ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής
- Vasman2000
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Ευχαριστώ πολύ
Η αποφοιτηση απο αυτους που πηραν απο τον σεπτεμβριο ποτε θα γινει;
Γεια σας παιδιά μπενω τον Ιούλιο φαντάρος και θέλω να μάθω αν ζητάνε άτομα για ουκ τον Ιούλιο διαβασα το φορουμ αλλά μπερδεύτηκα λίγο και αν ναι θα ήθελα να μάθω και τα αθλήματα που περνάς, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει, ευχαριστω για τον χρόνο σας.
Γεια σας ονομαζομαι Μπρασναρης Κυριακος ειμαι 17 χρονων και θα παω 3η λυκειου στο ΕΠΑΛ ειδικοτητα ηλεκτρολογος και εχω καποια ερωτηματα.
Και μου ελεγε οτι καλυτερο θα ηταν να παω πεζικο να μπω στους καταδρομεις και μετα στα ΟΥΚ
- 1η υπαρχει μεγαλυτερη θητεια απο 12 μηνες στο πεζικο;
- 2η εχω ακουσει οτι στα ΟΥΚ το σημα βγενει τελευταια στιγμη και οτι ξεκινα τον Νοεμβρη
- 3η εχω ακουσει οτι στο Π. Ν. Οταν τελειωσεις μπορεις να δηλωσεις ΟΒΑ και να μπεις στην κληρωση για το λιμενικο αμα τελειωσω την θυτεια μου στο πεζικο υπαρχει τιποτα παρομοιο π. Χ. Να μπω ΟΒΑ;
- 4η αμα τελειωσω τους καταδρομεις γινεται να μπω στα ΟΥΚ;
Και μου ελεγε οτι καλυτερο θα ηταν να παω πεζικο να μπω στους καταδρομεις και μετα στα ΟΥΚ
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 24
Αρχικά οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων είναι 3, ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία. Το Πεζικό είναι Όπλο του ΣΞ, όπως τα Τεθωρακισμένα, το Πυροβολικό, οι Διαβιβάσεις κλπ.
1. Μέχρι στιγμής η θητεία στον ΣΞ είναι 9 μήνες και 12 μήνες στο ΠΝ και στην ΠΑ. Εκτός αν πας Δόκιμος όπου η θητεία αυξάνεται κατά μερικούς μήνες. Στον ΣΞ οι ΔΕΑ υπηρετούν 14 μήνες. Δεν γνωρίζω για ΠΝ και ΠΑ με σιγουριά.
2. Από όσο ξέρω και αν ισχύει ακόμα, είναι δύο συγκεκριμένες ΕΣΣΟ όπου περνάει κλιμάκιο της ΔΥΚ και ζητάει άτομα. Αν ισχύουν ακόμα λοιπόν, είναι με την ΕΣΣΟ του Σεπτέμβρη κι άλλης μιας.
3.
α. Αν καταφέρεις να περάσεις τις προβλεπόμενες δοκιμασίες και τις λοιπές εξετάσεις για να πας στο ΣΥΚ, υπογράφεις ένα συμβόλαιο όπου αν τελικά αποφοιτήσεις από το Σχολείο γίνεσαι ΟΒΑ του ΠΝ και υπηρετείς μόνο στην ΔΥΚ για 3 χρόνια με δυνατότητα επανακατάταξης για 5 + 5. Όλα αυτά έχουν αναφερθεί και παραπάνω αν ψάξεις.
β. Δεν γίνεται να πας στο Λιμενικό, είσαι ΟΒΑ του ΠΝ δεν έχεις καμία σχέση με το ΛΣ. Οπότε όχι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.
γ. Γίνεται να πας ΟΒΑ στον ΣΞ, αλλά εφόσον βγει προκήρυξη και με άλλες προϋποθέσεις.
4. Όχι δεν μπορείς. Τουλάχιστον σαν Στρατεύσιμος.
1. Μέχρι στιγμής η θητεία στον ΣΞ είναι 9 μήνες και 12 μήνες στο ΠΝ και στην ΠΑ. Εκτός αν πας Δόκιμος όπου η θητεία αυξάνεται κατά μερικούς μήνες. Στον ΣΞ οι ΔΕΑ υπηρετούν 14 μήνες. Δεν γνωρίζω για ΠΝ και ΠΑ με σιγουριά.
2. Από όσο ξέρω και αν ισχύει ακόμα, είναι δύο συγκεκριμένες ΕΣΣΟ όπου περνάει κλιμάκιο της ΔΥΚ και ζητάει άτομα. Αν ισχύουν ακόμα λοιπόν, είναι με την ΕΣΣΟ του Σεπτέμβρη κι άλλης μιας.
3.
α. Αν καταφέρεις να περάσεις τις προβλεπόμενες δοκιμασίες και τις λοιπές εξετάσεις για να πας στο ΣΥΚ, υπογράφεις ένα συμβόλαιο όπου αν τελικά αποφοιτήσεις από το Σχολείο γίνεσαι ΟΒΑ του ΠΝ και υπηρετείς μόνο στην ΔΥΚ για 3 χρόνια με δυνατότητα επανακατάταξης για 5 + 5. Όλα αυτά έχουν αναφερθεί και παραπάνω αν ψάξεις.
β. Δεν γίνεται να πας στο Λιμενικό, είσαι ΟΒΑ του ΠΝ δεν έχεις καμία σχέση με το ΛΣ. Οπότε όχι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.
γ. Γίνεται να πας ΟΒΑ στον ΣΞ, αλλά εφόσον βγει προκήρυξη και με άλλες προϋποθέσεις.
4. Όχι δεν μπορείς. Τουλάχιστον σαν Στρατεύσιμος.
Χαίρετε θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. αυτ α την στιγμή είμαι 17 και θέλω να καταφέρω να μπω στα ΟΥΚ τι θα πρεπεπ να κάνω για να καταφέρω να μπω χωρίς πανελλινιες;
Καλησπερα, θελω να γνωριζετε ολοι γιατι ξερω την αγωνια σας γιατι την ζουσα και εγω, απο το 2015 μεχρι και σημερα τον σεμπτεμβρη ηρθε κλιμακιο τον βατραχανθροπων και μας ειπανε οτι καθε σεμπετεμβρη και μαιο Σε αυτες τις 2 εσσο περνουν κοσμο Ακομα και για θειτια 9μηνη , μπαινεις τον σεμπτεμβρη και το σχολιο ξεκινει οκτομβρη αναλογα και στην αλλη εσσο, με λιγα λογια καθε στρατευσιμος Ι1 μπορει να υπερετησει εαν εχει την δυναμη στα ουκ, μην ανχονεστε απλα Παρουσιαστιτε σεμπτεμβρη , και οτι λεω ειναι με εγγυηση !
Δηλαδή έγω που μαι Α' ΕΣΣΟ δεν έχω καμία ελπίδα να μπω Ο. Υ. Κ.
Καταλαβαινω πως υπαρχουν κριτηρια και προσοντα ενταξης στις στρατιωτικες σχολες.. αλλα ειναι κριμα πως για 2 ποντους δεν μπορω να εισαχθω.. εχοντασ τον στρατο εως στοχο.. δηλαδη παντα να ηταν και να εξακολουθει να ειναι το ονειρο μου να δουλεψω στην εθνικη φρουρα.. ολα καταστραφηκαν για λογο που δεν εξαρταται απο εμενα.. οι ηρωες που παλεψαν για αυτηνε την Πατριδα παραμενουν προτυπα.. το παθος για υπερασπιση και αγωνα και η αγαπη για αυτο το χωμα θα ειναι παντα ριζομενα στην καρδια μου.. και κριμα και αδικο να μην μπορουν ατομα που πραγματικα ειναι διανοουμενα , που το αξιζουν , και που θα θυσιαζονταν για αυτην την πατριδα να μην μπορουν ενταχθουν στις σχολες λογω υψους.. θα εκανα τα παντα για αυτο.. παντα θα με ποναει.. δεν μπορω να το αποδεχθω
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
;[δικαίωμα]Anonymous έγραψε:Καταλαβαινω πως υπαρχουν κριτηρια και προσοντα ενταξης στις στρατιωτικες σχολες. Αλλα ειναι κριμα πως για 2 ποντους δεν μπορω να εισαχθω. Εχοντας τον στρατο εως στοχο.[; όπως και πολλοί άλλοι, ειδικά με την κρίση και την ανεργία που επικρατεί ] δηλαδη παντα να ηταν και να εξακολουθει να ειναι το ονειρο μου να δουλεψω στην εθνικη φρουρα.[ ; όνειρο πολλών] ολα καταστραφηκαν για λογο που δεν εξαρταται απο εμενα. [; μονόζυγο, έλξεις, κ. Τ. Λ, γυμναστική από μικρή ηλικία εφόσον αποτελεί όνειρο]οι ηρωες που παλεψαν για αυτηνε την Πατριδα παραμενουν προτυπα. Το παθος για υπερασπιση και αγωνα και η αγαπη για αυτο το χωμα θα ειναι παντα ριζομενα στην καρδια μου.;[υπερβολές, αλλά αυτό δεν αποκλείουμε να ισχύει Και για τους άλλους] Και κριμα και αδικο να μην μπορουν ατομα που πραγματικα ειναι διανοουμενα, ;[δηλαδή άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών]; που το αξιζουν, [; ενώ αυτοί που είναι τώρα δεν αξίζουν; ] Και που θα θυσιαζονταν για αυτην την πατριδα [; λόγια μεγάλα θα έλεγε ο ποιητής, αλλά το ίδιο μπορεί να ισχύει και για αυτούς που ανήκουν στις τάξης του στρατού] Να μην μπορουν ενταχθουν στις σχολες λογω υψους. Θα εκανα τα παντα για αυτο. Παντα θα με ποναει.; [πάντα υπάρχουν νόμοι και κανόνες] Δεν μπορω να το αποδεχθω
- TheloNaPaoSnd
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Γεια σε ολους, εχω μια απορια με τους Ο. Υ. Κ. Προσφατα ειδα ενα βιντεο με εναν ΟΥΚα να εχει τον βαθμο του ναυτη, αρα πηγε για θητεια στους ΟΥΚ αλλα το Πολεμικο Ναυτικο λεει οτι δεν δεχεται πλεον ναυτες. Το βιντεο παρακατω (προχωρηστε στο 19 30πληκτρολογηστε
Καλησπέρα είμαι 16 χρονων και είναι το όνειρο μου να παω στα ο. υ. κ 1ον απο ποιες σχολες μπορω να μπω; κι επισης δύο φορες μου έχει βγει η επιγονατίδα υπάρχει περίπτωση να κανω χειρουργείο αλλα ειναι χειρουργείο ρουτινας και δεν ειναι τίποτα το σοβαρό απλα θα το γυμνασω παρα πολυ.. Υπάρχει περίπτωση να κοπώ στις ιατρικές εξετάσεις; επίσης αν δεν κανω χειρουργείο απλα θα το γυμνασω παρα πολυ! Οποτε δεν θα είναι ευάλωτο; υπάρχει περίπτωση να κοπω στις ιατρικές εξετάσεις;
Γεια σας ειμαι 17 χρονων και απο σεπτεμβριο θα καταταχτω στο πολεμικο ναυτικο και στην συνεχεια θα παω να δοκιμασω το Σ. Υ. Κ διαβαζω ομως οτι λεει κατι για αθληματα στην σελιδα του πολεμικου ναυτικου και θα ηθελα να ρωτησω τα αθληματα αυτα τα δινεις με το που δηλωσεις οτι θες να ενταχθεις στο σχολειο η απλα δεν τα δινεις καθολου διοτι ρωτησα κατι ατομα που ηταν παλιοι ΟΥΚαδες και μου λενε αυτα ειναι μπουρδες μηπως θα μπορουσε καποιος εμπειρος σε αυτο το θεμα να μου πει αμα δινονται αυτα τα αθληματα; Διοτι τα αθληματα δεν φαινονται δυσκολα μονο με την κολυμβηση δεν το μπορω δηλαδη δεν ειμαι γρηγορος στην κολυμβηση.
Θα ηθελα απαντησεις μονο απο ατομα που εχουν γνωσει για τα ΟΥΚ και οχι απο ατομα που απλα δεν ειναι σιγουροι σε τετοια θεματα.
Θα ηθελα απαντησεις μονο απο ατομα που εχουν γνωσει για τα ΟΥΚ και οχι απο ατομα που απλα δεν ειναι σιγουροι σε τετοια θεματα.
Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εάν η μείωση των ΕΣΣΟ επηρεάζει και τα σχολεία;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης