ΥΕΑ: Θητεία στο Σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

καλημερα σε ολους!

παρουσιαζομαι στην σπαρτη 11/11/08 δ εσσο (σεμ)

και επιλεχτικα κ ως ΥΕΑ εχει κανεις να μοθ κατι πανω σε αυτο;

ΥΕΑ εινα Υποψιφιος δοκιμος σωστα;

κανεις καμια πλιροφορια για σπαρτη κ για ειδικοτητα;

TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από TARAS »

είμαι υεα στη σπάρτη ήδη τσάκαλε. Είμαστε 17 και περιμένουμε γύρω στους 30 άλφα απ'ότι μας είπαν γιατί η σειρά του νοέμβρη είναι μεγάλη. Αν δε σου αρέσει έστω κ λίγο ο στρατός καλύτερα να μην έρθεις. Είναι καλά σε γενικές γραμμές. Για 3 βδομάδες θαμαστε μαζί με τους άλφα. Την άλλη βδομάδα γινόμαστε βήτα. Το κλίμα που επικρατεί στη σχολή είναι καλό. Σου συνυστώ υπομονή μέχρι να φύγουμε. Σε μας μόλις έφυγαν οι βήτα ήταν λες και αλλάξαμε στρατόπεδο. Τα πρωινά έχει μαθήματα, γραφείο κίνησης, όπλα, αρτοποίηση, οδήγηση μιας κ βγάζουμε κ μεις δίπλωμα στρατιωτικό, λίγα μηχανολογικά, θέματα αποθήκευσης τροφίμων, υλικού, και μπόλικους σκ(στρατιωτικούς κανονισμούς). Θα καταλάβεις ότι στο στρατό τα πάντα υπάρχουν μέσα σε έναν τέτοιο. Παραπάνω πληροφορίες σε προηγούμενα μνμ μου κ όταν με το καλό έρθεις.

Anonymous

Σπαρτη και εγω στις 9/2...
απο οτι διαβαζς ειναι καλα εκει...
σκευτομαι ομως πολυ σοβαρα και για ΥΕΑ...
γνωριζει κανεις τι γινετε εκει;
αξιζει; Η 4μηνη εκπαιδευση ειναι γαματα;
να σημειωσω οτι ο μονος λογος ειναι για τα μορια...
Rojoblanco
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Rojoblanco »

Αν σκεφτεσαι να πας ΥΕΑ... Το καλυτερο μερος ειναι η Σπαρτη!
Anonymous

Rojoblanco έγραψε:Αν σκεφτεσαι να πας ΥΕΑ... Το καλυτερο μερος ειναι η Σπαρτη!

Στα δεκατρια χρονια που περασαν απο την απολυση μου ως Εφεδρος Ανθλγος
εχουν αλλαξει πααρα πολλα στο ΚΕΕΜ... Σαφως και εχει χυμοποιηθει η κατασταση ακομα και στις σχεσεις μεταξυ Αξ/κων! Αλλα και η σχολη ΥΕΑ επαψε να ειναι αυτη που ηξερα... Στην εποχη μου περναγαμε δυσκολα εκει και μακαριζαμε τους ΥΕΑ του ΚΕΤΧ ( ; ) επειδη ειχαν περισσοτερη ανεση στις κινησεις τους
Anonymous

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Παρουσιάζομαι στο Σ. Ε. Μ. Σπάρτη 18 Μάη 2009. Έχω ένδειξη Υ. Ε. Α και σκέφτομαι να πάω. Δεν ξέρω τι παίζει οπότε ο Θεός βοηθός. Φυσικά οποιαδήποτε πληροφόρηση από άτομα που ήταν ΥΕΑ εκεί θα βοηθούσε.

Επίσης θέλω να πω ότι ειμαι Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακό στην Επιστήμη και Τεχνολογία υλικών και κάνω τη διδακτορική μου διατριβή πάνω στα εναλλακτικά καύσιμα. Υπάρχει κάποια περίπτωση να με βοηθήσουν όλα αυτά; Εννοώ με ειδικότητες ή μετέπειτα αν πάω ΥΕΑ στη μονάδα ή κάπου αλλού;

Οποιαδήποτε πληροφόρηση θα ήταν τέλεια. Ευχαριστώ
Nikolaz
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nikolaz »

Χαιρετώ κι εγώ!

Με κάλεσαν να παρουσιαστώ ως ΥΕΑ στο ΚΕΕΜ Σπάρτης... Μπαίνω στις 9 Νοεμβρίου.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους Δόκιμους εάν τα όρια των αγωνισμάτων είναι ελαστικά ή όχι...
Αν δηλαδή κάνεις το 100αρι σε 17 δευτερόλεπτα, θα σε κόψουν, παρά την θέλησή σου να καταταγείς ως ΥΕΑ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Anonymous

Καλημέρα παιδιά!

παρουσιάζομαι στην Σπάρτη στις 8/2 και το σημείωμα κατάταξης γράφει "εφοδιασμού μεταφορών ΥΕΑ". Οπότε απότι καταλαβαίνω σε περίπτωση που συμφωνήσω θα γίνω δόκιμος;
Πόσο καιρό παραπάνω θα μείνω;
Ενα πρόβλημα στο πόδι (χιαστός και μυνίσκος) επηρεάζει το ΥΕΑ;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Anonymous

Γειας σας παιδια...
Παρουσιαζομαι Σπαρτη 9/2. Θα θελα να κανω τις εξης ερωτησεις :
Mου ηρθε ενδειξη ΥΕΑ και θα θελα να μαθω ποσο παραπανω ειναι τωρα που η θητεια εγινε 9 μηνες. Στο 12 μηνο ηταν 17. Θα παραμεινει 17 ή θα γινει 14 (; ). Αν ειναι να παραμεινει δεν αξιζει να παει καποιος γιατι ουσιαστικα βγαινει διπλη θητεια αλλα αν ειναι 14 τοτε εγω το σκεφτομαι σοβαρα.
Και η δευτερη ερωτηση μου. Αν παω σε απλη θητεια τι ειδικοτητα να διαλεξω... ;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

kosdok έγραψε:
Mου ηρθε ενδειξη ΥΕΑ και θα θελα να μαθω ποσο παραπανω ειναι τωρα που η θητεια εγινε 9 μηνες. Στο 12 μηνο ηταν 17. Θα παραμεινει 17 ή θα γινει 14 (;).

Θητεία ΥΕΑ
ARXILOXIAS EM
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ARXILOXIAS EM »

Ι4 σίγουρα.
ARXILOXIAS EM
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ARXILOXIAS EM »

Γεια σας απο κεεμ. δοκιμος γινεσαι μονο αν δηλωσεις ναι. η θητεια του δοκιμου ειναι 14 μηνες. οσο για το προβλημα υγειας που εχεις (μινησκο) αν το δηλωσεις στην αρχη που θα καταταχθεις ο γιατρος της μοναδος θα σε παραπεμψει στο 401 γσνα (στρατιωτικο νοσοκομειο) αν εκει σε βγαλου ι2 η ι3 η ι4 ξέχνα το δοκιμος δεν γινεσαι με τιποτα διοτι πρεπει να εισαι ι1. υ. ς. το ι1-ι2-ι3-ι4-ι5 δηλώνει την σωματική ικανοτιτα του καθε στρατιωτη.
nobody

Δημοσίευση από nobody »

Καλημερα!
να ρωτησω και εγω κατι...
1) ποσο καιρο καθεσαι στο κεντρο (στην περιπτωση μου ΚΕΕΜ);
2) ποσο καιρο ΣΕΑΠ;
3) ποσες μεταθεσεις περνεις ως ΔΕΑ;
ΔΕΑ

Δημοσίευση από ΔΕΑ »

Οι θητεία ως δόκιμος είναι 14 μήνες (5 μήνες παραπάνω). Η εκπαίδευση ΥΕΑ διαρκεί 3 μήνες και 20 μέρες. Μετάθεση μπορείς να πάρεις στους 7 μήνες που είσαι παραμεθώριο.

ΔΕΑ (ΠΒ)

rbaggio
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rbaggio »

Γεια, μόλις είδα στο site του στρατού (army.gr) ότι παρουσιάζομαι στη Σπάρτη. Είμαι 28 χρονών και ακόμα πριν μάθω που θα πάω ήθελα να πάω σαν Υ. Ε. Α. Το θέμα είναι ότι όταν είδα που παρουσιάζομαι μου κακοφάνηκε παρόλο που έμαθα ότι γενικά είναι καλό σαν κέντρο. Κάποιος μπορεί εύλογα να απορήσει γιατί να μη θέλω να πάω εκεί αλλά καλύτερα να μην το αναλύσω γιατί θα μου πάρει πολύ.

Τα ερωτήματα μου είναι τα έξεις:

1) Γενικά δεν μου αρέσει η ιδέα του να βάλω βύσμα άλλα στη προκειμένη περίπτωση προτιμώ να βάλω για να με στείλει κάπου σαν το πυροβολικό ή διαβιβάσεις αντί για Εφοδιασμό-Μεταφορών. Αυτό το κάνω πριν ή αφού παρουσιαστώ στο ΚΕΕΜ; Υπόψιν ότι Υ. Ε. Α θέλω να πάω ούτος η άλλος αλλά αυτό που δεν θέλω με τίποτα είναι ΕΜ και πόσο μάλλον Υ. Ε. Α. σε ΕΜ.

2) Η δεύτερή λύση για να μην το ρισκάρω και ξεμείνω στο ΚΕΕΜ είναι να πάω ειδικές δυνάμεις που μου άρεσε πάντα η ιδέα αλλά δεν ξέρω κατά ποσό είναι εφικτό να πάω Υ. Ε. Α. Ειδικών δυνάμεων. Μπορώ να πάω στην στρατολογία και να τους πω ότι θέλω να πάω ειδικές δυνάμεις και να παρουσιαστώ στο ΚΕΕΔ αντί για το ΚΕΕΜ;
Εάν πάλι όχι, ξέρω ότι έρχονται στο ΚΕΕΜ και διαλέγουν για ειδικές δυνάμεις αλλά το θέμα είναι μπορώ έτσι να πάω και Υ. Ε. Α ειδικών δυνάμεων από εκεί;

Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες