Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
manouSOSmanousakis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από manouSOSmanousakis »

Καλησπέρα καινούργιος εδώ!

Είμαι 18 και σε λίγους μήνες πάω στρατό!

Πριν 3 χρόνια είχα κάνει ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο

σκολίωσης δηλαδή η σπονδυλική μου στήλη είναι σχεδόν όλη απο βίδες μπροστά πίσω.

Είχα 90 μοίρες περίπου και είχα από πίσω μια μικρή καμπούρα και τώρα δεν την έχω τέλος πάντων.

Τώρα έχω 40 μοίρες περίπου σκολίωση./ Το χειρουργείο το έκανα μπροστά πίσω 12 ώρες το καθένα και έκατσα στο νοσοκομείο σχεδόν 1 μήνα.

Έχω ακόμα τις ουλές από το χειρουργείο σαν να το έκανα εχθές δηλαδή είναι πολύ έντονες!

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να κοιμάμαι σε ορθοπεδικό στρώμα συστημένο από γιατρό. Στον στρατό ξέρω οτι έχουν ράντζους

Επίσης δεν μπορώ να είμαι όρθιος πάνω από 15 λεπτά.. Ανά διαστήματα με πιάνουν κάποιοι πόνοι που με αναγκάζουν να θέλω να ξαπλώσω.

Δεν πρέπει να κουράζομαι ούτε να ζορίζομαι! Αν με δείτε σε όρθια στάση γέρνω λίγο (λόγο της σκολίωσης)

Επίσης έχω πρόβλημα προσαρμογής πχ με την αλλαγή περιβάλλον με πιάνουν αυπνίες, τάση για εμετό, και ζαλάδες!

Δεν είμαι και καθόλου κοινωνικός και δεν μπορώ να μείνω σε ένα δωμάτιο με σχεδόν 20 άτομα για διάφορους λόγους

Έχω όλα τα χαρτιά από το χειρουργείο και ακτινογραφίες τα πάντα!

Πόσες πιθανότητες έχω για να πάρω οριστική απαλλαγή από τον στρατό;

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Έχω ακούσει ότι γενικά για παθολογικούς λόγους δύσκολα δίνουν απαλλαγή.

Παρόλα αυτά η κατάσταση σου ακούγεται σοβαρή.

Εγώ θα σου έλεγα να πας με το "Με πιανουν αυπνιες, τάση για εμετό και ζαλάδες" μαζί με μερική σάλτσα ακόμα να πάρεις Ι5 για ψυχολογικούς όπως όλη η Ελλαδα πια.

Ειναι η πιο εύκολη απαλλαγή που μπορείς να πάρεις.

manouSOSmanousakis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θα με πιστεψουν για τα ψυχολογικά; Η πρέπει να τους το αποδείξω με κανένα χαρτί γιατρού;(δεν εχω)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δύσκολα δίνουν οριστική απαλλαγή αμέσως.

Αυτό που θα κάνουν είναι να σου δώσουν 2 χρόνια αναβολή και αν μέσα σε αυτό το διάστημα δεν υπάρξει βελτίωση της σωματικής σου κατάστασης τότε η Επιτροπή που θα σε επανεξετάσει θα σου δώσει οριστική απαλλαγή.
manouSOSmanousakis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Με βάση τα παρακάτω δικαιούμαι απαλλαγή στράτευσης;(εχω δηλώσει ναυτικό) (1) πριν 3 χρόνια έκανα ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο σκολίωσης (είχα 90 μοίρες) μπροστά πίσω 12 ώρες το καθένα. Αυτό το χειρουργείο μέχρι

σήμερα με αναγκάζει να κοιμάμαι σε ειδικό ορθοπεδικό στρώμα ειδικά σχεδιασμένο για την κατάσταση μου. Στον στρατό ξέρω οτι έχω κάτι παλιοράντζα και εγώ σε τέτοιο κρεβάτι δεν μπορώ να κοιμηθώ ούτε λεπτό. Επίσης δεν μπορώ να στέκομαι πάνω απο 10/20 λεπτά... Ανά κάποια διαστήματα με πιάνουν πόνοι στην πλάτη που με αναγκάζουν να θέλω να ξαπλώσω και δεν μπορώ να περπατάω πολύ ώρα. Αν σταθώ μπροστά σας θα δείτε οτι γέρνω λίγο λόγο του χειρουργείο. Επίσης τις ουλές απο τα χειρουργεία τις έχω ακόμα σαν να το έκανα εχθές

(2) Έχω πρόβλημα προσαρμογής. Δεν μπορώ με τίποτα μα με τίποτα να μείνω σε έναν χώρο με 20 άτομα, Είχαμε πάει 5ημερη με το λύκειο και ήμουνα στο ίδιο δωμάτιο με 4 άτομα που τους 3 και για όλο αυτό το διάστημα είχα (τάση για εμετό, πονοκέφαλους, κάθε λίγο και λιγάκι πήγαινα τουαλέτα, είχα αυπνίες, ξυπνούσα τα πρωινά και ήμουνα μούσκεμα απο ιδρώτα μέσα στον χειμώνα, και όλα αυτά τα διαπίστωσα όταν ξανά έμεινα με άλλα άτομα, δηλαδή φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κοιμάμαι για 12 μίνες σε ένα δωμάτιο με 20 άτομα

(3) Όλα τα παραπάνω έχουν επηρεάσει πάρα πολύ την κοινωνική μου ζωή δεν είμαι καθόλου κοινωνικός, έχω περίεργο χαρακτήρα και αυτό με έχει επηρεάσει πολύ στις σχέσεις μου και στις φιλίες!

Όλα τα παραπάνω αν τα πω εκεί που θα με εξετάσουν για να μου δώσουν απαλλαγή θα με πιστέψουν η θα πουν απο μέσα τους οτι θα τα λέω ετσι για να πάρω απαλλαγή και διάφορα; Πρέπει να τους το αποδείξω με χαρτιά; Χαρτιά έχω μόνο για το Νούμερο 1 για τα άλλα δεν έχω καθώς τα έχω διαπιστώσει απο μόνος μου

peter12345
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από peter12345 »

Γράφω σε αυτό σημείο για να βοηθήσω με τις πληροφορίες που μάζεψα από την εμπειρία μου. Δυστυχώς οι πληροφορίες στο φορουμ είναι διάσπαρτες και χαοτικές θα έλεγα καθώς εμένα μου πήρε μέρες να βρω όσα ήθελα, έτσι είπα να τα συγκεντρώσω σε ένα ποστ όπως τα είδα εγώ. Οι πληροφορίες αφορούν κυρίως αυτούς που διαμένουν επαρχία και όχι στις μεγάλες πόλεις καθώς οπως είδα διαφέρει αρκετά η διαδικασία αππαλαγής - αναβολής. Πριν από οτιδήποτε να πω ότι έχω πάρει ΔΑ για παθολογικό χρόνιο νόσημα μου.

1. Πας φρουραρχείο από 1 έως 5 ημέρες πριν την ημέρα που είναι να καταταγείς (προσοχή σε αυτό το χρονικό διάστημα, έτυχα παρερμηνείας) με όλα τα απαραίτητα χαρτιά από δημόσιο νοσοκομείο. Αυτός όπως έχει προαναφερθεί απλά κοιτάζει τα χαρτιά σου και.

2. Σε στέλνει ένα στρατιωτικό γιατρό. Ο στρατιωτικός γιατρός δίνει γνωμάτευση ότι δεν μπορείς να καταταγείς την ημέρα που είναι να καταταγείς και πας αυτοπροσώπως στην επιτροπή απαλλαγών.

3. Ο φρούραρχος βάζει σφραγίδες στη γνωμάτευση και σου δίνει τη χαρτούρα την οποία εσύ πρέπει να δώσεις στην αρμόδια, για σένα, Στρατολογία (γίνεται και μέσω οποιουδήποτε ΚΕΠ).

Τα βήματα 1,2,3 για μένα διήρκεσαν 2-3 ώρες.

4. Αφου γίνουν αυτά ΔΕΝ Μπαίνεις την ημέρα που ήταν να καταταγείς.

5. Περιμένεις χαρτί από στρατολογία (περίπου μετά από δεκα μέρες ήρθε σε εμένα) με το οποίο σε παραπέμπουν στην επιτροπή απαλλαγών. Γράφει πάνω τηλ παίρνεις και κλείνεις ραντεβού. Εγώ έκλεισα για μετά από 7 ημέρες.

6. Πας την ημέρα που είναι το ραντεβού σου (καλό είναι από νωρίς) και σε παραπέμπουν σε αρμόδιους γιατρούς που σε εξετάζουν προφορικά είτε και πρακτικά ανάλογα την περίπτωση. Εμένα έτυχε μια το ένα και μια το άλλο. Αφού συμπληρώσουν σε ένα χαρτι οι γιατροί επιστρέφεις στην επιτροπή η οποία λαμβάνει την τελική απόφαση.

7. Μετά από περίπου ένα μήνα σου στέλνουν χαρτί με την απόφαση.

Το βήμα 6 σε εμένα είχε διάρκεια 4 ωρών.

Τα βήματα 1-6 σε εμένα είχαν διάρκεια 21 ημέρες.

Τα παραπάνω πιθανόν να έχουν ξαναειπωθεί απλά η διαπίστωση μου είναι ότι στην επαρχία η διαδικασία είναι πολύ πιο απλοποιημένη απ'ότι στην Αθήνα σε κόπο και χρόνο.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω γενικά όταν για ένα χρόνιο νόσημα δίνουν ΔΑ δίνουν στο τέλος και Ι5;(Δεδομένου οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα μέσα σε δυο χρόνια όσον αφορά την κατάσταση της πάθησης)

PurpleCodex
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από PurpleCodex »

Γεια σας, από μικρή ηλικία έχω ένα παθολογικό πρόβλημα υγείας με την καρδιά μου και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή για αυτό.

Πριν δύο χρόνια που ήταν να καταταγώ στον στρατό, επειδή δεν γνώριζα για την διαδικασία μέσω φρουραρχείου, παρουσιάστηκα στο στρατόπεδο, μετά με πήγανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Παρόλο που τους είχα πάει ήδη χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, αυτοί θέλανε να με νοσηλεύσουν μερικές μέρες. Έτσι κι έγινε, και τελικά μετά από μερικές μέρες νοσηλείας στο στρατιωτικό νοσοκομείο η επιτροπή τους κατέληξε να μου δώσει Διετή Αναβολή, και το πρόβλημα υγείας σύμφωνα με το ΦΕΚ κρίνεται Ι4 ή Ι5.

Εγώ δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να υπηρετήσω διότι έχω συχνά ενοχλήσεις, έχω δυνατές ταχυπαλμίες που δεν ελέγχονται πλήρως με την αγωγή για την καρδιά, κουράζομαι πολύ εύκολα και το περιβάλλον του στρατού θα με άγχωνε, δεν θα μπορούσα να κάνω υγιεινή διατροφή και το πρόβλημα μου μπορεί να γίνει χειρότερο. Υπάρχει ενδεχόμενο να μου δώσουν Ι5 (αφού Ι4 ή Ι5 δίνει το ΦΕΚ), όμως δεν είναι σίγουρο. Ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής, αν παρόλο που το πρόβλημα μου παραμένει ίδιο και πρέπει να λαμβάνω καθημερινά χάπια για να παλεύω να το ρυθμίσω, αν λοιπόν αποφασίσουν οι γιατροί να με κρατήσουν ως Ι4 τότε τι μπορώ να κάνω;

Έχοντας εξαντλήσει την Διετή Αναβολή για Παθολογικούς Λόγους, μπορώ τώρα να πάρω κι άλλη αναβολή για Ψυχολογικούς Λόγους που δεν έχουν σχέση με το εκ γενετής πρόβλημα της καρδιάς;

Πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν φοιτητής, είχα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και είχα διαγνωστεί και με κατάθλιψη. Πάλι εδώ και καιρό άρχισα να νιώθω χάλια για διάφορους λόγους, κλείνω τα τηλέφωνα σε φίλους, κοιμάμαι όλη μέρα και δεν έχω ούτε όρεξη να βγω από το σπίτι. Σκέπτομαι να πάω σε γιατρό να μου δώσει πάλι αντικαταθλιπτικά. Τώρα στο ενδεχόμενο να με καλέσουν να υπηρετήσω τα βλέπω όλα ακόμη πιο μαύρα και φοβούνται οι δικοί μου μήπως στο στρατόπεδο γίνω πάλι αυτοκαταστροφικός.

Επειδή έχω και παθολογικό πρόβλημα υγείας ήθελα να πάρω απαλλαγή με αυτό. Δεν ήθελα ποτέ να πάρω απαλλαγή με Ι5 ψυχολογικό και έτσι ούτε το ανάφερα στον στρατό. Αν στο παθολογικό θέμα για το οποίο εξάντλησα την διετή αναβολή μου δώσουν Ι4, μπορώ να ζητήσω επιπλέον εξάμηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους επειδή τώρα δεν νιώθω καλά, ή θα μου δώσουν οριστική Απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους; Δικαιούμαι άλλη αναβολή για διαφορετική κατηγορία υγείας, από Παθολογικό σε Ψυχολογικό δηλαδή;

Αν δεν μου δώσουν Ι5, για το παθολογικό θέμα μου, θα τους πω όλη την αλήθεια για το ψυχολογικό θέμα μου. Τότε τι θα γίνει; Θα πάρω επιπλέον αναβολή, θα πρέπει πάλι για δύο χρόνια να παίρνω αναβολές για ψυχολογικούς λόγους;

Έψαξα στο ιντερνέτ και σε αυτό το φόρουμ και δεν μπόρεσα να βρω απάντηση στα ερωτήματά μου σε άλλο θέμα. Οπότε άνοιξα αυτό εδώ.

Σας παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η Επιτροπή επικυρώνει την απόφαση των Στρατιωτικών Ιατρών.

Εννοείται όταν τελειώσει η διετή αναβολή θα ξαναπεράσεις για εξετάσεις. Αν δεν δουν βελτίωση στο παθολογικό σου πρόβλημα, τότε απαλάσσεσαι.

Gιο

Δημοσίευση από Gιο »

Καλησπερα.
Πριν περιπου εναν μηνα επεσε ο αδελφος μου και επαθε διασειση.
Τον καλεσαν να μπει φανταρος και επειδη ειχε καποιες ενοχλησεις στο χερι (ειχε κτυπησει και εκει) πηγε στον γιατρο και εκει του ξεστομισε πρωτη φορα οτι επαθε διασειση. Ο γιατρος του ειπε οτι θα βγει Ι5 και δεν θα υπρετησει.
Ισχυει αυτο;
Καθως μου φαινεται αρκετα υπερβολικο επειδη δεν ειναι μια μονιμη σοβαρη παθηση.
Επισης το Ι5 πλεον εμφανιζεται σε καποιο χαρτι;
Θα εχει προβλημα για μελλοντικη εργασια στον ιδιωτικο η τον δημοσιο τομεα;
Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.
Άβαταρ μέλους
ChrisSz97
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από ChrisSz97 »

Γεια σε ολους θα ηθελα να ρωτησω επειδη εχω ενα νεφρο! Περνω ι5 παθολογικο η υπηρετω κανονικα
giwrgos05
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από giwrgos05 »

Καλησπερα σας! Ηθελα να ρωτησω για την περιπτωση μου. Πριν 5 χρονια αντιμετωπισα το λεμφωμα hodgking. Ακολουθησα κυκλο χημειοθεραπειων. Επισης εγινα κ πατερας (δεν ξερω πως 'χρησιμευει' αυτο) Εχω δυνατοτητα απαλλαγης; Εξαρταται απο τη ν ιατρικη επιτροπη που θα με δει;
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Έχω λάμες στο πόδι, χειρουργημενη σπονδυλική στήλη και έχω αφαιρέσει τον θυρεοειδή. Δικαιούμαι Ι5 παθολογική απαλλαγή?
stauros123
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από stauros123 »

Γεια σας παιδια, αντιμετωπιζω ενα προβλημα εχω παιδικο διαβητη τυπου 1 και κανω ινσουλινη και πηρα απο τον στρατο ι5 για λογους υγειας ! Τωρα προσπαθω να μπαρκαρω στα καραβια να παω για δουλεια και ο γιατρος που με εστειλε το λιμενικο ο παθολογος με κρινει ακαταλληλο για το ζαχαρο που εχω και επισης για το Ι5 του στρατου, τι παιζει εδω περα ξερει κανεις;

Και εχω κανει ενσταση για να παω δευτεροβαθμια επιτροπη του λιμεναρχειου, θα εχω και εκει καποιο προβλημα. Θα καταφερω να βγαλω το φυλαδιο;
Εικόνα

Dahvrok
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dahvrok »

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 21, φοιτητής και έμαθα ότι η αναβολή μου λύγει το 2023. Από τα 16 μου παιδεύομαι με μόρφωμα στο δεξί ισχύο με 4 επεμβάσεις οι οποίες έκανα κακό. Τώρα με χειροπρακτική έχω δει μια βελτίωση και ο φυσιοθεραπευτής μου είπε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρω απαλλαγή. Γνωρίζει κάποιος τι πιθανότητες έχω;
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Mparmpas »

Δες το ΦΕΚ τι προβλεπει. Το θεωρω σχεδο σιγουρο οτι πας για 2 χρονια αναβολη μπας και βελτιωθεις και μετα θα κρινουν
οριστικα την περιπτωση σου.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες