Βαθμολογική εξέλιξη στρατιωτικών
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 5
Σε ευχαριστω πολυ για την βοήθεια
Γειά σας Θέλω να σας ρωτήσω κάτι οί επόπ μπορούν να γίνουν λοχαγοί αν ναί πως
ΕΠΟΠ αρχικά προσλαμβάνονται ως Στρατιώτες (ΕΠΟΠ), όσοι είχαν εκπληρώσει ήδη τις Στρατιωτικές υποχρεώσεις σε 1 χρόνο γίνονται Δεκανείς (ΕΠΟΠ) ή σε 2 χρόνια αν όχι. Έπειτα ανά 8 χρόνια εξελίσσονται βαθμολογικά. Δηλαδή γίνονται Λοχίες (ΕΠΟΠ), Επιλοχίες (ΕΠΟΠ), Αρχιλοχίες (ΕΠΟΠ). Αντίστοιχα και για τους άλλους κλάδους των ΕΔ. Το "ταβάνι" τους δηλαδή, είναι Αρχιλοχίες (ΕΠΟΠ) και μόνο για ανδραγαθείας δύναται να γίνουν Ανθυπασπιστές. Με λίγα λόγια οι ΕΠΟΠ είναι μόνιμα στελέχη. Απλά δεν είναι από Παραγωγικές Σχολές και έτσι μένουν Υπαξιωματικοί.
για να γίνει κάποιος υπασπιστης στους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και στον πρόεδρο της δημοκρατίας τι βιογραφικό πρέπει να έχεις ή βύσμα;
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Καλημερα μια ερωτηση θελω να κανω, ακουσα πως αυτη απο το υγειονομικο σωμα ανεβαινουν γρηγορα βαθμους σε σχεση με τους αλλους αληθευει?
δημητρης98 έγραψε:Καλημερα μια ερωτηση θελω να κανω, ακουσα πως αυτη απο το υγειονομικο σωμα ανεβαινουν γρηγορα βαθμους σε σχεση με τους αλλους αληθευει;
Όχι.
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
D.Y.K έγραψε:δημητρης98 έγραψε:Καλημερα μια ερωτηση θελω να κανω, ακουσα πως αυτη απο το υγειονομικο σωμα ανεβαινουν γρηγορα βαθμους σε σχεση με τους αλλους αληθευει;
Όχι.
οκ στο λεω γιατι ετσι μου ειχαν πει πχ αυτη του χειρουργικο αναλογα τα ποσα χειρουργια κανουν ανεβαινουν για αυτο
αρα ραδιο αρβυλα οκ σε ευχαριστω για τον χρονο σου
αληθευει οτι οι εποπ παλια έφταναν σε βαθμούς λοχαγου και ταγματάρχη?
Εννοείς τους ΕΠΥ-ΟΠΥ, και μετέπειτα ΕΜΘ; Ναι, οι γυναίκες ΕΜΘ (Νόμοι 445/74 και 705/1977) είχαν καταληκτικό βαθμό Αντισυνταγματάρχη.
Για τους άνδρες όμως δεν ισχύουν τα παραπάνω, τουλάχιστον όχι σε όλους, ειδικά σε αυτούς που μονιμοποιήθηκαν μετά το 1991 αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει ολόκληρη συζήτηση στο opengov για το συγκεκριμένο
Άρθρο 02 - Αποστρατευτικός βαθμός Εθελοντών Μακράς Θητείας
Για τους άνδρες όμως δεν ισχύουν τα παραπάνω, τουλάχιστον όχι σε όλους, ειδικά σε αυτούς που μονιμοποιήθηκαν μετά το 1991 αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει ολόκληρη συζήτηση στο opengov για το συγκεκριμένο
Άρθρο 02 - Αποστρατευτικός βαθμός Εθελοντών Μακράς Θητείας
πως και στους άντρες δεν έδιναν αυτή την δυνατότητα; σε πόσα χρόνια γινόταν σε σχέση με τους σμυ?
τώρα δεν ισχύει αυτό στους εποπ?
τώρα δεν ισχύει αυτό στους εποπ?
πέρναγαν και κανονικά τα σχολεία τους μετά που τον βαθμό του ανθυπολοχαγου;
πάνω σε αυτό οταν είσαι υπαξιωματικός μπορείς να ανέβεις στην ιεραρχια;iron man έγραψε:πέρναγαν και κανονικά τα σχολεία τους μετά που τον βαθμό του ανθυπολοχαγου;
Παιδιά επειδή ενδιαφερόμαι για στρατολογικό ΣΣΑΣ, έχω διαβάσει ότι μετά την αποφοίτησή μου εντάσσομαι στο κοινό νομικό σώμα και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο σώμα του στρατού, θα βγω ως ανθυπολοχαγός και θα έχω την ίδια βαθμολογική εξέλιξη με σσε απλά φτάνω ως υποστράτηγος.. σωστά τα λέω;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες