Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

Απάντηση

Τι θα θέλατε να προμηθευτεί το ελληνικό Π.Ν.;

Το δημοψήφισμα λήγει την Πέμ Μαρ 03, 2016 9:28 pm

Γαλλοϊταλικές φρεγάτες FREMM
469
74%
Γερμανικές φρεγάτες F -124
19
3%
Ολλανδικές φρεγάτες LCF
42
7%
Κορβέτες
27
4%
Πλοία ναρκοπολέμου
7
1%
Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας
61
10%
Αποβατικά
9
1%
 
Σύνολο ψήφων: 634

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11206
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Nassos »

Τελετή ένταξης ΣΑΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, παρέστη στην τελετή ένταξης στο ΠΝ των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου «ΩΚΥΑΛΟΣ» και «ΣΑΠ-12», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στον Σκαραμαγκά.

ΓΕΕΘΑ
Εικόνα

Εικόνα
ziaba
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 260
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 22, 2014 4:30 pm
Τοποθεσία: Παντού
Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
Επικοινωνία:

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από ziaba »

Ωραιο σκαφακι αυτο που ειναι σαν rhib
Πολίτης !!!336 !!!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11206
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Nassos »

Σε συνέχεια της προμήθειας υλικών για τις εργασίες τροποποίησης των ΤΠΚ Combattante-IIIB στην οποία αναφερθήκαμε τη προηγούμενη εβδομάδα, άλλοι δύο σχετικοί διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν προ μερικών ημερών.

Μέσω αυτό θα υλοποιηθεί η προμήθεια νέων καλωδιώσεων και παρελκομένων (καλωδιόδρομοι, συνδετήρες κλπ.) αλλά και νέων συστημάτων διανομής ισχύος (τροφοδοτικά, μετασχηματισμές, μετατροπείς τάσης κλπ.) που είναι απαραίτητα για τη μετασκευή άλλων δύο ΤΠΚ Combattante-IIIB ώστε να εφοδιαστούν με βλήματα Harpoon (και να διασυνδεθούν/ολοκληρωθούν αυτά στο ΚΠΜ των σκαφών) αντί των Penguin που φέρουν σήμερα.

Ως πρότυπο για τις σχετικές εργασίες θα χρησιμοποιηθεί το ΤΠΚ P29 Σταράκης όπου η μετασκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί και, μετά από τις σχετικές δοκιμές και ελέγχους αποδείχθηκε πλήρως επιτυχημένη. Αυτό το διάστημα οι αντίστοιχες εργασίες ολοκληρώνονται και στο P26 Ντεγιάννης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και σε ένα ακόμη σκάφος του ίδιου τύπου.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των παραπάνω διαγωνισμών δεν ξεπερνά τις 55.000 ευρώ συνολικά ενώ και το κόστος των σχετικών εργασιών είναι μηδαμινό καθώς αυτές εκτελούνται εξολοκλήρου από προσωπικό του Π. Ν.(σε 3 σκάφη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και σε 2 στο Ναύσταθμο Κρήτης, με ευθύνη των αντίστοιχων ΔΝΟ).

Σημειώνεται δε, πως στον διαγωνισμό προμήθειας νέων καλωδιώσεων συμπεριλαμβάνονται και εκείνες για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του P22 Μυκόνιος που επίσης γίνεται υπό την ευθύνη του Π. Ν. Στα ΝΒΕΕ.

Μέσω τον παραπάνω διαδικασιών, το Π. Ν. Αποκτά πολύτιμη εμπειρία για το προαναφερθέν πρόγραμμα ολοκλήρωσης των Super Vita No.6&7, αλλά και για ένα δυνητικό πρόγραμμα αντικατάστασης των βλημάτων MM-38 Exocet των Combattante-IIIA με νεότερα, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται υπό διερεύνηση.

e-amyna.com
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες