Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2009)
Καλησπέρα παιδιά και απο μένα.
Θέλω κ εγω με τη σειρά μου να ρωτήσω το εξής:
Πάνω στο χαρτί της αναβολής μου είναι κυκλωμένο με μεγάλα γράμματα ετσι χύμα σε ένα σημείο πάνω δεξιά ενα "ΠΝ".
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά οτι θα παρουσιαστώ στο ναυτικό;
ή δεν παίζει κανένα ρόλο τι γράφει πάνω στην αναβολή;
Μακάρι πάντως να είναι έτσι άλλοι βάζουνε βύσμα για να πάνε ναυτικό εγώ δεν έκανα τίποτα.
την αναβολή την πήρα το 2003 και είναι μέχρι το 2013 και λέω να την κόψω σιγά σιγά. Πείτε μου ναυτικό θα με πάρουνε;
Θέλω κ εγω με τη σειρά μου να ρωτήσω το εξής:
Πάνω στο χαρτί της αναβολής μου είναι κυκλωμένο με μεγάλα γράμματα ετσι χύμα σε ένα σημείο πάνω δεξιά ενα "ΠΝ".
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά οτι θα παρουσιαστώ στο ναυτικό;
ή δεν παίζει κανένα ρόλο τι γράφει πάνω στην αναβολή;
Μακάρι πάντως να είναι έτσι άλλοι βάζουνε βύσμα για να πάνε ναυτικό εγώ δεν έκανα τίποτα.
την αναβολή την πήρα το 2003 και είναι μέχρι το 2013 και λέω να την κόψω σιγά σιγά. Πείτε μου ναυτικό θα με πάρουνε;
Καλημερα. γεννηθηκα το 82'. πηρα πρωτη αναβολη λογω σπουδων σε α. ε. ι το 2000 μεχρι 31/12/2006. στις 12/12/2006 πηρα δευτερη αναβολη μεχρι 31/12/2009. ηθελα να ρωτησω΄΄μπορω να παρω αλλον ενα χρονο αναβολη αφου δεν θα ειμαι 28 αλλα 27; {δεν εχω παρει ακομα το πτυχειο μου} ευχαριστω
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπέρα σας,
Είμαι καινούριος σε αυτό το forum, κατέληξα σε αυτό το site ψάχνοντας γενικές πληροφορίες και το βρήκα πάρα πολύ ενημερωτικό, συγχαρητήρια για την δουλειά που έχει γίνει.
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την στράτευσή μου και θα ήθελα όποιος είναι αρκετά ενημερωμένος και έχει την όρεξη να με βοηθήσει.
Είμαι 23 χρονών, έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2013 λόγω σπουδών και φέτος τελειώνω την σχολή μου. Ο στόχος μου είναι να πάω τέλη 2010 (Σεπτέμβριο) στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό, το οποίο σύμφωνα με την υπάρχουσα αναβολή είναι καθ'όλα εφικτό. Ακούγονται όμως φήμες για κάποιες καινούριες νομοθεσίες που θα βάζουν όριο στην στρατολόγηση τα 25 χρόνια και φυσικά αυτό αναιρεί εντελώς τα σχέδιά μου.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γνωρίζει κανείς αν θα ισχύσει τελικά αυτή η νομοθεσία ή αν τελικά ισχύσει αν ισχύουν οι υπάρχουσες αναβολες;
Δεύτερη απορία μου είναι αν δικαιολογείται μειωμένη θητεία σε μένα καθώς έχω χάσει τον πατέρα μου και έχω μόνο μία αδερφή η οποία όμως είναι μεγαλύτερη και εργάζεται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον διαθέσει τον χρόνο του
Είμαι καινούριος σε αυτό το forum, κατέληξα σε αυτό το site ψάχνοντας γενικές πληροφορίες και το βρήκα πάρα πολύ ενημερωτικό, συγχαρητήρια για την δουλειά που έχει γίνει.
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την στράτευσή μου και θα ήθελα όποιος είναι αρκετά ενημερωμένος και έχει την όρεξη να με βοηθήσει.
Είμαι 23 χρονών, έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2013 λόγω σπουδών και φέτος τελειώνω την σχολή μου. Ο στόχος μου είναι να πάω τέλη 2010 (Σεπτέμβριο) στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό, το οποίο σύμφωνα με την υπάρχουσα αναβολή είναι καθ'όλα εφικτό. Ακούγονται όμως φήμες για κάποιες καινούριες νομοθεσίες που θα βάζουν όριο στην στρατολόγηση τα 25 χρόνια και φυσικά αυτό αναιρεί εντελώς τα σχέδιά μου.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γνωρίζει κανείς αν θα ισχύσει τελικά αυτή η νομοθεσία ή αν τελικά ισχύσει αν ισχύουν οι υπάρχουσες αναβολες;
Δεύτερη απορία μου είναι αν δικαιολογείται μειωμένη θητεία σε μένα καθώς έχω χάσει τον πατέρα μου και έχω μόνο μία αδερφή η οποία όμως είναι μεγαλύτερη και εργάζεται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον διαθέσει τον χρόνο του

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την αναβολή σου.
Ως προς την μειωμένη θητεία, νομίζω πως όχι αλλά δεν το έχω σίγουρο.
Ως προς την μειωμένη θητεία, νομίζω πως όχι αλλά δεν το έχω σίγουρο.
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ πολύ για την κατατόπιση φίλε μου με απάλλαξες από ένα άγχος 

Καλησπέρα και συγχαρητηρια για το forum!
Έχω πάρει αναβολή για μεταπτυχιακές σπουδές στην Πάτρα μέχρι το τέλος του 2009. Στο διάστημα της αναβολής μου έχασα την φοιτητική μου ταυτότητα, λόγω έλλειψης χρημάτων, και ξεκίνησα να δουλεύω (Πάνε 2 χρόνια τωρα).
Τι κυρώσεις θα έχω; Είναι δυνατόν να έχω ποινικές κυρώσεις μέσα από αυτήν την ιστορία;
Ευχαριστώ πολύ!
Έχω πάρει αναβολή για μεταπτυχιακές σπουδές στην Πάτρα μέχρι το τέλος του 2009. Στο διάστημα της αναβολής μου έχασα την φοιτητική μου ταυτότητα, λόγω έλλειψης χρημάτων, και ξεκίνησα να δουλεύω (Πάνε 2 χρόνια τωρα).
Τι κυρώσεις θα έχω; Είναι δυνατόν να έχω ποινικές κυρώσεις μέσα από αυτήν την ιστορία;
Ευχαριστώ πολύ!
Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις.
Ιδιαίτερα ποινικές κυρώσεις δεν προβλέπονται για πραγματικά σοβαρότερους λόγους.
Ιδιαίτερα ποινικές κυρώσεις δεν προβλέπονται για πραγματικά σοβαρότερους λόγους.
-
- Στρατιώτης
Γεια σας.
Το 2003 πηρα αναβολη για λογους σπουδων μεχρι 31/12/09.
Ομως τις σπουδες μου τις τελειώνω 09/10.
Επισης γινομαι 28 τον 04/10.
Απο το στρατολογικο γραφειο μου ειπαν οτι δεν μπορω να παρω αναβολη.
Ακομα μου ειπαν οτι το χαρτι για να παρουσιαστω θα είναι για τον Μαϊο 2010.
Και μολις μου ερθει το χαρτι (κατα 99,9%) μπορω με καποιο πιστοποιητικο απο την σχολη μου να παρουσιαστω τον Αυγουστο 2010 χωρις καποιες κυρωσεις.
Εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο;
Και μολις μου ερθει το χαρτι (κατα 99,9%) μπορω με καποιο πιστοποιητικο απο την σχολη μου να παρουσιαστω τον Αυγουστο 2010 χωρις καποιες κυρωσεις.
-
- Στρατιώτης
Γεια σας.
Και μολις μου ερθει το χαρτι (κατα 99,9%) μπορω με καποιο πιστοποιητικο απο την σχολη μου να παρουσιαστω τον Αυγουστο 2010 χωρις καποιες κυρωσεις (Να πω τη αληθεια αγχωθηκα).
Και μολις μου ερθει το χαρτι (κατα 99,9%) μπορω με καποιο πιστοποιητικο απο την σχολη μου να παρουσιαστω τον Αυγουστο 2010 χωρις καποιες κυρωσεις (Να πω τη αληθεια αγχωθηκα).
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 3
pana8a έγραψε: Γεια σας. Το 2003 πηρα αναβολη για λογους σπουδων μεχρι 31/12/09. Ομως τις σπουδες μου τις τελειώνω 09/10. Επισης γινομαι 28 τον 04/10. Απο το στρατολογικο γραφειο μου ειπαν οτι δεν μπορω να παρω αναβολη. Ακομα μου ειπαν οτι το χαρτι για να παρουσιαστω θα είναι για τον Μαϊο 2010. Και μολις μου ερθει το χαρτι (κατα 99,9%) μπορω με καποιο πιστοποιητικο απο την σχολη μου να παρουσιαστω τον Αυγουστο 2010 χωρις καποιες κυρωσεις (Να πω τη αληθεια αγχωθηκα). Εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο;
Σ' εμένα αδελφέ! Μου συμβαίνει. Τώρα για την ακρίβεια!
31/12/08 έληξε η αναβολή και Μάιο με καλούν.
Μπορείς να πάρεις είτε 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους και να μπεις Αύγουστο (δεν δικαιούσαι και δεύτερη 3μηνη) αλλά όπως ρωτάω και σε άλλο θέμα, πιθανότατα να έχεις πρόβλημα με τις φοιτητικές άδειες κατά την βασική εκπαίδευση (αν θέλεις βέβαια να περάσεις τα μαθήματα), είτε να πάρεις μία 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (ή παθολογικούς εάν έχεις πρόβλημα υγείας) και να μπεις τον Νοέμβριο.
Αν μπεις Μάιο, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να πάρεις άδεια για Σεπτέμβριο, αλλά εδώ προκύπτει το θέμα το κατά πόσο θα θυμάσαι αυτά που διάβασες για να περάσεις τα μαθήματα.
Αυτά.
Καλησπερα παιδια... εκοψα την αναβολη μου (ετανε μεχρι 31/12/09) Για να παρουσιαστω το φεβρουαριο υιατι νομιζα οτι θα ειχα τελειωσει με τα μαθηματα μου... Δυστυχως ομως δε πηρα το πτυχιο μου κε Επικαλεστηκα 3μηνη αναβολη Για κοινωνικους λογους... Τωρα Μου εχει ερθει παλι το χαρτι να παρουσιαστω στις 20 μαιου αλλα δεν εχω τελειωσει ακομα με τη σχολη...
Απο οτι εχω διαβασει εδω δε μπορω να επικαλεστω Κε δευτερη 3μηνη αναβολη η μηπως κανω λαθος;
Το Θεμα ειναι οτι Δε θα προλαβω να τελειωσω με τη πτυχιακη μου μεχρι τις 20 μαιου κε Θα Χρειαστω να ζητησω κε αλλη αναβολη... Μια 3μηνη ακομη θα ητανε το ιδανικοτερο αλλα αν δε γινετε με τιποτα θα πρεπει να Ζητησω 6μηνη ή κατι τετειο;
Θα σας ημουνα ευγνομων αν μου δινατε λιγο τα φωτα σας... Ευχαριστω
Απο οτι εχω διαβασει εδω δε μπορω να επικαλεστω Κε δευτερη 3μηνη αναβολη η μηπως κανω λαθος;
Το Θεμα ειναι οτι Δε θα προλαβω να τελειωσω με τη πτυχιακη μου μεχρι τις 20 μαιου κε Θα Χρειαστω να ζητησω κε αλλη αναβολη... Μια 3μηνη ακομη θα ητανε το ιδανικοτερο αλλα αν δε γινετε με τιποτα θα πρεπει να Ζητησω 6μηνη ή κατι τετειο;
Αδέρφια καλησπέρα. Εγώ έχω πάρει αναβολή εώς το 2012. Τελείωσα φέτος τη σχολή και μου είπαν ότι αφού τελείωσα θα πρέπει να σπάσω την αναβολή και να πάω τώρα. Εγώ όμως ψάχνομαι για μεταπτυχιακό. Πρέπει οπωσδήποτε να πάω τώρα; Δε μπορώ στη τελική να κάθομαι μέχρι το 2012 και τότε να πάρω άλλα δύο χρόνια αναβολή για master; Αυτό ισχύει και για τους ΜΑΚίτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων αδέρφια !
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 3
Ακης έγραψε: Καλησπερα παιδια...
εκοψα την αναβολη μου (ετανε μεχρι 31/12/09) Για να παρουσιαστω το φεβρουαριο υιατι νομιζα οτι θα ειχα τελειωσει με τα μαθηματα μου... Δυστυχως ομως δε πηρα το πτυχιο μου κε Επικαλεστηκα 3μηνη αναβολη Για κοινωνικους λογους... Τωρα Μου εχει ερθει παλι το χαρτι να παρουσιαστω στις 20 μαιου αλλα δεν εχω τελειωσει ακομα με τη σχολη...
Καλημέρα, φίλε μου.
Δυστυχώς, θα σε δυσαρεστήσω πολύ με τα νέα που σου έχω...
Ομοιοπαθής κι εγώ, αλλά εσύ φίλε μου έβγαλες τα μάτια σου μόνος σου δυστυχώς.
31/12 έληξε και η δική μου αναβολή αλλά εγώ δεν την έκοψα και με καλούν τώρα.
Αν δεν την είχες κόψει θα σε καλούσαν τώρα και θα μπορούσες άνετα να πάρεις μία 3μηνη για Αύγουστο και να τελειώνεις.
Εγώ δυστυχώς έχω μάθημα για Σεπτέμβριο και δεν βολεύει να πάρω 3μηνη.
Επίσης ακόμη χειρότερα, αν πάρεις τώρα 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους δεν θα παρουσιαστείς Νοέμβριο αλλά Φεβρουάριο!9μηνες δηλαδή.
Και η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους δεν διακόπτεται...
Για αναβολή για παθολογικούς λόγους δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον τα ίδια θα ισχύουν κι εκεί.
Αυτά που σου λέω τα έψαξα πριν ένα μήνα.
Οπότε είσαι ελεύθερος να επιλέξεις μεταξύ θητεία τον Φεβρουάριο ή θητεία τώρα.
Ψάξε κι εσύ το θέμα, για να είσαι σίγουρος, μπορεί κάποιος να μου είπε καμμια πατάτα, μην σε πάρω και στο λαιμό μου.
Δες και τι μπορείς να κάνεις με τον καθηγητή σου.
Καλημερα φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση... Δυστυχως οπως τα λες ειναι φιλε τα εκανα μανταρα...
Ηλπιζα σε Επιπλεον 3μηνη η εστω 6μηνη κε μετα να την διεκοπτα...
Απ οτι φενεται κε τα δυο εινε απιθανα να γινουν...
Θα παω να ρωτησω κε στη στρατολογια Για Σιγουρια ωστε Να Αρχισω να Ετοιμαζομε...
Καλη επιτυχια με το μαθημα σου φιλε...
Ηλπιζα σε Επιπλεον 3μηνη η εστω 6μηνη κε μετα να την διεκοπτα...
Απ οτι φενεται κε τα δυο εινε απιθανα να γινουν...
Θα παω να ρωτησω κε στη στρατολογια Για Σιγουρια ωστε Να Αρχισω να Ετοιμαζομε...
Καλη επιτυχια με το μαθημα σου φιλε...
Ισως να μπορουσα να ζητησω αναβολη λογω σπουδων παλι... ; Δηλαδι Για 1 χρονο Ακομη και Αν τελειωσω Τη πτυχιακη νωριτερα τοτε τη διακοπτω...
Γνωριζει καποιος αν αυτο ειναι εφικτο;
Γνωριζει καποιος αν αυτο ειναι εφικτο;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες