Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 55
1) Τα έχετε θολά στο μυαλό σας... Το να συμφωνήσει η εταιρεία και να υπογράψεις την σύμβαση είναι 2 διαφορετικά πράγματα.θα σου πει μεν οτι σε έχει στο πρόγραμμα αν όλα πάνε καλά αλλά σύμβαση θα υπογράψεις λίγες ώρες πριν πετάξει για να βρεις το πλοίο. Αν δε μπορέσεις να περάσεις τα μαθήματα δικό σου θέμα.
2) Πιστοποίηση Η/Υ καλό να έχεις αλλά δεν ειναι απαραίτητο. Αν έκανες το κόπο να διαβάσεις το έχουν τονίσει και άλλοι συνάδελφοι δεν είναι ακατόρθωτο αλλά αν πας για Πλοίαρχος θα είναι πιο δύσκολο από ότι για μηχανικός.
3) Δηλαδή τι σκεφτόσουν για τη συνέντευξη; Θα σε ρωτήσουν για πλήρη πρόγραμμα επιθεώρησης Ηλεκτρομηχανής;
Απλά πράγματα θα σε ρωτήσουν να δουν πόσο σε κόβει και τι σκέψη έχεις για τη καριέρα σου, γενικά να δουν τον χαρακτήρα σου. Τίποτα το σημαντικό.
2) Πιστοποίηση Η/Υ καλό να έχεις αλλά δεν ειναι απαραίτητο. Αν έκανες το κόπο να διαβάσεις το έχουν τονίσει και άλλοι συνάδελφοι δεν είναι ακατόρθωτο αλλά αν πας για Πλοίαρχος θα είναι πιο δύσκολο από ότι για μηχανικός.
3) Δηλαδή τι σκεφτόσουν για τη συνέντευξη; Θα σε ρωτήσουν για πλήρη πρόγραμμα επιθεώρησης Ηλεκτρομηχανής;
Απλά πράγματα θα σε ρωτήσουν να δουν πόσο σε κόβει και τι σκέψη έχεις για τη καριέρα σου, γενικά να δουν τον χαρακτήρα σου. Τίποτα το σημαντικό.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 20
Η διαφορα αποδοχων απο εργασια σε ποσταλι οπως η minoan lines με την εργασια σε ποντοπορα ξερουμε ποσο ειναι περιπου; Για Γ, Β, Α Μηχανικους και Πλοιαρχους.
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Περίπου το 60% παίρνουν στην ακτοπλοΐα από τον μισθό των ποντοπόρων.
πχ Γ Μηχανικός κυμαίνετε από 2500-3000
πχ Γ Μηχανικός κυμαίνετε από 2500-3000
ευχαριστώ και πάλι
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τα εκπαιδευτικά απέχω να απαντήσω από τέτοιες ερωτήσεις για να μην δίνω ψεύτικες ελπίδες.
Λογικά επειδή έχεις μεγάλο πτυχίο θα περάσεις.(δική μου εκτίμηση)
Αν θυμάμαι και οι περσινές με απολυτήρια πήγαν μέχρι 17+ άρα είσαι σε μια ασφαλή ζώνη.Καλή αρχή για όλους σας και καλώς θα έρθετε το ωραίο επάγγελμα του ναυτικού.
Λογικά επειδή έχεις μεγάλο πτυχίο θα περάσεις.(δική μου εκτίμηση)
Αν θυμάμαι και οι περσινές με απολυτήρια πήγαν μέχρι 17+ άρα είσαι σε μια ασφαλή ζώνη.Καλή αρχή για όλους σας και καλώς θα έρθετε το ωραίο επάγγελμα του ναυτικού.
Καλησπέρα
Βγάζω 19300 μαζί με αγγλικά,2η κατηγορία
πιστεύω έχω ελπίδες αλλά όπως και να έχει θα το προσπαθήσω.
Η ερώτηση μου είναι η εξής, μετά την παρασκευή που θα περάσω τα υγειονομικά και θα πρέπει να καταθέσω αίτηση στις ΑΕΝ της επιλογής μου, τι διαδικασία ακολουθώ ακριβώς; Τους στέλνω fax με κάποια αίτηση; Γιατί δε βρήκα να έχουν όλες οι ΑΕΝ επίσημη σελίδα στο ίντερνετ και προφανώς δεν μπορώ να πάω σε όλες όσες έχω επιλέξει αυτοπροσώπως (διαμένω αθήνα και ο ασπρόπυργος ειναι απ' τις τελευταίες επιλογές μου)
Ευχαριστώ πάρα πολύ παίδες! Και καλή επιτυχία σε όσους εξετάστηκαν/κάνουν τα χαρτιά τους
Η ερώτηση μου είναι η εξής, μετά την παρασκευή που θα περάσω τα υγειονομικά και θα πρέπει να καταθέσω αίτηση στις ΑΕΝ της επιλογής μου, τι διαδικασία ακολουθώ ακριβώς; Τους στέλνω fax με κάποια αίτηση; Γιατί δε βρήκα να έχουν όλες οι ΑΕΝ επίσημη σελίδα στο ίντερνετ και προφανώς δεν μπορώ να πάω σε όλες όσες έχω επιλέξει αυτοπροσώπως (διαμένω αθήνα και ο ασπρόπυργος ειναι απ' τις τελευταίες επιλογές μου)
Ευχαριστώ πάρα πολύ παίδες! Και καλή επιτυχία σε όσους εξετάστηκαν/κάνουν τα χαρτιά τους
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
dionisis_rak έγραψε:Καλησπέρα
Σε μια σχολη θα πας μονο για την αιτηση οχι σε ολες. Μολις βγει η γνωματευση σου απο την υεανεθ θα πας ασπροπυργο να καταθεσεις τα δικαιολογιτικα κλπ. Δεν εχει σημασια ποια σχολη θα βαλεις πρωτα, οπουδηποτε μπορεις να κανεις την αιτηση. Και πρεπει να χεις κανει και την ηλεκτονικη αιτηση πρωτα.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Καποιος μου ειπε οτι η φορολογια στους ναυτικους ειναι 20%. Δηλαδη αν παιρνεις 5000 καθαρο μισθο απο την εταιρεια θα σου μενουν μονο τα 4000?
Καλησπερα παιδια σκεφτομαι πολυ σοβαρα να μπω εμπορικο ναυτικο το προβλημα ειανι πως φετος δεν εκανα τα χαρτια μου αλλα τα μορια μου ειναι αρκετα ψηλα και ανηκω και στην κατηγορια των πολυτεκνων. Μπορω του χρονου με 10% να κανω τα χαρτια μου και να μπω τοτε;
Ξερει κανεις τι περιλαμβανει η κολυμβηση γιατι ο καθενας λεει τα δικα του αλλος λεει 50 αλλος 25 αλλος θελει 2 λεπτα αλλοςδε θελει χρονο μπορει καποιος να πει ΥΠΕΥΘΥΝΑ μπας και βγει ακρη;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Υπαρχει η δυνατοτητα αποστολης δεματος προς το πλοιο για να παραδωθουν οταν πιανει λιμανι κλπ; Γιατι σκεφτομουν αμα σου χαλασει το λαπτοπ η το κινητο κλπ θα γινεται να σου στειλουν καινουριο οι δικοι σου η θα σαι 5-6 μηνες ετσι; Η τιποτα φαρμακα κλπ που μπορει να χρειαζεσαι.
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Μπορείς μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας που ταξιδεύεις.Συνήθως στο φέρνει κάποιος από το πλήρωμα που έρχεται επάνω στο πλοίο.
Αν είναι όπως ανάγκη θα μπορέσεις να βγεις να το αγοράσεις εκεί στο λιμάνι.
Αν είναι όπως ανάγκη θα μπορέσεις να βγεις να το αγοράσεις εκεί στο λιμάνι.
Καλησπερα, θελω να ρωτησω τωρα που εχω περασει σε ενα ΤΕΙ και εχω δηλωσει στην ΑΕΝ με την δευτερη γενικη κατηγορια (με απολυτηριο) σε περιπτωση που κανω εγγραφη στο ΤΕΙ και περασω μετα στην ΑΕΝ θα υπαρχη κανενα προβλημα διοτι πρωτα γινονται η εγγραφες σε ΤΕΙ και πανεπιστιμια Μεχρι της 14 σεπτεμβριου και μετα βγενουν τα αποτελεσματα για αφτους που εισαχθηκαν στης ΑΕΝ. Με λιγα λογια αν κανω εγγραφη στο μαλακια ΤΕΙ που περασα και τελικα μαθω οτι περασα στης ΑΕΝ θα υπαρχη κανενα προβλημα εισαγωγης;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 10
- Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Οταν έκανα τα χαρτιά μου για εμπορικό ναυτικο ήμουν γραμμένος 1 χρόνο σε κάποιο τει που δεν ήθελα ούτε για πλάκα να πάω. Όταν πια έμαθα πως πέρασα σχολή μηχανικών απλά πήγα στο τει και έκανα διαγραφή σπουδών. Πιστεύω είσαι ίδια περίπτωση. Αν και νομίζω οτι μέχρι να κάνεις εγγραφή στο τει θα ξέρεις αν πέρασες εμπορικό ναυτικό οπότε δεν θα χρειαστεί μάλλον

-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Λιγο ασχετο αλλα ξερετε αν με το διπλωμα πλοιαρχου γ ταξης μπορεις να οδηγας τζετ σκι, φουσκωτα και τετοια σκαφη που χρειαζεται κανονικα διπλωμα ταχυπλοου?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες