Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
billyvillas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από billyvillas »

Καλησπερα παιδια. Υπαρχει καποιος που εχει παρει αναβολη μεσα απο το στρατοπεδο; Παρουσιαζομαι 18 Μαρτιου δεν δικαιουμαι αλλη αναβολη εκτος αυτης των 2 μηνων για κοινωνικους λογους. Εχω τρομερο οικονομικο προβλημα και περιμενω το καλοκαιρι να δουλεψω για να ζησω, υπαρχει πιθανοτητα αναβολης μεσα απο το στρατοπεδο λεγοντας απλα την αληθεια η πρεπει να παρω τον δρομο των ψυχολογικων προβληματων?
PostgradUK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από PostgradUK »

Nikos_Germania έγραψε:Όταν έχεις αναβολή για ιατρικούς λόγους μέχρι μια Χ ΕΣΣΟ, σε καλούνε πάντα την Χ+1 ΕΣΣΟ (την επόμενη δηλαδή).

Μαρτιος 2019 ήταν η παλια Β' ΕΣΣΟ, άρα θα μπεις με την νέα Γ' ΕΣΣΟ 2019 που είναι φέτος αρχές Αυγούστου. Διπλοτσέκαρε και με την στραττολογία πάντα και γράψε εδώ την απαντησή τους.

Μου απάντησαν τον Μαιο Β ΕΣΣΟ

Μανος_

Δημοσίευση από Μανος_ »

Καλησπερα, θα μου ερθει το χαρτι τον Μαιο αλλα θελω να παρω απαλλαγη για ψυχολογικους λογους.Καλο θα ειναι να παω νωριτερα για να κανω την αιτηση η πρεπει να περιμενω μεχρι να μου ερθει το χαρτι;

Επισης που θα επρεπε να παω;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από kostas888 »

Φίλε Μάνο αρχικά να ξέρεις ότι απαλλαγή με την μία δεν μπορείς να πάρεις. Για να πάρει κάποιος απαλλαγή πρέπει να έχει συμπλήρωσει 2 έτη αναβολών. Οποτε αυτό που θα πρέπει να κυνηγήσεις είναι η αναβολή 2 ετών αρχικά. Δεν κανείς πουθενά αίτηση απλά περιμένεις να σου έρθει το χαρτί καταταξης και από εκεί και πέρα υπάρχουν 2 τρόποι για να κινήσεις διαδικασία αναβολής αρχικά. Η μια είναι μέσω φρουραρχειου που η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα και η άλλη μέσω στρατοπέδου που μπορεί να είναι πιο ψυχοφθόρα αν δεν γουστάρεις τα του στρατοπέδου αλλά μπορεί να τελειώσεις μέσα σε δύο μέρες. Αν θες περαιτέρω εξηγήσεις για τα διαδικαστικά ρωτά με. Απαραιτητη προϋπόθεση είναι να έχεις κάποια γνωμάτευση ψυχιάτρου που τυχόν σε παρακολουθεί .
Μανος_

Δημοσίευση από Μανος_ »

Φιλε Κωστα καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση. Θα ηθελα μερικες πληροφοριες ακομα.Ναι ετσι οπως το περιγραφεις προτιμω να περασω απο το φρουραρχειο.

Το φρουραρχειο ειναι στο ρουφ; Μπορω να πας και τωρα για να κανω τις διαδικασιες για την απαλλαγη-αναβολη;

Η θα πρεπει να περιμενω το χαρτι πρωτα; Το χαρτι ποσο νωριτερα ερχεται απο την ημερομηνια καταταξης;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το Φρουραρχείο είναι στο Γουδή, στο Άλσος Στρατού, εκεί που ήταν και το Θέατρο Badminton.
Μανος_

Δημοσίευση από Μανος_ »

Καλησπερα Νασσο, μηπως μπορεις να με βοηθησεις με τις υπολοιπες αποριες;

Μπορω να παω και τωρα για να κανω τις διαδικασιες για την απαλλαγη-αναβολη; Η θα πρεπει να περιμενω το χαρτι πρωτα; Το χαρτι ποσο νωριτερα ερχεται απο την ημερομηνια καταταξης;

Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Μάνο για την τοποθεσία του φρουραρχειου σου απάντησε από πάνω ο Νassos. Οχι δεν μπορείς να κάνεις καμιά διαδικασία αν δεν έχεις χαρτί κατάταξης. Το χαρτί κατάταξης σίγουρα θα σου έχει έρθει το αργοτερο μέχρι μια βδομάδα πριν της ημέρας που παρουσιάζεται. Μπορει να σου έρθει και πιο νωρίς. Παντως για την διαδικασία μέσω φρουραρχειου εσύ θα πρέπει να πας 5εργασιμες μέρες από την ημέρα που παρουσιάζεται στο Φρουραρχείο για να κάνεις την διαδικασία. Αν π. χ. παρουσιάζεται 6 Μαϊου εσύ θα πρέπει να πας στο Φρουραρχείο σε κάποια από αυτές τις μέρες(30 Απριλίου ή 1,2,3,6 Μαϊου.)Θα σου πρότεινα να πας όσο πιο νωρίς γίνεται.
Christofer
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Christofer »

Μπορω να βρω καπου σε ποιες γνωματευσεις δινεται απαλλαγη για ψυχολογικους λογους;
billyvillas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Καλησπερα υπαρχει καποιος που εχει παρει αναβολη για ψυχολογικους λογους απο το στρατοπεδο πολεμικης αεροποριας στην τριπολη να μας περιγραψει την ολη διαδικασια;
billyvillas

Νίκο τελικά πήρες αναβολή; και αν ναι πες τι έκανες;
pter

Δημοσίευση από pter »

Πάσχω από σοβαρή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή εδώ και τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της οποίας

δεν μπορώ να είμαι εκτός του σπιτιού μου πάνω από μερικές ώρες π. Χ εργάσιμες και είναι και πράγματα

τα οποία δεν μπορώ να κάνω με τίποτα έξω, κυρίως να φάω μαζί με άλλους. Στο παρελθόν σε άσχημες μέρες

είχα και ψυχωτικά συμπτώματα και αποπροσωποποίηση. Πήγαινα σε ιδιώτη ψυχίατρο πριν έναν χρόνο

και μου έχει γράψει αντιψυχωτικά και αντικαταθλιπτικά τα οποία παίρνω από τότε, έφτασα

σε ένα σημείο που έγινα λίγο καλύτερα (μπορώ να βγαίνω από το σπίτι μου για δουλειά μερικές ώρες),

στην συνέχεια δεν είδα την παραμικρή βελτίωση και οι πιο κρίσιμοι ψυχαναγκασμοί μου δεν θεραπεύτηκαν

και λόγο οικονομικών δεν πήγα ξανά, τα φάρμακα τα παίρνω κανονικά από τότε χωρίς να έχω απευθυνθεί

σε κάποιον ειδικό. Πριν από αυτό είχα πάει και στο κέντρο ψυχικής και υγείας αλλά το μόνο που έκαναν

ήταν να με εξετάσουν και να μου δώσουν την διάγνωση (ιδψ) καθώς και ένα φάρμακο το οποίο μου έβγαζε

τρομερές παρενέργειες. Μετά είπαν θα επικοινωνήσουν, τους έπαιρνα και με έγραψαν οπότε πήγα στον ιδιώτη.

Επειδή του χρόνου τελειώνει η αναβολή μου, δεν ξέρω ακριβώς πότε, θέλω να μου πείτε για να πάρω ι5 αν θα φτάνει

η ιατρική γνωμάτευση από τον ιδιώτη ή αν θα πρέπει να πάω και στο κέντρο ψυχικής και υγείας για να το πιστοποιήσουν, καταρχάς φτάνει μία γνωμάτευση από αυτούς ή θα πρέπει να πηγαίνω σώνει και καλά για ένα διάστημα να παριστάνω ότι κάνω θεραπεία (γιατί εκεί πέρα ειδικά μόνο θεραπεία δεν θα ναι.)

Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Pter γιατί τόσο αρνητικά προκατειλημμένος προς τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας; Βέβαια είναι και που θα πέσεις αλλά στην δικιά μου περίπτωση με έχουν βοηθήσει από το ΚΨΥ που πάω. Παντως εγώ με μια απλή γνωμάτευση από το Κέντρο που έγραφε τα συμπτώματα μου, ότι ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή και παράλληλα πρέπει να ακολουθήσω ψυχοθεραπείες πήρα την απαλλαγη. Εγω πάντως σου προτείνω να πηγαινεις μια στο τόσο στο ΚΨΥ να παρακολουθήσεις και θεραπείες έστω και για το θεαθηναι αν στο προτείνουν και όταν έρθει ο καιρός για τον στρατό τους ζητάς μια γνωμάτευση. Λενε αλλά δεν το έχω επιβεβαιωσει ότι στην Επιτροπή Απαλλαγών περνάει πιο καλά αν η γνωμάτευση είναι από δημόσιο γιατρό από ότι από ιδιωτικο. Παντως θεωρώ ότι είσαι καλυμμένος με την γνωμάτευση του ιδιώτικου γιατρού μιας και σε παρακολουθεί καιρό αλλά δεν θα βλάψει και κανέναν αν πάρεις και από το ΚΨΥ.
pter
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pter »

kostas888 έγραψε:Pter γιατί τόσο αρνητικά προκατειλημμένος προς τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας; Βέβαια είναι και που θα πέσεις αλλά στην δικιά μου περίπτωση με έχουν βοηθήσει από το ΚΨΥ που πάω. Παντως εγώ με μια απλή γνωμάτευση από το Κέντρο που έγραφε τα συμπτώματα μου, ότι ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή και παράλληλα πρέπει να ακολουθήσω ψυχοθεραπείες πήρα την απαλλαγη. Εγω πάντως σου προτείνω να πηγαινεις μια στο τόσο στο ΚΨΥ να παρακολουθήσεις και θεραπείες έστω και για το θεαθηναι αν στο προτείνουν και όταν έρθει ο καιρός για τον στρατό τους ζητάς μια γνωμάτευση. Λενε αλλά δεν το έχω επιβεβαιωσει ότι στην Επιτροπή Απαλλαγών περνάει πιο καλά αν η γνωμάτευση είναι από δημόσιο γιατρό από ότι από ιδιωτικο. Παντως θεωρώ ότι είσαι καλυμμένος με την γνωμάτευση του ιδιώτικου γιατρού μιας και σε παρακολουθεί καιρό αλλά δεν θα βλάψει και κανέναν αν πάρεις και από το ΚΨΥ.

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προκατειλημμένος αρνητικά είμαι γιατί όπως είπα, όταν αποφάσισα να πάω, το μόνο που έκαναν ήταν να μου δώσουν την γνωμάτευση, σε χαρτί, χωρίς να μου πουν τίποτα άλλο προφορικά μαζί με ένα χάπι το οποίο από ότι κατάλαβα από τον ψυχίατρο που πήγα μετά ή ήταν απαρχαιωμένης τεχνολογίας ή άσχετο με αυτό που είχα, το κατάλαβα γιατί ήθελε να του πω αν ξέρω το όνομα αυτού που μου το έγραψε να τον πάρει τηλέφωνο. Να φανταστείς το ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή το είδα στο χαρτί στο αμάξι, δεν το άκουσα εκεί μέσα. Επίσης μου είχαν πει ότι πρέπει να κάνω ένα τεστ άσχετο με την ιδψ για διαταραχή προσωπικότητας και το πήγαιναν από βδομάδα σε εβδομάδα, τους παίρνω μου λένε Μην μας παίρνεις θα σε πάρουμε εμείς. Ότι να ναι δηλαδή. Και να δούλευε το χάπι που μου έδωσαν πάει στον διάολο, αλλά με αυτό ούτε όρθιος δεν μπορούσα να σταθώ.

Τώρα μπορεί όντως να ήταν το συγκεκριμένο κέντρο, ποιος ξέρει.

Αν επιτρέπεται, εσύ τελικά τι έκανες, είσαι στην φάση που σου έδωσαν αναβολή και θα ξαναπάς ή έχεις ξεμπερδέψει οριστικά με το θέμα.

Επίσης γνωρίζεις αν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας κρατάνε αρχείο; Γιατί θυμάμαι ότι έγραφε στο pc όλη την ώρα που μιλούσαμε. Αν ναι γίνεται να πάω να πάρω και χαρτί ότι τάδε ημερομηνία είχα διαγνωσθεί μου έδωσαν το τάφε φάρμακο κτλ;

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Jay27 »

Γεια σας. Πρόκειται και εγώ να ακολουθήσω την διαδικασία για ψυχολογικούς λόγους μέσω φρουραρχείου. Γνωρίζετε σε ποιο νοσοκομείο θα με παραπέμψουν για εξέταση;414,401 ή υπάρχει ψυχίατρος στο φρουραρχείο. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες