Εξαγορά θητείας
Εξαγορά θητείας
Τον έφτιαξα, ευχαριστώ για την παρατήρηση.

Εξαγορά θητείας
Γεια σε όλους. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν το 20ημερο "ένοπλης θητείας" πριν την εξαγορά μετράει από την πρώτη μέρα που παρουσιάζεσαι ή αφού ολοκληρώσεις την βασική εκπαίδευση; Ευχαριστώ
Εξαγορά θητείας
Όταν κάποιος εξαγοράζει την θητεία κάνει 21 ημέρες εκ των οποίων υπηρετεί τις 14 και την 15η ημέρα παίρνει άδεια για να πάει στην στρατολογία και να ρυθμίσει την διαδικασία της πληρωμής.Την 21η ημέρα επιστρέφει στο στρατόπεδο για να πάρει την ταυτότητα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν σε κρατάνε σχεδόν καθόλου μέσα, δηλαδή μετά την 3η-4η ημέρα σε διώχνουν.
Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν σε κρατάνε σχεδόν καθόλου μέσα, δηλαδή μετά την 3η-4η ημέρα σε διώχνουν.
Εξαγορά θητείας
Καλησπερα σας,
Το forum πραγματικά είναι τρομερό και παρέχει περισσότερες πληροφορίες από οπουδήποτε άλλου στο ιντερνετ. Δυστυχώς όμως μετά από αρκετό ψάξιμο δεν έχω βρει ακόμη την ίδια περίπτωση με εμένα.
Είμαι μόνιμος κάτοικος και εργάζομαι στο εξωτερικό τα τελευταία 3 χρόνια (όπου σημαίνει ότι βγαίνω ΜΚΕ σε 4 χρόνια) Αντίστοιχα του χρόνου και ένα μήνα (2020) δικαιούμαι να εξαγοράσω την θητεία μου (33 ετών).
Η αναβόλη μου έληξε τον προηγούμενο Μάρτιο με αποτέλεσμα να βγω ανυπότακτος και να μου βεβαιωθεί στην εφορία τον πρόστιμο των 6000 ευρώ. Ήθελα να σας ρωτήσω με δεδομένο ότι έχω αποφασίσει να εξαγοράσω την θητεία μου του χρόνου. Αν το πρόστιμο διαγράφει μετά από 4 χρόνια που θα μπορω να δηλωσω ΜΚΕ;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το forum πραγματικά είναι τρομερό και παρέχει περισσότερες πληροφορίες από οπουδήποτε άλλου στο ιντερνετ. Δυστυχώς όμως μετά από αρκετό ψάξιμο δεν έχω βρει ακόμη την ίδια περίπτωση με εμένα.
Είμαι μόνιμος κάτοικος και εργάζομαι στο εξωτερικό τα τελευταία 3 χρόνια (όπου σημαίνει ότι βγαίνω ΜΚΕ σε 4 χρόνια) Αντίστοιχα του χρόνου και ένα μήνα (2020) δικαιούμαι να εξαγοράσω την θητεία μου (33 ετών).
Η αναβόλη μου έληξε τον προηγούμενο Μάρτιο με αποτέλεσμα να βγω ανυπότακτος και να μου βεβαιωθεί στην εφορία τον πρόστιμο των 6000 ευρώ. Ήθελα να σας ρωτήσω με δεδομένο ότι έχω αποφασίσει να εξαγοράσω την θητεία μου του χρόνου. Αν το πρόστιμο διαγράφει μετά από 4 χρόνια που θα μπορω να δηλωσω ΜΚΕ;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εξαγορά θητείας
Ναι το πρόστιμο διαγράφεται όταν κυρηχθείς ΜΚΕ, δεν ξέρω βέβαια μετά από πόσο καιρό σου επιστρέφουν ολόκληρο το ποσό.
Εξαγορά θητείας
Ευχαριστώ πάρα πολύ Nassos για την γρήγορη απάντηση!
Αρα δεν παίζει ρόλο ότι θα έχω εξαγοράσει την θητεία και μετά θα βγω ΜΚΕ;
Επίσης από ότι κατάλαβα από την απάντηση σου θεωρείς ότι είναι καλό να πληρώνω σε δόσεις το πρόστιμο (πριν 10 μέρες μου βεβαιώθηκε στην εφορία) και μετά να μου επιστραφούν τα χρήματα.
Εξαγορά θητείας
Για το πρώτο που ρωτάς δεν γνωρίζω, θα πρέπει να ρωτήσεις τη Στρατολογία
Εννοείται θα συνεχίζεις να πληρώνεις το πρόστιμο γιατί αλλιώς σου επιβάλλουν προσαυξήσεις και τόκους. Να είσαι τουλάχιστον φορολογικά εντάξει γιατί με το κράτος που έχουμε δεν ξέρεις που μπορεί να μπλέξεις.
Εννοείται θα συνεχίζεις να πληρώνεις το πρόστιμο γιατί αλλιώς σου επιβάλλουν προσαυξήσεις και τόκους. Να είσαι τουλάχιστον φορολογικά εντάξει γιατί με το κράτος που έχουμε δεν ξέρεις που μπορεί να μπλέξεις.
Εξαγορά θητείας
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς προσπαθώ να επικοινωνήσω με την στρατολογία τον τελευταίο μήνα, άλλα δεν απαντάνε τα τηλέφωνα.
Μήπως υπάρχει κάποιος μέσα στο forum που ξέρει;
Μήπως υπάρχει κάποιος μέσα στο forum που ξέρει;
Εξαγορά θητείας
Μπορείς να επικοινωνήσεις και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
sy_athinwn@stratologia.gr
sy_athinwn@0003.syzefxis.gov.gr
Εξαγορά θητείας
Καλησπέρα φίλοι!
Θα ήμουν ευγνώμον για την οποιαδήποτε βοήθεια αλλά και συμβουλή.
Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού για +20 χρόνια. Έχω βγάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά με στρατολογία για τις υποχρεώσεις μου μέχρι και σήμερα.
Μετά από πολλά χρόνια ξενιτιάς έχω αρχίσει τη διαδικασία επιστροφής Ελλάδα με την οικογένεια μου (γυναίκα και 1 παιδί - δυστυχώς δεν φτάσαμε στα 3).
Από ότι έχω διαβάσει, με βάση το άρθρο 57 παρ.1 Ν.3421 / 2005, όπως ισχύει, για να επιστρέψω Ελλάδα - τυπικά - πρέπει να κάνω 20 ημέρες βασική εκπαίδευση + 3 μήνες θητεία (με επιλογή εξαγοράς της θητείας).
Για να μπορέσω να κλείσω τις υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό, αλλά και να αρχίσω δουλεία στην Ελλάδα, θέλω συγκεκριμένα να κάνω τη βασική εκπαίδευση τον Ιούλιο του 2019.
Μήπως γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσω την κατάταξη μου για αυτήν την περίοδο;
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Φιλικά
Αλέξης
Θα ήμουν ευγνώμον για την οποιαδήποτε βοήθεια αλλά και συμβουλή.
Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού για +20 χρόνια. Έχω βγάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά με στρατολογία για τις υποχρεώσεις μου μέχρι και σήμερα.
Μετά από πολλά χρόνια ξενιτιάς έχω αρχίσει τη διαδικασία επιστροφής Ελλάδα με την οικογένεια μου (γυναίκα και 1 παιδί - δυστυχώς δεν φτάσαμε στα 3).
Από ότι έχω διαβάσει, με βάση το άρθρο 57 παρ.1 Ν.3421 / 2005, όπως ισχύει, για να επιστρέψω Ελλάδα - τυπικά - πρέπει να κάνω 20 ημέρες βασική εκπαίδευση + 3 μήνες θητεία (με επιλογή εξαγοράς της θητείας).
Για να μπορέσω να κλείσω τις υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό, αλλά και να αρχίσω δουλεία στην Ελλάδα, θέλω συγκεκριμένα να κάνω τη βασική εκπαίδευση τον Ιούλιο του 2019.
Μήπως γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσω την κατάταξη μου για αυτήν την περίοδο;
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Φιλικά
Αλέξης
Εξαγορά θητείας
Καλημέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τη Στρατολογία που υπάγεσαι, για να δεις σε ποία ΕΣΣΟ είναι δυνατό να καταταχθείς.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Εξαγορά θητείας
"Για να μπορέσω να κλείσω τις υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό, αλλά και να αρχίσω δουλεία στην Ελλάδα, θέλω συγκεκριμένα να κάνω τη βασική εκπαίδευση τον Ιούλιο του 2019.
Μήπως γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσω την κατάταξη μου για αυτήν την περίοδο"
Πολλα παιδια που μπαινουν σε μεγαλυτερη ηλικια οπως εσυ για εξαγορα παρουσιαζονται εκτος ΕΣΣΟ. Θα ελεγα να μιλησεις 1-2 μηνες
πριν μπεις με τη στρατολογια για να κανονισουν να μπεις τον Ιουλιο.
Μήπως γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσω την κατάταξη μου για αυτήν την περίοδο"
Πολλα παιδια που μπαινουν σε μεγαλυτερη ηλικια οπως εσυ για εξαγορα παρουσιαζονται εκτος ΕΣΣΟ. Θα ελεγα να μιλησεις 1-2 μηνες
πριν μπεις με τη στρατολογια για να κανονισουν να μπεις τον Ιουλιο.
Εξαγορά θητείας
Καλημέρα,
Υπάγομαι στη στρατολογία Αθήνας (ΡΟΥΦ).
Έχω προσπαθήσει να καλέσω τηλεφωνικός αλλά δεν έχω μπορέσει να επικοινωνήσω μαζί τους.
Μήπως ξέρεις εάν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω email;
Ευχαριστώ!
Αλέξης
Υπάγομαι στη στρατολογία Αθήνας (ΡΟΥΦ).
Έχω προσπαθήσει να καλέσω τηλεφωνικός αλλά δεν έχω μπορέσει να επικοινωνήσω μαζί τους.
Μήπως ξέρεις εάν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω email;
Ευχαριστώ!
Αλέξης
Εξαγορά θητείας
Εδώ οι διευθύνσεις e-mail
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες