Μειωμένη θητεία και μεταθέσεις

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Στρατός και θητεία
akis337
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από akis337 »

Ωραια, ευχαριστω πολυ!
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα σας, Έχω να κάνω μια ερώτηση για την μειωμένη θητεία. Γενήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία μέχρι τα 14 μου. Η μητέρα μου είναι Γερμανίδα και ο πατέρας μου Έλληνας. Το 2004, στα 14 μου μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Ελλάδα, οπου τελείωσα το σχολείο και έκανα τις σπουδές μου. Από το 2010 είμαι πάλι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού, το οποίο σημαίνει ότι ουσιαστικά έχω ζήσει 20 χρόνια στην Γερμανία και μόνο 6 στην Ελλάδα. Υπάρχει κάποια δυνατότητα να κάνω μειωμένη θητεία; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
iliasultras
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από iliasultras »

Καλησπέρα σας. Έχω και τους δυο μου γονείς με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Για τον πατέρα μου έχω χαρτιά υγειονομικής με 99% αναπηρίας. Για την μητέρα μου όμως όχι αφού δε δικαιούται επίδομα λόγω της αναπηρίας του πατρός. Από το ρουφ μου είπαν πως δε χρειάζεται γιατί θα τους δει ούτως ή άλλως υγειονομική του στρατού. Ξέρετε αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο; Να σημειωθεί ότι οι ηλικίες των γονέων είναι 68 και 67 αντίστοιχα! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Γεια σας, Ειμαι 9μηνο και υπηρετω παραμεθωριο. Εχω συμπληρωσει εξι μηνες και μου ηρθε σημερα μεταθεση για Αθηνα (καθυστερημενο βυσμα). Μπορω να την ακυρωσω μονος μου με υπευθηνη δηλωση παραμονης στην οργανικη μοναδα. ή πρεπει να ξαναβαλω βυσμα; Ευχαριστω
Nick1234

Δημοσίευση από Nick1234 »

Παιδια δικαιουμαι 8μηνη θητεια και υπηρετω στις ειδικες δυναμεις στην σαμο και μολις ηρθα μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι μεταθεση. Εχει αλλαξει κατι; Η οι μεταθεσεις ισχυουν μονο για το πεζικο.. Ας βοηθησει καποιος ευχαριστω πολυ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

Λάθος σε πληροφόρησαν (ως συνήθως δηλαδή ράδιο αρβύλα).

Όλοι οι 8μηνίτες δικαιούνται μετάθεση, ανεξαρτήτως του που υπηρετούν. Άρα, δικαιούσαι και εσύ μετάθεση κανονικά.

Pargalatsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Pargalatsos »

Άλλαξε κάτι με το νέο νόμο όσων αφορά τις μεταθέσεις των δικαιούχων 8μηνης θητείας;
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση από ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ »

Γεια σας υπηρετω τωρα την θητεια μου. Ο πατερας μου φετος συμπληρωσε τα 70 ετη αλλα ο μεγαλος αδερφος μου εχει υπηρετησει πιο παλια κανονικα 9μηνο. Στο κεντρο μου ειχαν πει οτι δικαιουμαι 8μηνο αλλα τωρα που ηρθα στην μοναδα μου λενε οτι δεν το δικαιουμαι. Μηπως γνωριζει κανεις τι ισχυει στην περιπτωση μου. Ευχαριστω εκ των προτερων.
TKNY

Δημοσίευση από TKNY »

Καλησπέρα σας,

Είμαι 27 χρονών και πριν λίγες μέρες απέκτησα το πρώτο μου παιδί. Στο τέλος του χρόνου λήγει η αναβολή μου και προφανώς θα μου έρθει χαρτί κατάταξης.

Δυστυχώς δεν έχω βρει με ακρίβεια:

Α) Τι μείωση δικαιούμαι

Β) Αν δικαιούμαι κάποια αναβολή.

Ο λόγος που ρωτάω είναι πως δε μπορώ να αφήσω το παιδί μου και τη δουλειά μου για να μπω στον στρατό, ούτε ψυχολογικά είμαι εντάξει να το κάνω. Πόσο μάλλον να αφησω τη γυναίκα μου και να φύγω σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε για αντίστοιχες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ!

mmike
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από mmike »

Καλησπέρα,Οι γονείς μου έχουν χωρήσει και ξαναπαντρευτεί και οι 2. Την επιμέλεια μου την είχε η μητέρα μου αλλά ημουν γραμμένος στην οικογενειακή μερίδα του πατέρα μου και ψηφίζουμε μαζι. Ο πατέρας μου έχει άνω του 80% αναπηρία και έχει περάσει και απο επιτροπή του στρατου γιατί ήταν δημόσιος υπάλληλος (εκαβ). Δικαιούμαι μειωμένη θητεία ή μετάθεση;

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτοί που υπηρετούν 9μηνο, μετατεθούν μετά το κέντρο παραμεθόριο είναι υποχρεωτικό να γυρίσουν στον τόπο διαμονής τους μετά από κάποιους μήνες ή είναι ανάλογα με τη μονάδα.

Ευχαριστώ

Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει με τη μειωμένη θητεία, ανήκω στη κατηγορία των τρίτεκνων, χωρισμένοι γονείς και ο αδερφός μου έχει πάρει απαλλαγή λόγω αναπηρίας.
(δεν έχω πάει ακόμα στρατό)
Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε θα ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ.
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από GRARMY_ »

Η απάντηση στο ερώτημά σας εξαρτάται και από το φύλο και την ηλικία των υπόλοιπων τέκνων της οικογένειάς σας.
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από GRARMY_ »

Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι αρκετά δύσκολο να δοθεί, χωρίς να μελετηθούν οι διατάξεις που ισχύουν σήμερα, σε συνδυασμό με εκείνες που ίσχυαν κατά την πρόοδο των συγκεκριμένων ετών. Συνεπώς, θα πρέπει να μελέτηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και η προγενέστερη, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα.
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από GRARMY_ »

Για να λάβετε συγκεκριμένες και αξιόπιστες απαντήσεις, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στοιχεία από το στρατολογικό σας ιστορικό, δηλαδή τι είδους αναβολή έχετε λάβει, επιπλέον θα παίξει ρόλο η ηλικία σας κ. Λπ.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες