Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Στις προηγούμενες σελίδες έχω αναφέρει κάποιες εργασίες που εκτελεί ο μηχανικός έχω και άλλες να σου πω αλλά δε πρόκειτε να τις καταλάβεις αν δε μπεις σε ένα πλοίο να το γνωρίσεις.Η ποιότητα της δουλειάς είναι καλύτερη γιατί δεν έχουμε ατμό προφανώς αλλά όπως και να έχει θα την ιδρώσεις την φόρμα σου.

Γιατί να τελειώσεις Μηχανικών και να μπεις Πλοίαρχος;

Περίμενε στα 20 να μπεις Πλοίαρχος...

Πήγαινε ταξίδεψε ως ναύτης ή καθαριστής να δεις και το επάγγελμα.

Δεν θυμάμαι τα όρια μυωπίας αλλά δες τα να είσαι σίγουρος.

Μπορείς να τελειώσεις και τις 2 σχολές αν το θες (όχι παράλληλα όμως).

ΤΖΜΛ

Δημοσίευση από ΤΖΜΛ »

Δεν θελω να χασω 2 χρονια της ζωης μου ετσι ξινοντας τα ολη μερα χαχαχαγια αυτο σκεφτομουν να μπω μιας κ (μπορώ με κιτρινο ναυτικο φυλλαδιο αν δε κανω λαθος) μηχανικος.

Αλλα αφου μπορώ να τις τελειωσω κ τις 2 μια χαρα ειμαι :D

Κατι τελευταιο...

αυτη την εποχη που διανυουμε υπαρχουν πλεον εταιριες που περνουν δοκιμους σε γκαζαδικα πχ; Η εχει χτυπησει και εκει η κριση;

ευχαριστω πολύ.

mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mattypocket »

Γιατι δεν κανεις τωρα λειζερ; Εγω εκανα στα 17 και τωρα ειμαι 21 και δεν εχει ανεβει καθολου και ειχα πιο πολυ μυωπια απο εσενα. Αν το θες οντως να μπεις πλοιαρχων κανε λειζερ απο τωρα, πολλοι κανουν για αυτον τον λογο (στρατιωτικες κλπ) στα 17-18 τους.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επειδή δεν κάνετε το κόπο να γυρίσετε στις πίσω σελίδες θα το γράψω για ακόμα μια φορά.Δόκιμους παίρνουν παντού αρκεί να είστε καλοί, να έχετε αγγλικά και βοηθάει να έχετε κάποιον γνωστό.

Από τώρα για το τί θα γίνει του χρόνου που θα είσαι εσύ στη σχολή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ κανένας τι θα γίνει.

Αν δεις το παρών νήμα όλοι πλοίαρχοι θέτε να γίνετε...

Δεν θέλει κανένας να λερώσει τη φόρμα.

Όπως καταλαβαίνεις είστε πολλοί αλλά δεν θα μπείτε όλοι.

TZMΛ

Δημοσίευση από TZMΛ »

Πολλα τα φραγκα και δε θελω να φορτωσω τη μανα μου (χωρισμενη) ... Οποτε προχωραω για μηχανικος ^^ και βλεπουμε παντως ευχαριστώ για τις πληροφοριες σας.
dennnisgr@gmail.com
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dennnisgr@gmail.com »

Μου ζητήθηκε να δουλέψω να δουλέψω σε ένα μικρό πλοίο περίπου 60 ατόμων. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με αυτά.

Για το ναυτικό φυλλάδιο πρέπει λέει να κάνω σωστικα μαθήματα και να περάσω από γιατρούς.

1ον. Πόσο μυωπια πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να δουλέψει γέφυρα;

2ρον με αυτό το χαρτί έχω κάποια επαγγελματική εξέλιξη.

3ον που αλλού θα μπορούσα να δουλέψω με αυτό το χαρτί;

mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Καλησπερα παιδια. Ηθελα να ρωτησω, το μηχανοστασιο κλιματιζεται; Γιατι εχω ακουσει οτι ειδικα το καλοκαιρι οταν εχει 35-40 βαθμους στο μηχανοστασιο εχει 50 και ειναι ανηποφορο.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

dennnisgr@gmail.com έγραψε:Μου ζητήθηκε να δουλέψω να δουλέψω σε ένα μικρό πλοίο περίπου 60 ατόμων. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με αυτά.

Για το ναυτικό φυλλάδιο πρέπει λέει να κάνω σωστικα μαθήματα και να περάσω από γιατρούς.

1ον. Πόσο μυωπια πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να δουλέψει γέφυρα;

2ρον με αυτό το χαρτί έχω κάποια επαγγελματική εξέλιξη.

3ον που αλλού θα μπορούσα να δουλέψω με αυτό το χαρτί;

Το θέμα είναι τι δουλειά θα κάνεις στη γέφυρα; Χαρτί πλοιάρχου δεν έχεις. Ναύτης δεν είσαι άρα τι θα κάνεις; Τα όρια μυωπίας καθορίζονται για αξιωματικούς και τους εκτελώντες βάρδια... Για πλοίαρχους τα όρια είναι 2 ή 3 λάθη στα 10.

2 Με τα σωστικά τι εξέλιξη; Απλό δικαιολογητικό για χορήγηση ναυτικού φυλλαδίου είναι

Το χαρτί αν εννοείς τα σωστικά δεν κάνει τίποτα... Απλώς ναυτικό φυλλάδιο θα έχεις... Τώρα που θα μπορούσες... Με τι ειδικότητα σκέφτεσαι;
Γενικώς στη ναυτιλία μπορείς.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

mattypocket έγραψε:Καλησπερα παιδια. Ηθελα να ρωτησω, το μηχανοστασιο κλιματιζεται; Γιατι εχω ακουσει οτι ειδικα το καλοκαιρι οταν εχει 35-40 βαθμους στο μηχανοστασιο εχει 50 και ειναι ανηποφορο.

Που τις βρίσκεται τέτοιες ερωτήσεις; Σιγά μην κλιματίζεται 1000 τετραγωνικά και πλέον χώρος...

Έχει ανεμοδόχους αλλά μέχρι εκεί...

Και παραπάνω από 50 πάει...
Η μηχανή θέλει κουράγιο παλικάρια.

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπερα παιδια ηθελα να ρωτησω αν καποιος θελει να γυρισει και δεν αντεχει να κανει την δουλεια αυτη (μιλαμε για δοκιμο μηχανης) εχω ακουσει οτι στους 3 μηνες αναλαμβανει η εταιρια τα εξοδα για να γυρισεις η στους 4ης μηνες; Ευχαριαστω.
Άβαταρ μέλους
ZAFOS123
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ZAFOS123 »

Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω... κατι εχω ακουσει οτι αν καποιος για οποιοδηποτε λογο δεν θελει να συνεχισει το εκπαιδευτικο του μπαρκο μεχρι τους 3ς μηνες αναλαμβανει αυτος τν επιστροφη του και απο τους 4ρις και μετα η εταιρια?; Γνωριζεται κατι; Ευχαριστω
Kostas_17

Δημοσίευση από Kostas_17 »

Γεια σας , ειμαι καινούργιος εδώ και θα ήθελα την βοήθεια σας ειμαι Γ λυκειου και σε λιγο τελειώνουμε και θα ήθελα να περάσω στην σχολή εμποροπλοιαρχων οίνουσσες με το απολυτήριο λυκειου ακόμα μήπως ξέρετε αν βοηθάει οτι εχω αλλα δυο αδέρφια ( ως τρίτεκνοι ) και εχω στην οικογένεια άτομο με αναπηρία 67% και άνω ; δεύτερον δεν εχω καλή γνώση αγγλικών αυτο ειναι απαραίτητο για να τελείωσω την σχολή η θα εχω πρόβλημα ; τρίτον μήπως ξέρετε αν η σχολή ειναι καλή ; τέταρτον θέλω να πάω πλοιάρχων γιατι το αγαπαω εχω δει την όλη ζωη ξερω εχει δυσκολίες αλλα τα δύσκολα τα παλεύουμε. Δεν θα ήθελα να το βάλω κάτω απλός φοβάμαι μόνο το γεγονός οτι δεν εχω γνώση αγγλικών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Kostas_17 έγραψε:Γεια σας, ειμαι καινούργιος εδώ και θα ήθελα την βοήθεια σας ειμαι Γ λυκειου και σε λιγο τελειώνουμε και θα ήθελα να περάσω στην σχολή εμποροπλοιαρχων οίνουσσες με το απολυτήριο λυκειου ακόμα μήπως ξέρετε αν βοηθάει οτι εχω αλλα δυο αδέρφια (ως τρίτεκνοι) και εχω στην οικογένεια άτομο με αναπηρία 67% και άνω ; Δεύτερον δεν εχω καλή γνώση αγγλικών αυτο ειναι απαραίτητο για να τελείωσω την σχολή η θα εχω πρόβλημα ; Τρίτον μήπως ξέρετε αν η σχολή ειναι καλή ; Τέταρτον θέλω να πάω πλοιάρχων γιατι το αγαπαω εχω δει την όλη ζωη ξερω εχει δυσκολίες αλλα τα δύσκολα τα παλεύουμε. Δεν θα ήθελα να το βάλω κάτω απλός φοβάμαι μόνο το γεγονός οτι δεν εχω γνώση αγγλικών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ναι ως τριτεκνος μπαινεις πιο ευκολα. Τα αγγλικα νομιζω θα σου χρειαστουν στα καραβια για να συνεννοεισαι με τους φιλιπινεζους κλπ αλλα δεν νομιζω οτι απαιτουνται για να παρεις το διπλωμα και με τα αγγλικα μαθηματα της σχολης λογικα θα εισαι οκ.

Άβαταρ μέλους
ZAFOS123
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ZAFOS123 »

Παιδια ξερει κανενας να μου απαντησει?
εφη

Δημοσίευση από εφη »

Καλησπερα.. ενδιαφερομαι για την σχολη πλοιαρχων.. και δινω πανελληνιες... περσι τα μορια ανεβηκαν σχεδον 1000 μοναδες μηπως εχει καποιος εμπειρος μια πιθανη ιδεα για τα φετινα μορια;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης