ΚΕΕΔ - Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
newplan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από newplan »

1) Δεν σου επιτρεπουν γτ πρεπει να ειναι καποιος μαζι σου. Δεν γινεται να τριγυρναει ενας φανταρος μονος του ς'ολο το στρατοπεδο.2) Εισαι ευθυνη του εκπαιδευτη-> Λοχια-> Ανθυ/γου. Αν παθεις μια ηλιαση/υπερκοπωση/σπασεις τπτ, θα τ'ακουσουν αυτοι. Εδω τα χαζουλια καναν ελξεις σε σωληνες και βλακειες με τα σιδερενια κρεβατια εχοντας παντελως ελλειψη του κινδυνου που περιεχουν.

3η ΜΑΛ
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από 3η ΜΑΛ »

Αυτα που λεει ο φιλος ισχυουν.. απλα τα πραματα.. δεν σε αφηνουν.. μονο αν κανεις τιποτα μεσα στο θαλαμο.. να φανταστεις ενας εκανε καμψεις μονος του εξω απο το λοχο και του φωναζε ο εκπαιδευτης.. του ειπε ποιος σου ειπε οτι μπορεις να κανεις;

Σχετικα με οφθαλμολογικες, δεν σου κανουν εξεταση εαν δηλωσεις οτι δεν εχεις μυωπια. Σου δινουν ενα χαρτι και συμπληρωνεις τι εχεις.. ειναι υπευθυνη δηλωση αλλα αρκετοι βαζουν οτι να ναι.. εαν δηλωσεις οτι εχεις μυωπια σε πανε στο 401 ωστε να δουν τι Ι θα εισαι. Κατω απο 4,5 μυωπια(δεν θυμαμαι αν ειναι συνολο στα δυο ματια) εισαι Ι1. Δεν εχουν καποιο μηχανημα εκει ουτε γραμματακια για να δουν εαν βλεπεις. Μονο καρτες με πολυχρωμες κουκιδες και αριθμους.. λες δηλαδη τον αριθμο που εχει πανω η καρτα.

Think less..Live more...
Thanos1012015
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Thanos1012015 »

Καλησπέρα,

Παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο 10/11/2015. Ο στόχος μου είναι στρατονομία, εκεί θα δηλώσω ή πρέπει να βάλω και βύσμα;
Επίσης γενικά πως είναι στο Μεγάλο Πεύκο; Εμείς μπαίνουμε Τρίτη 10/11 ποσες μέρες θα είμαστε στο κέντρο;
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Laskaris »

neWplan και 3η ΜΑΛ ευχαριστώ για την απάντηση.
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από zlatan »

Δυο χρόνια μετά (μπήκα 2013Γ ΕΣΣΟ) βλέπω το ΚΕΕΔ ακριβώς τα ίδια Εικόνα

3η ΜΑΛ έγραψε:Για τη βολη καναμε. Περπατημα 2-2,5 ωρες συνολικα και ριξαμε 10 ο καθενας με m16a2. Κλοπη δεν εγινε. Αλλα γενικα προσεχε τα πραματα σου.

10 σφαίρες; Είχατε στόχους;
Εμείς όταν πήγαμε είχαμε ρίξει 5 σφαίρες χωρίς στόχους. Οι επόμενες ΕΣΣΟ πήγαν για βολή με τα στάγιερ και ρίχνανε 3 σφαίρες.
Γράψε μας κάπου και εμπειρίες από τα Τ/ΠΕΝ. Να δούμε αν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο.Εικόνα
3η ΜΑΛ
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από 3η ΜΑΛ »

Για στρατονομια θα δηλωσεις εκει.

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι οι βολες εγιναν 3 μερες. Την πρωτη και την τριτη μερα πηγαν με λεωφορειο νομιζω. Εγω ετυχε και πηγα τη δευτερη με τα ποδια. Εγω εριξα 10 βολες αλλα ακουσα απο καποιους οτι εριξαν γυρω στις 5. Εγω τις μετρουσα. Ειχε στοχους αλλα δεν εβλεπες μετα αν πετυχες στοχο. Επισης οπλο και εξαρτηση δεν χρεωθηκαν ολοι. Μας ειπαν οτι γυρω στα 60 ατομα θα περασουνε πεν εκει.

Εσυ φιλε που ρωτας πως ειναι στο πευκο... εγραψα λιγο πιο πανω.

Μην νομιζεις οτι θα εισαι ειδικες δυναμεις.. δεν κανεις τιποτα.. κεντρο ειναι. Για την ορκωμοσια.. αν μπεις 10/11 ισως να ορκιστεις 4/12. Δηλαδη θα ορκιστεις παρασκευη.. θα φυγεις.. και θα πρεπει να εισαι πισω Τεταρτη πρωι. Τοτε θα μαθεις και την μεταθεση. Και μπορει να φυγεις την ιδια μερα για τη μοναδα η την επομενη.

Think less..Live more...
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zlatan »

3η ΜΑΛ έγραψε:Για στρατονομια θα δηλωσεις εκει.

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι οι βολες εγιναν 3 μερες. Την πρωτη και την τριτη μερα πηγαν με λεωφορειο νομιζω. Εγω ετυχε και πηγα τη δευτερη με τα ποδια. Εγω εριξα 10 βολες αλλα ακουσα απο καποιους οτι εριξαν γυρω στις 5. Εγω τις μετρουσα. Ειχε στοχους αλλα δεν εβλεπες μετα αν πετυχες στοχο. Επισης οπλο και εξαρτηση δεν χρεωθηκαν ολοι. Μας ειπαν οτι γυρω στα 60 ατομα θα περασουνε πεν εκει.

Αυτό εννούσα όταν είπα χωρίς στόχους. Και μεις όταν ρίξαμε είχε χαρτιά από άλλες παλιότερες βολές αλλά τα αποτελέσματα δεν μετρήθηκαν. Δηλαδή ρίξαμε για να ρίξουμε.
Όπλο κι εξάρτυση πότε χρεωθήκατε και ποιοί; Εμείς δεν είχαμε χρεωθεί καθόλου μέχρι την ορκωμοσία. Πρώτη φορά στην μονάδα μετά την μετάθεση. ΠΕΝ στο ΚΕΕΔ περνούσαν οι ΧΕΛ και οι νοσοκόμοι. Για να λες 60 άτομα μάλλον έτσι είναι και τώρα.
3η ΜΑΛ
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από 3η ΜΑΛ »

Τις πρωτες μερες ηταν αλλα δεν θυμαμαι ποιοι πηραν... τυχαιο ηταν επειδη ηταν στο λοχο... εγω καπου ημουν... ισως υπηρεσια μαγειρεια. Ετσι κι αλλιως δεν εφταναν για ολους... ασε που δεν χρειαστηκαν κιολας σε κατι. Για πεν στο κεεδ δεν ξερω ποιοι περνανε... απλα μας ειπαν οτι τοσοι περιπου θα μεινουν.
Think less..Live more...
Cold

Δημοσίευση από Cold »

Περίεργο πράγμα που δεν χρεωθήκατε όπλα, το άκουγα και νομιζα πως ήταν φήμες. Εμείς Τρίπολη (124) Πεζικό χρεωθήκαμε όπλα φαντάσου 3η-4η μέρα. Και κάναμε 2 βόλες απο 5. Και τα όπλα τα κρατήσαμε μέχρι και ορκομωσία, γιατι κάναμε παρέλαση με αυτά.
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zlatan »

3η ΜΑΛ έγραψε:Τις πρωτες μερες ηταν αλλα δεν θυμαμαι ποιοι πηραν... Τυχαιο ηταν επειδη ηταν στο λοχο... Εγω καπου ημουν... Ισως υπηρεσια μαγειρεια. Ετσι κι αλλιως δεν εφταναν για ολους... Ασε που δεν χρειαστηκαν κιολας σε κατι. Για πεν στο κεεδ δεν ξερω ποιοι περνανε... Απλα μας ειπαν οτι τοσοι περιπου θα μεινουν.

Πολύ ενδιαφέρον. Δηλαδή πήραν κάποιοι οπλα κανονικά και τα κλείδωναν στους οπλοβαστούς, με βιβλίο θαλαμοφύλακα κι έτσι;
Από εκπαίδευση στα όπλα τι κάνατε;
Μου είχανε πει τότε τα παιδιά που έρχονταν από Μεσολόγγι ότι εκείνοι είχαν χρεωθεί όπλα (G3) και κάνανε οπλοασκήσεις κλπ. Εμείς στο ΚΕΕΔ τίποτα. Ίσως κάτι σιγά-σιγά να αλλάζει, αλλά μιλάμε γενικά για απαράδεκτες καταστάσεις.
3η ΜΑΛ
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από 3η ΜΑΛ »

Εκπαιδευση; Εγω πηρα οπλο που ηταν χρεωμενο σε αλλον... και εκανα βολη χωρις καμια εκπαιδευση... κατευθειαν εριξα δηλαδη. Και μετα με πηγαν για ενημερωση και δεν περασα απο ολα τα σταδια ενημερωσης. Καποιοι αλλοι ηταν πιο τυχεροι. Γενικα αυτο που παρατηρησα στο κεεδ ειναι οτι δεν υπαρχει πολλη οργανωση σε καποια θεματα. Ισως επειδη ημασταν παρα πολλα ατομα. Και ας μην πουμε για την καθημερινη καθυστερηση που υπηρχε στο οτιδηποτε.
Think less..Live more...
newplan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από newplan »

60 οπλα δοθηκαν μονο στον 5ο λοχο. Οι υπολοιποι κρατησαμε πρωτη φορα στη βολη. Εξαρτηση/κρανος πηραν οσοι ηθελαν να συνεχισουν ειδ. Δυναμεις. Στα διαδικαστικα ακριβως οπως τα περιγραφει ο 3η Μαλ.
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zlatan »

3η ΜΑΛ έγραψε:Εκπαιδευση; Εγω πηρα οπλο που ηταν χρεωμενο σε αλλον... Και εκανα βολη χωρις καμια εκπαιδευση... Κατευθειαν εριξα δηλαδη. Και μετα με πηγαν για ενημερωση και δεν περασα απο ολα τα σταδια ενημερωσης. Καποιοι αλλοι ηταν πιο τυχεροι. Γενικα αυτο που παρατηρησα στο κεεδ ειναι οτι δεν υπαρχει πολλη οργανωση σε καποια θεματα. Ισως επειδη ημασταν παρα πολλα ατομα. Και ας μην πουμε για την καθημερινη καθυστερηση που υπηρχε στο οτιδηποτε.

Τι εννοείς "στάδια ενημέρωσης";
Εμείς, που δεν είχαμε καθόλου όπλα στον λόχο (5ος λόχος) όταν κάναμε βολή απλά είοχανε στήσει τα στελέχη 10 όπλα στην γραμμή βολής και πηγαίναμε και ρίχναμε.
Αυτό που λες για την καθημερινή καθυστέρηση είναι μια μεγάλη αλήθεια, και πιθανόν αναπόφευκτη ακριβώς γιατί το να διαχειρίζεσαι λόχους 300 ατόμων δεν είναι εύκολο.
Θα δεις στο ΠΕΝ (υποθέτω τώρα θα περάσεις ΠΕΝ) πως ο Ελληνικός Στρατός έχει μεγάλο θέμα με την οργάνωση, την τήρηση προγράμματος, την εκπαίδευση γενικά. Είμαστε γενικά απαράδεκτοι.

Θυμάμαι, μέρες που ναι, στην δικιά μου μονάδα το ΠΕΝ της τότε Ε ΕΣΣΟ είχε συμπέσει με τις προετοιμασίες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αρχικά οι νέοι κάναν ξεχωριστό πρόγραμμα αλλά κάποια στιγμή αποφασίστηκε οι πιο ψηλοί από αυτούς να ενταχτούν στον ουλαμό παρέλασης της Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχα το ΠΕΝ θα έπαιρνε παράταση κατά μια βδομάδα. Ε, πήγαν τα παιδιά στην παρέλαση κανονικά, και μετά βγήκε από το ΓΕΣ διαταγή να πάρουν οι συμμετέχοντες τιμητική 5 μέρες. Αντί να πάρουν οι νέοι την τιμητική κάποια άλλη στιγμή, με ποιος ξέρει τίνος διαταγή, την πήραν αμέσως μετά την παρέλαση. Το ΠΕΝ πήρε μεν παράταση μια βδομάδα, αλλά οι συμμετέχοντες στην παρέλαση, έλειπαν. Μία βδομάδα έλειπαν στις πρόβες της παρέλασης, μία βδομάδα η τιμητική. Βάλε μετά και τις προετοιμασίες για την απονομή μπερέ. Παρόλα αυτά πήραν μπερέ κανονικά, με κουτσό ΠΕΝ 2 εβδομάδων. Αυτοί δε που δεν συμμετείχαν στην παρέλαση (οι... Κοντοί) κάναν ΠΕΝ 4 εβδομάδων.
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zlatan »

newplan έγραψε:60 οπλα δοθηκαν μονο στον 5ο λοχο. Οι υπολοιποι κρατησαμε πρωτη φορα στη βολη. Εξαρτηση/κρανος πηραν οσοι ηθελαν να συνεχισουν ειδ. Δυναμεις. Στα διαδικαστικα ακριβως οπως τα περιγραφει ο 3η Μαλ.

Ωραίος. Εμείς στον τότε 5ο λόχο δεν είχαμε όπλα. Άρα κάτι έχει αλλάξει. Πάντως αυτό που λες "όσοι θέλαν να συνεχίσουν ειδικές δυνάμεις" δεν το καταλαβαίνω. Κι εμείς ειδικές δυνάμεις συνεχίσαμε αλλά κράνος, όπλο κλπ χρεωθήκαμε μετά την μετάθεση στην μοίρα, πρίν το ΠΕΝ. Στο ΚΕΕΔ, εφόσον δεν γίνεται εκπαίδευση μέχρι την ορκωμοσία, τί να το κάνεις το κράνος;
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Μου ήρθε χαρτί για Μ. Πεύκο για 10/11. Εγώ δεν είμαι πολύ αθλητικός τύπος, και μου λένε διάφοροι ότι πρέπει να γραφτώ σε γυμναστήριο και να αρχίσω τρέξιμο επειδή αλλιώς δεν θα αντέξω. Ισχύ κάτι τέτοιο;
Επίσης θέλω να δηλώσω ΕΛΔΥΚ. Γίνετε να το κάνω εκεί; Άμα με πάρουν ΕΛΔΥΚ θα με στείλουν ΜΚ-35, μιας και ήμουν Μ. Πεύκο;(Δεν θέλω να πάω ΜΚ-35).

Άμα δεν με δεχτούν ΕΛΔΥΚ, θα ξανά διαλέξω σε ποίο σώμα ειδικών δυνάμεων θέλω, η θα με στείλουν όπου θέλουν;(Θέλω ΛΟΚ)

Ευχαριστώ πολύ.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες