Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:Ξερω οτι εχω καταντησει λιγο αηδια αλλα τριτη λυκειου παω και εχω δυο τελευταιες αποριες...

Πρωτον. Θα ηθελα να μου πειτε αν κινηθω εξυπνα και γρηγορα σε σχεση με τους αλλους (γιατι αποτι εχω καταλαβει υπαρχει και ο ανταγωνισμος) θα βρω σιγουρα μια σοβαρη ναυτιλιακη ως πλοιαρχος;(απαντηστε μονο με ενα ναι η με ενα οχι απλα)

Δευτερον θα ηθελα να δω καποιες εκτιμησεις για το ποσο θα πεσει η θα ανεβει η βαση της σχολης σε σχεση με περυσι που ηταν 10.200 (στην απαντηση να λαβετε υποψη οτι δινουμε 4 μαθηματα φετος ενω περυσι εδιναν 6).

Παρακαλω πολυ απαντηστε μου σε αυτα τα δυο τελευταια ερωτηματα ειναι πολυ σημαντικο για μενα!

Ευχαριστω εκ των προταιρων!

Ναι, εαν κινηθείς γρήγορα και έξυπνα, αυξάνεις τις πιθανότητες σου, αυτο είναι γεγονός, στο λέω υπεύθυνα.

Οι βάσεις στην ΑΕΝ δεν μεταβάλλονται εύκολα θεαματικά, είναι αγκυλωμένες χρόνια. Προσωπική εκτίμηση με περιθόριο λάθους (μην μπείς ξανα μετά μέσα και αρχισεις και μου τα χώνεις και λες τι ελεγε ο dn24), ότι θα ανέβουν, Το πολύ 500 μόρια. Ακόμα πιο πιθανό βλέπω αύξηση της τάξεως των 200 μορίων.

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Το οτι θα ανεβουν οι βασεις της σχολης πως το συμπεραινεις; Εγω περιμενα να ακουσω οτι θα πεσουν με τα 4 μαθηματα διοτι με τα 6 εαν δεν εγραφες καλα σε 1 ειχες αλλα 5 να σου καλυψουν το μεσο ορο αλλα με αυτο που μου ειπες τωρα μεστειλες και ταυτοχρονα με φοβησες γιατι με το ζορι τα πιανω αυτα τα 10.000+ που θελει η σχολη(γιατι ειμαι λιγο σκραπας και μη μου πεις και εσυ να καθισω να διαβασω γιατι μονο αυτο ακουω καθε μερα... τι να κανουμε δεν τα παμε και ολοι καλα με αυτο το διαβασμα...). Μηπως λοιπον ξερεις κατι που δε ξερω σχετικα με τις βασεις της σχολης για φετος;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Οι βάσεις Mad Max κυμαίνονται με τη ζήτηση. Σαν επάγγελμα έχει σιγουριά ακόμα οπότε υπάρχει ζήτηση.

Δεν είναι τόσο εύκολη η θάλασσα και πολλοί δεν αντέχουν.

Αυτό με το διάβασμα δεν είναι καλό πάντως. Ειδικά σε αυτό το επάγγελμα!

Η σχολή για να τη τελειώσεις θέλει διάβασμα, για να πάρεις το επόμενο δίπλωμα θέλει διάβασμα, για να πάρεις συγκεκριμένα χαρτιά θέλει διάβασμα...

Ειδικά για Πλοίαρχος εκεί να δεις διάβασμα. Δεν έχει και κάτι τόσο πρακτικό.

Εγώ δε θα σου πω να διαβάσεις αν και καλό θα ήταν, γιατί όμως δε δοκιμάζεις να καταθέσεις και τα χαρτιά με το 2ο τρόπο μέσω απολυτηρίων;

Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ένα μέσο όρο στο απολυτήριό σου γύρω στο 16-17 και αν έχεις ένα δίπλωμα αγγλικών επιπέδου Lower και πάνω τότε έχεις πολλές πιθανότητες εισαγωγής.

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Με απολυτηριο γυρω στο 16 δηλαδη και με αγγλικα και γαλλικα ειμαι σιγουρα μεσα; (Παντως θα δωσω πανελληνιες και ο θεος βοηθος)

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:Το οτι θα ανεβουν οι βασεις της σχολης πως το συμπεραινεις; Εγω περιμενα να ακουσω οτι θα πεσουν με τα 4 μαθηματα διοτι με τα 6 εαν δεν εγραφες καλα σε 1 ειχες αλλα 5 να σου καλυψουν το μεσο ορο αλλα με αυτο που μου ειπες τωρα μεστειλες και ταυτοχρονα με φοβησες γιατι με το ζορι τα πιανω αυτα τα 10.000+ που θελει η σχολη (γιατι ειμαι λιγο σκραπας και μη μου πεις και εσυ να καθισω να διαβασω γιατι μονο αυτο ακουω καθε μερα... Τι να κανουμε δεν τα παμε και ολοι καλα με αυτο το διαβασμα... ). Μηπως λοιπον ξερεις κατι που δε ξερω σχετικα με τις βασεις της σχολης για φετος;

Ο Βασίλης με υπερκάλυψε, και τοποθετούμε τώρα, καθότι με ρώτησες προσωπικά. Υπάρχει και η άλλη άποψη απο αυτήν που λες. Ότι λιγότερα μαθήματα, άρα σου ανεβάζουν και τις βάσεις. Εγώ όμως δεν το πήγα εκεί όταν σου είπα ότι -ίσως-, ανέβουν. Στο είπα καθότι είχα στο μυαλό μου αυτό που είπε ο Βασίλης, την ζήτηση. Επιπλέον, είχα στο μυαλό μου και κάτι άλλο. Ότι απο πέρυσι, μειώθηκε ο αριθμός εισακτέων με απολυτήριο. Όταν είχα μπει εγώ, η αναλογία ήταν 60% με πανελλήνιες,40% με απολυτήριο. Απο πέρυσι, δόθηκε το βάρος στις πανελλήνιες, και έγινε το ποσοστό εισαγωγής 70% με 30%. Αυτό δσν μεταφράζεται ότι φέτος ντε και καλά θα ανέβουν οι βάσεις. Όμως είναι μια ένδειξη και μόνο.

Επιπλέον, οι βάσεις στις ΑΕΝ αν τις παρακολουθήσεις στο βάθος των ετών, ανεβαίνουν, με ρυθμούς χελώνας, αλλά ανεβαίνουν, και είναι ήδη αρκετά χαμηλές, για μηχανικός 9,500 μόρια,σε σύγκριση με την ζήτηση, είναι πολύ χαμηλές.

Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Θα δείξει φίλε μου.

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Εγω προσωπικα για πλοιαρχων ενδιαφερομαι αλλα μαλλον παρεξηγηθηκα γιατι δεν το εθεσα και σωστα.

Αυτο παντως που ηθελα να πω ειναι οτι το διαβασμα μου αρεσει και πολυ μαλιστα αλλα τα συγκεκριμενα μαθηματα του σχολειου δεν με ενθουσιαζουν και πολυ οπως αλλους γιαυτο λοιπον εαν περασω στη σχολη θα "γουσταρω" το διαβασμα αφανταστα γιατι θα συνδεεται με το αντικειμενο ενασχολισης μου ενω στο σχολειο(και στο φροντιστηριο) δεν το απολαμβανω γιατι ειναι υπερβολικα εξειδικευνα αλλα δεν θελω να αναλυσω περαιτερω τις δυσλειτουργιες του εκπαιδευτικου συστηματος γιατι θα βγω και εκτος θεματος...

Αρα λοιπον δεν τα παω και τοσο καλα λογω της αρνησης μου να διαβασω τα συγκεκριμενα και οχι γιατι δεν μου αρεσει το διαβασμα.

Μια τελευταια απορια μοναχα.

Πιστευτε οτι απο 10.200 που ηταν περυσι η σχολη μπορει να ξεπερασει τα 10.800 φετος η τα 11.000 στη χειροτερη; (Απαντηστε μονο με ενα ναι η με ενα οχι πλζ).

Αυτη ειναι η τελευταια μου ερωτηση στο φορουμ και ευχαριστω πολυ ολους οσους μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν!!!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:Εγω προσωπικα για πλοιαρχων ενδιαφερομαι αλλα μαλλον παρεξηγηθηκα γιατι δεν το εθεσα και σωστα.

Αυτο παντως που ηθελα να πω ειναι οτι το διαβασμα μου αρεσει και πολυ μαλιστα αλλα τα συγκεκριμενα μαθηματα του σχολειου δεν με ενθουσιαζουν και πολυ οπως αλλους γιαυτο λοιπον εαν περασω στη σχολη θα "γουσταρω" το διαβασμα αφανταστα γιατι θα συνδεεται με το αντικειμενο ενασχολισης μου ενω στο σχολειο (και στο φροντιστηριο) δεν το απολαμβανω γιατι ειναι υπερβολικα εξειδικευνα αλλα δεν θελω να αναλυσω περαιτερω τις δυσλειτουργιες του εκπαιδευτικου συστηματος γιατι θα βγω και εκτος θεματος...

Αρα λοιπον δεν τα παω και τοσο καλα λογω της αρνησης μου να διαβασω τα συγκεκριμενα και οχι γιατι δεν μου αρεσει το διαβασμα.

Μια τελευταια απορια μοναχα.

Πιστευτε οτι απο 10.200 που ηταν περυσι η σχολη μπορει να ξεπερασει τα 10.800 φετος η τα 11.000 στη χειροτερη;(Απαντηστε μονο με ενα ναι η με ενα οχι πλζ).

Αυτη ειναι η τελευταια μου ερωτηση στο φορουμ και ευχαριστω πολυ ολους οσους μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν!

Την λέξη "μηχανικών" για τα μόρια που σου είπα, σαν παράδειγμα στο έφερα, το αντιλήφθηκα ότι πας για πλοίαρχος, άλλωστε το ανάφερες σε προηγούμενο πόστ φίλε μου Εικόνα , το ίδιο ισχύει και για τα μόρια των πλοιάρχων.

Όσον αφορά αυτό που μου είπες όχι, δεν θα ξεπεράσει τα 10,800.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

1) Εάν ένας όμιλος έχει 2-3 ναυτιλιακές με διαφορετικούς τύπους πλοίων (και όπως είπες πριν λίγες μέρες και συνήθως διαφορετικά γραφεία πληρωμάτων) πώς θα κινηθώ; Εγώ δεν θέλω να πάω στα Φ/Γ π. Χ. θα ψάξω συγκεκριμένα γραφεία στο κτίριο;

2) Εαν μια εταιρία έχει και Φ/Γ και Δ/Ξ, εαν κάνω αίτηση θα με βάλουν όπου να'ναι; Μπορώ να δηλώσω κάπου συγκεκριμένα;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TAG έγραψε:1) Εάν ένας όμιλος έχει 2-3 ναυτιλιακές με διαφορετικούς τύπους πλοίων (και όπως είπες πριν λίγες μέρες και συνήθως διαφορετικά γραφεία πληρωμάτων) πώς θα κινηθώ; Εγώ δεν θέλω να πάω στα Φ/Γ π. Χ. Θα ψάξω συγκεκριμένα γραφεία στο κτίριο;

2) Εαν μια εταιρία έχει και Φ/Γ και Δ/Ξ, εαν κάνω αίτηση θα με βάλουν όπου να'ναι; Μπορώ να δηλώσω κάπου συγκεκριμένα;

Δεν είπα και συνήθως διαφορετικά γραφεία πληρωμάτων. Είπα ότι έχουν διαφορετικά γραφεία πληρωμάτων, είναι κανόνας.

Ναι θα ψάξεις συγκεκριμένα γραφεία στο κτίριο.

2. Εαν μια εταιρεία έχει μεικτά πλοία, θα σε βάλουν random, ή όπου βάζουν Έλληνες. Είναι σπάνιο να βρείς τέτοια εταιρεία όπου να έχει μεικτά πλοία και να έχει και Έλληνες και στις 2 κατηγορίες. Η πρώτη μου ναυτιλιακή για παράδειγμα, είχε γκαζάδικα και φορτηγά, αλλά στα φορτηγά είχε μόνο Φιλιπιννέζους σε όλες τις θέσεις.

Τώρα εαν βρείς τέτοια εταιρεία εσύ, ναι στην αίτηση θα δηλώσεις εσυ σε τι τύπο πλοίου θες, ή θα ερωτηθείς.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Γεια σας! Θα ηθελα να μαθω ποτε ξεκινουν τα μαθηματα της σχολης(ημερομηνια) αλλα μη μου πειτε οτι υπαρχει στο φορουμ γιατι δεν το βρισκω.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν με το που ξεκινησουν τα μαθηματα της σχολης θα μπορω αμεσως να ψαξω για ναυτιλιακη εταιρεια, να παω δηλαδη για αιτησεις στα γραφεια η θα μου πουν ελα αργοτερα; Γενικα ποτε ειναι η ιδανικη ημερομηνια για να ξεκινησω τις αιτησεις νωρις, για να εχω και ενα πλεονεκτημα σε σχεση με τους αλλους;

Για πλοιαρχος ενδιαφερομαι παντως!!!

Παρακαλω πολυ απαντηστε μου και στα δυο ερωτηματα που εθεσα γτ με αφορα πολυ το ζητημα!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιωργος έγραψε:Γεια σας! Θα ηθελα να μαθω ποτε ξεκινουν τα μαθηματα της σχολης (ημερομηνια) αλλα μη μου πειτε οτι υπαρχει στο φορουμ γιατι δεν το βρισκω.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν με το που ξεκινησουν τα μαθηματα της σχολης θα μπορω αμεσως να ψαξω για ναυτιλιακη εταιρεια, να παω δηλαδη για αιτησεις στα γραφεια η θα μου πουν ελα αργοτερα; Γενικα ποτε ειναι η ιδανικη ημερομηνια για να ξεκινησω τις αιτησεις νωρις, για να εχω και ενα πλεονεκτημα σε σχεση με τους αλλους;

Για πλοιαρχος ενδιαφερομαι παντως!

Παρακαλω πολυ απαντηστε μου και στα δυο ερωτηματα που εθεσα γτ με αφορα πολυ το ζητημα!

Καταρχήν, πρέπει να μας πείς, για ποιό διδακτικό εξάμηνο ενδιαφέρεσαι για το πότε ξεκινάει η σχολή, αν και απο τις ερωτήσεις σου, υποπτεύομαι οτι ρωτάς για το 1ο εξάμηνο. Περίπου 10-13 Οκτώβρη.

Ναι θα σου πούν έλα αργοτερα, είναι πάρα πολύ νωρίς να πας απο τον μήνα Οκτώβριο. Το έχω ξανα-αναφέρει και μάλιστα πάρα πολύ πρόσφατα το ποτε να πάτε, και εχω πει χαρακτηριστικά από τα μέσα Νοέμβρη έως το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη το αργότερο.

Το πλεονέκτημα θα το αποκτήσεις εαν πας απο τα μέσα Νοέμβρη.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Ναι για το πρωτο εξαμηνο μιλαω και ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα δεν καταλαβαινω πως γινεται το πρωτο εξαμηνο να ξεκιναει οκτ και να τελειωνει μαιο περιπου και εμεις να παμε για αναζητηση εταιρειας το νοεμβριο. Βοηθηστε με παρακαλω!!!

Και κατι αλλο. Παιζει να μου πουν απο την εταιρεια οταν πια θα εχω τελειωσει τη σχολη και θα εχω μπαρκαρει για τα καλα ως ανθυποπλοιαρχος(δεν εχω μπει καλα καλα αλλα λεμε τωρα) οτι ξερεις φιλαρακι αυτον το μηνα θα παρεις τα μισα και τον αλλον τα αλλα μισα και παει λεγοντας η δεν παιζει κατι τετοιο με τους αξιωματικους; (γιατι ο θειος μου που ηταν καμαροτος σε ποσταλι ετσι του ελεγαν και εφυγε).

Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Το 1ο εξάμηνο αρχίζει Οκτώβρη και το αργότερο τελειώνει 15 Φλεβάρη.
Μετά από αυτό οι σχολές σας στέλνουν για να βγάλετε τα βασικά σωστικά (κρατάνε περίπου 15 μέρες και είναι Ασπρόπυργο ή Μηχανιώνα).

Αν έχεις βρει εταιρεία τότε με το καλό ξεκινάς το 1ο σου ταξίδι κάπου εκεί.

Πρέπει πάλι όμως να είσαι αρχές Οκτώβρη να είσαι πίσω γιατί ξεκινά το 2ο έτος σου.

Όχι καμία περίπτωση τέτοια (δεν ξέρω για ακτοπλοοία αλλά δεν το θεωρώ πιθανό καθόλου μα καθόλου ειδικά σε σοβαρές εταιρείες).

Δεν είναι θέμα αξιωματικών. Ο μισθός είναι αναφέρετο δικαίωμά σου και κάθε μήνα πληρώνεσαι (κάθε δίμηνο βασικά στα ποντοπόρα γίνεται κατάθεση μισθών μαζί με τις έξτρα εργασίας και υπερωρίες όπου υπάρχουν).

Μην αγχώνεσαι ακόμα όμως είναι νωρίς.
Από το 1ο σου ταξίδι όλα θα ξεδιαλύνουν, καλό το λίγο άγχος αλλά να το οδηγείς κάπου δημιουργικά.

Το μεγαλύτερο σχολείο σου θα είναι στο καράβι επάνω. Εκεί θα μάθεις ότι χρειάζεσαι!

Όσοι την αγάπησαν τη θάλασσα πέρασαν καλά.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου αλλα εχω αλλες τρεις αποριες συγκεκριμενα.1) Γινεται απο πανελληνιες ακομα και εαν πιασω τη βαση της σχολης φετος να μεινω εκτος(λογω αυξημενης ζητησης ας πουμε);

2) Εαν και εφοσον πιασω τη βαση της σχολης και δεν μεινω εκτος δηλωνω στο μηχανογραφικο που ακριβως επιθυμω να περασω(χιο η συρο ας πουμε);

3) Τι ακριβως ειναι το ΚΕΣΕΝ; Μηπως εχει να κανει με τα σωστικα που μου ανεφερες γιατι καπου το ειδα στο φορουμ αλλα δεν πολυκαταλαβα.

Ευχαριστω!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιωργος έγραψε:Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου αλλα εχω αλλες τρεις αποριες συγκεκριμενα.1) Γινεται απο πανελληνιες ακομα και εαν πιασω τη βαση της σχολης φετος να μεινω εκτος (λογω αυξημενης ζητησης ας πουμε) ;

2) Εαν και εφοσον πιασω τη βαση της σχολης και δεν μεινω εκτος δηλωνω στο μηχανογραφικο που ακριβως επιθυμω να περασω (χιο η συρο ας πουμε) ;

3) Τι ακριβως ειναι το ΚΕΣΕΝ; Μηπως εχει να κανει με τα σωστικα που μου ανεφερες γιατι καπου το ειδα στο φορουμ αλλα δεν πολυκαταλαβα.

Ευχαριστω!

1. Έπιασες την βάση= Μπήκες.

2. Όχι. Το που θα κατανεμηθείς, θα έχει να κάνει με το ύψος των μορίων που θα πιάσεις και με την ζήτηση. Μόνο με την μέθοδο εισαγωγής του απολυτηρίου δηλώνεις συγκεκριμένη σχολή.

3. Όχι, ουδεμία σχέση έχει να κάνει με τα σωστικά. Τα σωστικά τα περνάς σε ιδιωτικές σχολές επι αμοιβή, ή εντός των ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μηχανιώνας.

Το ΚΕΣΕΝ προέρχεται απο το αρκτικόλεξο Κέντρο-Επιμόρφωσης-Στελεχών -Εμπορικού-Ναυτικού και είναι μια δημόσια σχολή στην περιοχή Ρέντη στην Αθήνα, και απο αυτή την σχολή περνούν οι υποψήφιοι Β-Α Μηχανικοί και πλοιάρχοι, για να πάρουν κατόπιν εξετάσεων και μαθημάτων τα αντίστοιχα προαγωγικά τους διπλώματα, εφόσον προγενέστερα έχουν αποκτήσει την ελάχιστη απαιτούμενη ναυτική προϋπηρεσία στο ναυτικό τους φυλλάδιο.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης