι τρελλα μορια εχει ! Θελει σκεψη το πραγμα αρκετη αν Ειναι να παει καποιος στην αστυφυλακων. Καλα οσο εισαι μικρος και φρεσκος μετα τι γινετε οσο μεγαλωνει καποιος και βιολογικα αρχιζει και βαραινει εχει οικογενεια και αλλα πολλα. Θελει σκεψη πολυ και για να μην παρεξηγηθω την αποψη μου λεω παντα !
Άβαταρ μέλους
pasos98
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από pasos98 »

Ναι φιλε συμφωνω. Αλλα η θεωρητικη δεν εχει αλλη στρατιωτικη σχολη. Και δεν νομιζω να ειναι τοσο τραβηγμενο να διαβασει καποιος λιγο παραπανω και να μπει με το 10% αργοτερα στην σχολη αξιωματικων που ειναι παλι 16,500.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Εν μέρη συμφωνώ με τον φίλο TZITZIKAKO. Βέβαια κατ' εμού ένας λόγος που η Αστυνομία έχει υψηλότερη βάση είναι η μετάθεση. Για παράδειγμα ένας Αθηναίος νεοξερχόμενος Αστυφύλακας ή Υπαστυνόμος πια έχει πάρα πολλές πιθανότητες να υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, ακόμα και να είναι για πάντα στην Αττική αν το επιθυμεί. Ενώ αντίστοιχα ένας Αθηναίος νεοξερχόμενος Λοχίας ή Ανθυπολοχαγός μάλλον δεν θα είναι σε Μονάδα στην Αττική και για πολλά χρόνια θα βρίσκεται εκτός του τόπου κατοικίας-προτίμησης του. Δηλαδή θα τον φάει η Αλεξανδρούπολη, τα νησιά και γενικότερα η παραμεθόριος. Μην ξεχνάμε ότι ειδικά στον ΣΞ οι μεταθέσεις είναι πολύ συχνές 3-5 χρόνια νομίζω. Από την άλλη σαφώς η Αστυνομία έχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα και υπάρχουν υπηρεσίες όπως ΔΙΑς, ΥΑΤ-ΥΜΕΤ που δεν μπορείς να φύγεις εύκολα.
Άβαταρ μέλους
vasilis13
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από vasilis13 »

Η ΣΜΥ είναι η σχολή που έχει μεταθέσεις σίγουρα κάθε 3 χρόνια. Για τις άλλες δεν γνωρίζω (σίγουρα θα έχουν και οι άλλες πιστεύω). Τώρα τα 16500 δεν είναι λίγα μόρια αν το σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγα χρόνια η αστυφυλάκων είχε 13000-14000 (άλλοι καιροί και καταστάσεις). Με αυτά τα μόρια μπαίνει σε καλές στρατιωτικές σχολές από το δεύτερο πεδίο. Ο κλάδος ανθρωπιστικών σπουδών και των οικονομικών έχει μόνο αστυνομία, πυροσβεστική και την ΣΣΑΣ. Δεν το συζητάμε καν ότι στην αστυνομία είσαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο και τα χρήματα λιγότερα σε σύγκριση με τον στρατό. Και ναι υπαάρχει και το θέμα της κατοικίας αλλά όπου και να πας γίνεται.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Το θέμα της μετάθεσης-κατοικίας δεν είναι μόνο το νοίκι που πρέπει να πληρώνεις και ότι είσαι μακριά από τους δικούς σου. Μπορεί να έχει κι άλλη προέκταση. Την οικογένεια. Εννοείται ότι όσο είσαι μικρός δεν σε απασχολεί, αλλά όταν μεγαλώσεις και θες να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Είναι δύσκολο να στεριώσεις κάπου. Όχι μόνο για το στέλεχος αλλά και για την/τον σύζυγο και τα παιδιά τους. Βέβαια παντού υπάρχουν συν, πλην τι να κάνουμε.

Όσο για τα χρήματα μην νομίζεις ότι ο ο μισθός του Στρατού έχει πολύ μεγάλη διαφορά από της Αστυνομίας. Απλά οι Στρατέοι έχουν τα επιδόματα και τις συντηρήσεις. Συνήθως περισσότερο όσοι είναι Ειδικές Δυνάμεις.

Άβαταρ μέλους
vasilis13
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από vasilis13 »

Φίλε σωστά είναι αυτά που λες. Τώρα για τους μισθούς του στρατού ξέρεις καλύτερα από εμένα.
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μαγκες εννοειτε πως θελει διαβασμα αλλα σκεφτητε πως αλλοι πανε για σχολες με 19.000 μορια (Ιατρικες). Αμα εμεις λεμε δυσκολο αυτο τοτε τι να πουν αυτα τα παιδια. Εννοειτε πως θα ριχνω τρελο διαβασμα απλα αμα δεν εχεις κενα διαβαζεις τακτικα δεν ειναι δυσκολο να φτασεις τα 17.000 μορια
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ονειρο ζωης μου ειναι η Ομαδα ΔΙΑΣ Θεσσαλονικης. Εννοειτε πως απο φετος ριχνω πολυ διαβασμα για να επιτευξω τον στοχο μου. Θα ριξω σκληρο διαβασμα για την Σχολη Αστυφυλακων
Άβαταρ μέλους
pasos98
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από pasos98 »

Τι ταξη εισαι ;

Άβαταρ μέλους
Semers
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Semers »

johnny13 έγραψε:Ονειρο ζωης μου ειναι η Ομαδα ΔΙΑΣ Θεσσαλονικης. Εννοειτε πως απο φετος ριχνω πολυ διαβασμα για να επιτευξω τον στοχο μου. Θα ριξω σκληρο διαβασμα για την Σχολη Αστυφυλακων
Ομάδα ΔΙΑΣ να το δεχτώ αλλά το Θεσσαλονίκης ξέχνα το!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης