Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Dimitris5
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dimitris5 »

Παιδια καλησπερα, επειδη εχω μπερδευτει, υπαρχει 1) σχολη αστυφυλακων στην αθηνα; ειμαι απο μεσσηνια, αν δεν υπαρχει στην αθηνα που μπορει να με στειλουν αμα περασω με παννεληνιεσ;2) μετα την σχολη υπαρχει πρακτικη, ποσο καιτο ειναι ; τα σ/κ δουλευεισ ; μπορεισ να ερθεισ στην πολη σου; μολισ τελειωσεισ την σχολη ,3)αμα τελειωσεισ στουσ 250 υπαρχουν πιθανοτητεσ να με φερουν καπου εδω κοντα; και αμα με φερουν μετα απο καποια χρονια πρεπει υποχρεωτικα να παρω μεταθεση?
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από AlexG7 »

Dimitris5 έγραψε: τα σ/κ δουλευεις ;

Είναι γνωστό ότι τα Σαββατο-Κυριακα δεν υπάρχει αστυνόμευση. Έχεις δει ποτέ αστυνομικό στο δρόμο, σε περιπολικό ή σε τμήμα τα Σ/Κ; Γι αυτό τα Σ/Κ οργιάζουν οι εγκληματίες, ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους καταδιώξει κανένας, από Δευτέρα...

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Terminator »

Dimitris5 έγραψε:Παιδια καλησπερα, επειδη εχω μπερδευτει, υπαρχει 1) σχολη αστυφυλακων στην αθηνα; Ειμαι απο μεσσηνια, αν δεν υπαρχει στην αθηνα που μπορει να με στειλουν αμα περασω με παννεληνιες;2) μετα την σχολη υπαρχει πρακτικη, ποσο καιτο ειναι ; Τα σ/κ δουλευεις ; Μπορεις να ερθεις στην πολη σου; Μολις τελειωσεις την σχολη,3) αμα τελειωσεις στους 250 υπαρχουν πιθανοτητες να με φερουν καπου εδω κοντα; Και αμα με φερουν μετα απο καποια χρονια πρεπει υποχρεωτικα να παρω μεταθεση;

1) Οχι δεν υπάρχει στην αθήνα είναι η αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ υπάρχουν όμως σε Κομοτηνή, διδυμοτειχο, καρδίτσα, ξάνθη, ρέθυμνο, σητεία, γρεβενά και νάουσα

2) 1 χρόνο στην σχολή και τον δεύτερο σε τμήμα για πρακτική συνήθως σε γραφείο για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών υποχρεώσεων όπως άδειες οπλοφορίας ή ταυτότητα ή επικύρωση φωτοαντίγραφων κτλ.

Το σ/κ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες οι αστυνομικοί δουλεύουν π. Χ να σε βάλουν βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων στα τηλέφωνα της Αμεσης Δράσης ή σε περιπολικό της Αμεσης Δράσης ή Ομάδα ΔΙΑΣ ή στα ΜΑΤ να σε βάλουν σε μέτρα στο κέντρο της αθήνας λόγω κάποιας διαδήλωσης ή σε γήπεδο ποδοσφαίρου ή να γίνεται κάποια σκούπα της αστυνομίας και να σε βάλουν και εσένα ή ακόμα και στην τροχαία να συντονίσεις την κυκλοφορία για να περάσει κάποια πορεία ή σε αυτοκινητόδρομους όταν η κίνηση είναι αυξημένη κυρίως σε γιορτές, αργίες που πάνε οι άνθρωποι στα χωριά τους. Μπορεί και όπως ανέφερα πιο πάνω να σε βάλουν σκοπιάσε κάποιο τμήμα και να είσαι μάλιστα μόνο εσύ ή και ο αξ. Υπ με καμιά 10 εκδιδόμενες, πορτοφολάδες, λαθρομετανάστες και χρήστες ναρκωτικών ή τσαντάκηδες μέσα στα κρατητήρια να περιμένουν δευτέρα να περάσουν αυτόφωρο (Βλέπε Α. Τ Ομόνοιας ή εξαρχείων ή Αγιου Παντελεήμονα)

Dimitris5
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Dimitris5 »

Σε ευχαριστω φιλε, και δηλαδη εγω που ειμαι απο μεσσηνια, που παιζει να με στειλουν; , επειδη εχω περασει ηδη σε μια σχολη εδω κοντα, για να γραφτω αστυνομια αν περασω θα πρεπει πρωτα να διαγραφτω απο την αλλη σχολη που περασα περισυ, αλλα αμα ειναι και με στειλουν ξανθη, να κατσω στην σχολη μου εδω και να ξεμπερδευω, αλλα πως μπορω να ξερω σε ποια πολη θα με στειλουν πριν να γραφτω στην σχολη αστυφυλακων; Και κατι ακομα, αμα περασω αξιοματικων θα με πανε αθηνα?
Άβαταρ μέλους
fanaras
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από fanaras »

Dimitris5 έγραψε:Σε ευχαριστω φιλε, και δηλαδη εγω που ειμαι απο μεσσηνια, που παιζει να με στειλουν; επειδη εχω περασει ηδη σε μια σχολη εδω κοντα, για να γραφτω αστυνομια αν περασω θα πρεπει πρωτα να διαγραφτω απο την αλλη σχολη που περασα περισυ, αλλα αμα ειναι και με στειλουν ξανθη, να κατσω στην σχολη μου εδω και να ξεμπερδευω, αλλα πως μπορω να ξερω σε ποια πολη θα με στειλουν πριν να γραφτω στην σχολη αστυφυλακων; Και κατι ακομα, αμα περασω αξιοματικων θα με πανε αθηνα;

σχολη θα επιλεξεις με τη σειρα που θες εσυ οταν με το καλο περασεις, αν σκεφτεσαι να δωσεις παλι... Δεν ειναι ομως σιγουρο το που θα πας... Δεν εξαρταται απο κατι συγκεκριμενο... Αν περασεις αξιωματικων, η σχολη που θα βρισκεσαι θα ειναι στην αμυγδαλεζα αττικης
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από AlexG7 »

Ξέρουμε πότε ανακοινώνουν την προκήρυξη; Επίσης, είναι λογικό ότι θα βγει την ίδια ημερομηνία με την προκήρυξη της πυροσβεστικής;(πανελλήνιες πάντα)
PANIC
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από PANIC »

Λογικα μαζι θα ανακοινωθουν... πανω-κατω Απριλιο με Μαιο φίλε ΑlexG7
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από AlexG7 »

Μάλιστα, άρα έχουμε καιρό ακόμα. Κυρίως για να μου φύγει το 'άγχος' πόσα άτομα θα πάρουν, η πυροσβεστική κυρίως γιατί η αστυφυλάκων πάνω κάτω ξέρουμε.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Terminator »

Θα βγούνε όλες μαζί οι προκηρύξεις τον απρίλιο. Στην πυροσβεστική η σχολή στην πτολεμαίδα μπορεί να πάρει εως και 500 άτομα εαν λειτουργήσει πλήρως αλλά επειδή είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας πιθανότατα να πάρεις μόλις τους 110 για τους οποίους άνοιξε. Τώρα απο εκεί και πέρα υπάρχει άλλη μια στην Αττική η οποία δεν ξέρεις πόσα άτομα θα πάρει και εκείνη. Οσο για τα μόρια μια πρώτη πρόβλεψη απο εναν αναλυτή εργαζόμενο δεκαετίες σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης θα υπάρξει πτωτική τάση στις βάσεις του 2016 που σε κάποιες σχολές μπορεί να ξεπεράσει και τα 2000 μόρια.
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από AlexG7 »

Οτι θα υπαρχει πτωση το ξερω, ετσι ακουγεται, επειδη τα μαθηματα εγιναν 4, οποτε αν οπως μεχρι τωρα το 70% γραψει κατω απο τη βαση στα βασικα μαθηματα θα επηρεασει περισσοτερο απο πριν τα μορια
PLtoon
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από PLtoon »

Dimitris5 έγραψε:Σε ευχαριστω φιλε, και δηλαδη εγω που ειμαι απο μεσσηνια, που παιζει να με στειλουν; επειδη εχω περασει ηδη σε μια σχολη εδω κοντα, για να γραφτω αστυνομια αν περασω θα πρεπει πρωτα να διαγραφτω απο την αλλη σχολη που περασα περισυ, αλλα αμα ειναι και με στειλουν ξανθη, να κατσω στην σχολη μου εδω και να ξεμπερδευω, αλλα πως μπορω να ξερω σε ποια πολη θα με στειλουν πριν να γραφτω στην σχολη αστυφυλακων; Και κατι ακομα, αμα περασω αξιοματικων θα με πανε αθηνα;

να θεωρείς δεδομένο οτι άν περάσεις αστυνομία θα πάς σίγουρα αθήνα, και θα κάτσεις εκεί τουλάχιστον μια δεκαετία.
οπότε σκέψου το
"οπουδήποτε οποτεδήποτε επιχειρήν"
TZITZIKAKOS
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από TZITZIKAKOS »

Εισαγωγή 2.500 ιδιωτών στις αστυνομικές σχολές το 2016 Το προσφυγικό, εκτός από την χώρα πνίγει και την Αστυνομία αφαιμάσσοντας σιγά σιγά τεράστιες δυνάμεις για τη διαχείριση του ζητήματος και όχι άδικα. Η ΑΣΠΑ, για να μπορεί η ΕΛ. ΑΣ. Να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις υπόλοιπες λειτουργικές υποχρεώσεις της ζητά την εισαγωγή φέτος στις αστυνομικές σχολές μέσω πανελλαδικών,2.500 δοκίμων.

Διαβάστε την ανακοίνωση και την τεκμηρίωση του αιτήματος.

Τους τελευταίους μήνες η Χώρα καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες οφείλονται στην τεράστια εισροή προσφύγων στον Ελλαδικό χώρο. Καθημερινά ανοίγουν νέα κέντρα κράτησης ανοιχτού τύπου ενώ σιγά σιγά ανοίγουν ξανά και τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών. Όλο αυτό το βάρος το έχει επωμιστεί αποκλειστικά και μόνο το ένστολο προσωπικό. Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ είπε ότι καθημερινά περίπου 5000 Αστυνομικοί θα πρέπει να απασχολούνται για το μεταναστευτικό.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συρρικνωθεί λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων προσλήψεων Αστυνομικών. Όπως γίνετε αντιληπτό σε καμία περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να χρησιμοποιεί καθημερινά 5000 Αστυνομικούς αποκλειστικά για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην δημόσια ασφάλεια και τάξη της χώρας αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι Αστυνομικοί που θα περιπολούν και θα αστυνομεύουν και επίσης οι συνθήκες εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο αφού θα καλείται να εκτελεί υπηρεσία ασταμάτητα χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση και χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ήδη έχει αρχίσει να διαπιστώνεται σε πάρα πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα όπου αστυνομικοί καλούνται να ταξιδεύουν 4 ώρες και να εκτελούν επιπλέον 8 ώρες υπηρεσία σε πόλεις εκτός της έδρας τους, ενώ οι χιλιάδες αποσπάσεις σε όλες τις πόλεις που αντιμετωπίζουν προσφυγικό πρόβλημα είναι λύση προσωρινή η οποία προκαλεί τεράστια προβλήματα και στις διευθύνσεις από τις οποίες αποσπώνται οι συνάδελφοι.

Το προσφυγικό είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα το οποίο δυστυχώς το έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου η Χώρα μας. Επίσης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Με όλα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι ευκόλως αντιληπτό ότι το σώμα της ΕΛ. ΑΣ. όπως επίσης και το Λιμενικό και άλλες υπηρεσίες θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν επάξια σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Χώρα μας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πέρα από οποιεσδήποτε μνημονιακές δεσμεύσεις όπου θα τις επιτρέψουν να κάνει άμεσα προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία. Σε καμία περίπτωση οι 800 περίπου πολίτες οι οποίοι θα εισέλθουν στην ΕΛ. ΑΣ. Μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2016 δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Ζητάμε την άμεση αύξηση των προσλήψεων σε 2500-3000 για το έτος 2016 και την διατήρηση του αριθμού των εισακτέων σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα 2 με 3 έτη έτσι ώστε να εισαχθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός στις Αστυνομικές Σχολές που θα μπορέσει να επανδρώσει τις υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ.[... ]

[... ]Ειδάλλως κανείς δεν πρόκειται να εγγυηθεί για πόσο ακόμα θα μπορεί να ανταπεξέλθει το αστυνομικό προσωπικό με αυτούς τους ρυθμούς εργασίας με τα ελάχιστα εφόδια και με αυτά τα ωράρια.

bloko.gr

AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από AlexG7 »

Απλά να επισημάνω ότι το παραπάνω είναι ενα αίτημα (Α Ι Τ Η Μ Α) της ανεξαρτητης συνδικαλιστικης πρωτοβουλιας αστυνομικων για να πάρουν άτομα.

Το λέω για να μη νομίζει κάποιος, που δε θα διαβάσει το κείμενο, οτι πρόκειται για ανακοίνωση για προσλήψεις. Δεν είναι.

thannonis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από thannonis »

Καλησπέρα σας! Ως νέο μέλος στο forum θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με την απορία μου! Υποθέστε οτι έχω εισαχθεί και ότι έχω τελειώσει τη διετία της Σχολής Αστυφυλάκων. Θα γίνει αμέσως κατανομή σε αστυνομικά τμήματα ή υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ. Στην πόλη που έχουμε επιλέξει ή θα μας στείλουν όπου θέλουν;
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

Καλως ηρθες φιλε. Οπου θελουν δλδ αθηνα για αρκετα χρονια...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης