Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
sotos

Δημοσίευση από sotos »

Ευχαριστω για την απαντηση. Εγω φταιω που δεν εγινα κατανοητος. Η αναβολη λογω σπουδων εχει τελειωσει.Ρωταω συγκεκριμενα για αναβολη για κοινωνικους λογους, εχω παρει και για λογους υγειας την ξερω τη διαδικασια.

Κανω την ερωτηση επειδη την λογους υγειας την πηρα απο το φρουραρχειο αλλη φορα μια μερα μετα την ημερομηνια που παρουσιαζομουν, εκπροθεσμη δηλαδη (ηταν μαλλον ελαστικοι στη στρατολογια) ...

Δε συναντησα παρομοια περιπτωση γραπτη, τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ ουτε και αλλου, με εκπροθεσμη δηλωση για λογους κοινωνικους επειδη κανονικα η αιτηση γινεται "τουλαχιστον 5 μερες πριν την ημερομηνια παρουσιασης". Επιπλεον δεν εχω λογο που παρουσιαστηκε τελευταια στιγμη και δεν υπηρχε πριν οπως λεει ο νομος. Θα συναντησω προβλημα κατα τη γνωμη σας παντα; Ευχαριστω

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

sotos έγραψε: Ευχαριστω για την απαντηση. Εγω φταιω που δεν εγινα κατανοητος. Η αναβολη λογω σπουδων εχει τελειωσει.Ρωταω συγκεκριμενα για αναβολη για κοινωνικους λογους, εχω παρει και για λογους υγειας την ξερω τη διαδικασια.

Κανω την ερωτηση επειδη την λογους υγειας την πηρα απο το φρουραρχειο αλλη φορα μια μερα μετα την ημερομηνια που παρουσιαζομουν, εκπροθεσμη δηλαδη (ηταν μαλλον ελαστικοι στη στρατολογια) ...

Δε συναντησα παρομοια περιπτωση γραπτη, τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ ουτε και αλλου, με εκπροθεσμη δηλωση για λογους κοινωνικους επειδη κανονικα η αιτηση γινεται "τουλαχιστον 5 μερες πριν την ημερομηνια παρουσιασης". Επιπλεον δεν εχω λογο που παρουσιαστηκε τελευταια στιγμη και δεν υπηρχε πριν οπως λεει ο νομος. Θα συναντησω προβλημα κατα τη γνωμη σας παντα; Ευχαριστω

Αν -υποθετικά-, θα μπορούσες να αποδείξεις οτι είχες λόγο ανωτέρας βίας που δεν την ζήτησες την αναβολή νωρίτερα, τότε θα στην έδιναν. Πάρε και κάποιον γονιό σου, μήπως και καταφέρεις και τον πείσεις πως δεν γνώριζες την προθεσμία. Το καλύτερο δικαιολογητικό ειναι το εκκαθαριστικό, αρκεί να έχεις κάτω απο 5,000 εισόδημα, η ακόμα καλύτερα απο 3,000.τώρα, είναι στην κρίση του εκάστοτε στρατολόγου αν θα στην δώσει, και μόνο με προσωπική εκτίμιση θα μπορούσα να κάνω πρόβλεψη.
sotos

Δημοσίευση από sotos »

Αυτη την απαντηση ακριβως περιμενα. Παρολα αυτα πηγα σημερα και δε μου ανεφεραν ουτε καν την προθεσμια. Την αιτηση τουλαχιστον τη δεχτηκαν (Με εκκαθαριστικο). Ευχαριστω πολυ
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

sotos έγραψε: Αυτη την απαντηση ακριβως περιμενα. Παρολα αυτα πηγα σημερα και δε μου ανεφεραν ουτε καν την προθεσμια. Την αιτηση τουλαχιστον τη δεχτηκαν (Με εκκαθαριστικο). Ευχαριστω πολυ
Σώτο, να γνωρίζεις ότι είναι που θα πέσεις, αν επεφτες σε κάναν τύπο κολλημένο στην τυπολατρία των ημερομηνιών, θα είχες πρόβλημα. Χαιρομαι που έγινε η δουλειά σου.
Νέος

Δημοσίευση από Νέος »

Καλησπερα παιδια η αναβολη σπουδων εληξε 31/12 και μπαινω με την εσσο μαρτιου. Δουλευω 4 σεζον σε ξενοδοχειο ειμαι απο μονογονεικη οικογενοια και ο πατερας μου ειναι πανω απο 70 με πολλα προβληματα υγειας. Υπαρχει καποιος τροπος να παρω αναβολη και να μπω με την εσσο του σεπτεμβρη ωστε να εχω καποια χρηματα μαζεψει απο τη τουριστικη σεζον;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Νέος έγραψε:Καλησπερα παιδια η αναβολη σπουδων εληξε 31/12 και μπαινω με την εσσο μαρτιου. Δουλευω 4 σεζον σε ξενοδοχειο ειμαι απο μονογονεικη οικογενοια και ο πατερας μου ειναι πανω απο 70 με πολλα προβληματα υγειας. Υπαρχει καποιος τροπος να παρω αναβολη και να μπω με την εσσο του σεπτεμβρη ωστε να εχω καποια χρηματα μαζεψει απο τη τουριστικη σεζον;

Καλησπέρα φίλε μου. Δικαιούσαι αναβολή για κοινωνικούς λόγους αν και εφόσον πληρείς τις προϋποθέσεις. Όμως εσένα δεν σε καλύπτει αυτό, μιάς που θέλεις μέχρι Σεπτέμβρη. Εσένα σε καλυπτει το παρακάτω νήμα που θα σου κάνω παράθεση, όπου έχεις δικαίωμα να την ζητήσεις, διάβασε το topic, και θα καλυφθείς. Ευχαριστώ.

Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Νέος

Δημοσίευση από Νέος »

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Κλεινω τα 27 και μπαινω στα 28 το Σεπτεμβρη, υπαρχει δυνατοτητα να μπω σε καποιο δημοσιο ιεκ τωρα το φλεβαρη και να παρω αναβολη μεχρι το σεπτεμβρη ή η μονη λυση ειναι η αναβολη για ψυχολογικους λογους;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Νέος έγραψε:Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Κλεινω τα 27 και μπαινω στα 28 το Σεπτεμβρη, υπαρχει δυνατοτητα να μπω σε καποιο δημοσιο ιεκ τωρα το φλεβαρη και να παρω αναβολη μεχρι το σεπτεμβρη ή η μονη λυση ειναι η αναβολη για ψυχολογικους λογους;

Όσον αφορά το ΙΕΚ, πέταξε το πουλάκι, μέχρι τα 24 έτη ειναι οι αναβολές για ΙΕΚ δημόσια ή μη. Στην ηληκια που είσαι, μόνο αν ήσουν μεταπτυχιακός φοιτητής θα δικαιόσουν αναβολή λόγω σπουδών. Μόνο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μπορεις να ζητήσεις, λογικά θα σου δώσουν την 6μηνη. Φυσικά, αυτό δεν το ζητάς έτσι απλά, πρέπει να περάσεις κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, και να μαζέψεις κάποια συγκεκριμένα χαρτιά, τα οποία θα τα βρείς στο άνωθεν νήμα που σου παράθεσα.

Νέος

Δημοσίευση από Νέος »

Σε ευχαριστω και παλι πολυ για τη βοηθεια σου. Διαβασα το θεμα για τους ψυχολογικους λογους αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι στον γιατρο ψυχολογο που μου στελνουν λεω οτι χρειαζομαι την αναβολη για ψυχολογικους η την αληθεια δηλαδη για οικονομικους και οικογενοιακους και στην επιτροπη το ιδιο. Και εαν παρω την αναβολη οταν μπω τελικα εκτος απο ειδικες δυναμεις που δεν μπαινω υπαρχει καποιο αλλο μειων π χ να μην μου δινουν οπλο κτλ; Και αν μου ζητησουν χαρτι απο το φρουραρχειο απο γιατρο;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Νέος έγραψε:Σε ευχαριστω και παλι πολυ για τη βοηθεια σου. Διαβασα το θεμα για τους ψυχολογικους λογους αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι στον γιατρο ψυχολογο που μου στελνουν λεω οτι χρειαζομαι την αναβολη για ψυχολογικους η την αληθεια δηλαδη για οικονομικους και οικογενοιακους και στην επιτροπη το ιδιο. Και εαν παρω την αναβολη οταν μπω τελικα εκτος απο ειδικες δυναμεις που δεν μπαινω υπαρχει καποιο αλλο μειων π χ να μην μου δινουν οπλο κτλ; Και αν μου ζητησουν χαρτι απο το φρουραρχειο απο γιατρο;

Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους, είναι 3μηνη, όμως επειδή η κατάταξη των ΕΣΣΟ είναι ανα 2 μήνες, εσένα δεν σε εξυπηρετεί αυτή η αναβολή. Άρα πας για ψυχολογικούς λόγους.

Η περίπτωση σου, είναι ιδιόμορφη. Τι εννοώ: Η πας στην υγειονομική επιτροπή χωρίς γνωμάτευση (απο ιδιώτη ή δημόσιο) ιατρό, τους εξιστορείς το πρόβλημα σου με απόλυτη ειλικρίνεια, και σου δίνουν την 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, ή πληρώνεις ιδιώτη ιατρό να σου γνωματεύσει ότι έχεις αγχώδη διαταραχή η κάνα ψυχικό συνδρομο, και πας στην επιτροπή ουσιαστικά παίζοντας τρελίτσα, και πουλώντας το παραμύθι σου. Διαλέγεις σενάριο. Αν θες την γνώμη μου, ο ασφαλέστερος δρόμος, είναι ο δεύτερος. Τα χαρτιά μιλάνε, αυτά εχουν ισχυ. Η απόφαση δικιά σου.

Νέος

Δημοσίευση από Νέος »

Εγινες απολυτα κατανοητος. Οσον αφορα τα μειων αν παρω την αναβολη ειναι μονο ο αποκλεισμος απο ειδικες δυναμεις και σωματα ασφαλειας; Την ολη διαδικασια μπορω να την ξεκινησω 5 εργασιμες πριν την καταταξη στο Φρουραρχειο; Δεν γινεται πιο μπροστα;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Νέος έγραψε:Εγινες απολυτα κατανοητος. Οσον αφορα τα μειων αν παρω την αναβολη ειναι μονο ο αποκλεισμος απο ειδικες δυναμεις και σωματα ασφαλειας; Την ολη διαδικασια μπορω να την ξεκινησω 5 εργασιμες πριν την καταταξη στο Φρουραρχειο; Δεν γινεται πιο μπροστα;

Κανένα τέτοιο μείον δεν υπάρχει. Ακόμα και να μην κατανεμηθείς τώρα στις ειδικές δυνάμεις, το δηλώνεις μόλις παρουσιαστείς στα κλιμάκια, περνάς τα αθλήματα, και γίνεσαι καταδρομέας. Το ότι θα πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι αποκλείεσαι απο πουθενά. Θα αποκλειστείς, μόνο αν σου αλλάξουν το "Ι", κάτι το οποίο με μια 6μηνη αναβολή δεν γίνεται. Σαφώς και γίνεται να ξεκινήσεις την διαδικασία και λίγο πιο μπροστά.

Edit: Αν θέλεις φίλε μου, οιαδήποτε άλλη απορία έχεις για την αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, να συνεχίσουμε την κουβέντα μας στο Κατάλληλο νήμα, διότι οι mods -ορθά- θα μας διαγράψουν, ή θα αναγκαστούν να μας μεταφέρουν τα μηνύματα.

Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Garp

Δημοσίευση από Garp »

Καλημέρα, με έχουν καλέσει να καταταγωώ με την Β΄ ΕΣΣΟ του Μαρτιου. Ειμαι 27 στα 28 και εχει ληξει η αναβολη λογω σπουδων στις 31/12, αλλα εχω μια εκκρεμοτητα με την διπ[λωματικη μου στο μεταπτυχιακο και θελω να ζητήσω αναβολη για κονωνικους λογους. Θα επικαλεστω καταρχην την ολοκληρωση των σπουδων, αλλα επειδή εχω αγχωθεί τρομερα με το ενδεχόμενο να την απορριψουν, θα δηλωσω και οικονομική αδυναμία.

Ηθελα να ρωτησω, πρέπει να καταθεσω εκκαθαριστικό μόνο δικό μου ή και από τους γονείς; Ρωτάω ενώ δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα ευκατάστοι οικονομικά ούτε υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία, το συνδυασμένο εισόδημα των γονέων, είναι πάνω απο 5000 που διαβάζω ότι την δίνουν. Εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω μηδενικά εισοδήματα.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Garp έγραψε:Καλημέρα, με έχουν καλέσει να καταταγωώ με την Β΄ ΕΣΣΟ του Μαρτιου. Ειμαι 27 στα 28 και εχει ληξει η αναβολη λογω σπουδων στις 31/12, αλλα εχω μια εκκρεμοτητα με την διπ[λωματικη μου στο μεταπτυχιακο και θελω να ζητήσω αναβολη για κονωνικους λογους. Θα επικαλεστω καταρχην την ολοκληρωση των σπουδων, αλλα επειδή εχω αγχωθεί τρομερα με το ενδεχόμενο να την απορριψουν, θα δηλωσω και οικονομική αδυναμία.

Ηθελα να ρωτησω, πρέπει να καταθεσω εκκαθαριστικό μόνο δικό μου ή και από τους γονείς; Ρωτάω ενώ δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα ευκατάστοι οικονομικά ούτε υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία, το συνδυασμένο εισόδημα των γονέων, είναι πάνω απο 5000 που διαβάζω ότι την δίνουν. Εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω μηδενικά εισοδήματα.

απο την στιγμή που κάνεις δήλωση, θα καταθέσεις το δικό σου εκκαθαριστικό όπου είναι και μηδενική η φορολογική σου δήλωση.

Garp

Δημοσίευση από Garp »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα ξεκινήσω από αύριο να συγκεντρώνω τα δικαιολογητικά
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες