Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
Όχι, πρέπει πρώτα να κληθείς για κατάταξη.
Αφότου παραλάβεις το σημείωμα κατάταξης, μέσω του Φρουραρχείου της πόλης σου, θα παραπεμφθείς σε κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Και στο Φρουραρχείο, και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, θα έχεις μαζί σου όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις, που πιστοποιούν το πρόβλημα αυτό.
Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να κάνεις τα παραπάνω 10 ημέρες πριν παρουσιαστείς.
Αφότου παραλάβεις το σημείωμα κατάταξης, μέσω του Φρουραρχείου της πόλης σου, θα παραπεμφθείς σε κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Και στο Φρουραρχείο, και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, θα έχεις μαζί σου όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις, που πιστοποιούν το πρόβλημα αυτό.
Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να κάνεις τα παραπάνω 10 ημέρες πριν παρουσιαστείς.
- Trelamenoss
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα! Εχω εκπληρωσει τη μιση θητεια μου και πηρα αναβολη για λογους υγειας! Στις 10 μαιου παρουσιαζομαι ξανα σαν πεζικαριος Ι4 πλεον καθως αρχικα ειχα καταταγει Ε. Δ! Οσο ημουν μεσα περσι το καλοκαιρι, λυποθυμησα και εγινε εισαγωγη στο 401 για μια βδομαδα οπου και γνωματευσαν πως παθαινω υποτροπιαζουσες κρισεις παρασυμπαθητικοτονιας κ με βγαλαν Ι4! Ο καρδιολογος που με παρακολουθησε μου ειπε πως ειναι πιθανο να μην υπηρετησω αλλα εστω να δω πως θα παει, κ γραψαν στη γνωματευση οτι πρεπει να ειμαι σε μοναδα μεγαλων αστικων κεντρων για την παρακολουθηση μου!
Μαζι μ αυτο εκδηλωθηκε ενας τρομερος πονοκεφαλος για τον οποιο δεν ασχοληθηκαν ιδιαιτερα... Οταν πηρα μια αγραφη αδεια πηγα στο δημοσιο νοσοκομειο της πολης μου κ βρηκαν πως πασχω απο το γνωστο σε ολους αυχενικο συνδρομο! Συγκεκριμενα ειναι ευθειασμος της ΑΜΣΣ ο οποιος προκαλει ασταθεια, ζαλη η ιλιγγο, θολουρα, κ τρομερο πονοκεφαλο! Τελικα αφου αγχωθηκα ακομα περισσοτερο συνεχιστηκαν οι λυποθυμιες καθως κ ο τρομερος αυτος πονοκεφαλος κ κατεληξα αναγκαστικα στην αναβολη! Σαν προσωρινος πολιτης εδω κ ενα χρονο ειχα ηρεμησει καπως κ βρηκα μια δουλεια, ομως οι λυποθυμιες επανεμφανιστηκαν καθως αγχωθηκα κ εμεινα σε ορθοστασια κ ετσι διεκοψα!
Παραλληλα υποβληθηκα σε συνεδριες φυσιοθεραπειας για τον αυχενα διχως ουσιαστικο αποτελεσμα κ ετσι ακομα παθαινω συχνα ιλιγγους Υποφερω απο τον πονοκεφαλο κ απροβλεπτα οταν αγχωνομαι λυποθυμαω! Ολο αυτο με εχει καταβαλλει ψυχολογικα κ εννοειται πως δεν γουσταρω να ξαναμπω φανταρος γτ φοβαμαι για την υγεια μου μηπως χειροτερεψει! Η παρασυμπαθητικοτονια δεν εχει θεραπεια οπως μου εχει πει καρδιολογος του δημοσιου νοσοκομειου, γενιεσαι μ αυτο Καθως κ το αυχενικο συνδρομο οπως ξερουμε δυσκολα θεραπευεται! Εκτος απ αυτα ομως εχω κ τον πατερα μου με καρκινο σε προχωρημενη σταδιο, κι ολα ειναι πιθανα...
Υποφερω απο αυτα τα θεματα υγειας αλλα κ απο βαθια θλιψη για την τυχη του πατερα μου, το περιβαλλον του στρατου δεν ειναι οτι πιο ιδανικο για μενα σ αυτη τη δυσκολη περιοδο που διανυω για μενα κ την οικογενεια μου, δεν μπορω να συνεχισω κατω απ αυτες τις συνθηκες τι μπορω να κανω για να παρω οριστικη απαλλαγη; Εχω το point αρχικα απ τη γνωματευση του 401 κ χαρτια του δημοσιου νοσοκομειου για την παθηση του αυχενα απλα δεν ξερω τι να κανω!
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο απλα προσπαθω να γινω οσο πιο συγκεκριμενος κ κατανοητος γινεται για τις πιο εγκυρες απαντησεις! Ευχαριστω εκ των προτερων κ καλο πασχα σε ολους σας!
Μαζι μ αυτο εκδηλωθηκε ενας τρομερος πονοκεφαλος για τον οποιο δεν ασχοληθηκαν ιδιαιτερα... Οταν πηρα μια αγραφη αδεια πηγα στο δημοσιο νοσοκομειο της πολης μου κ βρηκαν πως πασχω απο το γνωστο σε ολους αυχενικο συνδρομο! Συγκεκριμενα ειναι ευθειασμος της ΑΜΣΣ ο οποιος προκαλει ασταθεια, ζαλη η ιλιγγο, θολουρα, κ τρομερο πονοκεφαλο! Τελικα αφου αγχωθηκα ακομα περισσοτερο συνεχιστηκαν οι λυποθυμιες καθως κ ο τρομερος αυτος πονοκεφαλος κ κατεληξα αναγκαστικα στην αναβολη! Σαν προσωρινος πολιτης εδω κ ενα χρονο ειχα ηρεμησει καπως κ βρηκα μια δουλεια, ομως οι λυποθυμιες επανεμφανιστηκαν καθως αγχωθηκα κ εμεινα σε ορθοστασια κ ετσι διεκοψα!
Παραλληλα υποβληθηκα σε συνεδριες φυσιοθεραπειας για τον αυχενα διχως ουσιαστικο αποτελεσμα κ ετσι ακομα παθαινω συχνα ιλιγγους Υποφερω απο τον πονοκεφαλο κ απροβλεπτα οταν αγχωνομαι λυποθυμαω! Ολο αυτο με εχει καταβαλλει ψυχολογικα κ εννοειται πως δεν γουσταρω να ξαναμπω φανταρος γτ φοβαμαι για την υγεια μου μηπως χειροτερεψει! Η παρασυμπαθητικοτονια δεν εχει θεραπεια οπως μου εχει πει καρδιολογος του δημοσιου νοσοκομειου, γενιεσαι μ αυτο Καθως κ το αυχενικο συνδρομο οπως ξερουμε δυσκολα θεραπευεται! Εκτος απ αυτα ομως εχω κ τον πατερα μου με καρκινο σε προχωρημενη σταδιο, κι ολα ειναι πιθανα...
Υποφερω απο αυτα τα θεματα υγειας αλλα κ απο βαθια θλιψη για την τυχη του πατερα μου, το περιβαλλον του στρατου δεν ειναι οτι πιο ιδανικο για μενα σ αυτη τη δυσκολη περιοδο που διανυω για μενα κ την οικογενεια μου, δεν μπορω να συνεχισω κατω απ αυτες τις συνθηκες τι μπορω να κανω για να παρω οριστικη απαλλαγη; Εχω το point αρχικα απ τη γνωματευση του 401 κ χαρτια του δημοσιου νοσοκομειου για την παθηση του αυχενα απλα δεν ξερω τι να κανω!
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο απλα προσπαθω να γινω οσο πιο συγκεκριμενος κ κατανοητος γινεται για τις πιο εγκυρες απαντησεις! Ευχαριστω εκ των προτερων κ καλο πασχα σε ολους σας!
Καλησπέρα στην Ομάδα.
Έχω κάποιες ερωτήσεις και απορία
Μετά από 2 Χρόνια αναβολής ξανά παρουσιάστηκα και με κρίθηκαν Ι5 Παθολογικό όμως
Στο Χαρτί λέει ¨ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ-ΤΥΧΩΝΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗΣ¨ και λιγο πιο κάτω ¨ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ¨ «ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ»
1) Γιατί λέει ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ; Μετά από 2 χρόνια δεν παίρνεις οριστική απαλλαγή; Θα με ξανά φωνάξουν;
2) Πήρα Ι5 η όχι;
3) Όταν λέει «Σε περίπτωση πρόσκλησης ποτέ θα με ξανά φωνάξουν»;
4) Τώρα που πήρα το χαρτί θα χρειαστεί καπια διαδικασία να κάνω η να το δηλώσω κάπου;
5) Απο που και μετα απο ποσο καιρό όταν απαλλάχθηκα μπορώ να παρώ το Α2
Συγγνώμη που σας ζάλισα λίγο
Λογω ψυχολογικων προβληματων (κρισεις πανικου διαταραχες αγχους) μαλλον θα παρω ι5 αλλα διατηρω τις επιφυλαξεις επειδη φοβαμαι μηπως καποτε στο μελλον καταργηθει ο νομος περι προστασιας ατομικων δικαιωματων (ιδιαιτερα αν η Ελλαδα βγει απο την ΕΕ) και ξεκινησει να αναγραφεται παλι ο λογω του ι5 με αποτελεσμα να μην μπορω να βρω δουλεια η να με απολυσουν απο αυτη; Υπαρχει τετοια περιπτωση;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
dn24 έγραψε:toutifrutti έγραψε:Καλημερα,
Ειχα παρει 2ετη αναβολη το 2012 μετα απο εξεταση ψυχολογου και μετα απο δυο χρονια που πηγα παλι, βγηκα Ι5 παθολογικο για λογους υγειας. Στο απολυτηριο λεει οτι ειμαι Ι5 και απαλλαγμενος απο τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις αλλα οτι υπεχω στρατιωτικες υποχρεωσεις εαν κριθω για στρατευση εως τα 45 μετα απο επανεξεταση. Ειχα διαβασει καπου οτι εαν εχεις παρει 2ετη αναβολη και μετα απαλλαγη δεν υπαρχει περιπτωση να σε ξανακαλεσουν αλλα επειδη η απαλλαγη μου τη 2η φορα δν ειχε αμεση σχεση με τη πρωτη δε ξερω και απλα θελω να τελειωνω μια και καλη.
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Καλο Σ/Κ
Καλημέρα και καλό Σ/Κ και σε εσένα φίλε μου! Για να κληθείς αυτεπάγγελτα για επανεξέταση, πρέπει να συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι όπως πλαστά ιατρικά έγγραφα μετά απο διασταύρωση στοιχείων για παράδειγμα. Μην ανησυχείς, δεν θα υπηρετήσεις, εκτός απροόπτου για λόγους που σου προανέφερα. Ευχαριστώ.
Καλησπερα! Ειμαι το ατομο που ειχε γραψει το παραπανω μηνυμα. Θα ηθελα να ρωτησω εαν πρεπει να παω να παρω καποια βεβαιωση μιας και δε θα παρουσιαστω ξανα. Επισης, σε ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κλπ αναφερει οτι δεν εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις. Αφου εχω βγει Ι5 δε θα επρεπε να ειναι 'εκπληρωμενες'; Οταν πηρα Ι5 Παθολογικο μετα τη διετη αναβολη, ηταν λογω βαρους/παχυσαρκιας και οσο και αν με καθησυχασε ο συναδελφος παραπανω τρεμω στην ιδεα οτι υπαρχει περιπτωση να με ξανακαλεσουν!
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Καλη Εβδομαδα
Το έγγραφο που πήρες για το Ι5 δεν έγραφε για οριστική απαλλαγή για υποχρέωση στράτευσης;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Στο εγγραφο λεει οτι ειμαι Ι5 και απαλλαγμενος απο τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις αλλα οτι υπεχω στρατιωτικες υποχρεωσεις εαν κριθω για στρατευση εως τα 45 μετα απο επανεξεταση. Καπου διαβασα οτι ειμαι ενταξει και οτι αυτο ειναι κατι που γραφουν σε ολους οσους βγαινουν Ι5 προαιρετικα αλλα δε ξερω απο αυτα και ειπα να ρωτησω. Ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα Κώστα,είδα ότι ανέφερες πάνω για απαλλαγή Ι5 λόγω άγχους και κρίσεων πανικού και μου κίνησε το ενδιαφέρον διότι πάσχω από αυτά κι εγώ σε αρκετά μεγάλο βαθμό και πίστευα μέχρι τώρα ότι δν μπορείς να απαλλαγείς οριστικά αν πάσχεις από αυτό και μόνο εκτός και αν δηλώσεις και ομοφυλόφιλος μαζί ή κάτι τέτοιο. Αληθεύει ή αερολογίες ''να'χαμε να λέγαμε'' του στρατού; Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το φλέγον θέμα;
Καλησπέρα παιδιά,
Έπειτα από εξετάσεις που έκανα τον τελευταίο μήνα (αιματολογικές, κολονοσκόπηση κλπ) λόγω συνεχών διαρροιών επί 1 σχεδόν μήνα, με διέγνωσαν με ΠΙΘΑΝΟ χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα φλεγμονής του εντέρου (νόσος crohn).Yπάρχουν όλες οι ενδείξεις, αλλά όχι οι αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνετε αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε κατάσταση να πάω στρατό ''κανονικά'' (ήταν να πάω Νοέμβριο). Γνωρίζω εξ'αρχής ότι η νόσος crohn είναι Ι4/Ι5, το θέμα είναι ότι οι γιατροί μου λένε αυτή τη στιγμή ''πιθανότατα είναι crohn, έχεις όλα τα συμπτώματα, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά λόγω σχετικά καθαρής βιοψίας''. Η ερώτηση μου είναι, να πάω και να διεκδικήσω απαλλαγή με βάση το ιστορικό των εξετάσεων που έχω στα χέρια μου το οποίο ουσιαστικά λέει ''ασθενής με πιθανό χρόνιο νόσημα, μάλλον crohn''; Ή δεν έχω πιθανότητες;
Έπειτα από εξετάσεις που έκανα τον τελευταίο μήνα (αιματολογικές, κολονοσκόπηση κλπ) λόγω συνεχών διαρροιών επί 1 σχεδόν μήνα, με διέγνωσαν με ΠΙΘΑΝΟ χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα φλεγμονής του εντέρου (νόσος crohn).Yπάρχουν όλες οι ενδείξεις, αλλά όχι οι αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνετε αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε κατάσταση να πάω στρατό ''κανονικά'' (ήταν να πάω Νοέμβριο). Γνωρίζω εξ'αρχής ότι η νόσος crohn είναι Ι4/Ι5, το θέμα είναι ότι οι γιατροί μου λένε αυτή τη στιγμή ''πιθανότατα είναι crohn, έχεις όλα τα συμπτώματα, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά λόγω σχετικά καθαρής βιοψίας''. Η ερώτηση μου είναι, να πάω και να διεκδικήσω απαλλαγή με βάση το ιστορικό των εξετάσεων που έχω στα χέρια μου το οποίο ουσιαστικά λέει ''ασθενής με πιθανό χρόνιο νόσημα, μάλλον crohn''; Ή δεν έχω πιθανότητες;
Καλησπέρα σε όλους! Στον Στρατο παρουσιαστηκα την Δευτερα 11-7-16! Μολις μπηκα μεσα διαπηστωσα οτι μετα απο λιγες ημερες δεν μου αρεσει καθολου εκει. Παρουσιαστηκα στο Στρατοπαιδο της Αρτας. Εκει μερα με την μερα παρουσιασα αγχωδης κατασταση και μεσαιο βαθμο βαρικοϊας! Αναγκαστηκα να ταξηδεψω στην Θεσσαλονικη 2 φορες για να παρω αναβολη! Το εκανα με επιτυχια! Ομως του χρονου που θα παω ξανα στον Στρατο δεν θα ηθελα να παρω παλι αναβολη, αλλα απαλλαγη απο τον Στρατο. Θα ηθελα λοιπον να με βοηθησεις να ακολουθησω τα βηματα για να παρει καποιος απαλλαγη! Το εχω αναγκη! Περιμενω απαντηση ! Αφτο που ζηταω Ειναι πως να ακολουθησω τα βηματα αφτα που θελει καποιος να παρει απαλλαγη απο τον Στρατο! Ευχαριστω!
Γεια σας,
Προ δύο ετών είχα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Υπάρχει περίπτωση η δυνατότητα να πάρω απαλαγή;
Επίσης είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Να γυρίσω πίσω για να προσπαθήσω να πάρω Ι5 ή δεν αξίζει τον κόπο;
Ευχαριστώ
Προ δύο ετών είχα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Υπάρχει περίπτωση η δυνατότητα να πάρω απαλαγή;
Επίσης είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Να γυρίσω πίσω για να προσπαθήσω να πάρω Ι5 ή δεν αξίζει τον κόπο;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να κάνω μία ερώτηση. Έχω πάρει διετή αναβολή για λόγους υγείας. Με ένα χειρουργείο στο δεξί μάτι για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς με προσθήκη μοσχεύματος σιλικόνης το οποίο όμως πρέπει να αφαιρεθεί γιατί δημιουργεί προβλήματα. Έχω εκφυλιστικές αλλοιώσεις και στα δύο ματια. Το αριστερό δε μάτι παρουσιάζει λέπτυνση του φακού. Επιπλέον έχω σπονδυλολισθηση και σπονδυλολυση στον Ο5-Ι1 , κήλη ανάμεσα στους Ο5-Ο4 και καθίζηση/εκφυλιση του Ο3-Ο4. Σε και στα τρία διαστήματα ανάμεσα στους σπονδύλους πιέζεται ο μινιγγικος σάκος κ προκαλείται μόνιμο μούδιασμα κ πόνος στα άκρα καθώς δυσκολία στο περπάτημα. Απαγορεύεται να σηκώνω βάρη ή να στέκομαι πολλή ώρα όρθιος καθώς υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης. Για όλες τις παθήσεις έχω χαρτιά κ γνωματεύσεις από γιατρούς δημοσίου νοσοκομειου. Ξέρουμε τι γίνεται με την περίπτωση μου; Συγγνώμη για την έκταση του κειμένου και ευχαριστώ για το χρόνο σας
Μπες στη σελιδα του εθνικου τυπογραφειου και αναζητησε το ΦΕΚ 2014 17 Α. Εκει θα δεις σε ποια κατηγορια Ι σωματικης ικανότητας ανήκεις ή το αν δικαιούσαι αναβολή.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ωστόσο ή απορία μου είναι ή εξής: τι γίνεται σε περίπτωση που έχω εξαντλήσει το όριο των αναβολων και παρόλα αυτά χρηζω χειρουργείου; Έχω το δικαιωμα να χειρουργηθω ενώ θα είμαι στο στρατό; Να τονίσω ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει οπωσδήποτε γτ το μόσχευμα στο δεξί μου μάτι πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα. Επίσης τι γίνεται όταν ολες οι παθήσεις ειναι ι4; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης