Μάγειρας στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
mageiras3
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από mageiras3 »

Καλησερα σε ολη την παρεα του forum! Σε λιγες μερες παρουσιαζομαι στο Μεγαλο Πευκο! Ηθελα να παω Ε. Δ και το ειχα δηλωση κιολας γιατι μαρεσει η ολη διαδικασια/εκπαιδευση των Ε. Δ! Ομως στην ζωη μου θελω να γινω μαγειρας γι αυτο θελω να παω μαγειρας και στον στρατο! Απ'οτι διαβασα εδω και σε αλλα forum μπορω να παω για ειδικοτητα μαγειρα δηλωνοντας το και με την πολυτιμη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ παντα! Σωστα; Και το αλλο θεμα που με απασχολει ειναι οτι θελω να παω κυπρο δηλαδη ΕΛΔΥΚ σαν μαγειρας ομως! Για να παω πρεπει να το δηλωσω στο Μ. Π η στο γυθειο;ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από lephleg »

mageiras3 έγραψε:Καλησερα σε ολη την παρεα του forum! Σε λιγες μερες παρουσιαζομαι στο Μεγαλο Πευκο! Ηθελα να παω Ε. Δ και το ειχα δηλωση κιολας γιατι μαρεσει η ολη διαδικασια/εκπαιδευση των Ε. Δ! Ομως στην ζωη μου θελω να γινω μαγειρας γι αυτο θελω να παω μαγειρας και στον στρατο! Απ'οτι διαβασα εδω και σε αλλα forum μπορω να παω για ειδικοτητα μαγειρα δηλωνοντας το και με την πολυτιμη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ παντα! Σωστα; Και το αλλο θεμα που με απασχολει ειναι οτι θελω να παω κυπρο δηλαδη ΕΛΔΥΚ σαν μαγειρας ομως! Για να παω πρεπει να το δηλωσω στο Μ. Π η στο γυθειο;ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

Απο τη στιγμη που θες να υπηρετησεις στις ΕΔ και στη Κυπρο, η 35 Μοιρα Καταδρομων ειναι μονοδρομος. Σε καθε σειρα υπαρχουν συνηθως 2-3 μαγειρες. Αλλοι απο αυτους παιρνουν ειδικοτητα κατα τη μεταθεση μετα την ορκομωσια και ετσι μεταβαινουν στο Γυθειο για 1 μηνα εκπαιδευση μαγειρων και αλλοι το δηλωνουν οικειοθελως αφοτου ερθουν στη μοναδα και εαν υπαρχει αναγκη μαγειρων αναλαμβανουν απευθειας με μια συντομη εκπαιδευση 2 εβδομαδων απο τους παλαιοτερους και απο εξωτερικο σεφ που επιβλεπει τα μαγειρεια.

Επειδη γραφεις ομως οτι ς'αρεσει η εκπαιδευση των ΕΔ θα πρεπει να σε προειδοποιησω για το εξης: Σαν μαγειρας στην ειδικοτητα θα χασεις ενα μεγαλο κομματι (αν οχι ολο!) της εκπαιδευσης ενος καταδρομεα. Ειδικα στη περιπτωση που θα εχεις ειδικοτητα μαγειρα εξαρχης και μεταβεις στο Γυθειο κατα 90% δεν θα περασεις καν ΠΕΝ και τον μπερε θα τον λαβεις τιμητικα! Ουσιαστικα λοιπον ειναι σαν να αναιρει το γεγονος οτι θα βρισκεσαι σε μια μοιρα καταδρομων...

Ο καλυτερος συνδυασμος των 2 (εκπαιδευση και μαγειρικη) ειναι να το δηλωσεις οικειοθελως στη μοναδα και αφοτου θα εχεις παρει μπερε. Ετσι και την εμπειρια των ΕΔ θα εχεις γνωρισει και στη συνεχεια οταν οι αλλοι θα βαρανε σκοπετα εσυ θα ασχολησε με τη τεχνη σου. Απλα οπως σου ανεφερα και παραπανω ειναι στη διαθεση της διοικησης εαν θα ζητησει εθελοντες μαγειρες και συνηθως αυτο γινεται οταν οι κανονικα ειδικευομενοι δεν επαρκουν.

Σχετικα με τη θεληση σου να υπηρετησεις στη Κυπρο, θα πρεπει να το δηλωσεις την πρωτη μερα που θα καταταγεις στο Πευκο. Θα σε ρωτησουν σχετικα οι συναδελφοι που θα συνταξουν το φακελο σου.

SOS: Τις περισσοτερες πιθανοτητες να γινεις δεκτος ως εθελοντης μαγειρας θα τις εχεις εαν η αρχικη σου ειδικοτητα ειναι γενικη οπως αυτη του Τυφεκιοφορου (ανθρωπος για ολες τις δουλειες). Σπανιες ειδικοτητες (οπως πχ Καταστροφεας που ζητημα να υπαρχουν 2-3 σε καθε σειρα) προφανως και δεν θα παρουν ευκολα αλλαγη σε μαγειρες...

mageiras3
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μάγειρας στο στρατό

Γεια σου φιλε μου καi ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Τωρα στο θεμα μας! Εγω θελω να παω πρωτα στο γυθειο μετα την ορκωμοσια στο Μ. Π. Και μετα να φυγω για κυπρο! Απο το γυθειο θα περασει κλιμακιο για ελδυκ η οχι;Θελω να παω στο γυθειο γιατι θελω το χαρτι που σου δινουν το οποιο ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος και την ευρωπαικη ενωση!

Κυπρο θελω να παω πιο πολυ για τα λεφτα ωστε να μην επιβαρυνω τους δικους μου!

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από lephleg »

mageiras3 έγραψε:Γεια σου φιλε μου καi ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Τωρα στο θεμα μας! Εγω θελω να παω πρωτα στο γυθειο μετα την ορκωμοσια στο Μ. Π. Και μετα να φυγω για κυπρο! Απο το γυθειο θα περασει κλιμακιο για ελδυκ η οχι;Θελω να παω στο γυθειο γιατι θελω το χαρτι που σου δινουν το οποιο ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος και την ευρωπαικη ενωση!

Κυπρο θελω να παω πιο πολυ για τα λεφτα ωστε να μην επιβαρυνω τους δικους μου!

Εαν αναφερεσαι στο χαρτι που γραφει οτι υπηρετησες την θητεια σου ως μαγειρας, προετοιμαζοντας φαγητο για τοσα ατομα τοτε το παιρνεις και ως εθελοντης να πας απο τη μοναδα. Τωρα εαν σου δινουν κατι εξτρα στο Γυθειο που να αφορα αποκλειστικα την εκπαιδευση σου σαν μαγειρας δεν το γνωριζω.

Την επιθυμια σου να υπηρετησεις Κυπρο θα τη δηλωσεις οπως σου ειπα με το που μπεις Πευκο. Το κλιμακιο θα περασει απο εκει καπου στη 3η εβδομαδα. Το εαν θα κατεβεις τελικα στο νησι θα το γνωριζεις πρωτου καν φυγεις για Γυθειο. Οσο εσυ θα εισαι εκει η σειρα σου θα περναει ΠΕΝ στη Κυπρο. Εσυ θα κατεβεις στο νησι με την επομενη σειρα, καπου στον 1 μηνα αργοτερα.

Καλη τυχη σε οτι αποφασισεις!Εικόνα

cuervo

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από cuervo »

mageiras3 έγραψε:Θελω να παω στο γυθειο γιατι θελω το χαρτι που σου δινουν το οποιο ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος και την ευρωπαικη ενωση!

Ηθελα να ηξερα ποιος τις λεει αυτες τις μπουρδες... ο στρατος απλα θα σου δωσει μια βεβαιωση οτι ησουνα μαγειρας , τιποτα εξτρα δεν θα εχεις και ουτε λογιζεται σαν κατι σημαντικο..
mageiras3
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μάγειρας στο στρατό

Φιλε μου το διαβασα στην σελιδα του γενικου επιτελειου στρατου και σου αντιγραφω αυτο που λεειΕκπαιδεύει το προσωπικό όλων των Όπλων και Σωμάτων σε αντικείμενα αρμοδιότητάς του (οδηγοί, μάγειρες, αρτοποιοί κλπ). Επιπλέον το ΚΕΕΜ έχει πιστοποιηθεί ως ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) παρέχοντας ανάλογο πτυχίο στις ειδικότητες του Οδηγού Αυτοκινήτων, Αρτοποιού και Μάγειρα στους οπλίτες που εκπαιδεύει.Φιλε lephleg σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ηταν πολυ σημαντικες θελω να σε ρωτησω αν υπηρετεις στην κυπρο;

cuervo

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από cuervo »

Καλώς, όταν μελλοντικά καταλάβεις πως αυτό το χαρτί είναι ένα τίποτα στην εποχή που ζούμε να πας να ζητήσεις τα ρέστα από το ΓΕΣ! Εικόνα
mageiras3
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μάγειρας στο στρατό

Δεν λεω οτι με αυτο το χαρτι θα κανω καριερα σαν μαγειρας οπως προανεφερα θα σπουδασω μαγειρικη στο εξωτερικο! Απλα την σημερινη εποχη οτι παραπανω εχεις τοσο το καλυτερο νομιζω! Παντα για εξωτερικο μιλαμε!
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από lephleg »

mageiras3 έγραψε:Φιλε lephleg σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ηταν πολυ σημαντικες θελω να σε ρωτησω αν υπηρετεις στην κυπρο;

Κυπρο ειμαι, ναι. Οτιδηποτε αλλο χρειαστεις,let me know.

mageiras3
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μάγειρας στο στρατό

Φιλε μου αποφασισα πως θελω να ερθω κυπρο και θα δηλωσω για ελδυκ αλλα πρωτα θελω να παρω ειδικοτητα στο γυθειο! Μακαρι να γινουν ολα ετσι οπως θελω!
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από lephleg »

mageiras3 έγραψε:Φιλε μου αποφασισα πως θελω να ερθω κυπρο και θα δηλωσω για ελδυκ αλλα πρωτα θελω να παρω ειδικοτητα στο γυθειο! Μακαρι να γινουν ολα ετσι οπως θελω!

Αναλογα την "εξωτερικη βοηθεια" σου οσον αφορα το Γυθειο...

Τα υπολοιπα θα γινουν σχεδον αυτοματα. Κυπρο ερχεσαι κατα 99% απο τη στιγμη που το δηλωσεις στην καταταξη.

d340
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από d340 »

Καλησπέρα. Είμαι ι1 και μόλις έμαθα ότι θα πάω Σπάρτη Εκπαίδευση μαγειρων. Είμαι τθ. Πως είναι γενικά η θητεία σαν μάγειρας; Δεν έχω ιδέα από μαγειρική... Και δεν μ αρέσει καθόλου υπάρχει τρόπος να ζητήσω αλλαγή;
wannabe mageiras

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από wannabe mageiras »

Καλησπέρα!Γενάρη παρουσιάζομαι στο ναυτικό και θέλω να δηλώσω μάγειρας. Πτυχίο σχετικό Δεν έχω καθώς κάπως αργά κατάλαβα οτι με ενδιαφέρει
το σπόρ και σκέφτομαι μετά την θητεία να πάω σε μια σχολή μαγειρικής.

Πάντως είμαι αρκετάεξοικειωμένος με την κουζίνα και πιστευω οτι με κάποια μικρή εκπαίδευση Θα είμαι σε θέση να μπορώ
να μαγειρέψω για πολλά άτομα. Υπάρχει περίπτωση να με πάρουν σ αυτήν την ειδικότητα χωρίς πτυχίο;

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω μπω μάγειρας για Να αποφύγω υπηρεσίες και τα σχετικά, απλά είναι κάτι το οποίο θα το κάνω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.

Pargalatsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από Pargalatsos »

cuervo έγραψε:Ηθελα να ηξερα ποιος τις λεει αυτες τις μπουρδες... Ο στρατος απλα θα σου δωσει μια βεβαιωση οτι ησουνα μαγειρας, τιποτα εξτρα δεν θα εχεις και ουτε λογιζεται σαν κατι σημαντικο.

Το χαρτί που παίρνουν οι μάγειρες απ' το ΚΕΕΜ είναι κανονικό πτυχίο μάγειρα αναγνωρισμένο από το κράτος και μ' αυτό μπορεί όποιος θέλει να πάει να δώσει εξετάσεις για την πιστοποίηση του ΟΕΕΚ που παίρνουν οι πτυχιούχοι μάγειρες των ΙΕΚ...

Από εκεί και πέρα το ότι δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο από μόνο του ως πτυχίο είναι άλλη ιστορία!

Triakara
Πολίτης
Πολίτης

Μάγειρας στο στρατό

Δημοσίευση από Triakara »

Έχω ειδικότητα μαγειρα. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω υπηρεσίες ή υπάρχει κάποιος νόμος όπου οι μάγειρες δεν κάνουν υπηρεσίες;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες