Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Jay27 »

Κάποιος που έκανε την διαδικασία σχετικά πρόσφατα.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από kostas888 »

Pter Ναι έχω ξεμπερδεψει παίρνοντας απαλλαγή μετά από 2 χρόνια αναβολής. Στο κέντρο κρατάνε παντα φάκελο για αυτούς που εξετάζονται εκεί οπότε λογικά υπάρχει και αντίγραφο της γνωματευσης που πήρες από εκεί.
σακηςςςςςςςςςςς
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από σακηςςςςςςςςςςς »

Κωστα μια ερωτηση πηρα απαλαγη. Θα μου ερθει το χαρτι σπίτι το απολυτιριο η παω και το περνω εγω;
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Φίλε Σάκη αν κατάλαβα καλά έκανες την διαδικασία μέσω Φρουραρχειου. Απο ότι γνωρίζω από αλλά παιδιά, καθώς εγω για απαλλαγή ακολούθησα την διαδικασία μέσω στρατοπέδου, έρχεται συστημένο γράμμα με το απολυτήριο στο σπίτι. Αν δεις ότι δεν σου έρχεται γράμμα μέσα σε ένα εύλογο χρόνικο διαστημα, τηλέφωνακι στο Στρατολογικό γραφείο.
nick

Δημοσίευση από nick »

Πως καταφερες να παρεις αναβολη; Παρουσιαζομαι μαιο και μονο που το σκεφτομαι εχω τρελαθει, σημερα θα παω και σε ψυχιατρο γιατι δε την παλευω αλλο ετσι.Θα μου δωσουν ευκολα μεσω Φρουραρχειου;

Vaggelis33
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Vaggelis33 »

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση έχω κάνει αίτηση για να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους σε περίπτωση που. μου την αρνηθούν εδώ δικαίωμα να ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους; Να σημειώσω ότι δεν έχω κανένα ψυχολογικό πρόβλημα ωστόσο εάν μου γράψει ενας ιδιώτης κάποιο χαρτί που να αποδυκνυει ότι πάσχω από κάτι και κάνω τη διαδικασία μέσω του φρουραρχειου πιστεύετε θα μου την δώσουν; Η θα υποψιαστούν ότι είναι ψέμα εφόσον είχα αιτηθεί και αναβολή για κοινωνικούς λόγους; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Didaktor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Didaktor »

Καλησπέρα παιδιά. Είναι να παρουσιαστώ στις 7 Μαίου και θέλω να ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους για υπαρκτά θέματα. Επειδή μένω εξωτερικό, θα παω για εξέταση στο στρατόπεδο και θα έχω μαζί μου την βεβαίωση του γιατρού που με παρακολουθεί (κυρίως πλέον συνεδρίες μέσω σκαιπ και κάποιες φυσικές συνεδρίες όταν έρχομαι ελλάδα). Μπορεί κάποιος να μου πει ποιά είναι στην ουσία η διαδικασία όταν πας στρατόπεδο; Αναφέρεις σξαρχής στην πύλη ότι θέλεις να περάσεις ιατρική εξέταση και σε πάνε; Θα έχω και ενα φίλο μαζί μου ως συνοδό σε περίπτωση ανάγκης. Υπάρχει θέμα που δεν είναι συγγενείς; Υπάρχει περίπτωση με χαρτί γιατρού για χρόνια παρακολούθηση (ασθένεια που τυπικά δίνει Ι5) να πάει κάτι στραβά; Συγνώμη για τις ερωτήσεις, απλά η συγγεκριμένη ιστορία με έχει αγχώσει και δεν βοηθάει την κατάσταση που ήδη είμαι. Αν μπορεί κάποιος να περιεγράψει (έστω σύντομα) την διαδικασία με το που πας στρατόπεδο για να περάσεις απο εξέταση και επιτροπή, θα με βοηθούσε ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Φίλε Dictator θας πας στην πύλη μαζί με τον συνοδό και θα πεις έχω έρθει για αναβολή. Αφου σε γράψουν στην πύλη εσένα και τον συνοδό και μετά από λίγη γραφειοκρατεία θα σε παραπέμψουν στον ψυχίατρο του στρατοπέδου που θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα. Εκει ο γιατρός θα σου πει τι έχεις και θα του δείξεις τις γνωμάτευσεις λέγοντας του ότι θες αναβολή. Αυτος θα γράψει το παραπεμπτικό για την επιτροπή απαλλαγών προτείνοντας αναβολή για Ψυχολογικούς λόγους. Τωρα πόσο καιρο αναβολή θα προτείνει δεν ξέρω. Οταν τελειώσεις από τον γιατρό και αφού συνοδεύεσαι θα πάρεις φύλλο πορείας 2 ημερών ώστε να παρουσιαστείς με δική σου ευθύνη είτε την ίδια μέρα αν προλαβαίνεις είτε την επόμενη μερα στην Επιτροπή Απαλλαγων που θα πάρει και την τελική κρίση. Ειναι απαραίτητη η παρουσία συνόδου όταν παρουσιαστεις αλλιώς θα αναγκαστείς να διανυκτερεύσεις στο στρατόπεδο ένα βράδυ και την επόμενη θα σε πάνε με κίνηση στην επιτροπή απαλλαγών. Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα ότι ο συνοδός δεν είναι συγγενής αλλά δεν νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Didaktor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ευχαριστώ πολύ kostas888. Να φανταστώ η επιτροπή απαλλαγών θα είναι στην ίδια περιοχή, σωστα; Εννοώ μπορώ να πάω σχετικώς εύκολα και δεν χρειάζεται να ταξιδέψω σε άλλο νομό. Επίσης μια ήθελα να ρωτήσω την συμβουλή σου σχετικά με το πότε είναι καλύτερο να πάω στρατόπεδο, μιάς και απότι διάβασα έκανες την ίδια διαδικασία. Είναι καλύτερα να πάω όσο το δυνατόν νωρίτερα (ας πούμε 8-9 το πρωί) ή λίγο αργότερα; Πιο πολύ για να προσπαθήσω να ξεμπερδέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γιατί φαντάζομαι και οι γιατροί ίσως μετά απο λίγο να μπουχτήσουν αν δουν πολλά άτομα.
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Ναι όσο πιο νωρίς πας καλύτερα θα είναι. Μπορεις αν επιτρέπεται να μου πεις που παρουσιάζεται;

Άβαταρ μέλους
Didaktor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Στα Ιωάννινα. Η επιτροπή είναι στο στρατόπεδο ή καμία σχέση;
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Νομίζω στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου βρίσκεται και η επιτροπή αν δεν κάνω λάθος.
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από naglorious »

Εγώ παρουσιάζομαι 6/05 στη Θήβα. Έχω πάρει ήδη μια αναβολή για ψυχολογικούς σκοπούς 6μηνη και θα ζητήσω και άλλη. Με παρακολουθεί γιατρός και παίρνω και φάρμακα. Υπάρχει περίπτωση να είναι η επιτροπή απαλλαγών στη Θήβα ή μόνο 401;
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

naglorious 401 δυστυχώς. Και γω Θηβα παρουσιαστικα όταν είχα συμπληρώσει 2 έτη αναβολών και με στείλαν 401 για επιτροπή απαλλαγών.
Άβαταρ μέλους
Didaktor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ωραία. Ναι, είδα οτι υπάρχει στρατιωτικό νοσοκομείο. Απότι καταλαβαίνω η επιτροπή είναι σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο. Εχεις κάποια άλλη συμβουλή γενικά για την διαδικασία αναβολής στο στρατόπεδο; Οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για να κάνει την διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Όπως και να έχει, ευχαριστώ για την βοήθεια!Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης