Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους
Είμαι πατέρας και ο γιος μου αρρώστησε με ψυχωση. Γίνεται να μην παρουσιαστεί καθόλου ούτε σε επιτροπή απαλλαγής γιατί γίνεται νευρικός και επιθετικός και να κάνω εγώ τα χαρτιά του για απαλλαγή από το στρατό. Είμαι απελπισμένος οποία βοήθεια παρακαλώ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι πολύ θλιμμένος απελπισμένος και απογοητευμένος.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 16
Εφοσον πατε για αναβολη μεσω φρουραρχειου πρεπει αναγκαστικα να περασει αρχικα απο ψυχιατρο που θα
προτεινει αναβολη/απαλλαγη και μετα απο επιτροπη. Δυστυχως δεν μπορει να γινει κατι αλλο. Εφοσον εχετε
τις διαγνωσεις απο δημοσιο νοσοκομειο λογικα ο γιος σας θα παρει πρωτα μια 2ετη αναβολη και μετα την
απαλλαγη αν δεν βελτιωθει καθολου η κατασταση του.
προτεινει αναβολη/απαλλαγη και μετα απο επιτροπη. Δυστυχως δεν μπορει να γινει κατι αλλο. Εφοσον εχετε
τις διαγνωσεις απο δημοσιο νοσοκομειο λογικα ο γιος σας θα παρει πρωτα μια 2ετη αναβολη και μετα την
απαλλαγη αν δεν βελτιωθει καθολου η κατασταση του.
Δεν μπορούν να δουν από το αμκα του τα φάρμακα που παίρνει και να αποφασίσουν. Αφού φαίνεται ότι έχει ψυχωση. Μπορεί ένας ψυχοσικος να κάνει θητεία;
-
Οχι δεν μπορει και δεν προκειται να κανει. Απλα ο στρατος εχει τους κανονες του και τους χρονους του.
Οποτε θελετε διαγνωση απο δημοσιο νοσοκομειο και να παρετε μαζι σας και τα συνταγολογια των φαρμακων
που παιρνει.
Οποτε θελετε διαγνωση απο δημοσιο νοσοκομειο και να παρετε μαζι σας και τα συνταγολογια των φαρμακων
που παιρνει.
Ναι αλλά αν δεν κάνει να τον φέρω σε δύσκολη θέση;
-
Δυστυχως ο στρατος δεν καταλαβαινει απο τετοια. Αναγκαστικα θα πρεπει να τον πας
πρωτα απο ψυχιατρο να προτεινει χρονο αναβολης και μετα απο επιτροπη. Τυπικες
διαδικασιες ειναι απλα πρεπει να γινουν. Θα εισαι κι εσυ μαζι του να ειναι πιο ηρεμος
και αν θες μπορεις να μιλας εσυ εκ μερους του.
πρωτα απο ψυχιατρο να προτεινει χρονο αναβολης και μετα απο επιτροπη. Τυπικες
διαδικασιες ειναι απλα πρεπει να γινουν. Θα εισαι κι εσυ μαζι του να ειναι πιο ηρεμος
και αν θες μπορεις να μιλας εσυ εκ μερους του.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Καλησπερα μου εδωσαν 2 ετη αναβολης για διαταραχη πανικου απο την επιτροπη απαλλαγων στο στρατοπεδοΑυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι οταν ληξη θα παρω σιγουρα το Ι5 η θα με στειλουν ως Ι4;
Το εδαφιο του ΦΕΚ ειναι το 341
Το εδαφιο του ΦΕΚ ειναι το 341
Καλησπέρα σας,Διαμένω στο εξωτερικο. Πως μπορώ να πάρω αναβολή;
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Καλησπέρα, Πρίν ένα χρόνο είχα πάρει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους διάρκειας 2 έτους. Έκανα την ίδια διαδικασία φέτος με τα ίδια χαρτιά και χωρις να με ρωτήσει κάτι ο γιατρος μου είπαν θα πάρω 6 μήνες αναβολή και μετά δεν έχω άλλη επιλογή παρά μόνο να παρουσιαστώ και πως δέν μπορώ να πάρω ι5. Τους είπα μάλιστα πως ο γιατρός δημοσίου που με παρακολουθεί 5 χρόνια τώρα διαφωνεί μαζί τους και δεν συμφωνει στην κατάταξή μου στον στρατό. Η απάντηση τους ήταν καταφατική ότι έαν πάω σε 6 μήνες δεν θα μου δώσουν άλλη αναβολή ακόμα και με το χαρτί του γιατρού μου. Τί να κάνω; Ευχαριστώ πολύ.
Έγραψα λάθος πρίν, το σωστό:Καλησπέρα, Πρίν ένα χρόνο είχα πάρει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους διάρκειας 1 έτους. Έκανα την ίδια διαδικασία φέτος με τα ίδια χαρτιά και χωρις να με ρωτήσει κάτι ο γιατρος μου είπαν θα πάρω 6 μήνες αναβολή και μετά δεν έχω άλλη επιλογή παρά μόνο να παρουσιαστώ και πως δέν μπορώ να πάρω ι5. Τους είπα μάλιστα πως ο γιατρός δημοσίου που με παρακολουθεί 5 χρόνια τώρα διαφωνεί μαζί τους και δεν συμφωνει στην κατάταξή μου στον στρατό. Η απάντηση τους ήταν καταφατική ότι έαν πάω σε 6 μήνες δεν θα μου δώσουν άλλη αναβολή ακόμα και με το χαρτί του γιατρού μου. Τί να κάνω; Ευχαριστώ πολύ.
-
Εχω δει κοσμο να παιρνει Ι-5 χωρις σοβαρο θεμα. Τωρα αν εχεις προβλημα με διαγνωση απο δημοσιο νοσοκομειο κανενας
δεν προκειται να σε κρατησει μεσα με το ζορι. Απλα σε ψαρωσε ο γιατρος.
δεν προκειται να σε κρατησει μεσα με το ζορι. Απλα σε ψαρωσε ο γιατρος.
Καλησπέρα, πρόσφατα έκοψα την αναβολή και είναι να καταταχθω με την εσσο του Ιουλίου, το θέμα είναι ότι έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικα για να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα της. Το φεκ για τις σωματικές ικανότητες αναφέρει για αυτή την ασθένεια πως σε περίπτωση που είναι έντονη βγαίνεις Ι5 ενώ αν τα συμπτώματα είναι ήπια και είσαι λειτουργικός κατατάσεσαι σαν Ι2-Ι4. Με τα φάρμακα που παίρνω είμαι αρκετά καλά και μπορώ και θέλω να υπηρετήσω. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως αν αναφέρω ότι παίρνω φαρμακα μπορεί να μου δώσουν διετή αναβολή κάτι το οποίο δεν το θέλω γιατί θέλω να υπηρετήσω τώρα ωστε να ξεμπερδευω. Πρέπει να τους πω για τη ασθένεια και τα φάρμακα ή είναι καλύτερα να τα παίρνω στα κρυφά για να αποφύγω να μου δώσουν αναβολή;
Καλό θα ήταν να το αναφέρεις γιατί αν κατά τη διάρκεια της θητείας σου υποτροπιάσεις και πάθεις κάτι χωρίς να αφέρεις προηγούμενως ότι λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή θα τρέχεις στο Στρατοδικείο και αντε μετά να βρείς το δίκιο σου.
-
Φιλε αν πεις οτι νιωθω καλα και θελω να υπηρετησω δεν θα σου δοσουν αναβολη. Θα βγεις ενα ωραιοτατο Ι-4 αοπλο
και θα κανεις μια σχετικα χαλαρη θητεια. Οπως ειπε ο Νασσος δεν κρυβουμε κανενα προβλημα υγειας ιδιαιτερα κατι
το τοσο σοβαρο γιατι αν υποτροπιασεις μεσα και καταλαβουν οτι το εκρυβες θα μπλεξεις.
Μπορει να εχει νοημα να το πεις και στον διοικητη στη μοναδα οτι παιρνεις αγωγη για να μην σε παραζορισουν.
Στους αλλους στρατιωτες μην πεις κατι, παιζουν και αουγκανοι μεσα και μπορει να μην δειξουν ευαισθησια.
και θα κανεις μια σχετικα χαλαρη θητεια. Οπως ειπε ο Νασσος δεν κρυβουμε κανενα προβλημα υγειας ιδιαιτερα κατι
το τοσο σοβαρο γιατι αν υποτροπιασεις μεσα και καταλαβουν οτι το εκρυβες θα μπλεξεις.
Μπορει να εχει νοημα να το πεις και στον διοικητη στη μοναδα οτι παιρνεις αγωγη για να μην σε παραζορισουν.
Στους αλλους στρατιωτες μην πεις κατι, παιζουν και αουγκανοι μεσα και μπορει να μην δειξουν ευαισθησια.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες