Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Θα ηθελα να ευχαριστησω το φορουμ και ειδικοτερα οσους απαντουσαν στις ερωτησεις μου(συγνωνη αν εγινα κουραστικος) και με βοηθησαν να κατασταλαξω στο επαγγελμα αυτο του ναυτικου μεσα απο τις πολυ χρησιμες πληροφοριες τους!!! Για τους ναυτικους ευχομαι καλες θαλασσες και να συνεχισουν να εκπροσωπουν επαξια τη χωρα και τη ναυτιλια μας και για μας τους μαθητες που δινουμε φετος πανελληνιες ευχομαι καλη επιτυχια(μακαρι να πεσουν ευκολα θεματα) και να περασει ο καθενας οπου επιθυμει!!!
akyro

Δημοσίευση από akyro »

Θανος έγραψε:1) Μηπως ξερεις αν μπορω να κανω φοιτητικη ζωη στις οινουσσες; Εννοω εχει μαγαζια κλπ να κανουμε και καμια βολτα ρε παιδι μου να ξεφευγουμε και λιγο η λογω του οτι ειναι πολυ μικρο νησι δεν υπαρχουν τετοιες δυνατοτητες; 2) Επισης η φοιτηση στις οινουσσες ειναι εσωτερικη υποχρεωτικα η οποιος θελει μπορει να νοικιασει ενα σπιτακι εξω ας πουμε;

3) Εαν ναι τοτε πως γινεται να μεινω μεσα; Κανω καποια αιτηση (και γρηγορα για να προλαβω) ;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Βασιλη αυτες ηταν οι τελευταιες μου αποριες. Δεν θα σε ξαναενοχλησω. Το υποσχομαι!

Αν ήθελες να κάνεις φοιτητική ζωή και γενικά ζωή δεν θα επέλεγες αυτό το επάγγελμα αρχηγέ. Στο ναυτικό επάγγελμα οι θυσίες είναι πολλές, δεν θα βρίσκεις μπάρκο όποτε "γουστάρεις" δεν υπάρχουν αυτές οι επιλογές, έχω ένα φίλο που τα τελευταία 2 χρόνια τον έχω δει 3 φορές.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Φιλε μου συγνωμη αλλα εισαι λιγο εκτος μου φαινεται... Η σχολη πλοιαρχων γενικα δεν θελει τρελο διαβασμα για τη βγαλει καποιος ο οποιος εχει πολυ καλες βασεις απο το λυκειο, αρα πιστεψε με μενει και παραμενει χρονος για φοιτητικη ζωη (δεν μιλαω για οσο εισαι στα μπαρκα). Με αυτη τη λογικη τα παιδια του πολυτεχνειου που ειναι και επιστημονες δεν θα πρεπει να βγαινουν καν απο τα σπιτια τους...

Ομως το θεμα δεν ειναι εκει, εγω ρωτησα για τη φοιτητικη ζωη και ναι ξερω (εννοειται) πως δεν βρισκεις μπαρκο οποτε θες... Και επισης οταν λες οτι πρεπει να κανεις θυσιες και στη φοιτητικη σου ζωη (επαναλαμβανω εκτος μπαρκου) αυτο δεν το δεχομαι, διοτι ναι μεν εχεις υποχρεωσεις ως φοιτητης αλλα δεν βγαινεις και επιστημονας απο εκει μεσα για να διαβαζεις ολη μερα (και ουτε ναυτικος βγαινεις αλλα τεσπα τωρα) .
Κοιτα λιγο το επιπεδο των σχολων φιλε μου και μετα σχηματισε αποψη. Οι περισσοτεροι εκει μεσα μπηκαν γιατι δεν περασαν πουθενα αλλου και ελαχιστοι ειναι αυτοι που θελουν πραγματικα να ακολουθησουν το επαγγελμα. Αν λοιπον πρεπει να μην βγαινουμε και καθολου εξω τοτε να μου το πειτε. Εγω δεν ειπα να ειμαι ολη μερα εξω ετσι και αλλιως.

Και στην τελικη η δουλεια του πλοιαρχου δεν ειναι ετσι οπως τη φανταζεται καποιος, δηλαδη ενας καπετανιος με μια πιπα στο στομα που κραταει το τιμονι, εχει καταντησει και λιγο δουλεια γραφειου αποτι εχω καταλαβει και ολοι μιλουν για αυτη τη μοναξια... Νταξει βρε παιδια αλλοι την επιζητουν αυτη τη μοναξια (οπως και εγω). Τι να κανουμε δλδ ειναι και απαραιτητα κακο;

Εαν κανω καπου λαθος διορθωστε με παρακαλω!

Ευχαριατω εκ των προτερων!

Anthi.K
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Anthi.K »

Καλησπερα και απο μενα !
Ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος, αν η ΑΕΝ Ασπροπυργου παρεχει μεσο μετακινησης προς την σχολη
Ευχαριστω εκ των προτερων

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Anthi.K έγραψε:Καλησπερα και απο μενα !
Ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος, αν η ΑΕΝ Ασπροπυργου παρεχει μεσο μετακινησης προς την σχολη

Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο τρόπος μετάβασης στην Σχολή "βαραίνει" και αφορά τους σπουδαστές αποκλειστικά.

Ωστόσο, επειδή έχω προσωπική εμπειρία να ξέρεις ότι εξυπηρετούν σχεδόν όλα τα μέσα για να μεταβείς στην Σχολή από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Anthi.K
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Anthi.K »

D.Y.K έγραψε:
Anthi.K έγραψε:Καλησπερα και απο μενα !

Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο τρόπος μετάβασης στην Σχολή "βαραίνει" και αφορά τους σπουδαστές αποκλειστικά.

Ωστόσο, επειδή έχω προσωπική εμπειρία να ξέρεις ότι εξυπηρετούν σχεδόν όλα τα μέσα για να μεταβείς στην Σχολή από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το ελπιζω, ευχαριστω πολυ!Εικόνα
Pipis

Δημοσίευση από Pipis »

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για τα προχωρημένα σωστικά αν ισχύει ο ένας χρόνος που θέλει να έχεις για να τα παρακολουθήσεις. Εάν δεν τα έχεις μπορείς να φύγεις για το 2 εκπαιδευτικό ταξίδι της σχολής?
Άβαταρ μέλους
captain chris
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από captain chris »

Καλησπερα νεος ειμαι στο φορουμ και θα ηθελα να με βοηθησετε αν μπορειτε. Λοιπον ειμαι υποψηφιος για τις σχολες ΑΕΝ και εχω κανει την ηλεκτρονικη αιτηση που απετειται αλλα το προβλημα ειναι οτι εχω κανει ενα λαθος. Μπορει να αλλαχτει αυτο απο την σχολη; Σας ευχαριστω :)

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Terminator »

Ποιο ακριβώς έίναι το λάθος σου?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

captain chris έγραψε:Καλησπερα νεος ειμαι στο φορουμ και θα ηθελα να με βοηθησετε αν μπορειτε. Λοιπον ειμαι υποψηφιος για τις σχολες ΑΕΝ και εχω κανει την ηλεκτρονικη αιτηση που απετειται αλλα το προβλημα ειναι οτι εχω κανει ενα λαθος. Μπορει να αλλαχτει αυτο απο την σχολη;Σας ευχαριστω :)

Θα επικοινωνήσεις με τα εξής τηλέφωνα: 213 1371526 - 210 4224166 και αφού τους εξηγήσεις το πρόβλημά σου, θα σου το διορθώσουν αυτοί. Έχει ξαναγίνει μην αγχώνεσαι. Απλά μην το αμελήσεις και περάσει η προθεσμία διότι τότε πράγματι θα έχεις πρόβλημα.

Καλή επιτυχία!

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Καλησπέρα κι από εμένα παιδια. Τέλειωσα την πρώτη μου σχολη τώρα και θα ήθελα να δώσω για ΑΕΝ εμποροπλοιαρχων. Το θέμα είναι ότι θέλω να δουλέψω όταν τελειώσω κι όχι να είμαι άλλος ένας ανεργος ναυτικός. Έχω ψαξει αρκετα στο διαδίκτυο και βλέπω ότι ορισμένοι μπορεί να μην βρίσκουν μπαρκο και για ένα χρόνο ακόμα. Είναι αλήθεια ; Σημειώστε παρακαλώ ότι από την οικογένεια μου δεν είναι κανεις ναυτικός κι έτσι δεν εχω βίσμα... Σας ευχαριστώ.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Στον τομέα των Πλοιάρχων είναι γεγονός ότι υπάρχει πλέον κορεσμός και αρκετοί Σπουδαστές δεν βρίσκουν καράβι για να κάνουν τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια. Αν καταφέρεις βέβαια και βρεις καράβι για να ταξιδέψεις, συμπληρώσεις την απαιτούμενη θαλάσσια υπηρεσία και πάρεις με το καλό το πτυχίο σου, τότε είναι αρκετά πιο εύκολα τα πράγματα και βρίσκεις πιο εύκολα εταιρεία σαν Ανθυποπλοίαρχος.

Αντιθέτως, στον τομέα των Μηχανικών τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και υπάρχει μεγαλύτερη απορρόφηση και στους δόκιμους.

Το θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα περισσότερο, τι μπορείς και θες να υποστηρίξεις και αν μπορείς να τα καταφέρεις και στα μαθήματα (σημείωση: Ότι τα μαθήματα της Μηχανικών είναι αισθητά πιο δύσκολα).

Η επιλογή είναι δική σου!

ntina1999
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ntina1999 »

Ποια ακριβως δικαιολογητικα χρειαζονται για να μπω ΑΕΝ και απο που πρεπει να τα παρω ;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Για σας και απο μενα... Ειδα τα αποτελεσματα εχθες και περασα στη σχολη μηχανικων. Αυτο π ηθελα να ρωτησω ειναι οτι ποτε βγαινουν οι πινακες που Λεει σε ποια πολη περασαμε και τι δικαιολογιτικα θελει για να γραφτω στην σχολη. Και τελος θα διαγραφω απο την σχολη μηχανολογων μηχανικων πρεπει να εχω και το χαρτι διαγραφης οταν παω στην αεν η οχι; Ευχαριστω εκ των προτερων
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησσπερα.. εχω περασεις στην σχολη μηχανικων με πανελληνιες θα ηθελα να ρωτησω ποτε θα ξερουμε σε πια σχολη ειμαστε και τι δικαιολογιτικα χρειαζονται για την εγγραφη μου στην σχολη... αυτα ευχαριστω εκ των προτερων
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης