Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Mathousalas

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Mathousalas »

Παιδιά με το υγειονομικό στον Αυλώνα τι παίζει; Πόσες μέρες καθόμαστε εκεί και πότε ορκίζεται η Γ ΕΣΣΟ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Άβαταρ μέλους
limenofilax
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από limenofilax »

Σε βλεπω στο εβρο --σκοπια και νευρο

ΚΩΣΤΑΣ

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ »

Πηρα παραπεμπτικο για μαγνητικη απο το ιατρειο αλλα στο 424 δεν μπορουν να μου κλεισουν ραντεβου συντομα. ειναι κλεισμενα για 5_6 μηνες. μπορω να την κανω στο πανεπιστημιακο νοσοκομειο στην πολη μου?
Cuervo

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Cuervo »

Μονο αν στην γράψει ηλεκτρονικά κάποιος Στρατιωτικός Γιατρός.
Xrhstos2121
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Xrhstos2121 »

Μου ηρθε πριν 3 μέρες το χαρτι για να παω στρατο.. Λεει παρουσιαζεσαι στο υγειονομικό υεα αυλωνα (τθ) δεν έχω καμία σχέση με υγειονομικό όμως πιστεύω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να την χασω.. Θέλω να μάθω αν είναι παλούκι η αν αξίζει να πάω δεν μου φαίνεται σαν πρόβλημα οι 14 μήνες θητεία αλλά το αν θα περάσω καλύτερα αξίζει?
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 24

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Xrhstos2121 έγραψε:Μου ηρθε πριν 3 μέρες το χαρτι για να παω στρατο. Λεει παρουσιαζεσαι στο υγειονομικό υεα αυλωνα (τθ) δεν έχω καμία σχέση με υγειονομικό όμως πιστεύω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να την χασω. Θέλω να μάθω αν είναι παλούκι η αν αξίζει να πάω δεν μου φαίνεται σαν πρόβλημα οι 14 μήνες θητεία αλλά το αν θα περάσω καλύτερα αξίζει;
Φίλε η ένδειξη ΥΕΑ υπάρχει σε οποιονδήποτε έχει τελειώσει Λύκειο. Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις αν θες να πας για δόκιμος ή όχι. Πέρα από αυτό αν τελικά αποφασίσεις και πας, δεν θα παραμείνεις υγειονομικό (διότι αυτό δεν έχει δόκιμους).

χρηστος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από χρηστος »

ΚΕΤΘ Αυλωνα υγειονομικο τι μπερε περνουμε?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 16

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπλέ.
Χρηστος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Χρηστος »

Γιατι ενας γνωστος μου Κετθ αωλωνα ΥΓ ειχε μαυρο μπερε?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 16

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ενδεχομένως επειδή είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων να τους δίνουν και μαύρο μπερέ όπως στους μαυροσκούφηδες. Ωστόσο νομίζω ότι λίγη σημασία έχει αυτό.
χρηστος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από χρηστος »

Ναι δεν ειπα οτι εχει μεγαλη σημασια απλως ρωτησα γιαιτι μου φανηκε περιεργο
ΚΩΣΤΑΣ

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ »

Εκανα το τεστ αλλεργιας και πρεπει να με δει αλλεργιολογος. πως γινεται να με δει στο 424 θεσςαλονικης; Τι πρεπει να κανω?
army_boy89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από army_boy89 »

Παιδιά έχω μια ερώτηση να σας κάνω. Σας παρακαλώ διαφωτίστε με! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σαφής μπορώ, γιατί ειλικρινά αυτός ο στρατός με παιδεύει!

1) Έχω τελειώσει κοινωνικός λειτουργός στο ΤΕΙ Αθήνας.

2) Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί μπαίνουν στην ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας, μαζί με τους ψυχολόγους και τους κοινωνιολόγους. Αυτό το γνωρίζω

α) έπειτα από τηλεφωνική μου επικοινωνία με την 24ωρη γραμμή ψυχολογικής στήριξης του στρατού, όπου μου επιβεβαίωσε ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί στελεχώνουν την οψμ, και ότι έχουν κοινωνικούς λειτουργούς οπλίτες να δουλεύουν εκεί

β) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με κάποια άλλη υπηρεσία του στρατού (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς) που μου το επιβεβαίωσε, αλλά μου είπε ότι θα πρέπει όταν πάω στο στρατόπεδο να καταθέσω το πτυχίο μου και μετά την βασική εκπαίδευση θα πάρω μετάθεση στην οψμ

γ) από την πάγια διαταγή 4-46/2003 του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Διεύθυνσης Υγειονομικού, που ορίζει ότι η ΟΨΜ στελεχώνεται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, και ορίζει και τα καθήκοντα του καθενός και
δ) από το pdf αρχείο του army.gr που ορίζει τους κοινωνικούς λειτουργούς ως ψυχοκοινωνική ειδικότητα του υγειονομικού, στο εξής link:http://www.army.gr/files/File/STRATEYSIMOI/METATHESEIS_KRITHRIA_DIADIKASIA_TOPOTHETHS.pdf

3) Τον Απρίλιο 2016 που διέκοψα την αναβολή μου για να μπω Ιούλιο και κατέθεσα και το πτυχίο μου, στην στρατολογία Αθήνας μου λένε ότι μόνο οι κοινωνιολόγοι και οι ψυχολόγοι μπαίνουν Υγειονομικό.

4) Σήμερα 9/6 είδα την κατάταξή μου στο Πεζικό στο Μεσολόγγι.

5) Παίρνω την 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και μου λένε να πάω Μεσολόγγι, να καταθέσω το πτυχίο μου και μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης θα με πάνε στο Υγειονομικό στην ΟΨΜ.

6) Παίρνω πάλι την στρατολογία στο Ρουφ και μου λένε ότι Υγειονομικό μπαίνουν μόνο κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι.

Και σας ρωτάω: Τί να κάνω; Μήπως τους κοινωνικούς λειτουργούς δεν τους βάζουν κατευθείαν υγειονομικό, αλλά τους μεταθέτουν μετά την βασική εκπαίδευση; Γνωρίζετε κάτι;

Ευχαριστώ πάρα πολύ :)
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 24

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Φίλε καταρχάς δεν χρειάζεται να πάρεις άλλα τηλέφωνα. Είναι συνήθης αυτή η παρεξήγηση με το όπλο στο οποίο ανήκει το κέντρο νεοσυλλέκτων. Το τι όπλο/σώμα θα καταταγείς ως νεοσύλλεκτος δεν έχει καμιά σημασία διότι πολύ απλά το τελικό που θα είσαι θα το μάθεις όταν βγουν οι μεταθέσεις. Δηλ ότι θα πας σε κέντρο πεζικού δεν σημαίνει τίποτα για το μετά. Στο θέμα μας τώρα, στο κέντρο σε κάποια φάση θα σας μαζέψουν οι στρατολόγοι και θα σας πουν να δώσετε τα πτυχία σας. Εκεί εσύ θα δώσεις το πτυχίο και βασικό την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (διότι μην περιμένεις να καταλάβει κανείς τι είναι η κοινωνική εργασία). Μετά απλά θα περιμένεις να δεις όταν βγουν οι μεταθέσεις αν θα είσαι σε μονάδα υγειονομικού.
army_boy89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από army_boy89 »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έχω ξανακούσει αυτό που γράφεις. Απλά φοβάμαι λίγο γιατί ένα παιδί που 'χει τελειώσει την σχολή μου μπήκε στρατό, και δεν τον έβαλαν ποτέ ΟΨΜ, παρόλο που 'χε τελειώσει κοινωνικός λειτουργός. Και γι' αυτό αναστατώνομαι-κινητοποιούμαι και το ψάχνω.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης