Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Λοιπόν ακούστε πως έχουν τα πράγματα από έναν πρώην ΣΤΡ(ΕΠ). Το να έχεις τα πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να σε πάρουν εκεί. Από τη δική μου ΕΣΣΟ ήμασταν ΟΛΟΙ με πτυχίο και μεταπτυχιακό/διδακτορικό στην πληροφορική.

Από κει και πέρα το σώμα παίρνει περίπου 40-50 στρατεύσιμους ανά ΕΣΣΟ. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σε κάθε σειρά που έχουν τα θεωρητικά προσόντα, οπότε εκεί είναι που πέφτει το χοντρό βύσμα.

Η "επιλογή" γίνεται σε 2 στάδια.

(1) Πριν καταταγείς, όπου εκεί εξαρτάται αν θα σου δώσει η στρατολογία την ένδειξη (ΕΠ), δηλαδή αν θα σε κρίνει καταρχάς ικανό για κατάταξη στο συγκεκριμένο σώμα. Εκεί είναι που παίζει το περισσότερο βύσμα και πέφτουν τα αιτήματα βροχή, γιατί εκεί είναι και πιο δυσκολο να ελέγξει κανείς το πως και το γιατί.

(2) Η στρατολογία δίνει την ένδειξη (ΕΠ) σε περισσότερα από τα 40-50 άτομα (συνήθως καμιά 80αρια). Οπότε μετά την κατάταξη έρχεται σε κάποια φάση μια επιτροπή του σώματος στο κέντρο, περνάει όλους τους (ΕΠ) από συνέντευξη, βλέπει τα πτυχία τους τους, (βλέπει και το βύσμα τους) και διαλέγει τους τελικούς 40-50. Οι υπόλοιποι παίρνουν μετάταξη. Συχνά γίνονται διαβιβαστές αλλά παίζει να βρεθείς και τυφεκιοφόρος πεζικού.

Όπως καταλαβαίνετε χωρίς βύσμα δεν δουλεύει το πράγμα, και όποιος ισχυρίζεται ότι πήγε ΕΠ "με την αξία του" σας δουλεύει. Όχι ότι δεν είναι αξιος, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι "άξιοι" που μένουν απ έξω, και κανείς δεν κάθεται να δει ποιος είναι "αξιότερος".

Εάν γίνεις τελικά ΕΠ, τότε σε περιμένουν:

- 3 εβδομάδες απίστευτης ρέκλας και χαλαρότητας στην εκπαίδευση στη Σχολή Αξιωματικών Έρευνας Πληροφορικής στο Γουδί.

- 1η μετάθεση σε παραμεθόριο. Το καλό είναι ότι στάνταρ θα βρεθείς σε Μεραρχία/Ταξιαρχία και όχι σε κάποια μαύρη μονάδα ξεχασμένη απ το Θεό. Γλιτώνεις πορείες/βολές κλπ. αλλά δε σημαίνει ότι απαραίτητα κάνεις λιγότερη δουλειά, μπορεί εύκολα να κάνεις το γερμανικό σου το βράδι και το επόμενο πρωί να πρέπει να στήσεις τον καινούριο server με 10 καραβανάδες από πάνω σου να σχολιάζουν "άντε κομμάντο, ακόμα να το φτιάξεις; τελικά είσαι άσχετος από κομπιούτερ... ". Εξαρτάται που θα βρεθείς.

- Το δεύτερο μισό της θητείας σου συνήθως παίρνεις μετάθεση στην Αθήνα, όπου πάλι παίζουν μονάδες από υπερ-βυσματικές (ΓΕΣ) μέχρι χάλια (ΣΣΕ) όπου σε παίζει 4-1 Αύγουστο μήνα!!!

Αυτά τα ολίγα και καλή δύναμη!

n00b

Δημοσίευση από n00b »

Εμένα μου ήρθε το χαρτί και μπάινω 11 Αυγούστου. Λέει κάτι για σώμα έρευνας πληροφορικής. Ξερει κανείς τι παίζει; Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνω στο σώμα!
Takis

Δημοσίευση από Takis »

Όπως τα λέει ο Νότης είναι τα πράγματα πάνω κάτω...

ΣΤΡ (ΕΠ) 302 εδώ!

Πως τα είδα εγώ τα πράγματα στην ΕΣΣΟ μου:
- Κάτοχος διδακτορικού στην Πληροφορική -> Μπαίνει ΕΠ χωρίς βύσμα κατά 99%
- Κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πληροφορική -> Το βύσμα είναι σχεδόν απαραίτητο χωρίς να αποκλείεται να σε πάρουν και χωρίς βύσμα, αν έχεις μεγάλη και ουσιαστική εργασιακή εμπειρία (όχι του τύπου "έκανα μαθήματα ECDL σε παιδάκια...")
- Κάτοχος μόνο πτυχίου -> Το μεγάλο βύσμα τρώει το μικρό!!!

-------

Απαραίτητη προϋπόθεση να σας έχει έρθει ένδειξη για το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής στο ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ! Αλλιώς άντε γεια...
Και πως θα μου έρθει αυτό; Συμπληρώνεις σωστά την αίτηση στο Στρατολογικό γραφείο που κόβεις την αναβολή (βάζεις όλα τα πτυχία σου κλπ) και φυσικά ένα τηλεφώνημα πάντα βοηθάει ;)
Anonymous

Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το σώμα Έρευνας και Πληροφορικής και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία.

-> Μετά τη βασική εκπαίδευση (στο ΚΕΠΒ Θήβα) και δεδομένου ότι κάποιος έχει επιλεγεί για Έρευνας και Πληροφορικής που πάει; (Ισχύει ότι πάει για περεταίρω εκπαίδευση στο Γουδί ή μπορεί να τον στείλουν και αλλού για εκπαίδευση; )
-> Μετά την περεταίρω εκπαίδευση στο Γουδί (η και όπου αλλού αυτή γίνεται) η μετάθεση για παραμεθώριο γίνεται σε συγκεκριμένες μονάδες που προβλέπεται θέση για ΕΠ ή σε οποιαδήποτε μονάδα στρατού ξηράς;
-> Ποιες μονάδες θεωρούνται καλές (υπό την έννοια των περισσότερων εξόδων) για παραμεθώριο όταν είσαι στο σώμα ΕΠ;
-> Οι ΕΠ κάνουν όλες τις υπηρεσίες (π. χ σκοπιές, περίπολα κ. α) ή κάνουν συγκεκριμένες;

Ευχαριστώ και καλή θητεία σε όλους!

diman
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από diman »

Θέλω κι εγώ να κάνω μια ερώτηση... Μου έχει έρθει το χαρτί και γράφει ότι είμαι υποψήφιος υεα έρευνας πληροφορικής. Αυτό, έχει καμία σχέση με το αν θα πάρω και τη συγκεκριμένη ειδικότητα εάν δεν πάω δεα αλλά παραμείνω απλός φαντάρος; Αν και το ερώτημα είναι ρητορικό μιας και γίνεται πολύς λόγος για βύσματα και εγώ δεν έχω τπτ! Ευχαριστώ!
Anonymous

Παιδια καλησπερα. μουρθε και μενα χαρτι που λεει εχω καταταγει στο σωμα ερευνας και πληροφορικης και να παρουσιαστω κευπ λαμιας. Δηλαδη; Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από yandr »

Παίρνουν πολύ λίγα άτομα και γι' αυτό τους βάζουν σε στρατόπεδο με άλλες ειδικότητες.

Αφού τελειώσεις την εκαπίδευση υεα πας για ειδικότητα στο γουδί.
Anonymous

μεμος έγραψε:παιδια καλησπερα. μουρθε και μενα χαρτι που λεει εχω καταταγει στο σωμα ερευνας και πληροφορικης και να παρουσιαστω κευπ λαμιας. Δηλαδη; Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Ευχαριστω.

Καλό βισματάκι και του λόγου σου... η λαμία από φίλους που ήταν εκεί είναι απλά παραλία. μένεις εκεί στη βασική εκπαίδευση (6εβδομάδες) και μετά αν σε επιλέξουν για σώμα έρευνας και πληροφορικής πας αθήνα για να σε εκπαιδεύσουν (μαλ@κιες) 3 εβδομάδες. όταν μπεις στη λαμία να έχεις μαζί σου ότι πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό έχεις πάρει γιατί θα περάσεις από συνέντευξη και θα θέλουν να δούνε τους τίτλους σπουδών σου. επίσης επειδή είσαι στην Ελλάδα σπρώξτο όσο μπορείς γιατί από όσους παίρνουν σε κάθε σειρά κάποιοι δεν συνεχίζουν στο σώμα έρευνας και πληροφορικής.
Anonymous

Μεγαλε εισαι ωραιος! Ευχαριστω. Γινεται σφαγη παντως απο οτι διαβαζω σε διαφορα φορουμ. Αλλα καλα αλλους τους πανε Κορινθο για βασικη και αλλους Λαμια για υποψηφιους πληροφορικης; Εκει εχω μπερδευτει...
Anonymous

Μεχρι το 1986 στην συνετευξη για ΔΕΑ στον ΚΕΥΠ ηταν παρων ο στρατηγος του σωματος υλικου πολεμου Γινεται και ακομα ετσι;

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kallitexnis »

Παιδιά υπάρχει μία σκέψη να ενοποιηθεί το Σ. Ε. Π. με το Σ. ΔΒ. . Όμως πολλοί απ'το Σ. Ε. Π. έρχονται ΚΕΥΠ. Έχει αρκετούς απ'το Ε. Π. εδώ οπότε γι'αυτό έρχονται και Λαμία.
Anonymous

Καλησπέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος
Α)Πόσο καιρό είναι η εκπαίδευση για την ειδικότητα στο Γουδί;
Β)Οι Αθηναίοι έχουνε διανυκτέρευση στα σπίτια τους; Τι χαρτιά απαιτούνται;
Γ)Τα Σαββατοκύριακα παίρνουμε off;
Δ)Οσοι δεν κατοικούν εντός Αθηνών που διαμένουν το βράδυ;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Χωρίς να είμαι σίγουρος για τις απαντήσεις:

1. Ένα μήνα περίπου
2. Ναι
3. Ναι
4. Μέσα υποθέτω
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kallitexnis »

ereyna_pliroforikis έγραψε:Καλησπέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος
Α)Πόσο καιρό είναι η εκπαίδευση για την ειδικότητα στο Γουδί;
Β)Οι Αθηναίοι έχουνε διανυκτέρευση στα σπίτια τους; Τι χαρτιά απαιτούνται;
Γ)Τα Σαββατοκύριακα παίρνουμε off;
Δ)Οσοι δεν κατοικούν εντός Αθηνών που διαμένουν το βράδυ;
Ως στρατιώτης ή ως στέλεχος;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

kallitexnis έγραψε: Ως στρατιώτης ή ως στέλεχος;

Ουπς, σωστή ερώτηση.

Επειδή υπηρέτησα ως ΔΕΑ απάντησα και ως ΔΕΑ (και πάλι με κάθε επιφύλαξη).

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες