35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Sailor σε ευχαριστώ πολύ φίλε, ελπίζω να τα πούμε ίδια σειρά!
Άβαταρ μέλους
moukasgr
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από moukasgr »

Καλησπέρα, παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο Ε ΕΣΣΟ, και ενδιαφέρομαι να δηλώσω 35 ΜΚ. Θέλω να ρωτήσω αν επιτρέπεται να πάρω μαζί υπνόσακο, και αν μπορώ να έχω κινητό με κάμερα.
The Marine
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από The Marine »

Μπορεί κάποιος που έχει εμπειρία να μας πει τι καψωνια κάνουν στη 35 ΜΚ; Τους βαράνε; τους βρίζουνε; Τι φάση; Επίσης εστω ότι υποκύπτεις στα καψωνια των μόνιμων να ανώτερων αλλά δεν κάνεις αυτά που σου λένε οι "παλιοί" φαντάροι επειδή θέλουν να σπάσουν πλακα μαζι σου τι επιπτώσεις θα εχει αυτό;
"Θαρσείν Χρή" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα παιδιά τι είδους αγωνίσματα έχουνε για να περάσεις στην 35ΜΚ; Τι ακριβώς ζητάνε?
El greco

Δημοσίευση από El greco »

35MK η τα αλεξιπτωτα ειναι πιο δυσκολα;
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Laskaris »

Σχετικά με τα αγωνίσματα φίλε είναι αυτά που δίνουν όλοι για να εισέλθουν στις ειδικές δυνάμεις. Η εξέταση δεν είναι πάντα η ίδια αλλά εσύ ετοιμάσου για 20 κάμψεις 20 κοιλιακούς 4 έλξεις και τρέξιμο ένα χλ κάτω από 5 λεπτά αν θυμάμαι καλά. Σχετικά με το που είναι πιο απαιτική η εκπαίδευση θα πώ τα εξής: Το κατά πόσο μάχιμη είναι μια μονάδα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες ο κυριότερος εκ των οποίων είναι ο διοικητής. Αρα μπορεί μια μονάδα να χαλαρώσει ή μα τεντωθεί λόγω αλλαγής στην διοίκηση. Μπορεί μια μονάδα τώρα να είναι σε καλό επίπεδο μετά από ένα χρόνο όμως να γίνει χυμείο.

Δεν μπορώ να σου πω που είναι πιο δύσκολα γιατί το δύσκολο είναι κάτι σχετικό. Τα αλεξίτπωτα σου δίνουν την δυνατότητα να περάσεις ένα ωραίο και δύσκολο σχολείο, το ΣΒΕΑ και έχουν καλή φήμη. Εγώ Θα μιλήσω για την 35 που την ξέρω καλύτερα. Θα πω καποια πράγματα τα οποία ισχύουν πάγια για την 35 και την ξεχωρίζουν κάπως από τις άλλες μονάδες.

Πρώτον η μονάδα βρίσκεται στην Κύπρο, δηλαδή σε μία ημικατεχόμενη περιοχή, δίπλα σχεδόν από την γραμμή αντιπαράταξης. Όταν ανέβεις στο Σταυροβούνι βλέπεις την σημαία στο πενταδάκτυλο και βλέπεις τα τούρκικα φυλάκια. Αυτό έχει την σημασία του όπως καταλαβαίνουμε όλοι. Η εκπαίδευση και τα μέσα που διατίθονται είναι σε αντίστοιχο επίπεδο. Επιπλέον επειδή η μοναδα είναι τόσο απομακρυσμένη είναι πιο προστατευμένη από βύσματα και παρεμβάσεις τρίτων. Παραδοσιακά ήταν μια μονάδα με έμφαση στην πειθαρχία που θύμιζε παλιό στρατό με το αντίστοιχο κλίμα (καψώνια).

Δεύτερον η 35 είναι μία μονάδα που στελεχώνεται κυρίως από οπλίτες θητείας δηλαδή από φαντάρους. Απλά δεν υπάρχουν ΕΠΟΠ όπως συμβαίνει στις ΜΑΛ και στις άλλες μονάδες. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι ο φαντάρος-καταδρομέας στην Κύπρο έχει ακόμα αξία και δίνεται πολύ βάση στην εκπαίδευση του. Όπως ότι επωμίζεται και πολλά καθήκοντα. Για παράδειγμα στην 35 όλοι οι Α-Τ κάναμε βολή με πραγματικά πυρομαχικά.

Στην Ελλάδα σε αντίστοιχη βολές μάλλον πρώτα θα έμπαιναν τα μόνιμα στελέχη και άν περίσευε καμμιά θέση θα έμπαινε κανένας φαντάρος. Στην ΜΑΛ για παράδειγμα τον ΛΑΕ τον στελεχώνουν μόνιμα στελέχη κατλα συντριπτική πλειοψηφία. Στην Κύπρο στην ΔΤΑ έμπαιναν φαντάροι παντού. Μόνο ο ομαδάρχης ήταν μόνιμο στέλεχος.

Τρίτον η 35 είναι μια μονάδα με πολύ κόσμο και ειδικά οι σειρές του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου είναι τεράστιες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερη πίεση και λύνονται τα χέρια του σχόλαρχου στο ΠΕΝ και των Εκπαιδευτών επειδή δεν φοβάται ότι άν εγκαταλείψουν άτομα θα υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες. Στην σειρά μου που είχαμε λαό μέχρι να απολυθούμε είχε κοπεί χωρίς υπερβολή το 50% από αυτούς που ξεκινήσαμε από Αυλώνα. Επιπλέον η υψηλότερη επάνδρωση σημαίνει ότι όλο καιν περισσότερα άτομα συμμετέχουν στην πρωινή γυμναστική και στην εκπαίδευση. Ενώ αμά πας από σκοπιά σε σκοπιά λόγω χαμηλής επάνδρωσης πάει και η γυμναστική και η εκπαίδευση.

Τέταρτον η 35 είναι προσανατολισμένη προς την εκπαίδευση και δεν ασχολείται με άσχετες δραστηριότητες όπως παρελάσεις, αγήματα, επισκέψεις υψηλόβαθμων και λοιπά. Έίναι μακριά από αυτά.
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Λάσκαρης θα τα έχω όλα υπόψιν μου γιατί θέλω να υπηρετήσω 35 μοίρα καταδρομών και θα τα καταφέρω εχω πείσμα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
quest

Δημοσίευση από quest »

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αν παρουσιαστώ πεύκο και δηλώσω αλεξίπτωτα αλλά με κόψουν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσω με κάποιον τρόπο ότι θα πάω 35 ΜΚ, ή πρέπει εξαρχής να την δηλώσω και να αφήσω τα αλεξίπτωτα (γιατί δεν παίζει βύσμα) για να είναι πιο σίγουρο; Γενικά αν μπορεί να περιγράψει κάποιος λίγο την διαδικασία σχετικά με την επιλογή προτίμησης που δηλώνει ο καθένας και εάν βάζεις κάποια σειρά προτίμησης κλπ. Ευχαριστώ
νικος

Δημοσίευση από νικος »

Καλημερα παιδια ηθελα να ρωτησω κατι πηρα το χαρτι απο την αστυνομια λεει εχετε επιλεγει ειδικες δυναμεις ελδυκ υεα ηθελα να ρωτησω ας υποθεσουμε οτι περναω τα αθληματα υπαρχει περιπτωση να μην με στειλουνε γτ θελω πολυ να παω ειδικες δυναμεις κυπρο?
Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Μπορείς να δηλώσεις αλεξίπτωτα και 35μκ. Εάν κόπεις από το πρώτο σε στέλνουν στην δεύτερη επιλογή
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Δημοσίευση από ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΠΑΙΝΩ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑ ΝΑ ΔΗΛΏΣΩ ΛΟΚ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.1)ΠΛΗΡΩΜΗ : Πληρώνεσαι μόνο Κύπρο ή και στην υπόλοιπη Ελλάδα;2)ΛΟΚ : Λόχος Ορεινών Καταδρομών, εκεί θέλω να δηλώσω, σε περίπτωση που δεν περάσω Ορεινών, για ποιον λόγο να με πάρουν Αμφιβειων αν δεν θέλω;3) ΚΥΠΡΟΣ : Κύπρο πας εθελοντικά; Σε περίπτωση που υπηρετήσω 35ΜΚ, κάνουν εκπαιδεύσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα; ή μόνο στην Κύπρο;4) Απονομή Λοχιόσημου γίνεται μόνο στην Κύπρο ή παντού; Αν ναι, από τι δοκιμασίες πρέπει να περάσεις;5) Αξίζει να παω ΛΟΚ Ελλάδος ή ΛΟΚ Κύπρου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπερα παιδια σε 5 μερες παρουσιαζομαι λαμια για εκπαιδευση υλικου πολεμου και μετα ελδυκ
θελω να ρωτησω για 35 ΜΚ
1ον αν υπαρχει ρατσισμος προς αλβανους
2ον καποιος πιο πισω ειπε οτι επειδη δεν ειναι ΕΣ αλλα ΕΦ μπορουν ανα πασα στιγμη να σε φωναξουν παλι για οποιοδηποτε λογο σε χρειαστει η κυπρος ισχυει αυτο; Και αν ναι ισχυει και για ελδυκ;
3ον ειμαι μαγειρας 4 χρονια και μου παν φιλοι οτι θα με στειλουν σπαρτη λογικα για αρχη αλλα υπαρχει οικονομικο θεμα, υπαρχει τροπος να παω με τη μια κυπρο;
4ον περα απο τις ασκησεις κλπ τα καψωνια περιεχουν και βρισιες για μανες κλπ;
δεν εχω ιδεα απο στρατο συγγνωμη αν καποιες ερωτησεις ειναι χαζες
ευχαριστω εκ των προταιρων
υ. Γ αν ξαναπηγαινατε στρατο θα επιλεγατε 35ΜΚ η ελδυκ;
guest

Δημοσίευση από guest »

Ελδυκ χωρις δευτερη σκεψη φιλε. Μην μπλεκεις χωρις λογο
Black Sabbath

Δημοσίευση από Black Sabbath »

2002 δ ΕΣΣΟ 43 ΛΚ ΔΥΠ. Νταμαρια για πρωινό κάθε μέρα και τρίτη πέμπτη Πυργά το απόγευμα το Σάββατο μεγάλα νταμαρια στο λυβ και ανάποδα δηλαδή από πύλη πυργων προς κεντρική το πρωί να ξυπνάς με τις σειρήνες από τα μηχανήματα στην σκυρα λιμα ταχινοπιτα χυμός Λανίτη. Λευκωσια σοκολα Τροκαντερό crazy horse Miami Roxy καφέ Σίτι Σαλονικιός το σπίτι του εθνοφρουρου. Για τα στελέχη και τους παλιούς Κλάιν Μάιν περασμένα ξεχασμένα να'στε καλα μαγκες.4 3 43!! Ένας είναι ο λοχος των Καταδρομών ο 43 λόχος λιονταριών! Μεσα στην καρδιά μας η μοίρα σαν τατουάζ στην ψυχή μας. Αυτα.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες