ΣΜΥΝ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού
Εγώ αστυνομία ήθελα να περάσω αλλά δεν έπιασα τα μόρια... Έδωσα από επάλ και οι βάσεις εκεί είναι αλλιώς. Δήλωσα και στρατιωτικές σχολές και έπιασα τη σμυν. Το μόνο που ρώτησα είναι για την καθημερινότητα για δυσκολίες και να μου δώσετε μία εικόνα... Γιατί για να πάρεις μία απόφαση πρέπει να ξέρεις τι δρόμο σου δίνει κάθε επιλογή που έχεις, και για αυτό το λόγο απευθύνομαι εδώ, για να μου πουν συγκεκριμένα πράγματα. Για αυτό το λόγο δεν υπάρχει το φόρουμ;
Βρε άνθρωπε σου επαναλαμβάνω , είσαι διατεθημένος να "φας" 15-20 χρόνια στην θάλασσα ; Αν ναι δεν χρειαζεσαι περαιτέρω πληροφορίες για ακαδημαϊκή εκπαίδευση.
Εσύ έχεις να μου δώσεις καμία πληροφορία;
ato123 έγραψε:Εσύ έχεις να μου δώσεις καμία πληροφορία;
Aυτή είναι η μοναδική πληροφορία που μπορώ να σου δώσω με σιγουριά, πως μετάθεση για στεριά την ξεχνάς για τα πρώτα 15 με 20 χρόνια, άλλη δυσκολία δεν υπάρχει.
ΟΚ... Όποιος άλλος ξέρει κάτι, ας απαντήσει
Καλησπέρα σας.Είμαι από ΕΠΑΛ και θέλω να περάσω στην ΣΜΥΝ, και είχα δει τα μόρια και έλεγαν 1500. Μετά που το έψαξα λίγο παραπάνω βρήκα με 1800. Και τα δύο έλεγαν από ΕΠΑΛ ομάδα Α. Μήπως ξέρετε ποιο είναι το σωστό ;
Και αν ξέρετε μπορείτε να μου πείτε πόσα είναι σχεδόν τα μόρια;
Και αν ξέρετε μπορείτε να μου πείτε πόσα είναι σχεδόν τα μόρια;
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 29
1840 είναι η ΣΜΥΝ απο ΕΠΑΛ α ομάδα
Λένε ότι φέτος ή του χρόνου τα μόρια θα αλλάξουν ισχύει ;
Και εάν αλλάξουν λέτε να πέσουν ;
Και εάν αλλάξουν λέτε να πέσουν ;
Επίσης εάν μπορείτε να μου πείτε πόσα είναι τα μόρια από το γενικό θα ήταν τιμή μου!
-
- Α/ΓΕΑ
Οι βάσεις όλων των σχολών επηρεάζονται απο το κατά πόσο γράρουν καλά η μαθητές η όχι στα πανελλαδικός εξεταζόμενων μαθήματα ειδικά σε αυτά που έχουν συντελεστή βαρύτητας όπως η φυσική και τα μαθηματικά γι αυτό και πέρσυ κατέρρευσαν οι βάσεις σε όλες τις στρατιωτικές σχολές αφού οι μαθητές απέτυχαν σε αυτά τα δυο μαθήματα.
Τώρα το να καταρρεύσουν τόσο πολύ οι βάσεις που οι στρατιωτικές σχολές να πέσουν 1000+ μόρια δεν γίνεται καθώς οι στρατιωτικές σχολές είναι στην πρώτη προτίμηση χιλιάδων υποψηφίων κάθε έτος ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οπότε δύσκολα θα δείς σχολή στρατιωτική κάτω απο 15000 μόρια κάτι που είχε γίνει προ κρίσης αν θυμάμαι καλά το 2009. Τα μόρια αλλάζουν ανα έτος ανάλογα με το πόσο καλά γράφουν οι μαθητές.
Φετος όπως έχω πει και σε άλλα θέματα εδώ στο φόρουμ προβλέπεται και απο αναλυτές και φροντιστήρια πτώση σε όλα τα πεδία ακόμα και στις ένστολες σχολές. Για ποιο λόγο; Είναι απλό αφού πλέον μειώθηκαν τα πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα. Επίσης δεν μετράει ο βαθμός απολυτηρίουχ στις πανελλήνιες κάτι που ίσχυε μέχρι πέρσυ και ακριβώς γιατί οι καθηγητές βάζαν καλούς βαθμούς στους μαθητές της Γ τάξης αυτό διευκόλυνε τα πράγματα.
Τέλος ξηλώθηκε ύλη που ήταν εύκολη και έδινε μόρια στους μαθητές π. Χ στα μαθηματικά βγάλαν τους μιγαδικούς που ήταν το εύκολο κομμάτι και συνήθως έμπαινε ως θέμα Β στα γραπτά. Δηλαδή φέτος υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινάει το θέμα Β με ολοκληρώματα.
Υ. Γ η βάση της ΣΜΥΝ για το ΓΕΛ είναι 15426 για το 2015
Τώρα το να καταρρεύσουν τόσο πολύ οι βάσεις που οι στρατιωτικές σχολές να πέσουν 1000+ μόρια δεν γίνεται καθώς οι στρατιωτικές σχολές είναι στην πρώτη προτίμηση χιλιάδων υποψηφίων κάθε έτος ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οπότε δύσκολα θα δείς σχολή στρατιωτική κάτω απο 15000 μόρια κάτι που είχε γίνει προ κρίσης αν θυμάμαι καλά το 2009. Τα μόρια αλλάζουν ανα έτος ανάλογα με το πόσο καλά γράφουν οι μαθητές.
Φετος όπως έχω πει και σε άλλα θέματα εδώ στο φόρουμ προβλέπεται και απο αναλυτές και φροντιστήρια πτώση σε όλα τα πεδία ακόμα και στις ένστολες σχολές. Για ποιο λόγο; Είναι απλό αφού πλέον μειώθηκαν τα πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα. Επίσης δεν μετράει ο βαθμός απολυτηρίουχ στις πανελλήνιες κάτι που ίσχυε μέχρι πέρσυ και ακριβώς γιατί οι καθηγητές βάζαν καλούς βαθμούς στους μαθητές της Γ τάξης αυτό διευκόλυνε τα πράγματα.
Τέλος ξηλώθηκε ύλη που ήταν εύκολη και έδινε μόρια στους μαθητές π. Χ στα μαθηματικά βγάλαν τους μιγαδικούς που ήταν το εύκολο κομμάτι και συνήθως έμπαινε ως θέμα Β στα γραπτά. Δηλαδή φέτος υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινάει το θέμα Β με ολοκληρώματα.
Υ. Γ η βάση της ΣΜΥΝ για το ΓΕΛ είναι 15426 για το 2015
Μάλιστα,
Υπαρχει κανενα οριο για να μπουν ατομα απο το ΕΠΑΛ στην ΣΜΥΝ; Με το οριο εννοω εαν ζητανε (Π. Χ 50 ατομα απο το επαλ)
κ'
Εάν ολοι εχουν γραψει κατο απο την βαση και μονο ενα παιδι εχει γραψει πανω απο την βαση εκει τοτε τι γινετε;
Υπαρχει κανενα οριο για να μπουν ατομα απο το ΕΠΑΛ στην ΣΜΥΝ; Με το οριο εννοω εαν ζητανε (Π. Χ 50 ατομα απο το επαλ)
κ'
Εάν ολοι εχουν γραψει κατο απο την βαση και μονο ενα παιδι εχει γραψει πανω απο την βαση εκει τοτε τι γινετε;
-
- Α/ΓΕΑ
Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα δηλαδή το πως βγαίνουν τα μόρια. Λοιπόν κάθε χρόνο βγαίνει τον απρίλιο με εγκύκλιο το πόσα άτομα θα πάρει η κάθε σχολή. Ας πούμε θεωρητικά ότι η ΣΜΥΝ παίρνει 100 άτομαγια το 2016 αλλά στο μηχανογραφικό οι υποψήφιοι για την σχολή αυτή είναι ας πούμε 5000 άτομα. Αφού τα γραπτά βαθμολογηθούν απο τους 2 εξεταστές βγαίνει ενα άθροισμα για καθε μάθημα και απο εκεί μετά τα μόρια που έχεις γράψει.
Παίρνει το υπουργείο τα γραπτά όλων των 5000 Υποψηφίων και τα Βάζει κατά φθίνουσα σειρά (απο τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο). Ο πρώτος στην λίστα αυτή με τα περισσότερα μόρια μπαίνει στα σίγουρα στην σχολή συν άλλους 99 που είναι κάτω απο τον πρώτο στην λίστα και όλοι οι άλλοι που είναι απο τον 101 και κάτω μέχρι τον 5000 απορρίπτονται. Τα μόρια του υποψηφίου που βρίσκεται στην θέση 100 του πίνακα είναι και η βάση της σχολής όπως αυτή διαμορφώνεται ανα έτος.
Μην θεωρήσεις ως δεδομένα τα Νούμερα αυτά είναι υποθετικά προκειμένου να σου δώσω να καταλάβεις πως επιλέγονται οι βάσεις σε κάθε σχολή όχι μόνο στην ΣΜΥΝ. Δεν υπάρχει κάποια βάση που να πρέπει να περάσεις Απλά θα πρέπει σαφώς να έχεις γραψέί καλά αλλά και να έχεις και τύχη ώστε να μην έχουν γράψει οι άλλοι για να βρεθείς μέσα στην ομάδα των ατόμων που είναι επιτυχόντες στο παράδειγμα μας θα πρέπει Απο τους 5000 να είσαι ενας απο τους 100 πρώτους.
Παίρνει το υπουργείο τα γραπτά όλων των 5000 Υποψηφίων και τα Βάζει κατά φθίνουσα σειρά (απο τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο). Ο πρώτος στην λίστα αυτή με τα περισσότερα μόρια μπαίνει στα σίγουρα στην σχολή συν άλλους 99 που είναι κάτω απο τον πρώτο στην λίστα και όλοι οι άλλοι που είναι απο τον 101 και κάτω μέχρι τον 5000 απορρίπτονται. Τα μόρια του υποψηφίου που βρίσκεται στην θέση 100 του πίνακα είναι και η βάση της σχολής όπως αυτή διαμορφώνεται ανα έτος.
Μην θεωρήσεις ως δεδομένα τα Νούμερα αυτά είναι υποθετικά προκειμένου να σου δώσω να καταλάβεις πως επιλέγονται οι βάσεις σε κάθε σχολή όχι μόνο στην ΣΜΥΝ. Δεν υπάρχει κάποια βάση που να πρέπει να περάσεις Απλά θα πρέπει σαφώς να έχεις γραψέί καλά αλλά και να έχεις και τύχη ώστε να μην έχουν γράψει οι άλλοι για να βρεθείς μέσα στην ομάδα των ατόμων που είναι επιτυχόντες στο παράδειγμα μας θα πρέπει Απο τους 5000 να είσαι ενας απο τους 100 πρώτους.
Ααα καταλαβα σας ευχαριστω για την βοηθεια σας. Το εκτιμω πολυ αυτο το γεγονος!
Ασχετο, μπορει να μην γνωριζετε αλλα μηπως ξερετε ποσα ατομα ειχαν παρει περυσι απο το ΕΠΑΛ και ποσα απο το γενικο;
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Φιλε δεν γνωριζω αλλα μπορεις να αναζητσεις την περσινη προκηρυξη και να δεις ακριβως τα ατομα για καθε κατηγορια παντως απο επαλ ειναι πολυ λιγοτερα σε σχεση με το γελ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης