ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
claymore

Δημοσίευση από claymore »

Παλιά οποίων έκοβαν απο τα ουκ των πήγαιναν στους αμφιβιους
Εσσο α 2017

Δημοσίευση από Εσσο α 2017 »

Καταδρομέας έγραψε:
Seal έγραψε:

Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας είναι η όσον το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων προτού εισέλθουν σε φάση μέγιστης καταπόνησης, αφού σκοπός δεν είναι να "κοπούν" υποψήφιοι αλλά να ελαχιστοποιηθούν οι μικροτραυματισμοί. Μοναδικό κριτήριο για να απορριφθεί κάποιος υποψήφιος είναι να μην επιτυγχάνει τα προβλεπόμενα όρια, ένας έλεγχος που γίνεται τόσο πριν από την έναρξη της φάσης ένταξης, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της, οπότε τα όρια αυτά έχουν γίνει πιο αυστηρά

Αυτά τα βρήκα εκεί που αναφέρει για τα αθλήματα

Οποίος δεν μπορεί να τα βγάλει για να πάει κόβεται;

Εκεί που αναφέρει σκοπός δεν είναι να κοπούν αλλά να ελαχιστοποιηθούν οι μικροτραυματισμοι μπορείτε να μου το εξηγήσετε;

Οποίος κοπεί που πάει;

1. Βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση δηλαδή γυμνάζεσαι ώστε κατά την επόμενη φάση που ξεκινάει το Σχολείο να ελαχιστοποιηθούν οι τραυματισμοί.

Αφού λένε πως το σχολείο αρχίζει το Φεβρουάριο και τον Ιούλιο σωστά;

Πχ εγώ παρουσιαζομαι την ερχόμενη εβδομάδα και περάσουν οι αξιωματικοί των ουκ για το ποιος θέλει να πάει για έναν μήνα θα κάνουμε ετοιμασίες μέχρι να αρχίσει το σχολείο;

Και πως ακριβώς θα βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση;

Αν δεν βγάζω τα όρια θα με κόψουν η πρέπει να τα παρατήσω για να φύγω

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

1. Παραπάνω ένα παλικάρι Φλεβάρη και Σεπτέμβρη είπε.

2. Αρχικά εφόσον έρθει σήμα από την ΔΥΚ τότε περιμένεις να περάσεις τις αθλητικές δοκιμασίες. Απ' όσο ξέρω τα αθλήματα για το ΣΥΚ, στο Πεύκο γίνονται πιο αργά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα για τους ΥΕΑ, για Αλεξίπτωτα κλπ.

3. Η πρώτη φάση κατά την οποία βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση γίνεται εφόσον επιλεγείς για το ΣΥΚ. Λογικά είναι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινής εκγύμνασης.

4. Εννοείται. Μπορείς να εγκαταλείψεις κατά την διάρκεια του Σχολείου. Δηλαδή εφόσον έχεις επιλεγεί και μετά.

Εσσο α 2017

1) μπορεί να πάει κάποιος σε μια συγκεκριμένη εσσο που να περνουν τότε κάνει τα χαρτιά;

2)σαν ποσο αργά γίνονται τα αθλήματα?

3)τη ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα γυμναστικής;

4 )Σχετικά με το ερώτημα 4 μπορούν να με διώξουν; Δείχνουν επιείκεια στα αθλήματα;

Συνήθως οι επιτροπή περνάει πριν μια εσσο;

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

1. Ναι νομίζω μπορείς να κάνεις αίτηση να παρουσιαστείς με συγκεκριμένη ΕΣΣΟ. Ρώτα στην Στρατολογική υπηρεσία σου.
2. Απ' όσο γνωρίζω γίνονται λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία στο Κέντρο αλλά αυτό μπορεί να παίζετε.3. Δεν ξέρω. Σίγουρα τρέξιμο, έλξεις, κάμψεις, κοιλιακούς κλπ.

4. Εφόσον περάσεις την φάση προεπιλογής εννοείται ότι μπορούν να σε διώξουν αλλά συνήθως εγκαταλείπει ο εκπαιδευόμενος. Δεν γνωρίζω για επιείκεια.

5. Χλωμό μου φαίνεται. Μάλλον όχι.

Εσσο α 2017

Οποίος κάνει λιγότερο κάμψεις, ελξεις, κοιλιακούς και περισσότερο χρόνο στο τρέξιμο να τα ξεχάσει τα ουκ; Για να είναι κάποιος σίγουρος ότι θα περάσουν θα πρέπει να πάει Αύγουστο και Ιανουάριο;

Παλιά υπήρχαν στελεχοι εδώ που χάθηκαν τώρα να μας πουν όσο τους επιτρέπεται περισσότερες πληροφορίες να μάθουμε

Μπερε περνουν στα ουκ;

Και αυτά τα 13 χρόνια που κάθονται τη βαθμούς θα περνουν?

Ένας μπορεί να βάλει βύσμα για να τον βοηθήσουν στα αθλήματα η δεν περνουν χαμπάρι από βύσματα οι ουκαδες?

Να πω και κάτι ακόμα το οποίο θεωρείται και γελοίο αλλά τη μισθό θα πάρουν όσο θα υπηρετούν;

Άδειες περνουν;

Ας πήγαινα εγώ στα ουκ και ας μην πληρώνουν δεν θα με πείραζε

Άβαταρ μέλους
Freddo Espresso
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Freddo Espresso »

Εσσο α 2017 έγραψε:Οποίος κάνει λιγότερο κάμψεις, ελξεις, κοιλιακούς και περισσότερο χρόνο στο τρέξιμο να τα ξεχάσει τα ουκ;Για να είναι κάποιος σίγουρος ότι θα περάσουν θα πρέπει να πάει Αύγουστο και Ιανουάριο;

Παλιά υπήρχαν στελεχοι εδώ που χάθηκαν τώρα να μας πουν όσο τους επιτρέπεται περισσότερες πληροφορίες να μάθουμε

Μπερε περνουν στα ουκ;

Και αυτά τα 13 χρόνια που κάθονται τη βαθμούς θα περνουν;

Ένας μπορεί να βάλει βύσμα για να τον βοηθήσουν στα αθλήματα η δεν περνουν χαμπάρι από βύσματα οι ουκαδες;

Να πω και κάτι ακόμα το οποίο θεωρείται και γελοίο αλλά τη μισθό θα πάρουν όσο θα υπηρετούν;

Άδειες περνουν;

Ας πήγαινα εγώ στα ουκ και ας μην πληρώνουν δεν θα με πείραζε

1) Ναι να τα ξεχάσει! Στα ΟΥΚ πρέπει να έχεις ένα Α επίπεδο φυσικής κατάστασης για να μπεις, διαφορετικά ο τραυματισμός θεωρείται δεδομένος.

2) Σε δύο σχολεία back 2 back και ειδικά για κληρωτό είναι σχεδόν αδύνατο να σε πάρουν.

3) Μπερέ ΔΕΝ παίρνεις, παίρνεις τη βατραχοπουλάδα που σημαίνει ότι έχει περατώσει το σχολείο.

4) Νομίζω μέχρι επιλοχίες για Σ. Ξ.

5) Δες το (1) Ξέχνα τα βύσματα και τις παγαποντιές. Μιλάμε για τα ΟΥΚ η κορωνίδα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, δεν είναι παιδική χαρά. Εκεί έχεις να κάνεις με όπλα, εκρηκτικές ύλες, υψηλή σωματική καταπόνηση και ριψοκίνδυνες καταστάσεις. Η σωματική ακεραιότητα του εαυτού σου και του ζευγαριού σου εξαρτάται από τη κρίση σου, τη φυσική σου κατάσταση κλπ. Επειδή όμως σε βλέπω ότι αναφέρεσαι στα αθλήματα ΔΥΟ φορές, θα σου τονίσω το εξής: Το ναυτικό ΔΕΝ προδιατίθεται να σακατέψει ούτε να ταϊσει για δυό μήνες έναν που με το ζόρι βγάζει δε βγάζει τα αθλήματα εισαγωγής. Εκεί πρέπει να είσαι τόσο καλογυμνασμένος, που ακόμη και στελέχη των ειδικών δυνάμεων, μετά από χρόνια προετοιμασίας εγκαταλείπουν την εκπαίδευση. Οπότε ΞΕΧΝΑ βύσματα, τηλέφωνα, βουλευτάδες κλπ. Εαν ΔΕΝ είσαι κατάλληλος, απλά ΔΕΝ σε επιλέγουν. Σου ξαναλέω η σωματική καταπόνηση είναι τεράστια. Φαντάσου να τρέχεις 20 χλμ. Και να κολυμπας 5 Ν. Μίλια καθημερινά σε συγκεκριμένο χρόνο. Να παίρνεις άπειρες κάμψεις και τα συναφή.

6) Μισθό εαν δεν είσαι ΟΒΑ δεν νομίζω να παίρνεις. Σε περίπτωση όμως που περατώσεις το σχολείο (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) παίρνεις τη συντήρηση.

2α ΜΑΛ 2012 ΣΤ' ΕΣΣΟ
Εσσο α 2017

Έχεις δίκιο με τα αθλήματα δυσκολεύομαι αλλά θέλω τόσο πολύ να πάω αλλά και ειδικές δυνάμεις θα μου άρεσεΤη να κάνω δεν γυμνάζομουν και έτρωγα ανθυγιεινά μεγάλο λάθος μου αλλά είναι αργά τώρα δεν πειράζει που ξέρεις κάποια στιγμή μπορεί να βελτιωθώ και μπορώ να ανταπεξελθω μέχρι τότε μπορεί να βγει καμιά προκήρυξη για εποπ και λιμενοφυλακων και να μου δοθεί η δυνατότητα να περάσω το σχολείο τον βατραχανθρωπων

Ο αντίστοιχος βαθμούς του επιλοχια είναι επικευλεστης για το ναυτικό

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από marsupilami »

Εσσο α 2017 έγραψε:Έχεις δίκιο με τα αθλήματα δυσκολεύομαι αλλά θέλω τόσο πολύ να πάω αλλά και ειδικές δυνάμεις θα μου άρεσεΤη να κάνω δεν γυμνάζομουν και έτρωγα ανθυγιεινά μεγάλο λάθος μου αλλά είναι αργά τώρα δεν πειράζει που ξέρεις κάποια στιγμή μπορεί να βελτιωθώ και μπορώ να ανταπεξελθω μέχρι τότε μπορεί να βγει καμιά προκήρυξη για εποπ και λιμενοφυλακων και να μου δοθεί η δυνατότητα να περάσω το σχολείο τον βατραχανθρωπων

Ο αντίστοιχος βαθμούς του επιλοχια είναι επικευλεστης για το ναυτικό

ναι επικευλευστης!

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Γενικότερα οι ΟΒΑ δεν νομίζω ότι προάγονται βαθμολογικά, μου φαίνεται ότι ανακατατάσσονται με τον βαθμό που φέρουν και αυτό είναι. Αν είμαι λάθος διορθώστε με.
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Ο οβα δε γινεται να παρει βαθμο μεγαλυτερο του λοχια. Οταν αυτοι που εχουν μπει, συμπληρωσουν 13 χρονια πρεπει να βγει αποφαση απο το υπουργειο, που θα λεει αν μονιμοποιηθουν πως θα προαγονται βαθμολογικα. Μισθο παιρνεις αφου τελειωσεις την εκπαιδευση και υπογραψεις την συμβαση, κατα την διαρκεια του σχολειου κανεις την υποχρεωτικη θητεια στην ουσια και δεν πληρωνεσαι.

Τον σεπτεμβριο περασε το κλιμακιο της ΔΥΚ και ζητησε ατομα. Το σχολειο διαρκει 6,5-7 μηνες αρα το βρισκω χλωμο να ξεκιναει το επομενο τον φεβρουαριο.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Και εμένα χλωμό μου φαίνεται να ξεκινάει Φλεβάρη, αφού μέχρι τότε δεν προλαβαίνει να τελειώσει το Σχολείο του Σεπτέμβρη.
εσοο α 2017

Δημοσίευση από εσοο α 2017 »

Διασωστης31 έγραψε:Ο οβα δε γινεται να παρει βαθμο μεγαλυτερο του λοχια. Οταν αυτοι που εχουν μπει, συμπληρωσουν 13 χρονια πρεπει να βγει αποφαση απο το υπουργειο, που θα λεει αν μονιμοποιηθουν πως θα προαγονται βαθμολογικα.Μισθο παιρνεις αφου τελειωσεις την εκπαιδευση και υπογραψεις την συμβαση, κατα την διαρκεια του σχολειου κανεις την υποχρεωτικη θητεια στην ουσια και δεν πληρωνεσαι.

Τον σεπτεμβριο περασε το κλιμακιο της ΔΥΚ και ζητησε ατομα. Το σχολειο διαρκει 6,5-7 μηνες αρα το βρισκω χλωμο να ξεκιναει το επομενο τον φεβρουαριο.

γιατι μπορουν οι οβα να μονιμοποιηθουν;
τον αλλο μηνα θα ξεκινησει;
αδειες περνουν;
οταν περασε πηγαν ατομα;
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Οι οβα μπαινουν με καθεστως ανανεωσης συμβασης 3+5+5. Οποιος κλεισει 13 χρονια πιστευω θα μονιμοποιηθει οπως γινεται και στην Κυπρο, δυσκολο να σε απολυσουν με τοσα χρονια υπηρεσιας. Αδεια κατα την διαρκεια του σχολειου; Ουτε για πλακα

Δε θα ξεκινησει τον αλλο μηνα, ουτε θα ζητησουν ατομα τωρα. Δεν εχει ολοκληρωθει ακομα το προηγουμενο σχολειο

Ατομα δηλωνουν ελαχιστα, και τα αθληματα ειναι δυσκολοτερα απ αυτα που δινεις για αλεξιπτωτα. Σε καθε σχολειο αποφοιτουν 2-3 οβα, το 90% των ατομων που δηλωνουν κοβονται.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Συμφωνώ απόλυτα με τον Διασώστη.

Οι ΣΥΟΠ που έχει πάρει η Κύπρος θα μονιμοποιηθούν μετά το πέρας των ετών που δικαιούνται να παραμείνουν στο στράτευμα;

Έχει γίνει κάτι ανάλογο σε παλαιότερες σειρές ΟΒΑ στην Ελλάδα;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες