ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
yoba87
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yoba87 »

Καταδρομέας έγραψε:Ναι ισχύει έχει ανοίξει και για Έφεδρους (για συγκεκριμένες ΕΣΣΟ). Αν τελειώσεις το ΣΥΚ προσλαμβάνεσαι στο ΠΝ ως ΟΒΑ και υπηρετείς μόνο στην ΔΥΚ.

Μου φαίνεται πάντως περίεργο που παίρνει από την Α' ΕΣΣΟ αφού δεν προλαβαίνει να τελειώσει το προηγούμενο Σχολείο του Σεπτέμβρη, από την Ε' ΕΣΣΟ. Τέλος πάντων να γνωρίζουν τα παιδιά που ενδιαφέρονται.

Επειδή δεν είμαι του χώρου, αν μπορείς βοήθα λίγο.

Ποια είναι η διαδικασία για να κάνεις θητεία στα ΟΥΚ; Σαν απλό 9μηνήτης φαντάρος;

Όταν περάσει η επιτροπή Ε. Δ δηλώνεις ΟΥΚ και πας; Πρέπει να περάσεις πρώτα το ΣΥΚ; Στο οποίο πως ακριβώς πας;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Αν παρουσιαστείς με ΕΣΣΟ που παίρνει η ΔΥΚ τότε μπορείς να δηλώσεις επιθυμία να πας. Αν περάσεις την φάση προεπιλογής δηλαδή τις αθλητικές δοκιμασίες κλπ τότε πηγαίνεις στο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (ΣΥΚ) που διαρκεί περίπου 6.5 μήνες. Αν το τελειώσεις με επιτυχία τότε σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις ΟΒΑ του ΠΝ και υπηρετείς μόνο στην ΔΥΚ. Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που παίρνει η ΔΥΚ αρχικά υπογράφουν "συμβόλαιο" για 3 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για 5 + 5.
yoba87
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yoba87 »

Άρα για να δω αν κατάλαβα σωστά,

εγώ που θέλω να κάνω μόνο το 9μηνο μου και να φύγω δεν έχω την δυνατότητα να πάω ΔΥΚ και κατεπέκτασην στα ΟΥΚ;

ΣΥΚ μπορώ να παρακολουθήσω κανονικά χωρίς μετά να γίνω ΟΒΑ;

Επίσης οι ΕΣΣΟ που παίρνει η ΔΥΚ είναι κάποιες συγκεκριμένες ή είναι τυχαίες;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δεν ξέρω τι παίζει με αυτό, δηλαδή αν μπορείς να φύγεις. Δεν νομίζω γιατί με 9 μήνες θητείας δεν προλαβαίνει να τελειώσει η επιχειρησιακή εκπαίδευση. Οπότε μάλλον όχι.

Αν ισχύει αυτό που σου είπε ο φίλος σου τότε παίρνει από την Ε' ΕΣΣΟ και την Α' ΕΣΣΟ. Καλό θα ήταν όμως αν μπορείτε να το διασταυρώσετε.

Άβαταρ μέλους
commando210
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από commando210 »

Μια ερωτηση που ειναι λιγο ασχετοι με το επ. Οπ, σχετιζεται ομως με το Ο. Β. Α εαν τελιωσεις το σχολειο τον Ο. Υ. Κ Και μπεις μονιμος στην Δ. Υ. Κ απο Ο. Β. Α ποια θα ειναι η δουλεια σου τι κανεις;
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

commando210 έγραψε:Μια ερωτηση που ειναι λιγο ασχετοι με το επ. Οπ, σχετιζεται ομως με το Ο. Β. Α εαν τελιωσεις το σχολειο τον Ο. Υ. Κ Και μπεις μονιμος στην Δ. Υ. Κ απο Ο. Β. Α ποια θα ειναι η δουλεια σου τι κανεις;

To τερμάτισες.

Και από ΟΒΑ δεν θα γίνεις μόνιμος.

Άβαταρ μέλους
osfp7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από osfp7 »

Μπορεί να εννοεί τα χρόνια που έχουν το συμβόλαιο
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

commando210 έγραψε:Μια ερωτηση που ειναι λιγο ασχετοι με το επ. Οπ, σχετιζεται ομως με το Ο. Β. Α εαν τελιωσεις το σχολειο τον Ο. Υ. Κ Και μπεις μονιμος στην Δ. Υ. Κ απο Ο. Β. Α ποια θα ειναι η δουλεια σου τι κανεις;
- Είσαι Υ/ΚΤ του ΠΝ και στελεχώνεις τις επιχειρησιακές ομάδες της ΔΥΚ.
- Οι ΕΠΟΠ δεν έχουν καμία σχέση με τους ΟΒΑ.

Άβαταρ μέλους
commando210
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ευχαριστω ποολυ φιλε μου Καταδρομέα * !
Άβαταρ μέλους
commando210
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καταδρομέας έγραψε:Αν παρουσιαστείς με ΕΣΣΟ που παίρνει η ΔΥΚ τότε μπορείς να δηλώσεις επιθυμία να πας. Αν περάσεις την φάση προεπιλογής δηλαδή τις αθλητικές δοκιμασίες κλπ τότε πηγαίνεις στο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (ΣΥΚ) που διαρκεί περίπου 6.5 μήνες. Αν το τελειώσεις με επιτυχία τότε σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις ΟΒΑ του ΠΝ και υπηρετείς μόνο στην ΔΥΚ. Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που παίρνει η ΔΥΚ αρχικά υπογράφουν "συμβόλαιο" για 3 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για 5 + 5.

οταν λες φιλε μου για (3 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για 5 + 5) Εννοεις συνολο 13 χρονια; Και μετα τι κανεις εαν θελεις να συνεχησεις;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής όχι, μετά από τα 13 χρόνια τελειώνει η επανακατάταξη σου και απολύεσαι. Τώρα επειδή γενικότερα ο θεσμός των ΟΒΑ είναι για 3 χρόνια μόνο και οι συγκεκριμένοι ΟΒΑ που παίρνει η ΔΥΚ είναι για 3 χρόνια και 5 + 5 αν βγει κάποια διαταγή στο μέλλον που να τους μονιμοποιεί δεν το ξέρω. Απλά εικασίες κάνουμε δεν ξέρουμε με σιγουριά.

Άβαταρ μέλους
commando210
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δηλαδη Να μηνεις μεχρι συνταξη το ξεχναμε;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής ναι. Αν γίνει κάτι στο μέλλον δεν το ξέρουμε.
Άβαταρ μέλους
commando210
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ευχαριστω φιλε μου :)

Άβαταρ μέλους
commando210
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Μιλησα με ενα στελεχος . Και μου ειπε οτι εαν παρουσιαστεις Στις εσσο που περνουν τα Ο. Υ. Κ πρεπει να εχεις δηλοσει ηδη ΟΒΑ (εαν βεβαια εχει ανοιξει η προκυριξει) αλλιως δεν σε περνουν... Ισχυει κατι τετοιο;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες