Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 28
Θετικές Σπουδές ('Εκθεση+Φυσική+Μαθηματικά+Χημεία)
Terminator έγραψε:Dkar999 έγραψε:Θελω πολυ να δωσω για την σχολη Ευελπιδων αλλα δεν το χω καθολου με τις θετικες επιστημες. Μπορω να περασω μεσω θεωρητικης κατευθυνσης και αν ναι πως;
Αν πας απο θεωρητική κατεύθυνση και πάρεις ως προαιρετικό μάθημα την Φυσική Γενικής Παιδείας. Φυσικα όμως εαν το κάνεις αυτό έχεις αποτύχει πλήρως γιατί η φυσική γενικής παιδείας δεν υπάρχει περίπτωση στο εκατομμύριο να σε βοηθήσει στη φυσική που θα κάνεις στην σχολή
Καλησπέρα. Είδα πως ανέφερες φυσική γενικής παιδείας. Κάτι τέτοιο όμως, δεν υπάρχει. Το μάθημα της Φυσικής είναι μόνο στην θετική κατεύθυνση. Σε αυτή την περίπτωση, τι γίνεται;
Εγώ προσωπικά είμαι θεωρητική με μάθημα επιλογής Λατινικά (1ο πεδίο). Δεν είχα στο μυαλό μου τις στρατιωτικές σχολές, καθώς ήξερα ότι χρειάζονταν τα μαθηματικά. Χθες όμως μου είπαν πως και μέσω της Θεωρητικής, μπορώ να περάστω σε στρατιωτικές σχολές. Αλλά τι ακριβώς εννοούν με τον όρο "στρατιωτικές σχολές"; Μονάχα ψυχολογία και νομική στρατού ή και κάτι παραπάνω;
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Terminator έγραψε:Dkar999 έγραψε:Θελω πολυ να δωσω για την σχολη Ευελπιδων αλλα δεν το χω καθολου με τις θετικες επιστημες. Μπορω να περασω μεσω θεωρητικης κατευθυνσης και αν ναι πως;
Αν πας απο θεωρητική κατεύθυνση και πάρεις ως προαιρετικό μάθημα την Φυσική Γενικής Παιδείας. Φυσικα όμως εαν το κάνεις αυτό έχεις αποτύχει πλήρως γιατί η φυσική γενικής παιδείας δεν υπάρχει περίπτωση στο εκατομμύριο να σε βοηθήσει στη φυσική που θα κάνεις στην σχολή
Καλησπέρα. Είδα πως ανέφερες φυσική γενικής παιδείας. Κάτι τέτοιο όμως, δεν υπάρχει. Το μάθημα της Φυσικής είναι μόνο στην θετική κατεύθυνση. Σε αυτή την περίπτωση, τι γίνεται;
Εγώ προσωπικά είμαι θεωρητική με μάθημα επιλογής Λατινικά (1ο πεδίο). Δεν είχα στο μυαλό μου τις στρατιωτικές σχολές, καθώς ήξερα ότι χρειάζονταν τα μαθηματικά. Χθες όμως μου είπαν πως και μέσω της Θεωρητικής, μπορώ να περάστω σε στρατιωτικές σχολές. Αλλά τι ακριβώς εννοούν με τον όρο "στρατιωτικές σχολές"; Μονάχα ψυχολογία και νομική στρατού ή και κάτι παραπάνω;
με λατινικα περνας απο στρ σχολες σε σσας ψυχολογια και νομικων συμβουλων[στρατολογια] + αστυνομια +πυροσβεστικη με μαθηματα επιλογης λατινικα μαθηματικα δεν περνας σε καμια αλλη στρ σχολη με μαθηματα λατινικα βιολογια μπορεις να ανοιξεις το 3 πεδιο με τις σχολες υγειας οπου εκει υπαρχουν και οι υπολοιπες σχολες της Σσασ[ιατρικη κτηνιατρικη φαρμακευτικο κτλ]και ειναι επισης και η ΣΑΝ[σχολη αξιωματικων νοσηλευτων] αλλα αυτες ειναι αρκετα δυσκολο να τις πιασεις καθως θα εισαι απο αλλο πεδιο και χανεις αρκετα μορια... Αυτα.
-
- Α/ΓΕΑ
Ταξιάρχης έγραψε:
Η φυσική γενικής παιδείας δεν υπάρχει σαν μάθημα έχει αφαιρεθεί απο το ορολόγιο πρόγραμμα. Ενα απο τα κύρια πλάνα που επεξεργαζόταν τότε που γράφτηκε το συγκεκριμένο ποστ ήταν να συνδεθεί η θεωρητική κατεύθυνση με το επιστημονικό πεδίο θετικών σπουδών μέσω της φυσικής γενικής κάτι που όμως δεν έγινε. Τελος πάντων μπορείς μέσω της θεωρητικής να μπείς μόνο Στην ΣΣΑΣ στρατολογικό/ψυχολογία και επιλέγοντας Βιολογία γενικής παιδείας μπορείς να μπείς επιπλέον ΣΣΑΣ ιατρικό/οδοντιατρικό/κτηνιατρικό/φαρμακευτικό και στην Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Εχει μειωμένο βέβαια συντελεστή βαρύτητας οπότε πρέπει να γράψεις πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα για να επιτύχεις την σχετική βαθμολογία. Τρόπος υπολογισμού μορίων και πληροφορίες για στρατιωτικές σχολές στο θέμα ''νεο επιστημονικό πεδιο για στρατιωτικές σχολές στην υποκατηγορία ''υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών''
Καλησπέρα σας.
Είμαι μαθήτρια Α'λυκείου και ενδιαφέρομαι να περάσω σε μία στρατιωτική σχολη κατα προτίμηση ΣΜΥ ή ΣΣΑΣ Νομική (Στρατολογία).
Επειδή εχω πληροφορηθέι πως έχει αλλάξει το σύστημα θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιές στρατιωτικές σχολές έχω το δικαίωμα να δηλώσω απο Θεωρητική κατεύθυνση.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Είμαι μαθήτρια Α'λυκείου και ενδιαφέρομαι να περάσω σε μία στρατιωτική σχολη κατα προτίμηση ΣΜΥ ή ΣΣΑΣ Νομική (Στρατολογία).
Επειδή εχω πληροφορηθέι πως έχει αλλάξει το σύστημα θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιές στρατιωτικές σχολές έχω το δικαίωμα να δηλώσω απο Θεωρητική κατεύθυνση.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 1
Απο θεωρητικη μονο ΣΣΑΣ μπορεις.Εχει πολλα παρακλαδια η σσας οπως νομικη, στατολογια, ψυχολογια κλπ αλλα εχουν βασεις στο θεο αρα καλο διαβασμα.
- johnny13
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 7
- Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
- Επάγγελμα: Μαθητής
Γενικοτερα υπαρχει καμια συζητηση για να μπορεις να μπεις και σε αλλες Στρατιωτικες Σχολες απο θεωρητιικη; Γιατι θελω να περασω ΣΜΥ-Οπλα αλλα απο Μαθηματικα δεν σκαμπαζω ! Υπαρχει καμια περιπτωση να γινει τιποτα?
-
- Α/ΓΕΑ
- johnny13
- Ταγματάρχης
Πε ρε φιλε σαν κρατος ειμαστε οτι νανε στο θεμα των πανελληνιων εξετασεων. Αντε για την ΣΣΕ να ειναι απο 2ο το καταλαβενω. Αλλα ε οχι και η ΣΜΥ μονο απο 2ο. Αυτο ειναι τραγικο
-
- Α/ΓΕΑ
Γιατί είναι τραγικό επειδή το λες εσύ; Το ακαδημαικό πρόγραμμα της ΣΜΥ είναι τέτοιο ώστε να απαιτείται και φυσική και μαθηματικά γι αυτο και κατέληξε στο 2ο πεδίο
- johnny13
- Ταγματάρχης
Οχι επειδη το λεω εγω. Αλλα επειδη δεν ειμαστε ολοι καλοι στα θετικα μαθηματα. Θα επρεπε να μας δινεται και εμας ευκαιρια να μπορουμε να μπουμε στο Στρατο
Αφού σου λέει ο terminator ότι το ακαδημαικό πρόγραμμα της ΣΜΥ, απαιτεί φυσική και μαθηματικά.
Αν εσύ δεν είσαι καλός στα θετικά μαθήματα, πώς θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις μέσα στη σχολή; Δεν είνα τυχαία κάποια πράγματα. Ευκαιρία να μπείς στο στρατό, μια χαρά σου δίνετε και χωρίς αυτά τα μαθήματα απο όλα τα πεδία.
Αν εσύ δεν είσαι καλός στα θετικά μαθήματα, πώς θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις μέσα στη σχολή; Δεν είνα τυχαία κάποια πράγματα. Ευκαιρία να μπείς στο στρατό, μια χαρά σου δίνετε και χωρίς αυτά τα μαθήματα απο όλα τα πεδία.
-
- Α/ΓΕΑ
Ρε φίλε στην ΣΜΥ διδάσκονται εφαρμοσμένα μαθηματικά στο πρώτο εξάμηνο και απο οσο ξέρω το βιβλίο διδάσκεσαι είναι γραμμένο απο καθηγητές του ΕΜΠ που πας χωρίς να ξέρεις στάλα απο μαθηματικά. Δες λίγο δεύτερο ετος ποσα κιλά φυσική και μαθηματικά σε περιμένουν
/forum/uploads/7070/Capture555.PNG
- johnny13
- Ταγματάρχης
Αστο γιατι Μαθηματικα εχω κενα απο Δημοτικο. Οσο για Φυσικη ειμαι μεγαλο στουρναρι. Γενικα με λιγα λογια ειμαι στουρνος!
Ενταξει Στρατιωτικες Σχολες απορριπτονται. Τουλαχιστον στην Αστυφυλακων δεν εχει σχεδον καθολου τετοια μαθηματα
Ενταξει Στρατιωτικες Σχολες απορριπτονται. Τουλαχιστον στην Αστυφυλακων δεν εχει σχεδον καθολου τετοια μαθηματα
-
- Α/ΓΕΑ
johnny13 έγραψε:Αστο γιατι Μαθηματικα εχω κενα απο Δημοτικο. Οσο για Φυσικη ειμαι μεγαλο στουρναρι. Γενικα με λιγα λογια ειμαι στουρνος!
Aπο την στιγμή που έχεις κενά απο το δημοτικό στα μαθηματικά είναι δεδομένο οτι δεν είσαι καλός και στην φυσική ειδικά οταν μιλάμε για φυσική πανεπιστημιακού επιπέδου αφού τα μαθηματα στις στρατιωτικές σχολές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο το αντίστοιχο επίπεδο των μαθημάτων στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης