Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 16

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι, σε στέλνουν σε παραμεθόρια μονάδα της Ελλάδος. Μόνο εφόσον ολοκληρώσεις την θητεία σου κανονικά στην Κύπρο δικαιούσαι μετάθεση κοντά στο σπίτι σου.

Σιμος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Σιμος »

Ευχαριστω πολυ!
Pumbaa

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Pumbaa »

Παιδιά καλησπέρα. Θα παρουσιαστώ 12 Σεπτέμβρη και σαν απόφοιτο φυσικοθεραπευτή με στέλνουν Καλαμάτα υγειονομικό. Μπορεί κάποιος να πει δυο λόγια για το ΚΕΝ της Καλαμάτας αλλά και τι θα απογίνω μετά σαν υγειονομικάριος και πιθανώς Ι4 λόγω μυωπίας και προβλήματος στην μέση (Ειδικότητα, εκπαίδευση, πιθανή μετάθεση κλπ) ; Ευχαριστω :)

Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 24

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Το τι θα απογίνεις μετά το ΚΕΝ μόνο όταν βγουν οι μεταθέσεις θα το μάθεις. Τώρα για την Καλαμάτα θα σου πει κάποιος που πήγε πρόσφατα εκεί. (για υγειονομικό Αυλώνα δεν ήταν το κεν; Μπορεί να άλλαξε βέβαια)

Guests

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Guests »

Και εγώ για υγειονομικο θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η τύχη μας μετά το κετθ; Μας ρωτάνε για το που θέλουμε να πάμε μετά ή ότι να ναι και μόνο τα βύσματα παίρνουν καλά... Και γενικά κάποιος μετά το κεν αν δεν κάνω λάθος πάει 401 για ειδικότητα μετά την ειδικότητα ποια θα είναι η τύχη του;(ρωτάω πολλά συγνώμη αλλά θέλω μια καλή ενημέρωση) κάτι τελευταίο οι υγειονομικάριοι που μπορούν να πάνα μετά.. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 24

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Για εκπαίδευση ειδικότητας πάνε κάποιοι όχι όλοι. Γενικά σαν υγειονομικάριος μπορεί να πας οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία, λόχοι υγειονομικού, τάγματα υποστήριξης, επιλαρχίες υποστήριξης (στα δύο τελευταία υπάρχουν όλα τα σώματα). Αλλά και σε ξεκάρφωτους λόχους διοίκησης που υπάρχουν όλα μαζί σώματα/όπλα.Το βύσμα στο στρατό είναι αυτονόητο ότι πάντα παίζει, αν και δεν είναι απαραίτητο ότι κοντά στο σπίτι σου θα είναι καλύτερα.

Guest

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Guest »

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση το θέμα είναι ότι δεν θέλω κοντά στο σπίτι μου.. είμαι από Κρήτη και θα ήταν σημαντικό για εμένα τουλάχιστον για ειδικότητα στο 401 και μετά πχ σε καποιο αλλο στρατιωτικό νοσοκομείο(αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να με ενημερώσεις που υπάρχουν ή από τα άλλα που μου είπες πχ λοχοι υγειονομικου) βύσμα δεν παίζει αρα τι επιλογές έχω; (Ευχαριστώ και πάλι για όλα καταπληκτικό φόρουμ )ΕικόναΚάτι τελευταίο με τι κριτήρια επιλέγουν την ειδικότητα για 401 που ενδιαφέρομαι...

ksgo

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από ksgo »

Καλησπέρα παιδιά, μπαίνω Υγειονομικό στη Θήβα στις 7/11. Θέλω να ρωτήσω για τη μετάθεση για κοινωνικούς λόγους (έχω γονέα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), πόσο πιθανό είναι την πάρω και να υπηρετήσω κάπου κοντά στον τόπο διαμονής?
Mike

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Mike »

Παιδια εγω ειμαι Υγειονομικο και πηρα μεταθεση σε ΤΥΕΘ με ειδικοτητα γραφεας. Τι ακριβως θα κανω;
Gipap_93
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Gipap_93 »

Μπαινω 16/1 υγειονομικο (ειμαι νοσηλευτης ΤΕΙ) και παρουσιαζομαι Θηβα στο πυροβολικο. Η αληθεια ειναι οτι πιστευα πως θα με στειλουν Αυλωνα γιατι γνωστους μου περσι εκει τους καλεσαν. Τωρα για να εχω τυχη να μπω σε κανενα ιατρειο στρατοπεδου κτλ κι οχι απαραιτητα σε νοσοκομειο πρεπει να κανω κατι; Να εχω πτυχιο και αδεια ασκησεως επαγγελματος μαζι μου μπας και κανω τιποτα η δεν εχω ελπιδες;
Νικος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Νικος »

Gipap_93 έγραψε:Μπαινω 16/1 υγειονομικο (ειμαι νοσηλευτης ΤΕΙ) και παρουσιαζομαι Θηβα στο πυροβολικο. Η αληθεια ειναι οτι πιστευα πως θα με στειλουν Αυλωνα γιατι γνωστους μου περσι εκει τους καλεσαν. Τωρα για να εχω τυχη να μπω σε κανενα ιατρειο στρατοπεδου κτλ κι οχι απαραιτητα σε νοσοκομειο πρεπει να κανω κατι; Να εχω πτυχιο και αδεια ασκησεως επαγγελματος μαζι μου μπας και κανω τιποτα η δεν εχω ελπιδες;

Δεν εχεις. Μονο τους γιατρους κρατανε στα ιατρεια με πτυχιο ιατρικης ουτε καν τελιοφοιτους. Μετα στην Μοναδα σου θα παρεις ειδικοτητα νοσηλευτη αλλα τωρα θα κανεις ολη την βασικη εκπαιδευση κανονικα.

Gipap_93
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Gipap_93 »

Ναι για μετα κυριως μιλησα! Για την εκπαιδευση γνωριζω οτι θα γινει κανονικα. Αν και απο οτι πληροφορηθηκα σημερα απο γνωστο που μπηκε πυροβολικο στη θηβα με ΣΤ ΕΣΣΟ μου ειπε πως μαλλον θα μπω σαν βοηθος γιατρου με τη μια γιατι τους ρωταγανε απο τη πρωτη μερα για τα ποστα που θελουν. Η μου λεει θα σε χωσουν σε καποιο γραφειο. Τωρα δε ξερω τι ισχυει. Αλλα για να το λεει ο νεος κατι θα ειδε στο συγκεκριμενο στρατοπεδο. Ευχομαι να πανε ολα καλα ! Το αγχος καμποσο.
Άβαταρ μέλους
PolitisTouKosmou
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από PolitisTouKosmou »

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές να έχετε με υγεία. Είμαι 21 ετών, έσπασα την αναβολή που είχα πάρει λόγω μιας σχολής που είχα πάει (πτυχίο δεν πήρα τα παράτησα) και μου ήρθε η κατάταξη. Παρουσιάζομαι 16/1/2017 Αυλώνα, στρατό ξηράς ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ. Μόλις έμαθα για υγειονομικό στο στρατό δεν ήξερα τι είναι ακριβώς αυτό και ρωτούσα φίλους και γνωστούς Για να μάθω. Και όλοι μου είπαν είναι πολύ καλά εκεί και ότι άλλοι παρακαλάνε να πάνε. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
1) Ως μη πτυχιούχος και λιγάκι άσχετος σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσα μετα τη βασική εκπαίδευση και την ορκωμοσία να πάρω μετάθεση είτε στο υγειονομικό σε στρατόπεδο, είτε σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο; Εννοώ δηλαδή θα μπορώ να ανταπεξέλθω δεν ξέρω τι υπηρεσίες και αρμοδιότητες έχει εκει ακριβώς.

2) Πέραν από αυτά έχω ένα πρόβλημα υγείας ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ, θα βοηθούσε αυτό στο να έμπαινα τελικά εκεί, η να είχα κάποια καλύτερη μεταχείρηση γενικά κατά τη θητεία μου.

ΥΓ: Όποιος έχει κάποια ανάλογη εμπειρία ή κάποιο γνωστό του με παρόμοιο θέμα παρακαλώ ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

TzekosDr

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από TzekosDr »

Καλησπέρα!
Έκοψα την αναβολή τον Αυγουστο και κατέθεσα το πτυχίο μου στο ΚΕΠ. Έχω τελειώσει Διασωστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου δηλαδη επείγουσα προνοσοκομειακη ιατρική και αντιμετώπιση πολυτραυματία Στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ θεσσαλονικης. Προχθές είδα ότι παρουσιάζομαι 16/1/2017 Αυλώνα, στρατό ξηράς ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ.

Η ειδικότητα μου στο στρατό θα είναι τραυματιοφορεας με πτυχίο; Εικόνα Εγώ τον τραυματιοφορεα ξέρω αυτόν που πάει έναν πάσχοντα από το ακτινολογικό στο παθολογικό.
Τι είναι ο τραυματιοφορεας στο στρατό; Εικόνα
Κάτι πάνω στην διάσωση υπάρχει; Ευχαριστώ και καλές γιορτές Εικόνα
Άβαταρ μέλους
al
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από al »

Καλησπερα καλη χρονια να εχουμε!
Παρουσιαζομαι Καλαματα και εχω επιλεγει για υγειονομικο οπλιτης. Αν γνωριζει καποιος θα ηθελα να με βοηθησει σε καποιες αποριες που εχω:
  • Το πτυχιο μου δεν εχει καμια σχεση με αυτο εχω τελειωσει διοικηση επιχειρησεων. Θα με κρατησουν στο υγειονομικο η θα με πεταξουν σε καποιο αλλο τμημα ;
  • Σαν οπλιτης υγειονομικου ποιες θα ειναι οι αρμοδιοτητες μου τι ακριβως θα κανω ;
  • Ποιες ειναι οι μοναδες μεταθεσης για υγειονομικο ; Ειμαι απο αθηνα και κανω 3μηνο δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες