Ευχαριστω για τη διευκρινησηD.Y.K έγραψε:Ναι φίλε μου εννοείται ότι θα πρέπει κάποιος να είναι ΕΠ. ΟΠ και μάλιστα στις Ειδικές Δυνάμεις για να παρακολουθήσει αυτά τα σχολεία. Ο φίλος που ρωτάει πιο πάνω είναι ήδη ΕΠ. ΟΠ στα Τεθωρακισμένα και απλά ενδιαφέρεται να πάει στις Ειδικές Δυνάμεις.
Σχολεία Ειδικών Δυνάμεων για ΕΠΟΠ
Χρήστος έγραψε:Τι να σου πω... Γνωστος μου που ειναι ΕΠΟΠ με ειδικοτητα Ελευθερου Σκοπευτη και τωρα υπηρετει σε αμφιβια μοιρα...7η σειρα ΕΠΟΠ δηλαδη η προηγουμενη εβγαλε και το αιχμαλωτων, μηπως ειναι μαζι με το ΣΠΕΠΟΠΕΔ;
Φiλε Χρήστο μπορεις έγραψε:Χρήστος έγραψε:Τι να σου πω... Γνωστος μου που ειναι ΕΠΟΠ με ειδικοτητα Ελευθερου Σκοπευτη και τωρα υπηρετει σε αμφιβια μοιρα...7η σειρα ΕΠΟΠ δηλαδη η προηγουμενη εβγαλε και το αιχμαλωτων, μηπως ειναι μαζι με το ΣΠΕΠΟΠΕΔ;
Επειδή προφανώς έχεις την ίδια απορία με τον Χρήστο το Αιχμαλώτων είναι αντικείμενο που το μαθαίνουν στο Καταδρομών. Δεν αποτελεί αυτοτελές / αυτόνομο Σχολείο και φυσικά δεν διδάσκεται στο ΣΠΕΠΟΠΕΔ.
Θα πρέπει δηλαδή ένας Επαγγελματίας Οπλίτης να κάνει αναφορά για το Καταδρομών για να το διδαχθεί

- Stako
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Αν με το καλο μπω εποπ θα μπορεσω να περασω απο τα σχολεια των ειδικων δυναμεων που θελω (σχαλ, ουκ) ... Η θα με εχουν να καθομαι και να ξινομαι και στο τελος να κοψω τις φλεβες μου απο βαρεμαρα?
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Stako έγραψε:Αν με το καλο μπω εποπ θα μπορεσω να περασω απο τα σχολεια των ειδικων δυναμεων που θελω (σχαλ, ουκ) ... Η θα με εχουν να καθομαι και να ξινομαι και στο τελος να κοψω τις φλεβες μου απο βαρεμαρα;
xaxaxa Πήρες φόρα. Καταρχάς εξαρτάται σε πιο σώμα/όπλο θα καταταγείς. Πέρα απ' αυτό για να μπει ο οποιοσδήποτε εποπ πρέπει να διενεργηθεί προκήρυξη κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
ΥΓ*: Ποιος σου είπε ότι οι εποπ ξύνονται;
- Stako
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Το βλεπω απο γνωστο μου που ξινεται... Και οσο για προκιριξεις, θα βγουνε στα κοντα.
Μέχρι να βγουν στα κοντά όταν κοιμασαι να αλλάζεις πλευρό για να μην πιανεσαι.
Μου φαίνεται πάει για hall of fame το έργο 

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Έχει περάσει κανένας κάποιο σχολείο; Ισχύουν και για τους οβα;
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Όχι, μέχρι στιγμής οι ΟΒΑ του ΣΞ δεν μπορούν να περάσουν κανένα Σχολείο. Εκτός εκείνων που πέρασαν το ΣΒΕΑ πριν γίνουν ΟΒΑ.
Οι ΟΒΑ του ΠΝ που προορίζονται έτσι κι αλλιώς μόνο για την ΔΥΚ εφόσον τελειώσουν με επιτυχία το ΣΥΚ, πάνε και ΣΒΕΑ γιατί είναι απαιτούμενο. Δεν ξέρω αν μπορούν να συμμετάσχουν και σε άλλα Σχολεία.
Οι ΟΒΑ του ΠΝ που προορίζονται έτσι κι αλλιώς μόνο για την ΔΥΚ εφόσον τελειώσουν με επιτυχία το ΣΥΚ, πάνε και ΣΒΕΑ γιατί είναι απαιτούμενο. Δεν ξέρω αν μπορούν να συμμετάσχουν και σε άλλα Σχολεία.
Αν εχουν περασει σβεα εννοεις αυτους που ειχαν κανει θητεια στα αλεξιπτωτα;
οι οβα περνουν μερος σε ειρηνευτικες ασκησεις;
στην αεροπορια εχεις επιλογες να περασεις καποιο σχολειο;
Ένας εφυες, εεφοπ και εμθ περνάει τα ίδια σχολεία με έναν εποπ; Πόσες φορές έχει κάποιος δικαίωμα να περάσει κάποιο σχολείο στο οποίο έχει κοπεί;
-
- Ταγματάρχης
1. Σύμφωνα με τωρινά δεδομένα και την τελευταία προκήρυξη ΟΒΑ που αφορούσε μόνο Αλεξιπτωτιστές. Οι υποψήφιοι ήταν ήδη υπηρετούντες και πρόσφατα απολυμένοι. Με λίγα λόγια όλοι είχαν περάσει το ΣΒΕΑ πριν καν βγει επίσημα προκήρυξη.xxx έγραψε:Αν εχουν περασει σβεα εννοεις αυτους που ειχαν κανει θητεια στα αλεξιπτωτα;
2. Νομίζω όχι.
3. Για Αεροπορία δεν γνωρίζω συγκεκριμένα, αλλά μάλλον δεν θα μπορούν.
-
- Ταγματάρχης
1. Οι ΕΦΥΕΣ και οι ΕΕΦΟΠ δεν υπάρχουν πια. Ένας ΕΜΘ ναι μπορεί να περάσει κανονικά Σχολεία όπως οι Υπαξιωματικοί και Αξιωματικοί εκ Παραγωγικών Σχολών και οι ΕΠΟΠ. Απλά οι ΕΠΟΠ για να πάνε Ειδικές Δυνάμεις περνάνε το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ.xxx έγραψε:Ένας εφυες, εεφοπ και εμθ περνάει τα ίδια σχολεία με έναν εποπ;Πόσες φορές έχει κάποιος δικαίωμα να περάσει κάποιο σχολείο στο οποίο έχει κοπεί;
2. Δεν νομίζω ότι υπάρχει όριο στο πόσες φορές μπορείς να προσπαθήσεις, αλλά υπάρχει όριο ηλικίας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης