Μουσουλμάνος στον Ελληνικό στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Νίκος Ο.Υ.Κ.

Δημοσίευση από Νίκος Ο.Υ.Κ. »

Εξαρταται σε ποια μοναδα υπηρετει
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κρεόντι έγραψε:Ήθελα να σας ρωτήσω όσον αφορά τις 5 υποχρεωτικές προσευχές τον μουσουλμάνων κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάθε προσευχή έχει περίπου 3-4 ώρες Χρόνο για να κανείς την προσευχές στην ώρα τους.

(κάθε προσευχή διαρκεί 5 λεπτά)

Υπάρχει αυτήν η δυνατότητα να βρει 5 λεπτά χρονο ανά 3-4 ώρες ο μουσουμάνος στρατιώτης για να κάνει την προσευχή του η θα αναγαστη να πάρει 5 λεπτά αδια για την προσευχή του; Ευχαριστώ!

Αν οι προσευχές συμπίπτουν με τον ελεύθερο χρόνο του τότε ναι. Αλλιώς είναι προφανές ότι θα πρέπει να πάρει άδεια για να το κάνει.

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα αγορίνες, στις 13/3/2017 παρουσιάζομαι στα Γρεβενά. Άκουσα από έναν φίλο μου ότι οι μουσουλμάνοι δεν περνούν όπλο, αληθεύει κάτι τέτοιο; Είμαι από πατέρα ελληνότούρκο (Ροδόπη, Οργάνι) και μητέρα τουρκάλα, εγώ γεννήθηκα στην ρόδο και μεγάλωσα εδώ, παρόλου που το όνομα μου είναι μουσουλμανικό εγώ δεν νιώθω μουσουλμάνος, είναι κάτι που το κάναν η γονείς μου όταν ήμουν μικρό παιδί, νιώθω έλληνας και έλληνας θα πεθάνω, άμα ξέρετε και κάποιον τρόπο να έλληνοποιήσω το όνομα μου αναφερετέ το παρακαλώ (οι περισσότεροι εδώ στην ρόδο με ξέρουν ως Κώστα).
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι βέβαια, εμείς είχαμε Μουσουλμάνους που πήραν κανονικά όπλο.

Για το δεύτερο που ρωτάς, δες τη λίστα από το Υπουργείο Εσωτερικών, αν είναι απλώς αλλαγή ονόματος μπορείς να πας και στο ληξιαρχείο του Δήμου που είσαι εγγεγραμμένος

http://www.ypes.gr/el/Ministry/Actions/astikhs_dhmotikhs_katastashs/themata_astikis_dhmotikhs_katastasis/thesmiko_plaisio_xrhsima_eggrafa/ND_2573/xrhsima_eggrafa_nd2573/
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Laskaris »

Κώστας έγραψε: Καλησπέρα αγορίνες, στις 13/3/2017 παρουσιάζομαι στα Γρεβενά. Άκουσα από έναν φίλο μου ότι οι μουσουλμάνοι δεν περνούν όπλο, αληθεύει κάτι τέτοιο; Είμαι από πατέρα ελληνότούρκο (Ροδόπη, Οργάνι) και μητέρα τουρκάλα, εγώ γεννήθηκα στην ρόδο και μεγάλωσα εδώ, παρόλου που το όνομα μου είναι μουσουλμανικό εγώ δεν νιώθω μουσουλμάνος, είναι κάτι που το κάναν η γονείς μου όταν ήμουν μικρό παιδί, νιώθω έλληνας και έλληνας θα πεθάνω, άμα ξέρετε και κάποιον τρόπο να έλληνοποιήσω το όνομα μου αναφερετέ το παρακαλώ (οι περισσότεροι εδώ στην ρόδο με ξέρουν ως Κώστα).
Γειά σου Λεβέντη. Όπως έιπε και ο Nassos δεν ισχύει αυτό. Οι μουσουλμάνοι μπορούν να πάρουν κανονικά όπλο. Εμείς είχαμε μουσουλμάνους στις ειδικές δυνάμεις, στην 35 ΜΚ, για να καταλάβεις. Αφού νιώθεις Έλληνας είσαι Ελληνας αδερφε. Είσαι ωραίος.
Άβαταρ μέλους
gimitrop

Δημοσίευση από gimitrop »

Το επιβαιβαιώνω κι εγώ, είχα σειρούλα από την Αίγυπτο, υπηρέτησε κανονικά με όπλο
Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Άβαταρ μέλους
Γιουνούς
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Γιουνούς »

Αρχικά καλησπέρα σε όλους. Πριν κάνω κάποιες ερωτήσεις θα ήθελα να σας πω την ιστορία μου. Είμαι απο την όμορφη πόλη της Κομοτηνής και τα τελευταία 10 χρόνια διαμένω Αθήνα λόγο προπτυχιακων αλλα και μεταπτυχιακων σπουδών και όπως θα καταλάβαινε και κάποιος απο το όνομα ανήκω στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και είμαι Ελληνας και στην ψυχή και στην καρδία. Κατα την παιδικη μου ηλικία όπως και πολλά άλλα παιδια ήμουνα έυκολος στόχος για ρατσιστικές επιθέσεις όπου και συνεχίστηκαν ακόμα και στο ανώτατο εκπαιδευτικο ίδρυμα της χώρας (Εθνικο Μετσοβιο Πολ/νειο) απο καθηγητές που και γραμματείες ο καθένας με τον τρόπο του που υποθετικά ήταν καλλιεργημένα ατομα. Εκτός απο μηχανολόγος μηχανικός για 3.5 χρονια εργάστηκα τα 2 τελευταία χρονια στην υπηρεσία ασύλου προσφέροντας οτι μπορούσα στην πατρίδα μου σαν διερμηνέας πολιτικλων υποθέσεων (δίγλωσσος Ελληνικα/Τουρκικα σε ακαδημαικό επίπεδο και 2 ξενες γλωσσες Αγγλικα/Γαλλικα) αλλα και σαν υπεύθυνος διερμηνέων παρολα αυτα και έκει δεν ελειψαν κάποιου είδους σκηνικά ρατσιστηκών παραλληλισμών. Απο μικρός είχα σαν όνειρο να υπηρετήσω σε κάποια επίλεκτη μονάδα γιατί ανέκαθεν πίστευα πως δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω κάπου αλλού. Πλέον στα 27 μου έχει φτάσει εκείνη η ώρα και παρουσιάζομαι στα Γρεβενά 2019 Β΄ΕΣΣΟ 586 ΜΠ ΤΠ Κεν/Εοδ Μηχανικού (αν και μικρός είχα δηλώσει ΛΟΚ). Γνωρίζω πως μπορώ και θα δηλώσω πάλι πως θέλω να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1-) Γίνεται λόγο θρησκευτηκών πεπηθήσεων να μείνω εκτός; Να με κόψουν μόνο και μόνο απο το όνομα. Παρακαλώ ας απαντήσουν αυτοί που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις (αν αναρωτίεστε για τα αθλήματα και φυσική κατασταση έιμαι 1.88 78 κιλα, ήμουν κολυμβητής απο τα 7-16 και απο 17 μεχρι και 25 ενεργός αγωνιστικώς αθλητής Μουα Ται και τα 2 τελευταιά χρόνια προπονητής, τρέχω μίλι σε 6.20 με +- 15 δευτερα και 2 μιλια σε 15 -,11-13 ελξεις, καμψεις 50-60 και κοιλιακους μεχρι να βραδιασει)

2-) Ποια είναι οι αντιμετώπιση των υπολοιπών στις ειδικές δυνάμεις προς ανθρώπους σαν και μένα;

3-) Μπορώ αν με κόψουν να πάω σε άλλη μονάδα ειδικών δυνάμεων ;

Συγνώμη που σας κούρασα αλλα για μένα είναι ένα φλέγον ζήτημα. Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων. Αναμένω την απαντησή σας

Μ. Ε. Γ

Άβαταρ μέλους
GTR-899
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GTR-899 »

Καλημερα !Θα ηθελα να κανω μιθα ερωτηση στο θεμα της θρησκειας. Οι γονεις μου ειναι ''θεωρητικα μουσουλμανοι'' (ουτε καν τους ενδιαφερει τι ειναι). Εγω ειμαι σε αυτη την φαση, δεν με ενδιαφερει τι ειμαι γιατι δεν ακολουθω καποια θρησκεια παρα μονο πιστευω σε εναν και μοναδικο που υπαρχει. Οταν εκανα την δηλωση με ρωτησαν για την θρησκεια και τους ειπα να μην βαλουν διοτι δεν ακολουθω καποια κλπ Μου ειπαν οτι ειναι υποχρεωτικο και ετσι εβαλα μουσουλμανικη. Το ερωτημα μου ειναι το εξης, εγω δεν ξερω τιποτα απο μουσουλμανισμο, μονο την λεξη ξερω, πιο πολλα ξερω για τον χρηστιανισμο παρα τον μουσουλμανισμο. Δεν ξερω καν τι ειμαι, καποιο χαρτι που αποδυκνειει τι ειμαι. Δεν ξερω τι να κανω, το εβαλα σωστα, να το αλλαξω;

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από lancecorporal »

Αστο οπως είναι αφου δεν σε ενδιαφέρει. Σαν μουσουλμανος δικαιουσαι αδεια στο ραναζανι. Κατι παραπανω δε γνωριζω, δεν θα εχεις καμια διαφορετική μεταχειριση λογω θρησκειας.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Άβαταρ μέλους
GTR-899
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από GTR-899 »

Μηπως αυτο θα ειναι το επισημο χαρτι οτι επειδη επελεξα ως μουσουλμανος στο σταρτο, αρα θα ειναι και το ποιηστοποιητικο της θρησκειας; Και χριστιανος να ημουν δεν θα ηθελα να δηλωσω οτι ειμαι. Απλα επιθυμω να μην μου βαλουν την ταμεπλα. Επισης, στην ορκομωσια τι θα κανω; Δεν ξερω Χριστο για τους μουσουλμανους και ουτε θελω να μαθω τι στιχους λενε κλπ
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από lancecorporal »

Οι χριστιανοι ορκιζονται μαζι, και οι αθεοι και αλλοθρησκοι μαζι. Δεν είναι κατι.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μπορείς να δηλώσεις άθεος-άθρησκος και να ορκιστείς στο Σύνταγμα.

Στη χειρότερη ορκίζεσαι στο Κοράνι, ο Μουφτής λέει τον Στρατιωτικό όρκος και εσύ επαναλαμβάνεις αυτά που λέει.
Inyrk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Inyrk »

Γεια σας Γινεται καποιος που γεννηθηκε στην Ελλαδα μουσουλμανος που μπορει να μιλαει κανονικα ελληνικα και τουρκικα να γινει στρατιωτης;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Υπηρετεί κανονικά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς καμία διάκριση, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες ανεξαρτήτου θρησκείας.
Inyrk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Inyrk »

Nassos έγραψε:Υπηρετεί κανονικά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς καμία διάκριση, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες ανεξαρτήτου θρησκείας.

Δηλαδη μπορει καποιος μουσουλμανος ελληνοτουρκος που γεννηθηκε στην Ελλαδα κτλ να γινει στρατιωτης για ολη τη ζωη του σαν και οι αλλοι;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες