ΣΝΔ - Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από marsupilami »

Φίλε μου το πρώτο μήνυμα Σε αυτήν την σελίδα (9) στο πρώτο μήνυμα από τον φίλο Greek Army υπάρχει σε τονισμένα μπλε γράμματα το θέμα ΣΝΔ σταδιοδρομία μετά τη σχολή πάτα εκεί πιθανόν να σου λυθούν οι απορίες. Πάντως αν θα ήθελες την άποψη μου σίγουρα μετά την αποφοίτησή θα είσαι σε πλοίο για κάποιο χρονικό διάστημα το πλοίο πουθα πας πιθανόν να εξαρτάται και από τον βαθμό αποφοίτησης από την σχολή. Φαντάζομαι πως τα ταξίδια είναι δεδομένα για ολους δεν θα έχει λιγότερο για κάποιους περισσότερο για άλλους οπότε αποκλείεται και το βύσμα. Αυτή είναι η άποψη μου φίλε μου για ακριβεστερες απαντησεις κάποιος απόφοιτος της σνδ ας βοηθήσει.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Terminator »

Μόλις αποφοιτήσεις απο την ΣΝΔ μετονομάζεσαι σημαιοφόρος του ΠΝ και τοποθετήσει σε πολεμικά πλοία ή υποβρύχια εαν το θές ο ίδιος. Η θαλάσσια υπηρεσία είναι περίπου 15-20 χρόνια και στην συνέχεια αφου φτάσεις κάπου στο βαθμό του πλοιάρχου δλδ περίπου 40 χρονών σταματάς τα ταξίδια και τις ασκήσεις και σε τοποθετούν σε γραφειακή υπηρεσία του ΠΝ.
Πολιτης

Δημοσίευση από Πολιτης »

Ευχαριστώ πολύ φίλε και κάτι ακόμα. Τα υποβρύχια κάνουν λιγότερα ταξίδια; Είναι δύσκολο να πας εκεί?
Κατερίνα

Δημοσίευση από Κατερίνα »

Τι γνωμη εχετε για την ΣΝΔ οσον αφορα τις γυναικες;(ακομα καλυτερα αν μου απαντησει και γυναικα που φοιτά) και κατι ακομα. Η σχολη διαρκει 4 χρονια απο οτι καταλαβα, κατα τη διαρκει φοιτησης δεν δικαιουσαι αδεια; Εννοω δεν εχει καμια σχεση με τις αλλες σχολες;

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Φιλη Κατερινα δεν ειμαι σπουδαστης στην σχολη ομως η αποψη μου ειναι πως αν αυτο που επιλεξεις να κανεις το αγαπας δεν θα δυσκολευεσαι και θα προσπαθεις να γινεσαι ολο και καλυτερη ακομη περισσοτερο στις στρ σχολες που ειναι αναντιλεκτα πιο απαιτητικες απο ενα αει η τει. Πολλοι το βλεπουν ως επαγγελματικη αποκατασταση και γι αυτο ειτε παραιτουνται ειτε αντιμετωπιζουν πολλες δυσκολιες και στην σχολη και στην μετεπειτα πορεια τους οσον αφορα την σχολη εχει τα καθιερωμενα καψονια και δυσκολο εκπαιδευτικο προγραμμα που χρειαζεται αρκετο διαβασμα... Απο οσο ξερω υπαρχουν και εκπαιδευτικα ταξιδια οι αδειες ειναι τεταρτη παρασκευη και σαββατοκυριακο αδειες υπαρχουν τα χριστουγεννα το πασχα και ενα μηνα το καλοκαιρι...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Κατερίνα έγραψε:Τι γνωμη εχετε για την ΣΝΔ οσον αφορα τις γυναικες;(ακομα καλυτερα αν μου απαντησει και γυναικα που φοιτά) και κατι ακομα. Η σχολη διαρκει 4 χρονια απο οτι καταλαβα, κατα τη διαρκει φοιτησης δεν δικαιουσαι αδεια; Εννοω δεν εχει καμια σχεση με τις αλλες σχολες;

Το θέμα δεν είναι τι γνώμη έχουμε εμείς αλλά αν εσένα σου αρέσει η σχολή. Δικαιούσαι άδεια το καλοκαίρι 20 ημέρες και απο 10 μέρες πάσχα και χριστούγεννα. Επίσης δικαιούσαι άδεια κάθε μέρα απο τις 19:00 εως τις 21:30 και απο το απόγευμα της παρασκευής ως το βράδυ της κυριακής. Σπάνια δίνονται και τετάρτες άδειες με απόφαση του διοικητή της σχολής. Φυσικά τις άδειες τις δικαιούσαι εφόσον δεν έχεις κάνει κάποιο παράπτωμα για το οποίο πρέπει να τιμωρηθείς.

Έλληνας

Δημοσίευση από Έλληνας »

θελω να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα ποσο καιρο εισαι στο καραβι μετα την αποφητηση ως αξιωματικος του πν. ειμαι σιγουρος πως θελω στρατιωτικες και πιο πολυ σνδ αλλα αυτο με τα ταξιδια ειναι το μονο που με απασχολει
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Έλληνας έγραψε:θελω να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα ποσο καιρο εισαι στο καραβι μετα την αποφητηση ως αξιωματικος του πν. Ειμαι σιγουρος πως θελω στρατιωτικες και πιο πολυ σνδ αλλα αυτο με τα ταξιδια ειναι το μονο που με απασχολει

Γιατί σε απασχολεί ρε μεγάλε σχολή του Πολεμικού Ναυτικού είναι επομένως λογικό είναι να είσαι ενα μεγάλο χρονικό διάστημα στα πλοία. Δεν μπορεί κανένας να σου πεί με σιγουριά αφου πλέον έχουν γίνει αλλαγές. Οπως έίπα και σε προηγούμενο ποστ σε άλλο topic μέχρι πριν μερικούς μήνες ο μέσος όρος παραμονής στο στράτευμα ήταν τα 25-27 χρόνια και στην συνέχεια συνταξιοδοτούσουν απο αυτά τα χρόνια ενας αξιωματικός και ενας Υπαξιωματικός του ΠΝ Περνούσαν τα πρώτα 15 χρόνια μέσα στο πλοίο. Τώρα που έγινε η συνταξιοδότηση στα 58 λογικό θα είναι και που πιστεύω θα γίνει να αυξηθούν και τα χρόνια παραμονής στο πλοίο μέσα.

Ελληνας

Δημοσίευση από Ελληνας »

Λείπεις δηλαδη για ταξίδια οσο λειπουν και αυτοι του εμπορικου ναυτικου; Δηλαδη ειναι πολυ δυσκολο να φτιαξεις οικογενεια.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Οσο λείπουν οι εμποροπλοίαρχοι όχι αλλά υπάρχουν περιπτώσεις γυμνάσιων Του ΝΑΤΟ που διαρκούν για 2 ίσως και 3 μήνες
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

αμα δεν ξερεις ιστιοπλοια θα εχεις προβλημα στη σχολη ή μαθαινεις εκει;
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Ημαθαινεις εκει δεν θα εχεις προβλημα.
Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Οκ ευχαριστω. Και κατι αλλο, που θεωρειται πιο δυσκολη η εκπεδευση, στη ΣΣΕ ή ΣΝΔ?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ναι όπως είπες και Ο αρχηγός απο πάνω (marsupilami) σου κάνουν μαθήματα ιστιοπλοίας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της σχολής χωριζεται σε ακαδημαική, στρατιωτική και ναυτική εκπαίδευση.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Κωστας έγραψε:Οκ ευχαριστω. Και κατι αλλο, που θεωρειται πιο δυσκολη η εκπεδευση, στη ΣΣΕ ή ΣΝΔ;

κοιτα φιλε αυτο ειναι υποκειμενικο... Και οι δυο εχουν δυσκολη στρατιωτικη εκπαιδευση πολλα ακουγονται και ευελπιδων και για σνδ μαλιστα στην σνδ φετος υπηρχαν και επεισοδια για τα καψωνια. Ακαδημαικη εκπαιδευση θεωρω πιο δυσκολη την σνδ εχει ανωτερα μαθηματικα κτλ γενικοτερα ομως πιστευω πως η επιλογη της σχολης δεν πρεπει Να γινετε με κριτηριο την ευκολια η την δυσκολια της στην εκπαιδευση αλλα με κριτηριο τι αρεσει στον κσθενα αερας θαλασσα ξηρα αλλη εκπαιδευση η σσε αλλη η σνδ αλλη η ικαρων ολες εχουν κσι τα ευκολα και τα δυσκολα.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης