Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

Vasilis_Ch έγραψε:6 ώρες. Από 8.15 μέχρι 1.35

Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε μάθημα απο τις 14.00 μέχρι τις 20:00, γιατι είδα 12ωρο πρόγραμμα κάπου, ή είναι για εξαιρέσεις;
Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

67 απουσιες το εξαμηνο. Σωστα;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

67 κάθε εξάμηνο.Απογευματινά μαθήματα μόνο για ειδικό λόγο. Π. Χ να κάνεις σωστικά (Ασπροπυργο και Μηχανιώνα).

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Στο topic που λεει οδηγος επιβιωσης αναφερεται κατι για πολλες ερωτησεις στους α' εαν ειναι καποιος δοκιμος ειδικα τις πρωτες 15 μερες. Γινεται να μου πειτε τι ειδους ερωτησεις ειναι αυτες κλπ;
Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Κανεις; Τι εγινε; Μηπως μπαρκαρατε ολοι και εμεινα μονος μου με την απορια;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Κρατώ τις επιφυλάξεις επειδή το νήμα το ξεκίνησαν ο d.n.24 και ο Nassos οπότε δε γνωρίζω ακριβώς τι ήθελαν να πουν.

Από προσωπική εμπειρία τις πρώτες μέρες στο καράβι είναι άγνωστα για σένα τα πάντα. Κυριολεκτικά.

Το ωράριο, διαλλείματα, δουλειά, διαμονή, διατροφή, επικοινωνία. Ειδικά αν είναι η 1η φορά που φεύγεις από το σπίτι σου.

Οπότε ξεκινάς ερωτήσεις.

Στο Β'Μηχανικό ή στον Υποπλοίαρχο (ανάλογα τι δόκιμος είσαι).

Κυρίως στο θέμα της δουλειάς, να εξοικοιωθείς με τις εγκαταστάσεις του πλοίου, να γνωρίσεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όλα τα σωστικά του πλοίου, που κάθεσαι (στο πλοίο ο καθένας έχει συγκεκριμένη θέση) τι ώρες δουλεύεις, πως και από που θα πάρεις τηλέφωνο.

Αφού προσαρμοστείς επικεντρώνεσαι στις ερωτήσεις της δουλειάς σου. Να ξεκινήσεις να μαθαίνεις.

Θες αρκετό χρόνο μέχρι να μπεις στην νοοτροπία του πλοίου και του ναυτικού.

Δεν πρέπει όμως να υπάρχει άγχος! Είσαι εκεί να μάθεις, δεν περιμένει κανένας να τα ξέρεις ειδικά στο 1ο ταξίδι σου.

Μπορείς πάντα να απευθύνεσε στον Α'Μηχανικό ή Πλοίαρχο για όποια απορία έχεις. Οι πόρτες στις καμπίνες δεν κλείνουν (ειδικά στα ποντοπόρα!).

Προπαντώς μην αγχώνεσαι και μην τα βάζεις ακόμα στο μυαλό σου αυτά. Πέρασε με το καλό στη σχολή και σιγά σιγά θα τα ξεδιαλύνεις.

Είναι ευχάριστη εμπειρία και η πρώτη μέρα στο καράβι θα μείνει για πάντα στο μυαλό σου.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Σε ευχαριστω Βασιλη! Εχω ομως μια τελευταια απορια. Ξερω οτι η καλυτερη σχολη πλοιαρχων ειναι αυτη των οινουσσων(πολυ καλοι καθηγητες και ειναι ολοι μια οικογενεια), αλλα μηπως ειναι λιγο δυσκολο να ψαξεις για εταιρεια αφου πρεπει να ανεβαινεις συνεχεια αθηνα για αιτησεις; Το λεω αυτο γιατι πρεπει να παρω ολα τα γραφεια με τη σειρα για να βρω τουλαχιστον μια σοβαρη εταιρεια λογω κορεσμου και το να πηγαινεις συνεχεια πειραια απο οινουσσες(η οπου αλλου εισαι) ειναι κομματακι δυσκολο οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον. Ενω ο ασπροπυργος ειναι πολυ κοντα. Αρα μηπως εχουν τα παιδια του ασπροπυργου ενα μικρο προβαδισμα στην αναζητηση εταιρειας;

Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!

Θανασης

Δημοσίευση από Θανασης »

Καλησπερα, εχω και εγω καποιες αποριες.

Καλυτερα θα ηταν καποιος να ξεκινησει σε καποια μεγαλη εταιρια του χωρου ή σε καποια μικροτερη και γιατι; Επισης τα container ships απαιτουν καποια εξειδικευση ή θεωρουνται και αυτα πιο "απλα" πλοια οπως τα χυδην φορτιου; Σε συγκριση παντα με τα τανκερ που θεωρουνται πιο απαιτητικα.

Τελος η αλλαγη τυπου πλοιου μετεπειτα ειναι εφικτη ή ισχυει το οτι απο οπου ξεκινησεις εκει μενεις;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Καποιος να απαντησει σε μενα και στον αλλο θαναση;

Ευχαριστω πολυ!!!

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Θανος έγραψε:Σε ευχαριστω Βασιλη! Εχω ομως μια τελευταια απορια. Ξερω οτι η καλυτερη σχολη πλοιαρχων ειναι αυτη των οινουσσων (πολυ καλοι καθηγητες και ειναι ολοι μια οικογενεια),αλλα μηπως ειναι λιγο δυσκολο να ψαξεις για εταιρεια αφου πρεπει να ανεβαινεις συνεχεια αθηνα για αιτησεις; Το λεω αυτο γιατι πρεπει να παρω ολα τα γραφεια με τη σειρα για να βρω τουλαχιστον μια σοβαρη εταιρεια λογω κορεσμου και το να πηγαινεις συνεχεια πειραια απο οινουσσες (η οπου αλλου εισαι) ειναι κομματακι δυσκολο οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον. Ενω ο ασπροπυργος ειναι πολυ κοντα. Αρα μηπως εχουν τα παιδια του ασπροπυργου ενα μικρο προβαδισμα στην αναζητηση εταιρειας;

Ευχαριστω εκ των προταιρων!

Θα πάρεις κάποιες απουσίες και θα κατέβεις να κάνεις αιτήσεις. Προβάδισμα δε το γνωρίζω, δε θεωρώ ότι έχουν. Την ίδια περίοδο θα κατεβείτε για αιτήσεις. Θα κάτσεις Πειραία 2-3 μέρες να κάνεις τις αιτήσεις σου και μετά θα σε πάρουν τηλέφωνο ή θα πάρεις εσύ να δεις τι γίνεται.

Θα σας ενημερώσουν και στη σχολή. Οι εταιρείες περνάν και από τις σχολές (ορισμένες όχι όλες)

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Θανασης έγραψε:Καλησπερα, εχω και εγω καποιες αποριες.

Καλυτερα θα ηταν καποιος να ξεκινησει σε καποια μεγαλη εταιρια του χωρου ή σε καποια μικροτερη και γιατι;Επισης τα container ships απαιτουν καποια εξειδικευση ή θεωρουνται και αυτα πιο "απλα" πλοια οπως τα χυδην φορτιου; Σε συγκριση παντα με τα τανκερ που θεωρουνται πιο απαιτητικα.

Τελος η αλλαγη τυπου πλοιου μετεπειτα ειναι εφικτη ή ισχυει το οτι απο οπου ξεκινησεις εκει μενεις;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Εχει υπέρ και κατά κάθε τύπος εταιρείας, οπότε δεν μπορώ να σου πω πως να ξεκινήσεις. Όπου βρεις!

Κάποια εξιδείκευση όχι δεν χρειάζετε, έχουν περρισότερες ηλεκτρομηχανές (αν εισαι μηχανικός θα το καταλάβεις)

Όλα είναι εφικτά, ίσως όμως πας 1 βαθμίδα (και πιο κάτω ανάλογα την αλλαγή) Για κάποιους μήνες εως ότου εκπαιδευτείς στου νέου τύπου πλοίο που είσαι.

π. Χ 2ος από φορτηγό θα πάει 3ος μηχανικός (σε δεξαμενοπλοιο) για μερικούς μήνες μέχρι να μάθει τα νέα μηχανήματα.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Κατι τελευταιο Βασιλη. Εχω ακουσει οτι προτιμουν τους φοιτητες της σχολης οινουσσων, της υδρας και της συρου(μπορει και της κρητης) για δοκιμους πλοιαρχους. Κατι τετοιο ισχυει;

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Θανος έγραψε:Κατι τελευταιο Βασιλη. Εχω ακουσει οτι προτιμουν τους φοιτητες της σχολης οινουσσων, της υδρας και της συρου (μπορει και της κρητης) για δοκιμους πλοιαρχους. Κατι τετοιο ισχυει;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Υπάρχει μια προτίμηση στη σχολή των Οινουσσών λόγω ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα πολλών μεγάλων εφοπλιστών.

Για τις άλλες δεν γνωρίζω κάτι σίγουρο.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

1)Μηπως ξερεις αν μπορω να κανω φοιτητικη ζωη στις οινουσσες; Εννοω εχει μαγαζια κλπ να κανουμε και καμια βολτα ρε παιδι μου να ξεφευγουμε και λιγο η λογω του οτι ειναι πολυ μικρο νησι δεν υπαρχουν τετοιες δυνατοτητες; 2) Επισης η φοιτηση στις οινουσσες ειναι εσωτερικη υποχρεωτικα η οποιος θελει μπορει να νοικιασει ενα σπιτακι εξω ας πουμε;

3)Εαν ναι τοτε πως γινεται να μεινω μεσα; Κανω καποια αιτηση(και γρηγορα για να προλαβω);

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Βασιλη αυτες ηταν οι τελευταιες μου αποριες. Δεν θα σε ξαναενοχλησω. Το υποσχομαι!!!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αν μου επιτρέπει ο Vasilis_Ch θα σου απαντήσω εγώ στις απορίες σου.

1) Οι οινούσσες είναι ένα πολύ μικρό νησάκι δίπλα στην Χίο συνεπώς όπως καταλαβαίνεις ζωή με την έννοια που την εννοούμε στις μεγάλες πόλεις ή ακόμα και στην επαρχία όχι δεν μπορείς να κάνεις. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν επιλέξεις να φοιτήσεις εκεί, το κλίμα θα είναι "οικογενειακό" σε όλα τα επίπεδα. Εσύ αποφασίζεις.

2) Μπορείς να νοικιάσεις σε οποιαδήποτε ΑΕΝ και έξω, αλλά πίστεψέ με η συγκεκριμένη σχολή αυτή τη στιγμή παρέχει τα πάντα (μέχρι και φαγητό με ελάχιστο αντίτιμο) διότι σκέψου ότι είναι Η ΜΟΝΗ σχολή που χρηματοδοτείται από την ένωση εφοπλιστών!

3) Με το που θα πας να κάνεις την έγγραφή σου στην σχολή θα αιτηθείς ότι θέλεις να μείνεις εσώκλειστος. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Όταν με το καλό περάσεις και βγει ανακοίνωση με τις ημερομηνίες εγγραφής φρόντισε να είσαι από τους πρώτους που θα πας στο νησάκι για να γραφτείς γιατί πέρα από κάποια κοινωνικά κριτήρια, τηρείται και σειρά προτεραιότητας.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης