Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
TZITZIKAKOS
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από TZITZIKAKOS »

GeoP έγραψε:Παίδες καμιά εκτίμηση που θα φτάσει η βάση των αστυφύλακων ξέρουμε; Με 16716 έχω ελπίδες αλλά είναι αρκετά;
ναι εχεις πολλες ελπιδες
Assassin00
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Assassin00 »

Γειά σας παιδιά, είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αστυνομία. Είμαι 16 χρόνων, θα πάω 2α λυκείου γέλ και σκέφτομαι να πάω για αστυνομικός. Κατάρ χειν πρώτα απ όλα οι περισσότεροι αστυνομικοί από ποια κατεύθυνση περνάνε;(εγώ δήλωσα θετική όμως πρόλαβενω να αλλαξω) Εμένα σαν αστυνομικός μα ρέσει η δράση και θα ήθελα να ασχοληθώ με ανθρωποκτονιες, εξιχνίαση φόνων κτλ (σαν τον αστυνόμο μπεκας για όσους τον ξερουν) από ποια σχολή πρέπει να περάσω; Αξιωματικών ή αστυφυλακων. Και κάτι ακόμα τα άτομα που περνάνε από αστυφυλακών ασφάλεια με τι ακριβώς ασχολούνται; Τι ακριβώς κάνουν στην καθημερινότητά τους; Παρακαλώ θα ήθελα τις απαντήσεις σας όσο πιο γρήγορα γίνεται Εικόνα Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Terminator »

Αν θες να έχεις ενεργή δράση στην αστυνομία σίγουρα θα πας αστυφυλάκων και οχι αξιωματικών τώρα απο εκεί και πέρα η ασφάλεια δεν είναι ενιαία διεύθυνση καθώς σπάει σε δεκάδες υποδιευθύνσεις και κάθε υποδιεύθυνση Σε τμήματα οπότε και κλαθε τμήμα έχει συγκεκριμένη αρμοδιότητα
Assassin00
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Assassin00 »

Οπότε αστυφυλακών... Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου φίλε μου ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Η κατεύθυνση δεν έχει καμία σχέση.

Η επιλογή Αστυφυλάκων κτλ. Υπάρχει από παντού.

Άβαταρ μέλους
George911
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 46

Δημοσίευση από George911 »

Από τη Θετική Κατεύθυνση, η Αστυφυλάκων ανήκει στο 2ο πεδίο, για το οποίο πρέπει να πάρεις ως μάθημα επιλογής τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Αυτό θα ισχύει και του χρόνου βέβαια, αν δεν αλλάξει κάτι στο υπάρχον σύστημα.
To Serve and Protect
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Είναι 3 οι κατευθύνσεις και οχι μια θετική/θεωρητική και οικονομικά. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής αφού περιμλενουμε αλλαγές για του χρόνου αλλά και πάλι αν παραμείνει το ίδιο το σύστημα καλύτερο είναι να πάει απο οικονομίας και πληροφορικής ή θεωρητική
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

Τα σωματα ασφαλειας (αστυνομια, πυροσβεστικη) εχουν ενταχθει σε τρεις ομαδες προσανατολισμου. Αρχικα στην ομαδα προσανατολισμου των ανθρωπιστικων σπουδων με μαθημα επιλογης τα λατινικα στην ομαδα των θετικων σπουδων με μαθημα επιλογης τα μαθηματικα κατευθυνσης οπως ακριβως ειπε και ο φιλος γιωργος και τελος απο την ομαδα των σπουδων οικονομιας και πληροφορικης με μαθημα επιλογης την οικονομια. Αυτα ισχυουν μεχρι τωρα αν αλλαξει κατι θα υπαρξει σχετικο νημα φανταζομαι για να τα πουμε εκει.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Η πυροσβεστική αν δεν κάνω λάθος είναι μόνο απο θετική και οικονομίας ενώ οι σχολές ΕΛ. ΑΣ είναι και στα τρία πεδία.

Υ. Σ νήμα υπάρχει και θα ξεκινήσει να γεμίσει πληροφορίες με τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν αλλά πρώτα καθίστε να τελειώνουν αθτές οι πανελλήνιες όσοι περάσετε σώματα ασφαλείας έχετε και άλλα έγγραφα για την κατάταξη να τακτοποιήσετε πριν μπείτε Σεπτέμβριο

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Terminator έγραψε:Η πυροσβεστική αν δεν κάνω λάθος είναι μόνο απο θετική και οικονομίας ενώ οι σχολές ΕΛ. ΑΣ είναι και στα τρία πεδία.

Υ. Σ νήμα υπάρχει και θα ξεκινήσει να γεμίσει πληροφορίες με τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν αλλά πρώτα καθίστε να τελειώνουν αθτές οι πανελλήνιες όσοι περάσετε σώματα ασφαλείας έχετε και άλλα έγγραφα για την κατάταξη να τακτοποιήσετε πριν μπείτε Σεπτέμβριο

οχι και εγω που ειμαι ανθρωπιστικων στο μηχανογραφικο μου υπηρχαν και οι δυο σχολες της πυροσβεστικης ακαδημιας... Αν και παραδοξω κατα την γνωμη μου γτ εκει κανουν χημεια και τετοια ξερω οποτε πως ταιριαζουν τα μαθηματα της θεωριτηκης; Αντιστοιχα και για την αστυνομια απο την θετικη. Αλλα τι να λεμε τωρα εδω το μπαχαλο υπαρχει σε νευραλγικοτερους τομεις.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ελπίζουμε οτι θα υπάρξει αλλαγή του χρόνου γιατί φέτος ήταν χάλια η οργάνωση πανελληνίων εξετάσεων. Οσοι πάλι περάσετε στις σχολές της ΕΛ. ΑΣ καλή κατάταξη των Σεπτέμβριο του 2017
Άβαταρ μέλους
George911
Posts in topic: 46

Δημοσίευση από George911 »

marsupilami έγραψε:
Terminator έγραψε:Η πυροσβεστική αν δεν κάνω λάθος είναι μόνο απο θετική και οικονομίας ενώ οι σχολές ΕΛ. ΑΣ είναι και στα τρία πεδία.

οχι και εγω που ειμαι ανθρωπιστικων στο μηχανογραφικο μου υπηρχαν και οι δυο σχολες της πυροσβεστικης ακαδημιας... Αν και παραδοξω κατα την γνωμη μου γτ εκει κανουν χημεια και τετοια ξερω οποτε πως ταιριαζουν τα μαθηματα της θεωριτηκης; Αντιστοιχα και για την αστυνομια απο την θετικη. Αλλα τι να λεμε τωρα εδω το μπαχαλο υπαρχει σε νευραλγικοτερους τομεις.

Ακριβώς αυτό! Και εγώ θα έβγαζα την Αστυνομία από τη Θετική. Όχι μόνο τα μαθήματα αλλά και και το αντικείμενο αυτών δεν σχετίζεται με τα μαθήματα ή τη δουλειά της ΕΛ. ΑΣ. Κάποιος που πάει στη Θετική ενδιαφέρεται συνήθως για καθαρά Θετικές σχολές (Ιατρική, Βιολογικά, Πολυτεχνεία κλπ).

To Serve and Protect
Αστυνομία - ασφάλεια

Δημοσίευση από Αστυνομία - ασφάλεια »

Γειά σας μήπως ξέρει κανείς τι κάνει ένας αστυφύλακας στη Ασφάλεια; Δηλαδή πες ότι τελειώσει την σχολή αστυφυλακών και δηλώνει ασφάλεια, ποια είναι τα καθήκοντά του και ποια η καθημερινότητά του; Έχω ακούσει ότι η δουλειά του είναι η εξιχνίαση εγκλημάτων και πιο συγκεκριμένα η εξιχνίαση φόνων, σαν ντετέκτιβ και ότι συνήθως φοράει πολιτικά ρούχα. Κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά. Αν κάποιος ξέρει ας μου απαντήσει παρακαλώ
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Να δω τώρα που θα κλείσουν τα κανάλια που θα βλέπετε μερικοί CSI miami Πανάθεμα σας. Οι ντετέκτιβ που βλέπετε στην τηλεόραση είναι οι αστυνομικοί της ασφάλειας και δεν εξιχνιάζουν μόνο φόνους. Κάθε υποδιεύθυνση της ασφάλειας έχει συγκεκριμένη αρμοδιότητα και καθήκοντα. Η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας είναι αστυνομικοί που σκοπό έχουν την περισυλλογή στοιχείων και την διερεύνηση υποθέσεων σχετικά με ακραίες οργανώσεις (δεξιές ή αριστερές), εξτρεμιστικές ομάδες, ομάδες αναρχικών κτλ. Η υποδιεύθυνση εγκλημάτων κατα ζωής τώρα διαρθρώνεται σε 4 τμήματα. Συγκεκριμένα το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής αναλαμβάνει την διενέργεια προανάκρισης σε ανθρωποκτονίες, το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας που αναλαμβάνει περιστατικά ληστειών και διαρρήξεων, το τμήμα αναζητήσεων που αναζητά άτομα που εκκρεμούν σε βάρος τους καταδιωκτικά έγγραφα π. Χ εντάλματα σύλληψης/καταδικαστηκές αποφάσεις. Τέλος είναι το τμήμα εκβιαστών που διερευνά υποθέσεις νονών της νύχτας και κυκλωμάτων που προσφέρουν προστασία σε μαγαζιά. Η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος που αφορά κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, η υποδιεύθυνση προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων και πολιτιστικής κληρονομιάς που διερευνά υποθέσεις αρχαιοκαπηλείας, η υποδιεύθυνση δίωξης ναρκωτικών που όπως καταλαμβάνεται είναι για υποθέσεις εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην χώρα, η υποδιεύθυνση ανηλίκων που είναι περιστατικά αρπαγής ανηλίκων, εξαφανίσεων ανηλίκων, παράνομης υιοθεσίας παιδιών κτλ. Η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους που είναι υποθέσεις βίας σε αθλητικούς χώρους απο οπαδούς αθλητικών ομάδων και συνδέσμων των ομάδων αυτών.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Terminator έγραψε:Να δω τώρα που θα κλείσουν τα κανάλια που θα βλέπετε μερικοί CSI miami Πανάθεμα σας. Οι ντετέκτιβ που βλέπετε στην τηλεόραση είναι οι αστυνομικοί της ασφάλειας και δεν εξιχνιάζουν μόνο φόνους. Κάθε υποδιεύθυνση της ασφάλειας έχει συγκεκριμένη αρμοδιότητα και καθήκοντα. Η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας είναι αστυνομικοί που σκοπό έχουν την περισυλλογή στοιχείων και την διερεύνηση υποθέσεων σχετικά με ακραίες οργανώσεις (δεξιές ή αριστερές), εξτρεμιστικές ομάδες, ομάδες αναρχικών κτλ. Η υποδιεύθυνση εγκλημάτων κατα ζωής τώρα διαρθρώνεται σε 4 τμήματα. Συγκεκριμένα το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής αναλαμβάνει την διενέργεια προανάκρισης σε ανθρωποκτονίες, το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας που αναλαμβάνει περιστατικά ληστειών και διαρρήξεων, το τμήμα αναζητήσεων που αναζητά άτομα που εκκρεμούν σε βάρος τους καταδιωκτικά έγγραφα π. Χ εντάλματα σύλληψης/καταδικαστηκές αποφάσεις. Τέλος είναι το τμήμα εκβιαστών που διερευνά υποθέσεις νονών της νύχτας και κυκλωμάτων που προσφέρουν προστασία σε μαγαζιά. Η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος που αφορά κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, η υποδιεύθυνση προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων και πολιτιστικής κληρονομιάς που διερευνά υποθέσεις αρχαιοκαπηλείας, η υποδιεύθυνση δίωξης ναρκωτικών που όπως καταλαμβάνεται είναι για υποθέσεις εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην χώρα, η υποδιεύθυνση ανηλίκων που είναι περιστατικά αρπαγής ανηλίκων, εξαφανίσεων ανηλίκων, παράνομης υιοθεσίας παιδιών κτλ. Η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους που είναι υποθέσεις βίας σε αθλητικούς χώρους απο οπαδούς αθλητικών ομάδων και συνδέσμων των ομάδων αυτών.

χαχα εκλαψα απο το γελιο με την πρωτη προταση!ΕικόναΕικόναΕικόνα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης